Ivan Lovatt sau arta pe înțelesul tuturor

-->

IVAN LOVATT SAU ARTA PE ÎNȚELESUL TUTUROR

Ivan Lovatt s-a născut în Nairobi, Kenya și a copilărit în Africa, Anglia și Germania. De mic a fost un iubitor de natură, petrecând mult timp în afara casei. Ca adolescent, a fost atras de toate formele de exprimare artistică și a început prin a desena păsări și alte animale sălbatice africane. La maturitate, Ivan a lucrat în domeniul construcțiilor, dar arta a rămas o parte importantă din viața lui. Își petrecea tot timpul liber citind cărți de artă și experimentând variate forme de exprimare artistică. Primele sculpturi și picturi create de el au putut fi admirate într-o expoziție colectivă a mai multor artiști moderni la Guildhall Grantham, înainte de a emigra în Australia, în 1994. În prezent, locuiește în regiunea Gold Coast Hinterland.

Ivan și Edmund Hillary, cuceritorul Everestului

Inspirat de noul mediu, Ivan și-a dedicat puterea creatoare sculpturii. Este în mod deosebit atras de transformarea unor materiale obișnuite, precum pluta, așchiile de lemn sau sârma, în obiecte artistice. Le realizează cu migală, atent la cel mai mic detaliu. Preferă să creeze lucrări ușor de perceput, semnificative și accesibile unui public larg. Prin arta lui onestă, explicită, emoționantă și uneori amuzantă, Ivan își dezvăluie personalitatea: un îndrăgostit de natură, de oameni și de animale, plin de admirație sau de compasiune față de subiectele reprezentate.

The Beatles

În prezent, Ivan Lovatt este un artist foarte apreciat și bine cotat. În ultimii 8 ani, a creat nenumărate lucrări, atât pentru colecții particulare, cât și pentru holurile clădirilor unor corporații sau pentru spațiile publice ale unor orașe. Originalele sale opere sale de artă, realizate prin modelarea banalei plase de sârmă, au primit numeroase premii și sunt în continuare intens mediatizate.


Să admirăm și noi câteva dintre creațiile acestui artist original,
expuse în parcurile și grădinile lumii.

-->

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *