vineri, 20 aprilie 2012

Dicționarul plantelor de leac - eBook

-->


DICȚIONARUL PLANTELOR DE LEAC
Eugen Mihăescu
 
Toată lumea ştie că ceaiul de mentă ne scapă de diaree, ceaiul de tei de insomnie, iar sucul de ridiche neagră de tuse. Dar toate tainele vindecării cu ajutorul plantelor le cunosc cel mai bine fitoterapeuţii. Termenul „fitoterapie” provine din alăturarea a doi termeni de origine greacă, phyton = plantă şi therapea = tratament. Vechimea acestei medicini se pierde în negura vremii, iar rezultatele ei îi provoacă pe oamenii de ştiinţă să o studieze îndeaproape. Aceștia nu contenesc să se minuneze de virtuţile inepuizabile ale plantelor de leac. Într-adevăr, spre deosebire de medicamentele chimice, vitaminele, mineralele și celelalte substanțe active pe care le conţin plantele au marele avantaj că, fiind naturale, nu produc efecte secundare adverse. Și, cu toate că un tratament naturist durează mai mult decât unul cu substanţe de sinteză, beneficiile sunt mai profunde, pentru că se adresează fiinţei umane în întregul ei – adică atât părții fizice, cât și celei psihice.


Dicționarul lui Eugen Mihăescu este util în orice casă. Cuprinde o prezentare succintă a celor mai importante şi mai la îndemână plante medicinale, cu accent pe compoziţia lor chimică şi, mai ales, pe efectele pe care le pot avea preparatele din aceste plante în păstrarea şi refacerea sănătăţii. Scris într-un limbaj accesibil, dar cu un solid temei ştiinţific, „Dicţionarul plantelor de leac” este un foarte bun îndrumar, un instrument pentru orice om, la orice vârstă, în viaţa de zi cu zi. În ansamblul ei, cartea este o pledoarie pentru tămăduirea pe cale naturală, un îndemn pentru apropierea de natură şi de binefacerile ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.