Postul - un miracol - eBook

-->

POSTUL - UN MIRACOL 

A posti înseamnă a te abține de la mâncărurile de frupt (de origine animală) pentru un anumit timp. Există diverse motivații pentru a ține post, dar cele mai frecvente sunt cele de ordin religios sau medical. Potrivit accepțiunii românești a termenului, postul are un caracter ascetic, religios.


Medicii nutriționiști spun că postul ajută la reechilibrarea organismului şi la eliminarea toxinelor acumulate în corp. Aceştia atrag atenţia că postul nu presupune doar abţinerea de la alimentele din carne sau provenite de la animale (lapte, ouă), ci și o hidratare corectă a organismului, pentru că altfel, procesul de detoxifiere nu se poate realiza, hidratarea insuficientă favorizând intoxicarea cu propriile toxine metabolice. „Lichidele le putem lua din supe sau sucuri. În plus, pentru ca dieta de detoxifiere să ofere beneficiile dorite asupra organismului, este indicat să mâncăm cereale integrale, fructe şi legume proaspete. Proteinele ni le putem lua din nuci, alune, fistic sau migdale”, spune dr. Livia Nena, bio-nutriţionist. Ea afirmă că acest stil alimentar este necesar pentru fiecare dintre noi şi îl recomandă de cel puțin două ori pe an.

Motivul alegerii acestei diete poate fi legat de moralitate, religie, cultură, etică, estetică, mediul înconjurător, societate, economie, politică, gust sau sănătate. Dietele vegetariene pregătite corespunzător satisfac valorile nutriționale pentru toate stagiile vieții, iar studiile pe scară largă arată că vegetarianismul reduce considerabil riscul de cancer, de atac de cord și de multe alte boli.

Ce înseamnă post negru? Din punct de vedere alimentar, înseamnă ca pentru o anumită perioadă de timp să nu mănânci absolut nimic. Care sunt beneficiile postului negru? Iată câteva dintre ele, deloc de neglijat: 

Te detoxifici. Chiar dacă ești sănătos și ai o digestie bună, în intestinele tale se depozitează resturi de alimente care putrezesc acolo și care își revarsă toxinele în sângele tău. În timp, ai putea experimenta dureri de cap sau stări de moleșeală și oboseală care nu au o cauză precisă. E posibil ca aceste resturi să fie cauza, iar un post negru însoțit de clismă te poate ajuta enorm. Așa că, de ce să nu ai grijă de sănătatea ta? Având mai puține toxine în organism, ajungi la beneficiul numărul doi. 

Ai un somn odihnitor. Te trezești energizat și cu chef de muncă. Explicația este una destul de simplă. Pe lângă eliminarea toxinelor care începe să se producă, pe timpul nopții, sistemul digestiv nu mai are nimic de procesat, prin urmare se odihnește. Energia care ar fi fost investită în digestie este folosită în alte moduri (reparare, vindecare, echilibrare) sau se conservă, generând o stare de bine în momentul trezirii de dimineață. 

Te simți conectat cu ceilalți și ești mai iubitor. Nemâncând nimic, vibrația organismului se modifică. Nu vei mai rezona cu comportamentele negative, de vibrație joasă. Vei simți că trebuie să apreciezi fiecare mulțumesc, iartă-mă sau te rog. Vei fi mult mai recunoscător pentru lucruri despre care n-ai fi crezut niciodată că ți-ar putea stârni acest sentiment. Odată cu acest pas, te vei afla mai aproape de a nu comite greșeala vorbelor care rănesc. 

Îți crește capacitatea de concentrare. I-am auzit pe mulți spunând că ei, dacă sunt flămânzi, nu pot fi productivi, nu pot învăța eficient etc. Aceasta este doar o impresie. Este demonstrat științific că atunci când sistemul digestiv este pus la treabă, creierul își încetinește activitatea. Adu-ți aminte cum te-ai simțit după ultima masă copioasă pe care ai mâncat-o. Imediat după aceea ți s-a făcut somn. Dacă sistemul digestiv este menajat, toată energia salvată este alocată funcționării eficiente a creierului și sistemului imunitar. 

Îți îmbunătățești sistemul imunitar. Adevărul e că foarte multe persoane au un sistem imunitar precar. Asta se datorează în primul rând alimentației incorecte. Magazinele mari sunt pline de hrană îmbibată cu chimicale, care o fac să țină mai mult și să aibă un aspect plăcut. Dacă nu ai grijă și mănânci aceste alimente, organismul tău va trebui să aloce foarte multă energie eliminării substanțelor cu care nu este obișnuit. El va lua energie de pe unde va apuca, dar în primul rând din cea alocată sistemului imunitar. Asta te va face mai sensibil la viruși, iar cel mai comun efect este apariția răcelii. 

Pierzi în greutate. Dacă ai câteva kilograme în plus, un post negru te va face să le dai jos. Nu este nimic îngrijorător. Primele celule atacate sunt cele care îți făceau rău. Organismul nu se va atinge de celulele sănătoase, ci le va ataca pe cele pe care oricum nu le doreai în organismul tău și le va dezintegra, procurându-și un anumit necesar energetic. Este un fapt demonstrat științific că în timpul postului negru organismul începe să dezintegreze celulele bolnave. Sub îndrumarea lui Valeriu Popa, foarte multe persoane au scăpat de cancer prin post negru. Același tratament le este aplicat și bolnavilor care apelează la clinicile Gerson. 

Crești în greutate. Dacă pe supraponderali postul negru îi face să piardă în greutate, și cei subponderali pot beneficia de pe urma lui. Au existat cazuri de persoane subponderale, care au ajuns la greutatea normală, ținând periodic post negru. Adevărul e că această practică e orientată spre echilibru și oricine poate beneficia de pe urma ei. 

Încetinești procesul de îmbătrânire. Studiile au demonstrat că postul negru stimulează secreția unui hormon anti-îmbătrânire, dar și a unui hormon de creștere. Singura modalitate descoperită până acum de a încetini îmbătrânirea la mamifere este subnutriția. 

Surse: aici și aici
-->

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *