Joel Osteen despre sănătatea sufletului (VIDEO)

-->

JOEL OSTEEN DESPRE SĂNĂTATEA SUFLETULUI


Joel Osteen este pastor senior la Biserica Lakewood din Houston, Texas. Este, de asemenea, autor a mai multe cărți de dezvoltare personală și un „televanghelist” de succes (revista Time Magazine i-a denumit pentru prima oară „televangheliști” pe pastorii creștini care apelează la transmisiile televizate pentru a-și răspândi predicile; termenul este folosit și în sens peiorativ de către criticii acestui procedeu, pe care-l consideră doar un mijloc de a atinge celebritatea). Joel Osteen s-a născut pe 5 martie 1963 și este unul din cei cinci copii ai pastorului John Osteen, fondatorul Bisericii Lakewood. Este căsătorit din 1987 cu Victoria Iloff și are doi copii. La moartea tatălui său, în 1999, după 17 ani în care activitatea lui a constat în producerea programelor televizate ale bisericii, Joel i-a preluat funcția de pastor principal la Lakewood Church.


Prima sa carte, „Cea mai bună viață a ta este acum - 7 pași pentru a trăi la potențialul maxim”, i-a fost publicată în 2004, iar a doua, „Cum să devii mai bun - 7 pași pentru a-ți îmbunătăți viața”, în 2007. Celebra ziaristă de la ABC News, Barbara Walters, l-a desemnat în 2006 ca fiind „unul dintre cei mai fascinanți oameni ai anului”, The Church Report l-a numit „cel mai influent creștin din America” iar fostul candidat la președinție, John McCain, l-a descris ca „inspirațional”. În prezent, predicile sale depășesc 7 milioane de telespectatori săptămânal, din peste 100 de națiuni din întreaga lume. Astfel, Joel Osteen a devenit o voce puternică și un adevărat lider pentru noua generație de pastori ai Americii, o generație care crede că totul este posibil aici, pe Pământ. Bineînțeles că, în această calitate, are parte și de o serie de critici, aduse de vechea generație, dar Osteen își continuă cu abnegație serviciul divin așa cum îl înțelege el, considerându-se mai degrabă un „guru motivațional”, decât un predicator al Evangheliei.


Vă oferim mai jos două dintre fascinantele predici ale pastorului Joel Osteen, traduse în limba română de Lucian Marin, de la http://www.altamedicina.com. Acestea conțin un mesaj pe care și știința modernă îl afirmă de câtăva vreme, anume că noi ne putem crea propria realitate. Numai că Joel Osteen reușește să explice și să transmită în manieră proprie acest adevăr unei mase enorme de oameni obișnuiți, nefamiliarizați cu conceptele fizicii cuantice. Cele două înregistrări video sunt, de asemenea, un bun prilej pentru noi de a vedea cum sunt răspândite credințele religioase în America și cum sunt câștigați noii adepți.

Care este valoarea ta?


Alegând credința în locul fricii



-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *