În sfârșit nefumător! Metoda ușoară a lui Allen Carr (eBook)

-->

ÎN SFÂRȘIT, NEFUMĂTOR!

METODA UȘOARĂ A LUI ALLEN CARR


Allen Carr, de profesie contabil, fost fumător de până la 100 de ţigări pe zi, a încercat de nenumărate ori, zadarnic, să se lase de fumat. În 1983, a descoperit „metoda uşoară” care-i poartă astăzi numele. A înfiinţat o reţea internaţională de clinici „Allen Carr” pentru vindecarea de dependență a fumătorilor, a extins „metoda uşoară” la alte dependențe (de alcool, de mâncare etc.), a publicat cărţi, traduse ulterior în peste 20 limbi, însoțite adesea de versiuni video, audio sau CD-ROM. Printre bestseller-urile sale se numără și această carte (Allen Carr’s Easy Way to Stop Smoking), vândută numai până în 1992 în peste 2 milioane de exemplare.

Metoda Allen Carr constă în sesiuni de terapie de grup anti-fumat, la finalul cărora pleci nefumător. Asta pentru că metoda Allen Carr se bazează pe argumente logice și de bun simț, prin intermediul cărora se înlătură complet dorința de a mai fuma, lucrul cu care fumătorii se luptă cel mai mult atunci când încearcă să se lase fumat pe cont propriu. Nu vorbim despre orori sau despre motivele pentru care îți dorești să te lași de fumat, ci atacăm acele motive din pricina cărora fumezi (de exemplu: fumez ca sa mă concentrez, ca să mă calmez, ca să mă recompensez etc.). În plus, metoda Allen Carr funcționează pentru orice fumător, indiferent dacă are la activ 2 ani de fumat sau 30 și indiferent dacă fumează 5 țigări pe zi sau 5 pachete. Cum facem asta? Înlăturând temerile care-i țin captivi pe fumători: Cum să mă bucur de o reușită fără țigări? Cum sa ies în oraș fără să fumez? Cum să mă calmez fără tutun? Cum să depășesc un moment greu fără țigări? Metoda Allen Carr reușește să reducă la tăcere toate aceste spaime și, mai mult decât atât, dă încredere, astfel încât cei care vin la terapie pleacă la final lipsiți de griji și încântați de reușită.
Cei interesați pun deseori întrebarea: Și cu sevrajul cum rămâne? Vestea bună e că sevrajul  fizic nu e nici pe departe atât de grav precum se crede. De fapt, simptomele sunt atât de ușoare, încât mulți fumători nici nu-și dau seama că sunt dependenți. Ceea ce totuși simt fumătorii atunci când încearcă să se lase de fumat folosind adjuvanți sau doar propria voință este frustrarea provocată de iluzia renunțării la „un prieten drag”. Metoda Allen Carr oferă fumătorilor starea mentală adecvată pentru a se simți eliberați. Iar când mentalul este puternic, sevrajul fizic nu reprezintă o problemă. Metoda Allen Carr nu apelează la adjuvanți sau trucuri. Nu se folosesc: plasturi, gume cu nicotină, pastile, spray-uri nazale, inhalatoare, ace, fotografii șocante sau anumite medicamente. E nevoie doar de rațiune.

Iată și câteva mărturii convingătoare ale unor celebrități care s-au vindecat de dependența de tutun prin aplicarea metodei prezentate în cartea lui Allen Carr, pe care am postat-o pentru voi mai jos, și pe care vă îndemn s-o citiți, fie că sunteți fumători, fie că aveți pe cineva drag care este.

„A fost cu adevărat o revelație și m-a eliberat de sclavie pe loc. A fost chiar ușor să mă las, iar experiența în sine a fost nesperat de plăcută”. ANTHONY HOPKINS

„Programul Allen Carr - Metoda ușoară de a renunța la fumat - a fost pentru mine o minune. A reușit să încheie 30 de ani de fumat”. ANJELICA HUSTON

„Tipul e foarte tare! Nu mai fumez de un an și jumătate”. ASHTON KUTCHER

„Gradul de satisfacție după lăsatul de fumat e atât de mare, încât în unele momente, când toate par să-mi meargă prost, mă liniștesc spunându-mi: măcar m-am lăsat de fumat!” MARIUS VINTILĂ

Pentru cei care vor să descarce documentul: dați clic pe butonul „slideshare” de pe bara de jos - stânga, și apoi clic pe „Save file”, de pe bara de sus. Veți obține cartea în format .doc.


În sfârșit nefumător - Allen Carr from Ariel Truță


FUMATUL NU DĂUNEAZĂ!
Dr. Călin Mărginean

Iată și motivele pentru care e de preferat să NU abandonezi fumatul:
1. Ai avut probleme cu vizibilitatea în trafic din cauza parbrizului aburit? Condensul este provocat de respirația ta. O pereche de plămâni de fumător te fac să respiri mai puțin și mai greu. Pune mâna și fumează și nu-l mai aburi atâta! 
2. Stingerea țigării cu piciorul în stația de autobuz este un bun antrenament pentru mușchii flexori ai gambei.
3. Alimentezi mașina într-o benzinărie în timp ce asculți la radio meciul Serbia – România. Sârbii marchează 5-0. Te oftici atât de tare, încât vrei să arunci benzinăria în aer. Cu ce vei aprinde benzina dacă ești un amărât de nefumător?
4. Nevasta te bate la cap că s-a saturat de perdelele albe din sufragerie și ar vrea unele galbene sau gri, cum a văzut la vecina Geta bioenergeta. De ce să cheltuiești banii aiurea? Fumează în casă!
5. Produsele farmaceutice care te ajută să scapi de tutun costă, pe când, pentru a continua să fumezi, nu ai nevoie decât de un pachet de țigări. În fiecare zi. Și ăla costă, e adevărat, dar din prețul lui, statul își trage un procent mai mare, pentru a crește bugetul la învățământ și sănătate.
6. Fumatul pune capăt crizei. Pentru fiecare persoană care se apuca de fumat, se creează 5 noi locuri de muncă. Două în industria tutunului, unul la fabrica de brichete, unul în comerț și unul în prelucrarea lemnului pentru sicrie.
7. Țânțarii nu suportă fumul. 
8. Ai dormit vreodată în aceeași cameră cu cineva care sforăie de te face să te urci pe pereți? Dacă ești fumător, ai tot timpul la îndemână două filtre de la țigarete pentru a-ți astupa urechile. Iar dacă ești fumătoare și ai rămas fără OB-uri, cu un filtru te-ai scos!
 9. Abandonarea fumatului poate duce la slăbirea vederii. Așa au pățit 35% dintre români la ultimele alegeri. 
10. Se știe că fumând poți pierde kilogramele în plus. Vreo 2-3. 
11. Fumatul duce la impotență. Mai puțină erecție înseamnă un risc mai scăzut de sifilis, SIDA, herpes și H1N1.

  
-->

Comentarii

  1. am citit-o cu tigara aprinsa in coltul gurii. Au trecut 2 ani jumatate de atunci.... Cititi-o ca nu are multe pagini.

    RăspundețiȘtergere
  2. Yup, nu vreau sa par interesant dar, cred ca eu faceam parte din aia la care nu functioneaza metoda asta.
    Ce a functionat la mine o fost schimbarea, si anume din fumator in vaper .... Pace :) !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bai Anonimule ori esti retardat ori esti nu ai citit cartea si vrei sa pari interesant. Oameni buni cititi cartea cu incredere si veti deveni nefumatori. Am fumat 15 ani si acum sunt in sfarsit liber. Ce senzatie minunata..

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fumat 11 ani. De cand am citit cartea, fumatul e istorie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Recomand citirea cartii, asa cum am recomandat-o colegilor si cunostintelor mele. Am fumat 29 de ani si de 4 m-am lasat fara nici cel mai mic efort. Sunt fericit.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *