vineri, 14 iunie 2013

Adevărul despre moartea lui Eminescu + eBook

-->

DOVEZI MEDICO-ȘTIINȚIFICE

ASUPRA UCIDERII LUI EMINESCU

Articolul de mai jos face lumină în cauza morții eminentului poet și jurnalist, Mihai Eminescu. O minte sclipitoare a neamului nostru, poate cea mai sclipitoare și sensibilă din câte au existat. Poate dacă i s-ar fi dat mai mult timp, acest lucru ar fi devenit o certitudine. Și poate că Eminescu ar fi trăit mai mult dacă spiritul său de dreptate și de apologet al neamului românesc ar fi fost mai blând și nu ar fi deranjat interesele masoneriei naționale, în frunte cu regele, căruia azi noi i-am făcut statuie și îl ovaționăm, pe nume Carol I, alături de regina Carmen Silva, care se considera poetă și care a plagiat și furat multe lucrări eminesciene (Într-o discuție personală între cei doi, Eminescu îi spune reginei Carmen Silva: „Vei putea fi oricând regină, dar poetă, niciodată!”) și alături de Titu Maiorescu, avocat al evreimii și masoneriei din acele timpuri, după cum îl descrie și fascinantul publicist și gânditor B.P. Hașdeu: „Cel mai cinic avocat al evreimii!”.


Prigonit de cei în care avusese încredere, cum ar fi Ion Slavici (agent de informare austriac), alături de mai sus amintitul Maiorescu, care în 1884 i-a luat poetului toate manuscrisele, biblioteca și însemnările, prigonit de agenții secreți austro-ungari pentru articolele sale publicate la Budapesta, în 1883 Eminescu este arestat într-un cadru macabru, cu forța și în pielea goală, băgat în cămașă de forță și trimis, cu diagnosticul de sifilis, la spitalul doctorului Șuțu, care mai târziu va recunoaște în documentele vremii că „Eminescu nu a avut sifilis! Pus sub tratament cu mercur, metodă care din 1856 nu se mai folosea în Franța și Germania din cauza ineficienței și a efectelor secundare, Eminescu suferă tulburări psihice și dureri fizice. Trimis la Viena în 1884, el își revine spectaculos și se întoarce în țară în cele mai bune abilități mentale. Cauza revenirii lui Eminescu este elucidată mai târziu de faimosul psihanalist Sigmund Freud, pe atunci medic stagiar în spitalul din Viena, și care afirma că bolnavilor mintal nu li se dădea tratament medicamentos. Prin urmare, cauza revenirii lui Eminescu este tocmai lipsa tratamentului. Asta nu i-a oprit pe medicii români, care au continuat, în 1887 și 1889, să-i administreze lui Eminescu doze mari de mercur. Acest fapt i-a adus sfârșitul, făcând stop cardiac în urma unei doze excesive.

Alături de Caragiale, singurul om important al societății culturale din acea vreme care nu a avut legături cu masoneria,  Eminescu rămâne un martir al neamului, un sfânt al literaturii și culturii românești. Este „românul absolut” sau „suma lirică de voievozi” după cum îl caracterizează filozoful Petre Țuțea. Prin termenul de „eminescolog” pentru cel care îl studiază și cercetează în mod special, Eminescu este pentru noi o știință a neamului și a spiritualității românești!


ADEVĂRUL DESPRE MOARTEA LUI EMINESCU

Treptat ies la iveală legături pe care anevoie le-am fi descoperit din frânturile de informaţii oficiale, ori oficioase ale vremii. Glasul său, unic în concertul politicianismului vremii, trebuia să fie stins. Supăra mult adevărul său, al căutătorului de Absolut! Căci pentru el nu exista adevărul de conjunctură al partidelor, ci doar adevărul naţiei româneşti pentru care a trăit şi pentru care a fost sacrificat, cu tăcuta complicitate a unor personaje malefice. Zoe Dumitrescu Buşulenga

Istoria oficială a vieţii lui Mihai Eminescu a impus un şablon convenabil. Conform acestuia, Eminescu ar fi fost o fiinţă labilă, neadaptată, pierdută în lumea sa de poet şi ar fi murit nebun, bolnav de sifilis şi alcoolic. Istoria sa reală este însă cu totul alta. Eminescu a fost de fapt un om puternic, de o luciditate excepţională, bine ancorat în realitatea socială şi mai ales politică a vremurilor zbuciumate în care a trăit, un militant activ pentru drepturile românilor din Ardeal şi pentru unitatea naţională, un ziarist de excepţie, un vizionar, un reformator.
Eminescu a fost declarat nebun şi internat la psihiatrie într-un moment în care guvernul României urmărea să încheie un pact umilitor cu Austro-Ungaria, prin care renunţa la pretenţiile asupra Ardealului şi se angaja să-i anihileze pe toţi cei catalogaţi drept „naţionalişti”. Mulţi au renunţat la valorile şi principiile lor pentru a fi scoşi de pe lista proscrişilor. Eminescu nu a acceptat să facă compromisuri, şi de aceea era cel mai periculos dintre ei. El deranja nu doar prin ceea ce scria, ci mai ales prin faptul că plănuia să pună bazele unei organizaţii independente, aflate în afara controlului francmasoneriei, de trezire şi promovare a spiritului românesc şi de refacere a Daciei mari.
-->

9 comentarii:

 1. Sacali au existat din toate timpurile ! Au stiut sa faca curatenie...Pacat ! Mare pacat !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iar de cozi de topor, România n-a dus niciodată lipsă...

   Ștergere
 2. Istoricul Andrei Oişteanu scria in cartea sa Narcotice in cultura romana ca motivul mortii lui Eminescu ar fi fost tot tratamentul aplicat la "Caritas" dar il identifica sub alta forma. Dr. Alexandru Şuţu, de la clinica particulară "Caritas", l-ar fi tratat pe Eminescu cu hidratul de cloral şi morfină. Hidratul de cloral era folosit ca analgezic, somnifer şi sedativ, dar provoacă o mare dependenţă şi are efecte negative asupra psihicului dacă este adminisrat pe o durată mare de timp. În cazul morfinei cunoaştem efectele. Se pare că la Viena ar fi primit un tratament asemănător. Mai mult decât atât, la acea vreme, în cazul afecţiunilor psihice erau folosite pe scară largă tratamentele cu : cocaină injectabilă (tratament preferat şi folosit de Sigmund Freud), haşiş şi opium, mătrăgună şi ciumăfaie. În cazul opiumului, dr. Şuţu era încântat de faptul că se înregistraseră "adevărate succese" în tratarea bolilor psihice. Se pare că Eminescu l-ar fi vizitat des pe doctorul Şuţu înainte de internarea sa pentru a-şi procura anumite sedative, cel mai probabil opium.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mie mi se pare mult mai convingator articolul Domnicai Ionescu. Se bazeaza pe o cercetare minutioasa a documentelor vremii. Ea nu spune nicaieri „se pare ca...”. In plus, concorda cu opiniile altor eminescologi, care au facut cercetari pe cont propriu si si-au publicat rezultatele. Afirm aceasta in calitate de profesoara de romana care a citit tot ce s-a scris despre Eminescu. Iar cauza adevarata a mortii lui m-a interesat in mod deosebit. In orice caz, e un fapt cert ca diagnosticul de sifilis a fost incorect.

   Ștergere
 3. Felicitari Frumoasa verde ca v-ati gandit sa-l omagiati astazi pe marele nostru poet prin acest articol reparator!

  RăspundețiȘtergere
 4. un material interesant! e un pacat faptul ca se ascund inca adevaruri, ca nu se cunosc lucrurile astea si lumea ,,stie,, doar ca Eminescu a murit ,,nebun,,.

  RăspundețiȘtergere
 5. Daniela Dogioiu17 iun. 2013, 04:33:00

  Foarte frumos articolul, un mare om si poet prins in ghiarele malefice ale masoneriei romane si a tradatorilor de tara iar povestea se repeta si acum; natiunea romana ridica in slavi nonvalorile iar geniile romanesti traiesc in mizerie si uitare.

  RăspundețiȘtergere
 6. La fel ca alte mari genii ale tarii noastre, masoneia face ce face ca sa ii distruga si sa para ca au murit de moarte buna! Cand am invatat la scoala despre Eminescu si am aflat si cauza mortii sale, nu am crezut nici o secunda ca a "innebunit" si cum nu cred nici acum. A fost omorat....! Pacat, ca nu stim sa ne protejam valorile datorita carora suntem cunoscuti peste hotare!

  RăspundețiȘtergere
 7. Pe timpul guvernării comuniste mi se spunea de către apropiați "legionarul" pentru spiritul meu de dreptate manifestat constant.La fel mă exprim si astăzi cand se vede de la o poștă cum țară e furată ,cum bogățiile țării șant furate de străini cu complicitatea guvernanților care guvernanți nu au nici o legătură cu aspirațiile de milenii ale poporului roman. Trăim dintr-un haos total,legile șanț călcate în picioare și este din ce în ce mai actual toată publicistică Marelui poet și filozof M.Eminescu.

  RăspundețiȘtergere

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.