Mesajul dr. Gabriel Cousens privind implementarea Codex Alimentarius + documentare

-->

MESAJUL DOCTORULUI GABRIEL COUSENS
PRIVIND IMPLEMENTAREA CODEX ALIMENTARIUS

Gabriel Cousens (n. 1943) este doctor în medicină și a studiat psihiatria la Universitatea Columbia, SUA. În prezent, este un foarte apreciat medic homeopat și membru al „Asociației americane de medicină holistică și ayurvedică”. A publicat articole de investigație și a susținut numeroase conferințe pe o mare varietate de teme medicale și psihologice. Dr. Cousens este fondatorul și directorul Centrului de sănătate naturală Tree of Life (Pomul vieții). Este, de asemenea, unul din realizatorii celebrului documentar „Pur și simplu crud - dând diabetul înapoi în 30 de zile”, postat și de noi anterior, și pe care-l puteți viziona aici.


Mesajul de mai jos al doctorului Gabriel Cousens, trimis pe data de 26 februarie 2010 prin intermediul site-ului personal www.drcousens.com se referă la pașii care trebuie urmați în Statele Unite pentru a împiedica implementarea Codexului alimentar.

Românii sunt repetenți și la acest capitol, întrucât, pe tăcute, acest Codex a fost aprobat în România în 2009, în timpul guvernării Boc. Astfel, în agricultura românească s-a început folosirea fungicidului cancerigen Initium, iar pe pâinea produsă de fabrica Titan se menționează „Conform Codex Alimentarius”. Iată deci că la nici o lună de la publicarea Codex-ului, România devine prima țară din lume care folosește în agricultură compusul chimic pe bază de Initium, un ingredient activ din noua clasă a substanțelor chimice impuse de Codex Alimentarius. Se afirmă că Initium combate eficient dăunătorii. Dar oare doar pe aceștia îi combate? Sau și pe noi?
Bravo instituțiilor românești! În traducere liberă, acest lucru înseamnă: boli, cancer, dezechilibre metabolice și fizice și invitarea „doamnei cu coasa” la masa românilor. România este prima țară care „a pus botul” la această lege. Din păcate, noi nu avem un doctor Cousens, un doctor Mercola sau un doctor Horrowitz care să combată cu argumente științifice ideile criminale ale unui grup de malthusianiști. Sau poate avem, dar încă nu au voce? Am vrea să susținem asemenea voci, dar unde sunt ele? În curând, copiii noștri ne vor acuza că n-am avut curajul, atunci când a trebuit, să stăm drepți și fără frică și am permis degradarea surselor noastre de hrană, transformându-le în hrană moartă, aducătoare de cancer, diabet și tot felul de boli ciudate, provocate de un virus descoperit de un cercetător „genial” care, bineînțeles, a încasat un cec gras de la industria farmaceutică.

Agenda ascunsă a FDA
din spatele Legii S 510 privind siguranța alimentelor

Dragi prieteni,

Vă scriu în scopul de a vă informa despre șansa pe care o avem de a „întoarce foaia” în bătălia pe care o ducem pentru păstrarea unei libertăți reale în ceea ce privește agricultura organică/bio și alimentele nemodificate genetic.
De ceva vreme, suntem la curent cu privire la iminenta amenințare adusă hranei, baza sănătății noastre. Am reușit cu toții împiedicarea vaccinării forțate cu vaccinul AH1N1, precum și temperarea „Actului pentru siguranța suplimentelor alimentare” din anul acesta. Acum e nevoie să tăiem de la rădăcină, înainte să apuce să iasă la suprafață, legea S 510, denumită și „Actul FDA modernizat al siguranței alimentelor” [FDA = agenția de reglementare a alimentelor și medicamentelor în SUA]. În prezent, Legea S 510 se află pe masa Congresului. Dacă trecem la acțiune acum, putem atenua implicațiile potențial mortale ale acestei legi sau o putem desființa cu totul.
Legea S 510 modifică autoritatea „Organismului de control al alimentelor, medicamentelor și cosmeticelor” (Federal Food, Drug and Cosmetic Act - FFDCA) și mărește autoritatea Ministerului Sănătății și Serviciilor Publice de a reglementa alimentele. Totodată, această lege extinde autoritatea ministerului la a suspenda sau refuza înregistrarea anumitor firme de producție a hranei.
Faptul că legea S 510 ia în considerare armonizarea cu Codex Alimentarius ni se pare o manevră strategică, ce face parte din multele linii de atac asupra sănătății și drepturilor noastre. Deși intenția declarată a acestei legi este de a proteja consumatorii, ea de fapt pune bazele unor pre-condiții care pe viitor vor da mână liberă Comitetului Codex Alimentarius să închidă activități de agricultură biologică și să elimine centrele de producție de alimente care nu sunt „aliniate” la programul CODEX. De asemenea, este foarte posibil ca această lege să asigure un monopol masiv pe piața alimentară unei imense corporații agricole, care va răspândi peste tot alimente modificate genetic și va elimina agricultura bio privată, practicată în sistem industrial. Susținătorii Codex-ului au încercat deja așa ceva în Canada și în Statele Unite, fără prea mult succes, aceasta fiind a doua încercare a lor, iar noi trebuie să le anihilăm încercările ulterioare! Legea S 510 îi dă unui singur om, Ministrul Sănătății și Serviciilor Publice, puterea absolută de inspectări și suspendări, ceea ce face foarte posibilă manipularea pieții în favoarea folosirii predominante a pesticidelor, erbicidelor și OMG-urilor în agricultură. Rețineți faptul că acest ministru este numit de Președinte și nu ales prin votul popular. Alegerea persoanei poate fi în mod clar influențată de contribuția la campania prezidențială sau mai rău, de o agendă ideologică.
Legea S 510 prevede ca ministrul, acționând prin intermediul „Centrului de control și prevenire a bolilor” (CDC) să extindă sistemul de control al bolilor provocate de alimente. Legea îl autorizează pe ministru să ordone aprobarea imediată de distribuție sau revocarea unui aliment. Acesta este un alt punct în care pot interveni manipulări. Ministrul va avea puterea să blocheze oriunde pe teritoriul Statelor Unite transporturi întregi de alimente, sub motivația de „risc pentru sănătate”. Aceasta este probabil cea mai periculoasă prevedere din lege. Având în vedere că producția de alimente, de-a lungul a 50 de ani,  a fost majoritar concentrată pe coasta de vest, și că există doar câteva ferme locale care dau o producție bio, va fi extrem de ușor pentru guvernul federal să înfometeze orice localitate de pe cuprinsul țării. Din nou, alimentele bio ar putea fi ținta principală.
Legea S 510 asigură ministrului o putere mărită în reglementarea importului de alimente, ceea ce poate include superalimentele și plantele medicinale, adică cele cu potențial nutritiv maxim și vindecător, din afara Statelor Unite. Boabele de cacao, fructele goji, produsele pe bază de nucă de cocos și fructele exotice ar putea intra sub incidența strictelor reglementări guvernamentale prin intermediul „Agenției de protecție a mediului”. Sub puterea acestor prevederi, guvernul va putea interzice importul acestor alimente, bineînțeles în beneficiul industriei farmaceutice.
La prima vedere, „Actul FDA modernizat al siguranței alimentelor” nu se opune în mod clar agriculturii bio și nici nu este un suporter evident al agriculturii convenționale și al OMG-urilor, însă, având în vedere cazurile în care guvernul subvenționează agricultura convențională, precum și conflictul de interese permanent din cadrul FDA, precum și al altor agenții guvernamentale, centralizarea puterii asupra surselor de hrană într-un singur birou, cel al Ministrului Sănătății și Serviciilor Publice, pare a fi o amenințare serioasă la adresa segmentului de populație american care este interesat de sănătate. Legea S 510 este un atac perfid la adresa libertății noastre de a fi sănătoși. Deși s-au făcut îmbunătățiri în ceea ce privește formularea, Legea S 510 este încă, după cum se spune în șah, „doar la 5 mișcări depărtare” de tirania agricolă globală.
Vă mulțumesc pentru primirea acestui mesaj și trimiterea lui mai departe.

Toate cele bune,

Dr. Gabriel Cousens, MD, MD(H), DD

Pentru a nu fi etichetați drept negativiști, să recunoaștem că au existat totuși câteva voci autorizate și în țara noastră, care au expus, post factum ce-i drept, consecințele nefaste pentru populație ale introducerii și aplicării Codex-ului alimentar. Specialiștii noștri au făcut-o însă destul de timid și găzduiți fiind de canale media cu o audiență relativ scăzută. Este vorba de cunoscutul doctor Gh. Mencinicopschi, academicianul Ovidiu Bojor și inginerul chimist Ștefan Manea - directorul firmei de produse naturiste Hofigal. Să-i ascultăm:

TVR 3 - Problema Codex Alimentarius


TVR 1 - Interes general - Codex Alimentarius 



Iată și un semnal de alarmă adevărat, venit din partea profesioniștilor americani în nutriție și, de asemenea, din partea unor politicieni responsabili și curajoși:

We Become Silent - The Last Days of Our Health Freedom


-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *