Codex Alimentarius în România

-->

CODEX ALIMENTARIUS ÎN ROMÂNIA

Din 31 decembrie 2009, Guvernul României a început, alături de alte 165 de state, reprezentând aproape 85% din populaţia planetei, implementarea Codex Alimentarius, un compendiu de legi alimentare de factură nazistă, introdus de concernul chimic I.G. Farben şi care va stabili regulile de alimentaţie ale naţiunilor. Implementarea, prevăzută pe mai multe etape, porneşte de la faptul că populaţia globului este mult prea numeroasă pentru ca Terra să poată susţine o alimentaţie naturală. Astfel, produsele trebuie modificate genetic în laborator, aditivate şi iradiate. Toate aceste date pot fi studiate pe site-ul www.codexalimentarius.com. Conform acestui site, România a trimis deja formularele de înscriere şi aderare în ultimele zile ale anului 2009, iar din luna iulie 2010, după întâlnirea de la Roma, a început implementarea proiectului. Prima etapă a avut în vedere plantele modificate genetic şi normativele aditivilor alimentari. În privinţa aditivării, au fost implicate marile concerne farmaceutice mondiale, aceleaşi care au fost implicate în fabricarea vaccinurilor antigripale, ca cel împotriva virusului AH1N1.


Codex Alimentarius este unul dintre cele mai bine păstrate „secrete deschise”. Este finanţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură (FAO), ambele aparţinând ONU. Este cel mai mare dezastru pentru sănătatea noastră, întrucât va interzice substanțele vitale din alimentaţie. Adepţii teoriei conspiraţiei susţin că planul Guvernului Mondial este menit să decimeze populaţia planetei, aflată în continuă creştere. Dacă până acum războaiele mondiale erau cele care reglau numărul populaţiei, de acum, soluţia stă în alimentaţie. Aceiaşi adepţi susţin că în 30 de ani de la implementarea Codului, populaţia planetei se va stabiliza la 2 miliarde, o masă mai uşor controlabilă, suficientă pentru resursele planetei și în acord cu normele de poluare. În acest interval, un miliard de oameni vor muri din lipsa nutrienților din hrană, iar alte două miliarde din cauza bolilor ce vor fi generate în corp.

Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latină şi se traduce prin „Codul produselor alimentare”. Acesta este o colecţie de standarde adoptate la nivel internaţional, care au ca scop declarat protecţia sănătăţii consumatorilor şi asigurarea practicilor corecte în comerţul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude, distribuţia către consumator, prevederi în ceea ce priveşte igiena alimentară, aditivii alimentari, reziduurile de pesticide, factorii de contaminare, etichetarea şi prezentarea. Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii, cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Cine se va opune sau va folosi alimente în afara Codexului va face închisoare. Practic, omenirea va avea parte de o hrană farmaceutică.

Doctorul Matthias Rath, un cunoscut specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor alternative în cazul multor boli grave, descrie această situaţie astfel: „Adevăratul scop al industriei farmaceutice mondiale este acela de a câştiga bani pe seama bolilor cronice, şi nu de a le preveni sau eradica. Industria farmaceutică are un interes financiar direct în perpetuarea acestor maladii, pentru a-şi asigura menţinerea şi creşterea pieţei de medicamente. Pentru acest motiv, medicamentele sunt făcute pentru a alina simptomele şi nu pentru a trata adevăratele cauze ale bolilor. Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent şi răspândit, ucigând în acest mod milioane de oameni. La fel va fi şi în cazul Codexului, care nu este altceva decât o măsură de decimare a populaţiei planetei, care în curând va mânca numai produse farmaceutice iradiate, cu conţinut de cobalt şi modificate genetic, generând astfel, inevitabil, cancere”.

Aplicaţiile Codexului

Directivele Codex-ului Alimentar, enunţate de „Directiva Europeană privind suplimentele alimentare”, trebuie aplicate sub ameninţarea sancţiunilor financiare.

1. Eliminarea oricărui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuite cu 28 de produse farmaceutice de sinteză, care vor fi disponibile numai în farmacii, pe bază de reţetă. Clasificate ca „toxine”(!) vitaminele, mineralele şi plantele medicinale vor exista pe piaţă numai în doze care NU au impact asupra nimănui. Glucosaminele, coenzima Q10 etc., vor fi declarate ilegale, folosirea lor sancţionându-se cu închisoarea.
2. Medicina naturistă, energetică, ayurvedică, tibetană etc. sau acupunctura vor fi interzise.
3. Agricultura şi zootehnia vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, interzicându-se, din principiu, aşa-numita agricultură bio. Aceasta implică, de exemplu, ca fiecare vacă de lapte de pe planetă să fie tratată cu hormonul de creştere bovin recombinat genetic, produs de Monsanto. Mai mult, potrivit Codexului, orice animal de pe planetă folosit în scop de hrană trebuie tratat cu antibiotice şi cu hormoni de creştere. Regulile Codexului permit ca produsele care conţin organisme modificate genetic să nu mai fie etichetate corespunzător. În anul 2001, 12 substanţe chimice despre care se ştie că sunt cauzatoare de cancer au fost interzise unanim de 176 de ţări, inclusiv SUA. Ei bine, Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanţe interzise, care vor putea fi folosite la liber din nou.
4. Alimentaţia umană certificată legal va trebui să fie iradiată cu cobalt. Sub regulile Codexului, aproape toate alimentele trebuie iradiate. Şi nivelurile de radiaţie vor fi mult mai mari decât cele permise anterior. Codex Alimentarius va controla accesul asupra acizilor aminaţi esenţiali, vitaminelor şi mineralelor.

Cum va fi implementat programul

Pe lângă România, la Codex Alimentarius au mai aderat alte 165 de ţări, ai căror reprezentanţi se întâlnesc alternativ fie la sediul FAO de la Roma, fie la sediul OMS de la Geneva sau Roma. Comisia funcţionează după un planuri strategic, elaborat pentru perioade de 5 ani. Obiectivele stabilite pentru prima perioadă (2008-2013) au fost promovarea unui cadru solid de reglementare a activităţilor, şi anume un sistem naţional de control şi sisteme de reglementare legislative pentru întregul lanţ alimentar:

- suplimentele alimentare nu se vor mai comercializa nici în scop preventiv, nici terapeutic;
- vor fi necesare reţete pentru toate medicamentele peste o doză extrem de mică;
- usturoiul sau menta, alături de alte produse comune, vor fi considerate droguri de categoria 3 şi vor putea fi comercializate doar de către marile corporaţii farmaceutice;
- suplimentele alimentare vor fi interzise înainte de a trece anumite teste, prevăzute în cod;
- produsele modificate genetic se vor comercializa fără avertizarea consumatorilor, etichetarea nefiind necesară.

Specialiştii în nutriţie preconizează că aplicarea acestui program va produce, în maximum 30 de ani de la implementare, cca 3 miliarde de victime umane, un miliard murind din cauza lipsei de hrană, iar alte două din cauza bolilor generate de proasta calitate a alimentelor disponibile.

Ce știm despre Enervin?

Romania este prima țară din lume care a autorizat utilizarea fungicidelor pe bază de initium. Potrivit companiei germane BASF, această substanță va ajuta cultivatorii de viță de vie să obțină mai repede o producție de calitate înaltă, relata în 2009 publicația Business Review. Compania germană a indicat că, în afară de produsul conținând initium pentru struguri, disponibil în România din 2010 sub numele de Enervin, a fost autorizată și folosirea produsului Zampro, un fungicid pe bază de initium pentru culturi speciale de cartofi, roșii, castraveți și ceapă. Potrivit companiei, ambele produse au fost testate temeinic și rezultatele au indicat o eficacitate deosebită împotriva veștejirii și a ciupercilor care atacă plantele. „Agricultorii români doresc să concureze cu succes pe piața europeană. Din acest motiv, există un mare interes în domeniul tehnologiilor inovatoare. Produsele noastre de protecție a culturilor, compatibile cu mediul și cu eficacitate sporită, vor permite cultivatorilor de viță de vie și fermierilor să obțină recolte de bună calitate, având numai un nivel minim de reziduuri, în concordanță cu normele UE”, a declarat Michael Hess, director al Central Europe Crop Protection. Produsele pe bază de initium se vor adăuga altora, cum ar fi recent lansatul Cabrio Top, un fungicid complex pentru struguri. „Alături de Enervin, Cabrio Top urmează să devină un produs important în domeniul protecției plantelor, al strugurilor în România”, mai menționa publicația citată.


Conform Codexului, în 2009 ţara noastră a trebuit să experimenteze și pe culturile de roșii, castraveți și ceapă fungicidul companiei germane BASF, care conţine produsul chimic extrem de toxic numit initium. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de cercetări alimentare, a declarat că un gram de initium, odată îngurgitat în organism, are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Dacă îngurgitarea se face zilnic, el nu va mai putea fi eliminat niciodată. De ce s-a oferit România să facă aceste teste, care fuseseră programate în ţări din Asia şi Africa, doar guvernanţii de la vremea respectivă pot să ne spună. România a avut o şansă enormă, aceea a agriculturii bio, pe care însă se pare că a pierdut-o în tot felul de tratate şi tratative de preaderare, aderare sau postaderare.

-->

Comentarii

  1. Foarte frumos , in curand o sa ne dea uraniu pe paine , si in loc de apa acid sulfuric

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *