Cuvintele „mama” și „tata”

-->

CUVINTELE „MAMA” ŞI „TATA”


Pentru a nu fi luaţi prin surprindere de „trendurile” şi neologismele emancipaţilor occidentali, vă împărtăşesc pe scurt ultimele noutăţi în materie de legislaţie din lumea civilizată, noutăţi cu care se va confrunta în curând şi România:

1. Cuvintele „mama” şi „tata” au fost INTERZISE în spitalele de stat din Scoţia, pentru „a nu jigni minorităţile sexuale”.

2. În Codul civil din Quebec - Canada, cuvântul „tata” a fost înlocuit cu... ţineţi-vă bine: „Furnizor de forţe genetice”!

3. În Spania, legea înlocuieşte clasicele tata şi mama cu… „progenitori”: Progenitorul 1 şi Progenitorul 2! Tot în Spania, pe certificatele de naştere ale copiilor nu există rubricile tatăl şi mama ci ... părinte A şi părinte B! Totul pare ireal, aşa că am dat o căutare pe Google după cuvintele "parent a" "parent b" Spain şi iată unul din primele site-uri întoarse de Google: http://www.renewamerica.us/columns/duncan/060308. Articolul este din martie 2006, dar presa românească, vitează în a cere privilegii pentru homosexuali, nu aminteşte nimic de asta.

Cuvintele „mama” şi „tata”, interzise în Scoţia

Oricât ar părea de şocant, acest lucru chiar se petrece! Ca urmare a unei politici intitulate "Toleranţă zero faţă de limbajul discriminatoriu", Serviciul Naţional Sanitar din Scoţia, împreună cu organizaţia activiştilor homosexuali Stonewall Scotland, au emis la începutul acestui an un manifest cu statut de directivă, intitulat „Dreptate pentru toţi – marea provocare”.

Poate cea mai stranie prevedere a acestui document este interzicerea folosirii în instituţiile medicale a oricărui termen ce face trimitere la structura tradiţională a familiei! „Atâta vreme cât homosexualii, lesbienele, bisexualii, transsexualii au copii, orientarea sexuală sau identitatea genului nu au nicio legătură cu buna creştere a copilului”. Astfel, cuvinte precum „mama” sau „tata” sunt trecute la index.   

De asemenea, este condamnată şi folosirea unor expresii precum „soţ şi soţie”, considerate şi ele jignitoare la adresa cuplurilor de acelaşi sex. În document este recomandată utilizarea altor cuvinte. De exemplu: „mama şi tata” vor deveni „rude apropiate” sau „îngrijitori”, iar „soţul şi soţia” – „parteneri”!

Lobby-ul homosexual a mai reuşit să impună în toate instituţiile medicale obligativitatea afişării în locuri cât mai vizibile (săli de aşteptare, saloane, cabinete) a imaginilor reprezentând cupluri de acelaşi sex.

O altă prevedere cu valenţe tragicomice a acestei directive este schimbarea fişelor medicale de înregistrare a sexului pacientului, ele urmând să conţină în viitorul apropiat trei rubrici: masculin, feminin şi… altul!

(A.N. - Novopress Romania)

Pe aceeași temă citiți și articolul: 

-->

Comentarii

  1. Nu cred ca sunt foarte inchisa la minte (dupa 36 de ani de invatamant) dar mi se pare ca toate romanele science-fiction citite prin anii '70 devin realitate.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *