Piramidele bosniace + documentare

-->  


PIRAMIDELE DIN BOSNIA

Semir Osmanagic este un american de origine bosniacă, pasionat de arheologie, care a studiat piramidele din America Latină în ultimii 15 ani. În anul 2006, acesta, privind un deal de lângă orașul Visoko, la 30 de km de Sarajevo, a avut o revelație: aceasta este o piramidă! (și, judecând după imaginea dată de Google Earth, pare într-adevăr o piramidă). Dealul este și în centrul a numeroase legende locale, așa că el, împreună cu alți arheologi au început să sape în căutarea unei piramide, despre care credeau că ar putea fi îngropată sub deal. Și... au găsit prima piramidă din Europa: „Acestea sunt zidurile piramidei, a spus Semir Osmanagic despre primele pietre șlefuite găsite. Sunt perfect plate, dovada clară că ceea ce avem aici e o piramidă. E evident că suprafața acestor blocuri a fost șlefuită de oameni”. Într-adevăr, blocurile de piatră sunt tăiate în cuburi și bine șlefuite. Sub straturile de pământ, muncitorii au descoperit o intrare pavată ce duce înspre ceea ce pare a fi o rețea subterană de tuneluri. Arheologii, geologii și alți experți care au intrat într-unul din tuneluri, cu o lungime de aproape 4 km, au spus  că este cu siguranță făcut de om. Ei au ajuns la o intersecție unde un tunel o ia la stânga și altul la dreapta. 


„Cu siguranță nu este o formațiune naturală”, a spus geologul Nadja Nukic. Fotografiile din satelit și scanarea termică a regiunii sugerează că s-ar putea să mai existe încă două piramide mai mici, sub două dealuri din Valea Visoko, iar arheologii cred că tunelurile ar putea duce spre ele. Între timp, săpăturile și măsurătorile au continuat, echipei alăturându-se și experți din Egipt. Ei afirmă că acest loc este un caz clasic, în care o civilizație a construit peste ruinele uneia anterioare. Arheologii au găsit artefacte neolitice și urmele unor așezări de acum 7000 de ani. Imperiul Roman a construit un post de observație peste ruinele așezării antice, iar apoi, în Evul Mediu, regii bosniaci au construit peste așezarea romană o fortăreață, care a devenit apoi capitala Bosniei. Unii experți au ajuns la concluzia că piramida este veche de 12.000 de ani, alții o datează cu 18.000 de ani în urmă. Afirmațiile acestora din urmă se bazează pe măsurarea grosimii stratului de pământ care s-a depus în cursul anilor: cunoscând faptul că pe înclinația de 52 de grade, pentru a depune 1 cm de pământ, sunt necesari cca 250 de ani, iar piramida stă sub un strat de pământ de 90 cm, dacă facem un calcul simplu, ies chiar 18.000 de ani. În sfârșit, dar nu în ultimul rând, piramidele din Bosnia au un câmp energetic puternic, un argument în plus că nu sunt niște simple formațiuni geologice naturale, așa cum susține majoritatea comunității arheologilor, care-și văd acum zdruncinate teoriile, deoarece ar trebui să rescrie originile civilizației în Europa.

Piramidele din Bosnia


Piramidele bosniace - Noi dovezi, 2010

-->

Comentarii

  1. Frumos articol. Felicitari. Sper sa ajung sa vizitez piramidele, ma pasioneaza subiectul inca din scoala generala....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *