joi, 27 decembrie 2012

Neale Donald Walsch - Conversații cu Dumnezeu + film artistic (RO)

-->

CONVERSAȚII CU DUMNEZEU

Neale Donald Walsch este un apreciat scriitor american, autorul seriei Conversații cu Dumnezeu. Cărțile care compun până în acest moment seria sunt: Conversații cu Dumnezeu (3 volume), Prietenie cu Dumnezeu, Comuniune cu Dumnezeu, Noile revelații, Dumnezeul de mâine, Ce vrea Dumnezeu, Acasă cu Dumnezeu într-o viață care nu se termină niciodată, Mai fericit decât Dumnezeu și ultima sa carte, Când totul se schimbă, schimbă totul.

Neale Donald Walsch s-a născut în Wisconsin, Milwakee pe data de 10 septembrie 1943. A fost crescut în spiritul romano-catolic, familia încurajându-i interesul pentru tot ce ține de spiritualitate. Lecturile sale ulterioare au vizat o comparare a religiilor lumii, studiind ani la rând Biblia, Rig Veda și Upanishadele. El spune că ideile lui nu sunt venite prin channeling, ci mai degrabă inspirate de Dumnezeu, și că pot ajuta o persoană să se raporteze la Divinitate din perspectiva modernă. Dumnezeul din cărțile sale spune că „nu trebuie să faci nimic extraordinar pentru a fi împlinit”. Walsch crede într-un Dumnezeu panteistic, care încearcă să ni se arate ca o ființă lipsită de ego și care se identifică cu fiecare dintre noi. Viziunea lui Neale Donald Walsch cuprinde o unificare a tuturor sistemelor de credințe ale lumii, pentru ca evoluția spirituală personală să fie mai bine înțeleasă și realizată de omul zilelor noastre. El a înființat mișcarea spirituală Humanity’s Team (Echipa umanității), al cărei scop este să-și facă cunoscute convingerile lui într-un nou tip de spiritualitate. Mesajul central al credinței lui Neale este acela că noi suntem una cu Dumnezeu, într-o stare comună a existenței. El spune că această stare poate fi atinsă prin simplul act de a ajuta alți oameni. „Cea mai rapidă cale de a face un lucru bun în viața ta este de a-i ajuta pe alții să-l facă; cel mai rapid mod de a-ți folosi înțelepciunea care există în inima ta este să ajuți o altă ființă, pentru că noi toți suntem unul”. Neale Walsch are nouă copii și locuiește cu soția sa, Nancy, în Ashland, sudul statului Oregon. Împreună, au pus bazele Fundației „Conversații cu Dumnezeu”, o organizație non-profit, al cărei scop este acela de a sprijini procesul de vindecare al lumii, făcând cunoscute mesajele acestor cărți unui număr cât mai mare de oameni.

Dl. Walsch călătorește în întreaga lume, ținând prelegeri și organizând workshop-uri și cursuri pe baza revelațiilor sale. Iată un fragment de 4 minute, în care veți înțelege de ce concepția lui despre Divinitate e mai convingătoare decât cea a oricărui sistem religios existent pe glob:

Există un Dumnezeu (There is a God) (RO)


La sfârșitul anilor ‘80, înainte de a începe să scrie seria „Conversații cu Dumnezeu”, Walsch a trecut printr-o serie de necazuri: un incendiu i-a distrus toate bunurile, a divorțat, un accident de mașină i-a produs o fractură la gât. Odată refăcut, dar singur și fără loc de muncă, Walsch a fost nevoit să trăiască într-un parc de corturi și rulote în Jackson Hot Springs, la periferia localității  Ashland, Oregon. Aici, pentru a-și asigura hrana zilnică, el colecta și ducea la un centru de reciclare conserve de aluminiu. Deznădăjduit, în acele momente, simțea că viața lui s-a împotmolit definitiv. La un moment dat însă, soarta i-a surâs, reușind să se angajeze ca gazdă a unui talk-show la un post de radio local. Viața lui a revenit la normal, s-a mutat într-o locuință decentă și și-a recăpătat respectul de sine. Acesta a fost și momentul în care a început să scrie primul volum din celebra serie „Conversații cu Dumnezeu”. În România, cărțile lui Neale Donald Walsch sunt publicate de Editura For You și Editura Daksha.

În 2003 a fost lansat filmul „Indigo”, scris de Neale Donald Walsch și James Twyman și regizat de Stephen Simon. Pelicula spune povestea imaginară a unui bunic (jucat de Walsch) salvat de nepoata sa, care este un copil indigo. Al doilea film, „Conversații cu Dumnezeu”, a avut premiera pe 27 octombrie 2006 în Statele Unite și pe 10 noiembrie în Canada. În 2007, filmul a fost distribuit publicului și pe DVD.

Sursa informațiilor: Wikipedia

Vă recomandăm să vizionați filmul „Conversații cu Dumnezeu”, postat pentru voi aici. Este povestea adevărată a vieții lui Neale Donald Walsch și a apariţiei primei sale cărţi din seria „Conversaţii cu Dumnezeu”. Veți vedea cât de grele pot fi încercările prin care trece un om în viață și cum pot fi, totuși, învinse. Veți vedea ce minuni poate face conexiunea umană, dincolo de diferențele rasiale, prejudecăți sau statut social. Este un film motivațional emoţionant, excelent interpretat de actorul Henry Czerny. Merită vizionat!

Conversații cu Dumnezeu - film artistic (RO)

-->

4 comentarii:

 1. Ma numesc Leonora .Am citit Conversatii cu Dumnezeu in 2008 in spaniola iar in 4 luni am tradus-o in romaneste cele trei volume.As dori sa pot convinge pe toata lumea s-o citeasca stiu ca nu pot insa pot spune un lucru MI -A SCHIMBAT VIATA. Ani si ani de cautari a propriei identitati si intr-o zi incep sa citesc aceasta carte cad in genunchi si strig DOAMNE, MIE I-MI VORBVORBESTI ...asa ca oricine ai fi cel ce vezi acest comentariu ,sfint sau canalie inarmeaza-te cu valoare si citeste cartea vei vedea ca intradevar DUMNEZEU este in fiecare dintre noi si nu "in asezaminte de piatra sau de lemn". Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru mine, nu-mi pot explica de ce, a fost clar dintotdeauna ca Dumnezeu se identifica prin fiecare din noi si legatura noastra cu cu tot ce ne inconjoara, cu Universul. Chiar copil fiind stiam in subconstientul meu ca chiar daca bunica ma duce la biserica de manuta eu nu o sa-l vad niciodata pe Dumnezeu in biserica sau prin icoane, insa eram convins ca deja il cunosteam prin fiecare fir de iarba ce-l admiram prin roua diminetilor si razele soarelui. De fapt, sincer, cred ca fiecare om in subconstient STIE acest lucru foarte bine doar ca putini, foarte putini au curajul sao recunoasca. Atunci cand paradigmele sociale, ura , razboaiele, crizele economice si politice si alte tertipuri (pentru ca in fond asta sunt: "tertipuri")sustinute de grupuri individualiste interesate de mentinerea dominatiei, resurselor si puterii vor fi rasturnate , vom realiza cu totii ca singura noastra menire pe acest pamant este sa traim in armonie cu Universul, sa fim fericiti ca EXISTAM si ca dispunem de darul creativitatii, ca putem transmite ceva din noi mai departe. Pentru toate aceste lucruri, care in fond tin de fericirea noastra desavarsita, este nevoie de constientizarea acestor lucruri, fapt ce indubitabil apoi va duce la o adevarata constiinta universala a umanitatii; iar aceasta constiinta va aduce cu siguranta nu numai liniste individuala si bunastare, libertatea de a crea , dar si pacea eterna despre care vorbesc religiile in diferite forme insa in aceeasi idee.

  RăspundețiȘtergere
 3. :))) cu tot respectul, NDW mai are mult pana sa descopere macar daca exista dumnezeu si sa inteleaga ca el (Neale) nu e dumnezeu, ci doar un imbarligator spurcat, a carui lucrare oribila de iubire de sine si de prostitutie spirituala e facuta special ca sa desparta lumea de dumnezeu. la fel ca toata aberatia asta de religie / falsa spiritualitate 'new age'.

  RăspundețiȘtergere
 4. :)) Neale Donald Walsch si prostitutia spirituala numita 'conversatii cu dumnezeu' :))) o lucrare oribila de iubire de sine, mandrie si indepartare de dumnezeu. ca toata abominatia asta numita 'new age'... poate e vremea sa mai reveniti pe pamant, sa mai observati viata, sa vedeti ce se intampla cu adevarat...

  RăspundețiȘtergere

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.