Contul tău bancar curent + slideshow

-->

CONTUL TĂU BANCAR CURENT

Imaginează-ți următoarea situație: În urma unei competiții, ai câștigat următorul premiu:
În fiecare dimineață, banca ta îți depozitează într-un cont personal suma de 86.400 $. Acest premiu are însă câteva reguli. Iată-le:
1. Tot ce n-ai cheltuit în timpul zilei îți va fi retras.
2. Nu-ți poți transfera banii într-un alt cont.
3. Trebuie să-i cheltuiești pe toți în aceeași zi.
4. În fiecare dimineață, de cum te-ai trezit, banca ta îți deschide un nou cont cu alți 86.400 $.
5. Banca ta are libertatea de a pune capăt acestui joc oricând, fără să te anunțe în prealabil. Ea poate spune: „Gata, jocul s-a sfârșit!” Prin urmare, banca îți poate închide contul, iar tu nu vei mai primi altul, niciodată.
Cunoscând toate aceste condiții, ce-ai face? Ai cumpăra tot ce-ai dori, nu-i așa? Și nu numai pentru tine, pentru că nu te-ai putea folosi de atâtea lucruri, oricât de frumoase și de utile ar fi. Ai mai cumpăra lucruri pentru oamenii pe care-i iubești. I-ai face și pe ei fericiți, dar și ei vor avea, la un moment dat, îndeajuns. Atunci vei cumpăra și pentru oamenii pe care nu-i cunoști, pentru că, oricum, n-ai putea cheltui totul numai pentru tine și pentru apropiații tăi. Ai încerca să cheltuiești fiecare cent cât se poate de înțelept, nu-i așa?

Ce-ai zice dacă ți-aș spune că acest joc este o realitate? Ești uimit? Ei bine, da! Fiecare dintre noi suntem în posesia unei astfel de bănci magice. Doar că nu suntem în stare s-o vedem. Această bancă magică este TIMPUL!


1. În fiecare dimineață, la trezire, primim 86.400 de secunde în dar de la viață.
2. Noaptea, când mergem la culcare, nu ne mai rămâne nicio secundă în cont pentru a doua zi.
3. Tot ce n-am trăit în ziua respectivă este pierdut pentru totdeauna.
4. Ziua de ieri e de domeniul trecutului și nu va mai reveni niciodată.
5. În fiecare dimineață, contul tău este reîncărcat cu 86.400 de secunde, dar știi și tu că această bancă - TIMPUL - îți poate dizolva contul oricând, fără să te prevină.

Acum, că știi toate acestea, ce vei face cu cele 86.400 de secunde din viață?  Ele înseamnă mult mai mult decât valoarea lor în dolari, sau în orice altă monedă. Gândește-te în fiecare zi la darul acesta, pe care l-ai câștigat doar născându-te. Bucură-te de fiecare secundă pe care ți-a oferit-o viața, pentru că TIMPUL se scurge mai repede decât ai crede. Ai grijă de tine, caută să fii fericit astăzi, nu amâna fericirea pentru mâine. Iubește oamenii, plantele și animalele pământului. Dăruiește cu generozitate iubire. În loc să te frămânți pentru ce-ai pierdut, bucură-te de ceea ce ai acum și de ceea ce îți va fi dăruit în zilele ce vor veni. Începe să-ți cheltuiești cu generozitate contul zilnic!

Îți doresc 86.400 de secunde minunate!

The Elephant Song

Ca să vă bucurați de melodie, lăsați slideshow-ul să se deruleze singur.



Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *