Efectele televiziunii și Internetului asupra sănătății mentale + VIDEO

-->

EFECTELE TELEVIZIUNII ȘI INTERNETULUI
ASUPRA SĂNĂTĂȚII MENTALE
Dr. Virgiliu Gheorghe

Biofizicianul Virgiliu Gheorghe este doctor în bioetică al Universităţii Aristotel din Salonic (titlul lucrării: Televiziunea şi mijloacele video-audio ca factori în formarea etosului omului contemporan). Este deja cunoscut publicului larg ca autor al lucrării ştiinţifice Efectele televiziunii asupra minţii umane (4 vol.). Ultima conferinţă, ținută în octombrie 2011 la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, a avut ca titlu: Revoluţia sexuală – mistificare a dorinţei şi naturii umane. Virgiliu Gheorghe este de asemenea coordonatorul secţiunii ştiinţifice a revistei Familia ortodoxă. Preocupat fiind de studierea efectelor pe care presiunea culturii și tehnologiei media le exercită asupra omului contemporan, el face cunoscute publicului larg riscurile pe care acestea le comportă pentru sănătatea mentală a oamenilor, pentru succesul şcolar şi profesional al tinerilor noii generaţii, pentru viaţa de familie din societatea românească. În cărţile şi conferinţele sale, el încearcă totodată să ofere soluţii concrete la problemele constatate. Experienţa conferinţelor pe care dr. Virgiliu Gheorghe le-a ţinut în ţară confirmă largul interes existent în societatea românească privind problematica în discuţie, fapt dovedit şi prin audienţa deosebită pe care o atrage: studenți, profesori, educatori, medici, psihologi, alături de un număr mare de persoane interesate de tematica expusă.

Invităm orice consumator de televiziune și utilizator de Internet – elev, student sau părinte – să urmărească prelegerea de mai jos. Informațiile pe care le veți căpăta vă vor lumina în multe privințe și vă vor fi de mare folos. Noi l-am descoperit recent pe dr. Virgiliu Gheorghe și vă asigurăm că este un cercetător obiectiv, de înaltă clasă. Celor interesați exclusiv de rigoarea științifică a expunerii, le recomandăm să ignore scurta și simplista introducere a preotului, precum și ușoarele tente religioase, pe alocuri. La urma urmei, conferința a fost găzduită de o comunitate religioasă, fapt lăudabil, de altfel. Și nu vedem care televiziune și-ar da cu stângu-n dreptu’, invitându-l...

 
-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *