joi, 19 iulie 2012

Hrana vie - sănătate și frumusețe + documentar (RO)

-->

HRANA VIE – SĂNĂTATE ȘI FRUMUSEȚE


Alimentația de tip raw food sau „hrană crudă” începe să câștige teren și în rândurile românilor preocupați de sănătatea și aspectul lor. Acest mod nou de a ne hrăni nu înseamnă însă doar renunțarea la prepararea termică a alimentelor, ci un stil de viață diferit, o altă perspectivă asupra modului de a ne asigura energia zilnică și sănătatea pe termen lung. Hrana crudă sau vie este alcătuită din toate alimentele cunoscute, cu excepția cărnii și a derivatelor din carne, fără însă ca asupra acestora să se aplice vreun tratament termic. Se pot mânca așadar fructe, legume, verdețuri, nuci, alune, semințe, ciuperci, cereale care nu au suferit o prelucrare la o temperatură peste cea a corpului uman, precum și uleiuri presate la rece. La acestea, se pot adăuga, ocazional, în funcție de propria viziune asupra alimentației, ouă și lapte, la rândul lor, în stare crudă. Se elimină însă complet consumul de zahăr, făină albă sau oțet.
  
Una dintre sursele de vitamine și minerale care ar trebui consumate frecvent în dieta cu hrană crudă o reprezintă germenii de cereale. Aceștia au o cantitate crescută de vitamine, minerale, enzime, proteine de bună calitate, ceea ce contribuie la prevenirea carențelor ce pot apărea în cadrul unui regim nejudicios alcătuit. Trecerea la un astfel de tip de hrănire trebuie făcută treptat, pentru evitarea eventualelor probleme digestive, mai ales în cazul persoanelor care au afecțiuni de tipul gastritelor, ulcerelor sau colitelor. 

Expunerea alimentelor la temperaturi înalte duce la distrugerea enzimelor și a vitaminelor pe care acestea le conțin. Astfel, dacă alimentul este gătit la foc, se distrug între 50 și 80% din vitaminele pe care le-ar aduce organismului dacă ar fi consumat în stare crudă. Pe lângă acest dezavantaj, majoritatea alimentelor de origine vegetală disponibile actualmente pe piață nu provin din culturi bio, și prin urmare au un anumit conținut de pesticide, care s-au aplicat pentru a spori producția agricolă. La temperaturi mari, pesticidele se descompun în produși și mai toxici, care vor fi asimilați mult mai ușor de organism și vor produce radicali liberi. De aici și până la apariția bolilor de tot felul e doar o chestiune de timp. De scăpat, n-avem cum scăpa. Mai devreme sau mai târziu, în funcție de rezistența fiecăruia, ne vom îmbolnăvi și vom deveni dependenți de medic, spital și medicamente. Avem exemple pretutindeni în jurul nostru.

Hrana vie este indicată oricui și la orice vârstă. De exemplu, persoanelor care vor să slăbească fără o restricție cantitativă a alimentelor consumate. Cei care mănâncă doar alimente neprocesate termic vor da jos, treptat, toate kilogramele în plus, stabilizându-se la greutatea ideală pentru înălțimea lor. După primele 2-3 luni, rezultatele vor fi vizibile, fără ca persoana respectivă să aibă senzațiile pe care le-ar avea în timpul unei cure de slăbire clasice și fără efectele psihice pe care le produc restricțiile alimentare.

Îndeosebi pielea va beneficia de pe urma alimentelor consumate exclusiv crude. Să nu ne speriem dacă în primele 2-3 săptămâni vom observa chiar agravarea problemelor existente. Este începutul procesului de detoxifiere. După aceea, tenul va deveni mai radios, pielea mai catifelată, acneea va dispărea, iar celulita se va atenua. Bineînțeles că orice tratament cosmetic va fi bazat pe aceleași tip de ingrediente ca și alimentația, și anume doar produse naturale și nu acele formule chimice complicate, pline de aditivi, chimicale și conservanți. Să nu uitați nici o clipă: tot ce puneți pe piele intră în sânge și de acolo, în organele dumneavoastră vitale.

Dar prima modificare importantă pe care o veți constata în timpul consumului de hrană vie va fi dispariția constipației. În acest fel, veți elimina o cantitate mare de toxine acumulate în colon, va fi inițiat procesul de echilibrare a greutății corporale, se va preveni apariția cancerului de colon, vor dispărea neplăcerile provocate de hemoroizi și lista efectelor pozitive poate continua.

Adoptarea unui regim bazat pe consumul de alimente neprocesate termic va duce la creșterea imunității organismului și implicit la scăderea numărului de infecții apărute pe perioada unui an. Cu timpul, veți uita chiar ce înseamnă să-ți curgă nasul sau să faci febră.

Beneficiul cel mai important al acestei schimbării a modului de hrănire este dispariția treptată a tuturor problemelor de sănătate avute anterior, începând de la migrene, alergii, dureri de articulații, gastrite, colesterol mărit... și terminând cu boli grave, precum tensiunea arterială, hepatita, diabetul și chiar cancerul.

Așadar, îi îndemn să adopte hrana crudă pe toți cei care vor să rămână sau să redevină sănătoși, pe cei care vor să se bucure de o siluetă de invidiat și de o stare psihică excelentă și, nu în ultimul rând, pe cei care vor să fie în formă până la adânci bătrâneți. Și dacă tot nu v-am convins, poate vă conving celebrii medici nutriționiști americani și pacienții lor din documentarul pe care vi-l atașez mai jos.

Pur și simplu crud - Dând diabetul înapoi în 30 de zile
Simply Raw - Reversing Diabetes in 30 Days (RO)


-->

Un comentariu:

  1. E incredibil. M-a emotionat acest documentar la final. Se pare ca o alimentatie adecvata face cu adevarat minuni...

    RăspundețiȘtergere

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.