Codex Alimentarius - o istorie mai puțin cunoscută + documentare (RO)

-->

CODEX ALIMENTARIUS
- O ISTORIE MAI PUȚIN CUNOSCUTĂ -


Originile chimiei farmaceutice

La originea Codex-ului alimentar stă istoria prea puțin cunoscută a înființării Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice. În jurul anului 1860, „Old Bill” Rockefeller, comerciant de petrol cu specializarea în farmaceutică, vindea țăranilor naivi flacoane cu petrol brut, făcându-i să creadă că era un leac eficient în tratarea cancerului. El a denumit acest produs Nujol (New Oil – un nou tip de ulei). Afacerea prospera. Cumpăra o fiolă de petrol brut de 30 de grame prin Standard Oil la un preț de 21 de cenți și o vindea cu 2 dolari. Fără prea multă cultură, fără scrupule, fără cunoștințe sau studii în domeniul medical, cu câteva noțiuni de contabilitate și o aviditate feroce, Rockefeller a reușit să se impună. Noului produs Nujol i s-a atribuit meritul de „leac împotriva constipației” și a fost foarte bine vândut la acea vreme. Între timp, medicii au descoperit că Nujol era nociv și că ducea în timp la afecțiuni grave, prin eliminarea vitaminele liposolubile din corp. Standard Oil s-a luptat să evite pierderile prea mari ce ar fi putut surveni din această cauză și a adăugat rapid petrolului brut caroten, pentru a elimina aceste carențe. Senatorul Rozal S. Coperland era plătit cu 75.000 dolari pe an pentru a promova acest produs.

Imperiul Rockefeller a fost construit grație acestei formidabile șmecherii, care a constat în a convinge oamenii să ingereze un derivat de petrol brut îmbogățit cu caroten. Așa au fost puse bazele industriei chimice farmaceutice. Suntem deci foarte departe de practicile medicinii chineze, tibetane, vedice sau persane, care erau în mod tradițional bazate pe cunoștințe extrem de precise, legate de corpul uman și centrate pe binele și sănătatea ființei umane.

Succesul comercial al produsului Nujol a permis diversificarea producției chimiei farmaceutice și atingerea unui nivel ridicat al beneficiilor financiare. În 1948, cifra de afaceri a lui Rockefeller se ridica la 10 miliarde de dolari. Medicamentul Nujol încă mai poate fi găsit sub formă de ulei de parafina pură, clasificat drept laxativ ușor și recomandat împotriva constipației cronice în terapiile igieno-dietetice obișnuite. Este fabricat la ora actuală de laboratoarele Fumouze din Franța.

Rockefeller și IG Farben

Trustul chimiei farmaceutice pe care îl cunoaștem azi a fost conceput în urma asocierii lui Rockefeller cu compania IG Farben din Germania nazistă. În 1939, compania Standard Oil, aparținând lui John D. Rockefeller, deținea 15% din acest nou trust germano-american. Obiectivele industriale din Germania ale IG Farben n-au fost bombardate în timpul războiului, anume pentru a proteja interesele lui Rockefeller în acea țară. În 1932, industria chimiei farmaceutice IG Farben l-a finanțat pe Adolf Hitler cu 400.000 de mărci. „Fără acest sprijin, afirma tribunalul de la Nurnberg, Al Doilea Război Mondial n-ar fi avut loc”.

În 1941, IG Farben construiește cea mai mare fabrică chimică din lume la Auschwitz, profitând de mâna de lucru din lagărul de concentrare pentru fabricarea gazului Zyklon B. La procesul de la Nurnberg, 24 de responsabili ai Companiei IG Farben au fost declarați vinovați de genocid, sclavie, furt și alte crime. Tribunalul de la Nurnberg a divizat Compania IG Farben în BASF, BAYER și HOECHST, judecându-i pe responsabili separat. Toți aceștia au fost însă eliberați în 1952, la numai un an după ce fuseseră condamnați, cu ajutorul lui Nelson Rockefeller, fostul lor patron comercial, care la vremea aceea ocupa funcția de Ministru al Afacerilor Externe în SUA. Odată eliberați, cei care se aflaseră la conducerea Companiei IG Farben s-au infiltrat în economia germană, ocupând funcții foarte importante. Până în anii ’70, consiliul director al societăților BASF, BAYER și HOECHST era constituit din membri ai partidului nazist. Începând din 1959, aceștia l-au finanțat constant pe tânărul Helmut Kohl. Prin susținerea politică a acestuia, cele trei filiale rezultate din IG Farben erau la momentul acela de 20 de ori mai puternice decât societatea mamă, înființată în 1941. Astfel, acest trust nazist asociat cu Rockefeller a fost o reușită totală, și de-atunci încoace, piața chimiei farmaceutice a planetei a fost organizată, administrată și controlată de acesta, pentru a asigura expansiunea mondială a chimiei farmaceutice.

IG Farben și Codexul

„Tradiția” cartelului pornit de la IG Farben a continuat sub un alt nume: „Asociația pentru industria chimică”. În 1955, industria chimică farmaceutică mondială a fost regrupată sub auspiciile Camerei de comerț internațional a Națiunilor Unite și ale Guvernului german. Eforturile lor comune au fost camuflate sub numele de cod Codex Alimentarius. Un mare număr de partide politice europene, și de stânga și de dreapta, au fost finanțate de această industrie, pentru a-și asigura o legislație favorabilă sub orice tip de guvernare.

Este vremea solidarității

Un vot negativ masiv în Parlamentul European față de Codex Alimentarius, care nu este altceva decât un organ de propagandă al industriei chimiei farmaceutice, înseamnă un vot negativ față de încercarea acestei corporații de a obține un monopol mondial de un despotism nemaiîntâlnit. A nu lua în considerare opinia a sute de milioane de cetățeni este o gravă abatere de la principiile democrației și o lipsă de respect din partea oamenilor politici. Sute de milioane de cetățeni din întreaga lume nu vor să permită ca medicina naturistă milenară să fie interzisă, pentru ca pseudoștiința chimiei farmaceutice să-și păstreze și să-și întărească poziția pe piață.

Două ideologii diferite

Avem de a face cu o luptă între două concepții antagoniste. Pe de o parte, ideologia francmasonă a lui Rockefeller, în care unicul obiectiv este de a vinde cât mai mult, fără scrupule, și de a-și instaura hegemonia mondială. A înlocui natura cu molecule sintetice și a nega orice altă medicină în afară de cea alopată este ideea de progres susținută de toate trusturile farmaceutice. Această politică nu are nimic democratic și vizează puterea absolută, prin manipularea maselor în scopul propriei îmbogățiri. Crearea de fundații, școli de medicină și false norme științifice, apoi propaganda și desființarea diferitelor forme de medicină naturistă ancestrală sunt doar câteva dintre acțiunile perfide ale elitei francmasonice de a dobândi puterea absolută la nivel global. Aceasta încă mai crede că poate ignora voința populației și că poate modela masele după voința ei.

Pe de altă parte, există adevărații biologi, medicii autentici, terapeuții și cercetătorii, nu de puține ori violentați de aroganța cartelului farmaceutic. Aceștia au stabilit conceptul de individualitate biologică, tradus prin libertatea pacientului de a-și alege singur terapia. Acest concept trezește în pacient spiritul de investigare, îi oferă alternative în modul de a se trata și de a se vindeca. Având o varietate de opțiuni, pacientul are posibilitatea de a decide asupra tipului de tratament care se adaptează individualității sale. Orice medic (alopat sau naturist) știe că nu poți aplica un protocol terapeutic de masă, neindividualizat. Boala se manifestă de o manieră specifică la fiecare individ. Ignorând acest lucru, ființa umană este redusă la condiția de mașinărie fizico-chimică. Or, ființa umană e mult mai mult de-atât.
Prin urmare, inițiativa nefericită a acestui Codex Alimentarius ne-a pus în fața a două concepții despre umanitate: pe de-o parte, omul-robot, parte integrantă a unui sistem controlat, iar pe de alta, ființa holistică, reflexie microcosmică a Universului. Gandhi spunea despre occidentali: „Omul alb nu trăiește, el funcționează”. Astăzi, ne putem da șansa de a trăi, în loc de a funcționa...


Scott Tips - două conferințe pe tema Codexului alimentar (RO)

Scott Tips este un cunoscut jurist american, specializat în dreptul comercial și al afacerilor. În acest sens, are o numeroasă clientelă, atât națională, cât și internațională. Din 1989, deține poziția de consilier principal al „Federației Naționale pentru Sănătate” (National Health Federation) cea mai veche organizație pentru drepturile consumatorilor din SUA, iar din 2007 ocupă funcția de președinte al acestui organism. În această calitate, a ținut numeroase conferințe pe mai multe continente, pledând pentru accesul liber al oamenilor la hrană și la medicul și metoda de tratament alese în caz de boală. Scott Tips este de asemenea redactorul șef al propriei reviste, Health Freedom News, deținând în același timp rubrica permanentă „Legal Tips” din cadrul publicației „Hrana totală” (Whole Food Magazine). În prezent, principala sa preocupare este aceea de a dezvălui și combate aspectele ilegale din domeniul sănătății publice, apărute la nivelul legislației internaționale. Scott Tips a acordat în ultimii ani o atenție deosebită activității Comisiei Codex Alimentarius, demascând încercările acesteia de a controla și limita libertatea de alegere a individului în ceea ce privește propria sănătate. Datorită reputației și funcțiilor pe care le ocupă, este mandatat să participe la toate ședințele Comisiei Codex, fiind practic recunoscut ca cel mai fervent activist pentru respectarea drepturilor omului în ceea ce privește alimentația și sănătatea. Cartea „Codex Alimentarius – Imperialismul global al hranei” poate fi considerată un corolar al activității acestui profesionist admirabil. Vă invităm să-l ascultați:

Global Food Imperialism (RO)



Corporate Controlled Health (RO)


-->

Comentarii

  1. Ce e ciudat e ca despre familia Rockefeller se citeste doar in articole cu referire la comploturi mondiale.Nu se aude nimic despre aceasta familie in rest.Citisem undeva ca date despre averea lor nu are nimeni, dar se presupune ca ar fi peste un trilion de dolari.La o asemenea avere pt ce mai ai nevoie sa conduci lumea?Doar sa arati ca poti sau sunt interese mai mari(daca se poate)in joc?

    RăspundețiȘtergere
  2. Raoul, pentru unii, dorința de putere e nemărginită. Întrebarea ta e legitimă. Când ai o avere de miliarde, la ce-ți mai trebuie să te agiți s-o mărești în continuare? Cu banii ăștia ai deja și confort și putere, tu și familia ta pentru multe generații de-acum încolo. Așa am gândi noi, oamenii obișnuiți. Dar ei nu sunt ca noi. Vor și mai multă putere. Vor să stăpânească întreaga planetă, cu tot ce se află pe ea. Pentru asta, au nevoie în permanență de bani, pentru că trebuie să cumpere treptat guverne și țări. Și dacă vor ajunge vreodată să-și împlinească visul, vor dori și mai multă putere: Soarele cu cele 9 planete să fie ale lor. Bineînțeles, următoarea țintă va fi Calea Lactee, după care... ah, ce vis minunat... întregul Univers. Nu e o figură de stil ce-ți spun. Am cunoscut oameni (la altă scară, bineînțeles) pentru care nevoia de ascensiune e singurul motor care-i ține în viață. Odată ce-au atins o treaptă, se uită în sus, la următoarea. Ce vreau să spun e că asemenea oameni există. Sunt puțini și de aceea nimeni nu crede că-și vor atinge ținta - puterea absolută - dar eu zic să nu-i subestimăm. Iar primul pas e să ne informăm, ca să știm cu cine avem de-a face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc tare mult pentru raspunsul prompt si cuprinzator.
    Referitor la sugestia de a ne informa, sunt de parere ca uneori poate suntem prea informati pentru binele nostru.
    O zi buna va doresc!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *