miercuri, 16 mai 2012

Un pas mic pentru om, o farsă uriașă pentru omenire? - documentar (RO)

-->

UN PAS MIC PENTRU OM,
O FARSĂ URIAȘĂ PENTRU OMENIRE

CHIAR AM FOST PE LUNĂ?

Numeroase teorii subliniază o acțiune concertată a angajaților NASA (și nu numai) de a perpetua informații false despre aselenizarea din 1969, care nu ar fi avut loc, sau de a acoperi informații despre aselenizarea reală, care ar fi avut loc într-un mod diferit decât a fost ea prezentată publicului. Flat Earth Society a fost una dintre primele organizații care au acuzat NASA de falsificarea aselenizării, argumentând că aceasta a fost realizată la Hollywood, cu Walt Disney ca sponsor, Arthur C. Clarke ca scenarist și Stanley Kubrick ca regizor. Ideea predominantă este că program de aselenizare cu echipaj uman a fost o farsă de la început până la sfârșit. Unii experți susțin că tehnologia cu care s-a încercat să se trimită oameni pe Lună era insuficientă la vremea respectivă, sau că centura de radiații Van Allen, vântul solar, erupțiile solare, ejecțiile coronare și radiația cosmică ar fi făcut imposibilă o astfel de călătorie.
Există mai multe teorii privind motivația guvernului american pentru presupusa falsificare a debarcărilor pe Lună. Prestigiul în Războiul Rece, câștigul financiar și distragere atenției de la adevăratul program spațial sunt doar câteva dintre cele mai notabile motive. Astfel, Guvernul SUA ar fi considerat că este vital ca Statele Unite să câștige cursa spațială în fața Uniunii Sovietice. „Călătoria spre Luna este riscantă și costisitoare, a afirmat președintele John F. Kennedy într-un faimos discurs, dar Statele Unite au decis să meargă acolo tocmai pentru că este greu”. Susținătorii conspirației mai spun că, prin programul Apollo, guvernul american a urmărit și distragerea atenției populare de la războiul din Vietnam. Un articol amplu, care conține argumentele privind „regizarea” aselenizării cu echipaj uman din 1969 puteți citi aici: http://frumoasaverde.blogspot.ro/2012/05/aselenizarea-din-1969-documentar.htmlDid We Land on the Moon? (RO)

În timpul Războiului Rece, în plină eră de cucerire sovietică a spațiului, americanii investeau sume astronomice în crearea navetelor spațiale. Primul pas al omului pe Lună a fascinat o planetă întreagă, vindecând orgoliul american, rănit de aventura lui Gagarin în spațiu. În vara anului 1969, urmărind transmisia în direct a aselenizării, totul părea posibil. Numai că, în ochii unora, era doar o farsă bine organizată în culisele NASA. La mai bine de 40 de ani după ce Neil Armstrong și Buzz Aldrin au pus piciorul pe Lună, teoriile conspirației mențin evenimentul sub semnul întrebării, prin argumente și dovezi greu de combătut.


-->

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.