Cum să ne preparăm singuri DETOXICOLON

-->

CUM SĂ NE PREPARĂM SINGURI DETOXICOLON

Am remarcat cu toții că, de ceva timp, pe toate site-urile și în toate emisiunile TV despre sănătate, cuvântul de ordine este „detoxifierea”. Niciun pas nu va duce în direcția bună, dacă nu ne curățăm mai întâi corpul de toxinele acumulate, cu voie sau fără voie, de-a lungul vieții. Perfect logic! Cum ar putea corpul nostru să găsească răgazul de a repara o defecțiune, dacă noi îi dăm în permanență ca sarcină prioritară managementul toxinelor?
Specialiștii ne propun o paletă largă de metode de detoxifiere: să mâncăm multe alimente care conțin fibre, să bem ceaiuri laxative și depurative, să luăm extracte din fructe exotice minune, să facem clisme, masaje, dușuri alternative, saună, efort fizic susținut... Da, toată lumea are dreptate, dar să recunoaștem – câți dintre noi ne-am decis până acum să purcedem măcar la una din aceste proceduri? Pentru oricare dintre ele avem nevoie de timp, de momentul potrivit, de ajutorul unui specialist și, nu în ultimul rând, de bani.
Recunosc că mă număr printre persoanele mai „ciudate” care frecventează plafarurile. De acolo îmi cumpăr cremele, pasta de dinți, șamponul de păr, cerealele, uleiurile alimentare, ceaiurile. Acum câțiva ani, toate magazinele de acest tip erau pline de reclame la un produs natural nou, miraculos: Colonhelp. Venea din Statele Unite ale Americii și promitea să te scape în mod natural de toate depunerile acumulate în colonul tău de-a lungul vieții. Mi-a fost imposibil să rezist tentației și l-am cumpărat, în ciuda prețului piperat. Am respectat instrucțiunile și vreau să vă spun că a fost eficient! La terminarea curei, eram nu numai mai „curată”, dar și mai ușoară cu 3 kilograme.
După câteva luni, m-am gândit să reiau tratamentul. Vânzătoarele de la plafar (prietenele mele, vă dați seama...) mi-au semnalat imediat apariția unui produs similar, de data aceasta creat de o firmă românească: Detoxicolon, de la Dacia Plant, care era și ceva mai ieftin. Cum nu mi-am propus niciodată să-i îmbogățesc pe americani, l-am cumpărat pe acesta. Vreau să vă spun că a fost muuult mai eficient decât primul. E și normal – în timp ce Colonhelp conține 7 ingrediente, Detoxicolonul conține 15, nemaivorbind de faptul că în marea majoritate, acestea sunt plante din flora spontană a României, aspect deloc de neglijat. Așadar, dacă vă hotărâți să începeți o cură de detoxifiere a colonului, vă sfătuiesc să apelați la produsul nostru, românesc. Cura are doar câteva restricții: pe parcursul ei, se interzice consumul de carne grasă, slănină, mezeluri și alcool.


Totuși, pentru cei mai mulți dintre noi, oameni obișnuiți, cu o pensie sau un salariu de subzistență, prețul acestor produse minunate pentru sănătate este prohibitiv. Mai ales dacă avem o familie compusă din 3-4 persoane (cum am eu) și vrem să-i ferim pe toți de boli. Atunci, ce putem face? Vă împărtășesc ce-am făcut eu și, dacă vi se pare o idee demnă de pus în aplicare, faceți și voi la fel:
Am citit lista de ingrediente de pe produsul Detoxicolon (preferatul meu) și le-am găsit pe toate la plafar. Totul a costat sub 80 de lei, iar dacă cumpărați argilă alimentară în loc de zeolit, totul costă sub 60 de lei.  

Dacă ținem cont de faptul că pentru fiecare nouă cură nu mai trebuie să cumpărăm decât semințele de in și tărâța de psyllium, care împreună costă 18 lei, iar celelalte ingrediente ne ajung pentru încă 7-8 doze, avantajul devine evident.

Am citit proporția în care se găsește fiecare ingredient în produs și am purces la prepararea lui. Prin urmare: o treime tărâțe de psyllium, o treime semințe de in și restul de componente între 0,5 și 3% fiecare, în afară de argilă sau zeolit, care trebuie să reprezinte 4,5% din cantitatea totală.




Psyllium - 36%
Aloe – extract 0,5%
Senna – 2%
Cruşin – 2%
Rozmarin – 2%
Ghimbir – 1%
Lemn dulce – 3%
Coriandru – 2%
Anason – 2%
Fenicul – 2%
Chimen – 2%
Anghinare – 2%
Fructe de merişor – extract 1%
Dați click pe numele plantelor pentru o descriere detaliată

Am cântărit eu fiecare linguriță de plantă și de semințe mărunțite, așa că vă scutesc de calculele aritmetice. Așadar, prima mișcare: râșnim fin cu râșnița de cafea toate plantele și toate semințele care trebuie transformate în pulbere. Apoi le punem la loc în cutiile lor, sau în borcănele cu etichetă pe ele. Pentru o doză mare de Detoxicolon, pregătim un castron sau un lighenaș curat și uscat, în care punem, pe rând:

- tărâță de psyllium – 250 g
- semințe de in – 250 g
- aloe extract – 1 linguriță plină (de la „Herbagetica” - desfaceți capsulele și scuturați conținutul)
- frunze de senna – 3 lingurițe (am găsit doar ceai „Sveltaflor”, care conține în mare parte senna)
- crușin – 3 lingurițe
- rozmarin – 3 lingurițe
- ghimbir – 1 linguriță cu vârf
- lemn-dulce – 3 lingurițe
- coriandru – 2 lingurițe
- anason – 2 lingurițe
- fenicul – 2 lingurițe
- chimen – 2 lingurițe
- anghinare – 3 lingurițe
- fructe de afin și de merișor – 4 lingurițe (nu le-am găsit decât în „Ceai de fructe de pădure”)
- zeolit – 5 lingurițe (sau argilă alimentară de la „Farmec Vital”)

Amestecăm bine, punem totul într-un borcan mare cu filet sau într-un recipient de plastic cu capac și ținem la frigider. Cantitatea rezultată va fi de peste 600 de grame și poate fi folosită în două cure separate, sau de către două persoane.

Citiți în continuare un extras de pe site-ul Dacia Plant, pentru a afla de ce, cum și cât timp trebuie urmată această cură benefică:

Ce este Detoxicolon?
Detoxicolon este un supliment alimentar, 100% natural, cu efecte intense, utilizat pentru detoxifierea intestinală. Formula sa originală concentrată se bazează pe acțiunea sinergică a 15 plante medicinale, completată eficient de mineralul Zeolit în detoxifiere și eliminarea compușilor toxici. Detoxicolon este cel mai bun curățitor intestinal din România.

Ce nu este Detoxicolon?
Detoxicolon nu este un simplu laxativ – el este un reglator al tranzitului intestinal, care acționează în sensul normalizării acestuia, fiind eficient atât în constipație, cât și în diaree. Totodată, Detoxicolon determină detoxifierea intestinală și corporală, generând un întreg cortegiu de fenomene pozitive asociate acestora. Detoxicolon nu este un produs mediocru și ineficient - am folosit la prepararea acestei formule plante medicinale de foarte bună calitate, bogate în substanțe active, care acționează sinergic, pentru a da rezultate maxime. Acțiunea lui este intensă și ușor de remarcat încă din primele zile ale curei. Detoxicolon nu este un produs scump – este realizat în România, în condiții de calitate controlată și la un preț accesibil, având în vedere complexitatea formulei și cantitatea de produs.


Formula complexă și eficientă a Detoxicolonului a fost creată având în vedere 4 factori:
- cercetările și experiența experților americani în detoxifiere intestinală
- experiența vastă și actuală a tradiției medicale ayurveda în domeniul purificării intestinale
- cele mai noi studii cu privire la efectele plantelor medicinale
- experiența specialiștilor români în utilizarea plantelor medicinale

Cele mai importante grupe de ingrediente

- Cele mai eficiente laxative de volum: semințele de psyllium și semințele de in
- Cele mai eficiente laxative de contact: extractul de aloe vera, crușinul și senna
- Cea mai renumită combinație ayurvedică de plante pentru eliminarea gazelor intestinale: chimen, coriandru și fenicul.
- Cel mai eficient mineral cu efecte de eliminare a metalelor grele și a chimicalelor – zeolit
- Plante cu efecte de purificare hepatică și sanguină: anghinarea, rozmarinul, lemnul dulce, anasonul.
- Plante ce acționează sinergic pentru fluidificarea și eliminarea crustelor intestinale persistente – 7 dintre plantele din compoziția Detoxicolonului.

Detoxicolon conține ingrediente 100% naturale. Formula lui specială este înainte de toate eficientă. Secretele eficienței Detoxicolonului sunt formula, plantele de calitate și punerea accentului pe efectele binefăcătoare în detrimentul gustului sau al ușurinței în administrare. Altfel spus, Detoxicolon nu este un produs alimentar blând dar ineficient, ci un supliment bogat în substanțe active, cu rol de stimulare a proceselor de transformare și detoxifiere în corp.

Descrierea produsului. Detoxicolon este un produs 100% natural, cu efecte intense, utilizat pentru purificarea intestinală. Formula se bazează pe acțiunea sinergică a 15 plante medicinale, completate eficient de mineralul Zeolit în detoxifiere și eliminarea compușilor toxici.

Modul de acțiune. La scurt timp după ingerare, în contact cu sucurile digestive apoase, fibrele vegetale din psyllium și in își măresc volumul, absorbind simultan toxinele din traiectul digestiv. Bolul format determină un efect blând și eficient de curățare mecanică a pereților intestinali. Formula complexă de plante ajută la combaterea majorității tulburărilor intestinale, având totodată efecte de fluidificare și eliminare a depunerilor aderente de pe pereții intestinului gros (placa de mucoid), care sunt surse de intoxicare lentă pentru întregul organism. Acest efect este potențat de prezența Zeolitului, mineral cu efecte antitoxice unice. Datorită conținutului mare de fibre vegetale solubile și insolubile, tranzitul intestinal se normalizează încă din primele zile de administrare a preparatului.

Efecte directe ale curei. Acționând direct asupra intestinelor, Detoxicolon se folosește ca adjuvant în: constipație, diaree, enterocolite, colite de fermentație, colite de putrefacție, hemoroizi, fisuri anale, indigestie, meteorism (balonare), dischinezie biliară, parazitoze intestinale, gastrită, reflux gastroesofagian, hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, diabet zaharat de tip II, obezitate. Fibrele alimentare din compoziție, consumate sistematic, pot reduce riscul apariției cancerului de colon.

Efecte conexe cu detoxifierea. Datorită deblocării pe care o determină în funcționarea colonului (cale principală de eliminare a toxinelor din corp), utilizarea Detoxicolonului este totodată o metodă de prevenire și/sau ameliorare a unor tulburări cronice ale societății civilizate: stres, oboseală cronică, tulburări de natură psiho-emoțională (stări depresive, anxietate), afecțiuni reumatismale, dureri articulare, psoriazis, afecțiuni ale pielii, căderea părului, mirosuri corporale neplăcute și afecțiuni hepatice. Pentru că Detoxicolon absoarbe și elimină toxinele de la nivel intestinal, este recomandat ca adjuvant în afecțiuni tumorale, atât benigne, cât și maligne.

Mod de administrare: între 1 și 6 lingurițe de preparat se amestecă cu 250 ml (o cană) de apă și se consumă imediat. Este foarte important ca imediat după administrare să se bea încă o cană de apă. Doza recomandată se poate consuma integral dimineața, sau în două porții, pe parcursul zilei: dimineața, înainte de masă, pe stomacul gol și seara, la 2 ore după masă. Pentru dozarea preparatului, se va folosi lingurița din interiorul flaconului (1 linguriță = cca 4 grame de produs).

Doza recomandată:
Adulți: 2-6 lingurițe pe zi (8-24 g). Administrarea începe cu 2 lingurițe de preparat pe zi în primele 3 zile ale curei. Se crește apoi cu câte o linguriță pe zi, până se ajunge la 6 lingurițe.
Copii între 12 și 18 ani: 1-2 lingurițe pe zi (4-8 g).
În cazul mai rar al persoanelor cu constituție robustă și greutate corporală mare (peste 90 kg), dacă nu apar 2-3 scaune pe zi după prima săptămână de cură, se poate trece la administrarea a maximum 8 lingurițe (48 g) de preparat pe zi.  
Durata unei cure cu Detoxicolon este de 3 săptămâni (21 de zile).

21 de avantaje ale utilizării Detoxicolonului

1. Are acțiune rapidă și eficientă, datorită concentrației mari de principii active din cele 15 plante medicinale + zeolit.
2. Produce o detoxifiere controlată. Datorită formulei echilibrate, nu apar simptome extreme (diareea severă, slăbiciune excesivă) și nu deranjează derularea ritmului normal de viață.
3. Elimină eficient constipația. Are un spectru larg de acțiune simultană. Constipația este eliminată prin efectul mecanic (dat de umflarea semințelor de in și psyllium), prin stimularea peristaltismului intestinal (generat de plante celebre precum crușinul și senna), prin stimularea secreției biliare (aloe, anghinare, rozmarin) și prin aportul de fibre și lichide.
4. Ajutor real în curele de slăbire. Aportul mare de fibre vegetale solubile și insolubile arde rapid caloriile. Simultan, eliminarea acumulărilor toxice din organism normalizează, în timp, funcționarea întregului organism. În combinație cu o dietă corectă și un stil de viață sănătos, kilogramele în plus dispar treptat și sigur. 
5. Elimină depunerile aderente de la nivelul intestinului gros (placa de mucoid). Datorită formulei complexe de plante medicinale și zeolit, sunt eliminate reziduurile care persistă în colon perioade de timp îndelungate și care nu sunt eliminate în general de laxativele obișnuite.
6. Elimină metalele grele, radicalii liberi, xenoestrogenii, pesticidele și substanțele chimice nocive acumulate în corp, grație acțiunii sinergice a zeolitului și a plantelor medicinale.
7. Reduce incidența afecțiunilor cardiovasculare. Este bogat în acizi grași polinesaturați din familia Omega 3, cu o importanță majoră în funcționarea sistemului cardio-circulator și reglarea nivelului lipidelor (grăsimilor) din organism.
8. Reduce colesterolul. Crește excreția în intestin a acizilor biliari și a colesterolului, având efect hipocolesterolemiant.
9. Reduce glicemia. Scade absorbția intestinală a glucidelor, reducând glicemia.
10. Normalizează tranzitul intestinal. Reglează procesele de absorbție și eliminare intestinală, concomitent cu refacerea florei intestinale saprofite.
11. Este un produs 100% natural, care nu dă dependență.
12. Se bazează pe o formulă originală, concentrată, verificată. Produsul este rezultatul studiilor cercetătorilor americani în domeniul purificării intestinale, îmbinate cu principiile de terapie și formule tradiționale din plante, verificate de-a lungul timpului.
13. Este cea mai accesibilă metodă de curățare a intestinelor. Se administrează simplu, fără a apela la laxativele dure de sinteză, la clisme sau la hidrocolonoterapie (metodă greu accesibilă).
14. Te (re)învață să bei zilnic suficientă apă. Datorită conținutului mare de psyllium, pe întreaga perioada a curei este obligatoriu băutul zilnic a 2 litri de apă (atât pentru a accelera purificarea, cât și pentru a preîntâmpina deshidratarea).
15. Are un gust puternic și natural. Combinația de gusturi aromat, dulce și amar este expresia directă a puterii active a produsului. Deși pentru unele persoane gustul amar poate să pară prea intens sau în unele cazuri (rare) greu de suportat, totuși, a fost păstrat voit în componența produsului, datorită efectelor sale detoxifiante și tonice hepatice. Din păcate, din cauza necunoașterii efectelor terapeutice ale acestui gust (dat de extractul concentrat de aloe vera și de anghinare), este rar folosit în alimentație și deseori evitat. Gustul amar ajută la refacerea percepțiilor gustative naturale și sănătoase, alterate de contactul cu o alimentație mult prea rafinată. Detoxifierea devine astfel efectivă la nivelul întregului traseu digestiv – de la cavitatea bucală, până în colon.
16. Conține plante medicinale cu cea mai bună acțiune de evacuare a gazelor intestinale, și anume plantele aromatice, între care coriandrul, chimenul, feniculul, anasonul, ghimbirul, rozmarinul.
17. Nu este doar un simplu laxativ, ci are efecte purificatoare și regeneratoare complexe, care se fac simțite chiar după prima cură.
18. Are efecte salutare în majoritatea tulburărilor intestinale și digestive: constipație, diaree, enterocolite, colite de fermentație, colite de putrefacție, hemoroizi, fisuri anale, indigestie, meteorism (balonare), dischinezie biliară, parazitoze intestinale, gastrită, reflux gastroesofagian.
19. Este cel mai ieftin produs de purificare intestinală din gama sa, oferind o calitate superioară la un preț accesibil.
20. Reduce riscul apariției cancerului de colon. Se recomandă consumul sistematic al produsului Detoxicolon, pentru fibrele alimentare din compoziția sa, care ne feresc de această boală.
21. Este regenerator și revitalizant. Elimină balastului nociv din sistemul digestiv, regenerează întregul organism, crește vitalitatea și tonusul și ameliorează stările psihice negative.
-->

Comentarii

  1. mda.. tot 80 de lei costa si borcanul mare de detoxi de la daciaplant. nu stiu la ce cantitate ai ajuns. merita munca?

    RăspundețiȘtergere
  2. N-ai citit cu atenție: în afară de psyllium și in (care costă 18 lei pentru fiecare doza mare) restul ingredientelor îți rămân pentru încă 7-8 doze, pentru că din acestea nu pui decât 1-3 lingurițe (4-12 grame). Pungile de plante și semințe conțin de regulă 75-100 de grame și pui 4-12 grame per doză. Zeolitul se cumpără la borcănele de 250 de grame și pui doar 20 de grame la doză. Cantitatea totală care îți iese este de peste 600 de grame, în timp ce un borcan mare de Detoxicolon conține 480 de grame. Avantajul este indiscutabil. Și să știi că ideea mea nu e originală. Când m-am dus la plafar cu lista de ingrediente, vânzătoarele s-au prins imediat: „Vreți să vă preparați Detoxicolon...”. Mi-au spus că și alte doamne fac același lucru. Deci românul e inventiv, sau mai bine zis, nevoia îl învață pe om...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim. Asa este, romanul este inventiv...dar si darnic, caci daca nu "suferea" de darnicie, nu aflam aceasta reteta. Pana la sfarsitul lunii o sa incep si eu cura. Multumim!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. dar despre produsul Colonhealth dupa reteta dr. Ionut Moraru ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta informatia lui Anthos! Nu stiam ca exista pe piata acest produs. Am intrat pe site-ul respectiv si am vazut ca e vorba de capsule si, pe langa 3 componente pe care le are si Detoxicolon, exista multe altele diferite, despre care am mai citit ca sunt foarte bune pentru sanatate. Cred că câteva cure alternative cu ambele produse, odata la cateva luni, ar fi o idee. Dar o sa ma informez mai intai daca l-a incercat cineva. Totusi, eu nu i-as urma recomandarea de a manca iaurt zilnic, pe parcursul curei. Ionut Moraru e medic naturist. Pana acum ar fi trebuit sa citeasca „Studiul China” al lui Colin Campbell...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *