marți, 10 decembrie 2013

Serghei Lazarev - Cauzele spirituale ale bolilor + documentar (RO)

-->

CAUZELE SPIRITUALE ALE BOLILOR

Serghei Lazarev

Bioenergeticianul rus Serghei Lazarev este autorul unor cărţi de succes, între care „Karma sau armonia dintre fizic, psihic şi destin” a atras atenţia publicului în mod special. Este o carte care, prin argumente întemeiate pe fapte concrete, relevă un fapt care revoluţionează întreaga concepţie contemporană asupra diagnosticării şi tratării bolilor. Lazarev demonstrează cu claritate că subconştientul este poarta de intrare a majorității afecţiunilor fizice:


«Subconştientul asimilează reziduul energetic. Tot ce pătrunde în subconştient constituie un ghid de acţiune şi începe să funcţioneze activ. Logica conştientului uman este orientată către supravieţuirea corpului fizic, în timp ce logica subconştientului este direcţionată către păstrarea şi dezvoltarea structurilor spirituale. Subconştientul asimilează murdăria energetică cu o viteză neînchipuită. Sentimentele şi trăirile negative ce pătrund în subconştient nu mai pot fi controlate şi, deoarece sănătatea fizică este legată de subconştient, apar complicații şi urmări grave.

Când împotriva noastră acţionează ceva neplăcut, nu e bine să răspundem în acelaşi mod. Codul legilor şi regulilor care au existat în societate în toate veacurile protejau împotriva destrămării celor mai fine structuri ale câmpurilor oamenilor. Acum toate acestea sunt pierdute. Relaţiile dintre oameni sunt determinate de nişte coduri ale câmpurilor lor. Câmpul fiecărui om conţine un set de programe ce determină relaţiile lui cu lumea şi cu oamenii. Sentimentele de dragoste, ură, supărare pe care le nutresc cei din jur faţă de noi, corespund cu ceea ce e sădit în karma omului respectiv. Câmpul unui om conţine programe informaţionale ale atitudinilor lui faţă de alţi oameni. Astfel, când împotriva noastră acţionează ceva neplăcut, nu e bine să răspundem cu aceeaşi monedă. Ne putem opune la nivel fizic, însă la nivelul câmpului şi al spiritului trebuie să ne păstrăm întotdeauna o atitudine de blândeţe şi să manifestam înțelegere faţă de oameni. Acest lucru ne curăţă karma, ne fereşte de boli şi ne poate schimba destinul.

Răutatea poate fi considerată un atac bioenergetic asupra individului. Irascibilitatea în raporturile cu oamenii constituie o tentativă de atac bioenergetic nu numai asupra unui individ, ci şi asupra Universului, provocând deformaţii ale structurii câmpului. Rugaţi-vă pentru cei care vă blestemă şi binecuvântaţi-i pe cei ce vă urăsc. Aceasta e cea mai puternică apărare împotriva nenorocirilor, bolilor şi a ceea ce numim deochi.

Multe boli apar pentru că oamenii nu ştiu cât de periculos e să emane gânduri şi stări emoţionale negative. De aceea, orice sentiment de supărare, de jignire sau de ură de care omul nu se poate debarasa timp îndelungat reprezintă un pericol. Cei ce vor să fie sănătoşi nu-şi pot permite să fie supăraţi. Oamenii încearcă în mod intuitiv să scape de sentimentul de supărare. Modalităţile sunt plânsul, spartul veselei, înjurăturile şi alte manifestări, care de fapt pot duce la ceva mult mai grav, precum omorul. Când supărarea este ţinută timp îndelungat, ea loveşte nu doar în cel care o ţine în el, dar şi în familia lui. Oamenii sănătoşi nu sunt supărați, ci veseli.

În iudaism şi creştinism există „duminica iertării”, când omul cere iertare pentru toate ofensele şi nedreptăţile pe care le-a săvârşit, cu voie sau fără voie. Dacă acest lucru se face cu sinceritate, atunci are loc autopurificarea în subconştient. Din păcate, sensul căinţei este înţeles greșit în prezent. Căinţa nu este un şir de remuşcări sterile. În timpul căinţei, are loc ruperea lanţului de cauze şi efecte, în care o faptă o atrage după sine pe următoarea. În iudaism, cel care se căieşte sau în creştinism, tâlharul răstignit pe cruce care se pocăieşte, se pot ridica mai sus decât un sfânt, pentru că ei au nevoie de eforturi de zeci de ori mai mari decât un om cu karma curată.

Conştiinţa omului este ca o rotiţă ce poate fi rotită prin eforturi nu prea mari, înainte şi înapoi, în timp ce subconştientul este ca o roată imensă, greu de pornit, dar şi mai greu de oprit. Strămoşii noştri urneau roata subconştientului prin aspiraţia către divin, prin iubire şi facerea de bine. În ultimele sute de ani am trăit din inerţia acestei mişcări, fără să depunem eforturi pentru a o menţine. De aceea, acum ne poate ajuta numai aspiraţia conştientă şi neîntreruptă către armonia lumii. Rezervele karmei omenirii sunt epuizate şi doar aspiraţiile personale ale fiecărui om vor determina gradul său de protecţie împotriva nenorocirilor. Un mare păcat pe care îl poate comite un om în viaţă este să ucidă iubirea, pentru că înainte de a ucide un om, trebuie să ucizi în tine iubirea faţă de acel om. Uciderea sentimentului de iubire reprezintă terenul pe care proliferează multe crime şi nenorociri.

Boala poate îndeplini diferite funcţii. Prima este cea de avertizare. A doua, de oprire a activităţii ce împiedică dezvoltarea normală a omului, iar a treia, de eliminare a mecanismelor care permit răspândirea informaţiei negative.

Copiii de astăzi au capacităţi bioenergetice mult mai mari decât copiii strămoşilor noștri. În luna a cincea, copilul se află într-o comuniune absolută cu Universul. Deoarece pentru o viaţă normală omul trebuie să intre periodic în contact cu Universul, el se foloseşte pentru aceasta de amintirile din luna a cincea, codate în câmpul său. Celula poartă în ea programul de distrugere a organismului, iar organismul reacţionează în mod corespunzător. Blocarea acestui program este posibilă numai prin printr-o mare iubire.

Până la naştere, fătul interacţionează puternic cu lumea înconjurătoare. Comportamentul mamei exercită o puternică influenţă asupra stării lui fizice și structurii lui spirituale. Structura negativă a câmpului femeii determină multe din necazurile copilului. Mama este indisolubil legată, prin câmp, de copilul ei, şi de aceea, trăirile emotive ale mamei se răsfrâng asupra copilului. Dacă este vorba de ură sau divorţ, aceste lucruri vor însemna o adevărată catastrofă pentru el.  Soarta şi caracterul viitorului copil se formează în câmpul infoenergetic al părinţilor încă înainte de concepţie. În momentul concepţiei, acestea există deja şi îi determină viitorul. De aceea, dacă părinţii au dubii în privința aducerii pe lume a copilului, are loc un atac asupra caracterului și destinului viitorului copil. Simpla îndoială asupra dorinţei de a avea un copil, nemaivorbind de tentativa de a scăpa de el, constituie o demolare a fericirii şi sănătăţii lui, a capacității lui de comunicare şi solidaritate cu oamenii.»

Serghei Lazarev - Cauzele spirituale ale bolilor (RO)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.