Derusificarea și „dezghețul”... - Dan Ciachir (eBook)

-->

DERUSIFICAREA ȘI „DEZGHEȚUL”
FEȚELE REGIMULUI COMUNIST ÎN ANII '50-'60


Dan Ciachir s-a născut pe data de 17 septembrie 1951. A urmat cursurile Facultății de Filologie din București, specializarea română-italiană, pe care le-a absolvit în anul 1975. Încă din facultate a colaborat la diferite reviste literare, afirmându-se ca scriitor, traducător și publicist. După terminarea facultății, a ales să meargă profesor în Deltă, în satul Crișan din județul Tulcea. Și-a efectuat acolo stagiatura obligatorie de 3 ani, după care s-a întors în București. Ulterior nu s-a mai angajat la stat niciodată, nicăieri și, după cum afirmă el cu mândrie: „Am fost toată viața un liber profesionist...”. După 1989, s-a remarcat mai ales în postura de comentator al vieții religioase din România, fiind un adept al curentului tradiționalist în Biserica Ortodoxă. A colaborat la cotidienele „Monitorul”, „Cuvântul”, BBC și „Ziua”, întreținând rubrica „Cronica ortodoxă”. Dan Ciachir este, de asemenea, membru al Uniunii Scriitorilor. Cartea sa, pe care vă invit s-o citiți mai jos, a apărut la Editura „Timpul” și reprezintă continuarea cărții „Când moare o epocă”. Este o cronică fidelă și cât se poate de obiectivă a unor vremuri în mare parte trăite de autor. Tinerii de azi, în special, s-ar putea delecta cu un astfel de tip de lectură. Eu unul, care mă număr printre ei, când am citit-o, mi-am spus: „Iată că istoria poate fi scrisă și așa!”
-->

Comentarii

  1. Ştiu de mult expresia "A plecat un lup sătul şi-a venit unul flămând" şi nu mi-e deloc pe plac faptul că ea revine mult prea des în ultimii nişte-zeci-de-ani , ca să zic aşa...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *