Léo Taxil - Viața lui Iisus - eBook

VIAȚA LUI IISUS
Léo Taxil

„Religia este privită de oamenii obișnuiți ca adevărată, 
de înțelepți ca falsă, iar de conducători, ca utilă”. Seneca


Înainte de a citi această a doua operă a scriitorului francez Léo Taxil, o adevărată bijuterie literară și documentară, să ne asigurăm că toți cititorii noștri sunt înarmați cu informațiile de bază privind Biblia – elementul fundamental al doctrinei creștine. Așadar:

Biblia, cartea de căpătâi a creștinismului, este alcătuită din două părți: prima parte este Biblia ebraică, numită de creștini „Vechiul Testament”, și cuprinde învățăturile care ar fi fost revelate de Dumnezeu oamenilor prin Moise și prin proroci, bărbați aleși și călăuziți de Duhul Sfânt, care au trăit înainte de venirea în lume a lui Iisus Hristos. „Noul Testament” este a doua parte a Bibliei și este alcătuit din 4 evanghelii (Evanghelia după Matei, Evanghelia după Marcu, Evanghelia după Luca, Evanghelia după Ioan), 21 de epistole (scrise, conform tradiției, de Ioan, Petru, Iacob și Iuda), o carte istorică intitulată „Faptele apostolilor” și o carte de revelație, numită „Apocalipsa lui Ioan”. În evanghelii, cei patru presupuși apostoli ai lui Iisus Hristos îi povestesc viața și faptele, din postura de martori oculari la evenimente.

În cartea „Viața lui Iisus”, Taxil își continuă analiza lucidă făcută primei părți a Bibliei, în cartea sa anterioară „Biblia hazlie”, al cărei text a fost postat și de noi nu demult, și pe care îl puteți găsi aici. Autorul demonstrează că și această culegere de texte sfinte este plină de contradicții, aberații și fapte contrare moralei naturale umane. Un singur exemplu: în timp ce în Vechiul Testament Biserica pretinde că Dumnezeu este unic, în Noul Testament (parte a aceleiași Biblii) Dumnezeu capătă subit trei ipostaze: el este deopotrivă Tată, Fiu și Duh Sfânt, de unde rezultă că Hristos este în același timp Tatăl Fiului și Fiul Tatălui, el născându-se pe sine însuși. Vă lăsăm să le descoperiți singuri pe celelalte.

În capitolul final, rezervat concluziilor, Léo Taxil demonstrează indubitabil, cu argumente de ordin istoric, că personajul Iisus n-a existat niciodată, el fiind fabricat la comanda conducătorilor Imperiului Roman, cu 200 de ani mai târziu, din rațiuni politice, și anume de dominație a popoarelor cucerite, printr-o religie unică.

Din păcate, noi și noi „dovezi” ale existenței personajului Iisus încă mai apar și în zilele noastre, prin complicitatea unor cercetători și arheologi cu o oarecare faimă. Dar, în același timp, din fericire, tot mai mulți istorici lucizi și obiectivi decid să înfrunte această caracatiță creștină, scoțând la iveală adevărul istoric și eliberând mințile oamenilor de această dogmă sufocantă. Unul dintre aceștia este cunoscutul umanist ateist Richard Dawkins, profesor la Universitatea Oxford, în prezent, unul dintre cei mai renumiți intelectuali britanici. Iată ce spune el: „Fie că afirmațiile ei sunt adevărate sau nu, Biblia se presupune a fi sursa moralității noastre... Dar, deși poate fi o operă de ficțiune poetică și captivantă, ea nu este o carte potrivită s-o dai copiilor tăi, ca să învețe ce înseamnă moralitatea”.

Și acum, vă lăsăm să savurați textul lui Léo Taxil, pe care l-am tradus integral, în premieră în România, nu atât pentru a schimba credințele deja înrădăcinate (acest lucrul fiind imposibil), cât pentru a pune la dispoziție o lucrare utilă celor ce vor să capete și alte informații decât cele furnizate de popi. Căci, după cum bine spunea Léo Taxil, „Cine nu ascultă decât un clopot, nu aude decât un sunet”.
Dacă fișierul de mai jos nu se încarcă, folosiți butonul DOWNLOAD PDF - 5MB.

Comentarii

  1. Wow. Dvs. ati tradus aceasta carte? Daca da, va multumim din suflet! Va multumim din suflet si pentru Biblia Hazlie pe care aproape am terminat-o, iar cartea de azi vine la fix. A fost o recapitulare utila a Bibliei care ne-a confirmat inca odata ceea ce stiam deja, dar mai in detaliu. In ceea ce-l priveste pe Iisus personal nu cred in romantata si transfigurata lui poveste, dar se pare ca exista argumente istorice care atesta existenta unui personaj pe nume Iisus, cum sunt cele de aici http://www.ortodoxiatinerilor.ro/saptamana-patimilor/17882-dovezi-existenta-iisus-hristos ... Abia astept sa vad ce zice si Leo Taxil. Bun argumentul cu Iisus care este treimea „sfanta” :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dragilor, eu am tradus-o, de la primul la ultimul capitol, și asta în mai puțin de două luni. A fost o muncă susținută și destul de obositoare, având în vedere că am avut de-a face cu vocabularul franțuzesc de acum 100 de ani. Dar am reușit, zic eu, o traducere fidelă, care respectă și stilul autorului. Acest „wow” al vostru îmi spune că a meritat efortul și este singurul gen de răsplată la care am sperat. Aștept s-o citiți și să reveniți cu impresii. Eu una mă prăpădeam de râs în timp ce traduceam...

      Ștergere
    2. Felicitari pentru traducere si multumim din tot sufletul!

      Ștergere
    3. Am decis sa vă publicăm textul pe pagina noastră. Vom publica capitol dupa capitol și vom indica de fiecare data sursa. Imediat ce vom afla daca vreo editura va va publica traducerea vom luat contact cu dvs. Va rog sa ne scrieti un mesaj pe pagina de facebook sa ramanem in contact. NUmai bine si felicitari pentru traducere!

      Ștergere
    4. Dragii mei, vă mulțumesc pentru apreciere și pentru disponibilitatea de a-mi facilita publicarea acestei cărți. Cred că această a doua carte a lui Taxil merită să intre în bibliotecile și librăriile din România.

      Ștergere
  2. multumim pentru aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  3. La un moment dat un european ,aflat intr-un templu tibetan, este intrebat de Lama "Daca te afli pe un camp si vezi un iepure cu bot de porc si coarne.Ce crezi?el exista?"...raspunsul care l-a multumit pe inaltatul spiritual a fost" el exista in masura in care cel care il vede crede ca exista".
    Eu am redat folosind cuvintele mele.Insa,va sugerez sa acceptati ca posibilitatile universului sunt multiple si infinite.In caz contrar va autolimitati.Si studiati formele gand.
    E bine ca cititi lucrari de acum 100 de ani.Avand in vedere ca stiinta descopera acum ceea ce yoghinii mentionau deja acum 2-3 mii de ani,v-as sugera sa cititi cartile maestrilor.Pe langa stiinta.
    Pe de alta parte,luand-o logic....cartile despre Iisus mint,atunci si cartile contra lui Iisus pot minti...o sa ziceti exista dovezi.Corect!exista dovezi si ca Iisus a existat,iar Leo Taxil si altii va aduc dovezi ca Iisus nu a existat.Deci,VOI credeti ceea ce interiorul va spune sa credeti.
    Va sugerez sa nu va limitati.In lume intotdeauna vor exista oameni care sa dovedeasca ceva ALTCUIVA!e doar pierdere de timp.Totul se schimba.Peste 3=4000 de ani,vor aparea dovezi care sa arate ca Braco,Maica Tereza,Basescu,Merkel,Leo Taxil sau altii au existat sau nu au existat.Intotdeauna vor fi voci care sa fie pro sau contra.E doar o batalie demonstrativa fara rost!NICIUNUL nu are dovezi si totusi TOTI au dovezi.
    Universul este nelimitat,iesiti din bucla si din limite.

    RăspundețiȘtergere
  4. O traducere foarte reusita! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc pentru apreciere. N-a fost chiar floare la ureche, având în vedere că nu sunt prea familiarizată cu vocabularul religios. Se pare că totuși m-am descurcat onorabil...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cartea nu poate fi decat o mare blasfemie. Asta se intampla cu cine citeste "pe sponci" Biblia.
    Interpretarile "contradictiilor" si a altor lucruri ce nu pot fi intelese sunt hazlii, nu informatia din Biblie care nu poate fi inteleasa.
    Informatia e adevarata, interpretarile... pe sponci.

    Sinoadele Ecumenice au explicat lumii ce inseamna Sfanta Treime.
    Probabil acest autor frantuz nu a apucat / vrut sa le citeasca si sa le inteleaga.

    De altfel, explicatia principala o da Hristos, cand e intrebat despre divort.
    Raspunsul este ca, datorita cerbiciei (am spune azi barbariei) voastre, s-a dat o astfel de permisiune.
    Dar, (si aici e marele DAR pe care hazliul autor nu-l mentioneaza), "DAR de la inceput NU A FOST ASA!"

    Asadar, iata explicatia contradictiilor.
    Poporul a trebuit adus, treptat, de la barbarie (isi sacrificau copiii zeilor, la fel ca si dacii)
    la credinta in Sfanta Treime, iubire, fidelitate, sacrificiu din dragoste, etc.

    Un drum extraordinar de lung si de anevoios!

    Stiti ce fac copii din scoala cand nu stiu sa raspunda profesorului? Se hlizesc si fac poante!
    Q.E.D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitări, Anonimule!
      Iisus Hristos a fost omul care a avut cel mai înalt grad de conştiinţă - nivel 1.000. Îl urmează îndeaproape Buddha, cu 900.
      Dar, mă rog...
      Asta nu înseamnă că dacă noi nu-L vedem, El nu există.
      Îmi aduce aminte de Einstein care, între noi fie vorba, credea cu tărie în Dumnezeu, şi care spunea profesorului său: "Dacă eu nu vă văd creierul, asta nu înseamnă că el nu există."
      Apropo de asta: vedeţi cumva undele radio?
      Frecvenţa o vedeţi cumva?
      Şi totuşi, televizorul merge, nu-i aşa?

      Incredibil.

      Mai citiţi-l şi voi din când în când pe Dumitru Constantin Dulcan!
      Sau habar nu aveţi cine este???

      :))))

      Nu m-ar mira să nu ştiţi.

      Ștergere
    2. Albert Einstein nu credea deloc in dzeul biblic!!!: God is a Product of Human Weakness= https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3jV333q_JAIJ:https://www.thoughtco.com/albert-einstein-quotes-on-a-personal-god-249856+&cd=7&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

      Ștergere
    3. Deschide usa gsndirii. Crestine!
      Despre Basescu. Merkel,Taxil exista azi in CONTEMPORANITATE, ( pentru Taxil , de cand traia) comentarii pro si contra.
      Nu e cazul in povestea despre Iisus.
      Inca ceva ce spune multe despre publicul tinta al crestinismului.Nu stiai de Taxil pana acum, probabil nu stii nici lucruri ce ar fi fost in favoarea ta: apartenenta lui etnica si filosifica si faptul ca prima lui carte a fost foarte folosita de propaganda bolsevica.Pt ca Papusarii sa desfiinteze ceea ce tot ei infiintasera cu 1700 de ani inainte.

      Ștergere
  7. Lol ... somn usor ... dormi in pace anonimule ... ti-ai linmistit constiinta cu explicatiile astea de ev mediu retrograd. Leo Taxil numai pe sponci nu a citit Vechiul Testament , ci dimpotriva, a aprofundat studiul acestei Bibli mai mult decat o face majoritatea teologilor, cu un ochi critic, fiind extrem de atent atent la multiplele aberatii, minciuni si contradictii care apar samd. dovedind fara tagada ca Vechiul Testament este facut "pe sponci" , o manipulare fara egal in istoria umanitatii ...Hazlie nu este Biblia in sine, de fapt Noul Testament ci modul in care vrea sa ne convinga de adevarul asa zisului "cuvant al Domnului ". Citit cartea, verificati fiecare pasaj din Biblie mentionat de Taxil si vedeti ca e adevarat ce spune.

    RăspundețiȘtergere
  8. Olga Constantin6 mai 2014, 14:19:00

    FreeYourMind, mulțumesc pentru reacția promptă la comentariul anonimului de mai sus. Eu mă feresc să intru în dezbateri de idei cu credincioșii, pentru că, de obicei, nu acceptă nicio explicație rațională și devin din ce în ce mai agresivi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bai, ala, crestinul anonim (ce simpatic suna), Iisus s-a circumcis si nu a eliminat circumcizia din "Legea aia noua" (a fost facuta optionala de catre Saul-Pavel, ca sa atraga pagânii, dar Pavel nu avea autoritatea necesara, pentru ca nu a fost apostol, si deci nu a primit duhul sfânt de sus, asa, ca de exemplu Simion-Kefa-Petru sau Ioan).

    Ti-ai aratat credinta prin supunearea la aceasta micuta operatie estetica?

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua. Exista vreo posibilitate sa accesez cartea si in format pdf ? Nu o puteti pune pe vreun site de unde sa poata fi downloadata ?
    E mult mai practic de citit offline decat online

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartea poate fi downloadată de pe Scribd, unde se află acum, dar cred că trebuie mai întâi să vă faceți un cont acolo. Trimiteți-mi adresa dv. de e-mail aici: olgaconstantin@gmail.com și v-o trimit în format pdf.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *