Secretul lui Hiram - Faraoni, francmasoni și descoperirea pergamentelor secrete ale lui Iisus - eBook + documentar (RO)

-->

SECRETUL LUI HIRAM

FARAONI, TEMPLIERI, FRANCMASONI
ȘI DESCOPERIREA PERGAMENTELOR SECRETE ALE LUI IISUS

Robert Lomas și Christopher Knight

Cartea „Secretul lui Hiram” (The Hiram Key) este rezultatul curiozității a doi francmasoni britanici, binecunoscuți pentru cercetările lor privind istoria secretă a civilizației umane în general și a Francmasoneriei în special. După cum ei înșiși mărturisesc, decizia lor comună de a afla originile Francmasoneriei a fost inițial un capriciu, o plăcere personală. Dar ceea ce au descoperit ulterior s-a dovedit atât de interesant, încât au căzut de acord să publice informațiile adunate sub forma unei cărți. Așa a apărut, în 1996, „Secretul lui Hiram”, care a devenit repede un best-seller internațional.


Autorii încep prin a-l cita pe Henry Ford, care a fost mason, și care a spus la un moment dat: „Întreaga istorie este o minciună”. Ei înclină să creadă că afirmația lui Ford, deși exprimată cam abrupt, este corectă, deoarece, de foarte multe ori, istoria nu este o consemnare corectă și cuprinzătoare a faptelor, ci doar ceea ce învingătorii unei anumite situații au dorit să înregistreze pentru posteritate. În lumina documentelor studiate, cei doi afirmă că bazele religiei creștine au fost distorsionate de către Biserica romano-catolică timpurie, mai ales în ceea ce privește învățăturile lui Iisus și ale discipolilor săi.

Knight și Lomas susțin că au găsit în ritualurile masonice o nouă cheie, cu care pot fi dezlegate secretele civilizației. Este vorba, spun ei, despre cheia care dezvăluie originile creștinismului, și care dovedește că multe dintre credințele religiei creștine moderne sunt eronate. Inițial nu și-au propus această demonstrație, dar dovezile descoperite pe parcurs i-au condus în această direcție. De fapt, dorința lor a fost să scrie o carte bine documentată despre începuturile Francmasoneriei. A fost acest ordin fondat în Londra, în 1717, când a fost înființată Marea Lojă a Angliei, sau ordinul era mult mai vechi? Încercând să răspundă la această întrebare, Chris Knight și Robert Lomas s-au trezit mergând pe urmele unui extraordinar șir de evenimente, care a început cu elucidarea unei crime din Teba Antică – uciderea ritualică a lui Hiram Abif– și s-a sfârșit cu descoperirea unei clădiri medievale vechi, pe un deal din Scoția – Capela Rosslyn. Dar secretul (sau cheia) lui Hiram le-a ridicat întrebări care sfidează unele dintre cele mai înrădăcinate certitudini ale civilizației occidentale.

Istoria oficială consemnează că Francmasoneria a evoluat din breslele zidarilor în piatră, iar ritualul masonic îl desemnează pe Hiram Abif ca fiind unul dintre primii francmasoni. Acesta era fiul unei văduve din tribul Naphtali, trib care a construit Templul Regelui Solomon. Numele lui Hiram Abif nu a fost niciodată înregistrat ca atare de istorie, însă în Vechiul Testament, Prima Carte a Regilor, există un personaj similar, descris ca fiul unei văduve, fără a i se menționa numele. De fapt, deși aparent nenumit în unele traduceri ale Bibliei, altele, cum ar fi traducerea lui Martin Luther, fac referire la el ca „Hiram Abif” sau „Huram Abi”.

Autorii spun că teoria conform căreia breasla constructorilor ar sta la originea francmasoneriei este greșită, pentru că pornește de la un raționament improbabil. De ce oameni puternici și bogați să fi fost atrași de o frăție creată prin unirea unor bresle de zidari simpli și săraci? Ideea că Francmasoneria ar fi apărut în Londra anului 1717 este de asemenea puțin probabilă, pentru că există mențiuni despre acest ordin mult mai vechi. Pornind pe firul evenimentelor descrise în documente, autorii ajung în cele din urmă la concluzia că Francmasoneria datează din timpul construirii Templului lui Solomon din Ierusalim. Analiza riguroasă a Bibliei, a Noului Testament, a textelor iudaice, a Manuscriselor de la Marea Moartă și a Evangheliilor gnostice vin să le sprijine această concluzie. Le-a devenit clar că povestea lui Hiram Abif, reprodusă în ceremoniile de inițiere ale francmasonilor, se bazează pe ceremoniile de inițiere ale regilor din Egiptul Antic.

Descoperind și alte surse vechi, Knight și Lomas mai ajung la o concluzie surprinzătoare: Iisus și primii creștini erau foarte diferiți de ceea ce afirmă astăzi despre ei Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă. Ei spun că Iisus nu a pretins niciodată a fi de origine divină, ci doar un „mesia” în înțelesul evreiesc al termenului, acela de om bun și un luptător pentru libertate, care a încercat să-i elibereze pe evrei de sub ocupația romană. Iisus nu a afirmat niciodată că ar fi fost un făcător de minuni, potrivit autorilor. De exemplu, când a spus că l-a înviat pe Lazăr din morți, aceasta a fost o referire alegorică – adepții sectei sale fiind numiți „cei vii”, în timp ce celorlalți li se spunea „morți” în ezoterismul evreiesc al timpului. La fel, prefacerea apei în vin însemna ridicarea unor oameni la un statut mai înalt în cadrul sectei.

În sfârșit, autorii cred că secta ultra-evreiască a lui Iisus opera un fel de ceremonii de inițiere cvasi-masonice, și afirmă că, în acest sens, el a fost un mason. În capitolul intitulat „Iisus Hristos – om, zeu, mit sau francmason?”, autorii spun: „Ne dăm seama că aceasta este o afirmație care va ofensa pe mulți creștini, și mai ales pe mulți catolici, dar concluzia noastră că Iisus a fost mason este inevitabilă”.

Vă atașăm mai jos cartea „Secretul lui Hiram”, care pentru noi a fost o lectură captivantă. Textul nu conține ilustrațiile și toate appendix-urile, dar cine este interesat își poate procura cartea din librării. A apărut în 2004, la Editura Aquila.
Biblia secretă - Cavalerii templieri (RO)

Faceți click pe linkurile de mai jos pentru vizionarea filmului:

Partea 1 - http://www.220.ro/documentare/Biblia-Secreta-Cavalerii-Templieri-1/liVuRJ6NbU/

Partea 2 - http://www.220.ro/documentare/Biblia-Secreta-Cavalerii-Templieri-2/BsBUXo84gG/


Comentarii

  1. Interesant cum au ajuns de la o banala cautare a inceputului Masoneriei
    la concluzia ca Iisus nu e de origine Divina (caci nu a sustinut asa ceva?)

    Iisus a sustinut mereu ca e Fiul lui Dumnezeu. Avem si marturia Lui Dumnezeu Tatal insusi ca El (Iisus) este Fiul Lui.
    Dar cine sa asculte, cine sa inteleaga (masonii?).

    1. Incepand de la Botezul lui Iisus, vocea lui Dumezeu Tatal se aude si marturiseste ca "Acesta este Fiul Meu".
    2. La schimbarea la Fata se aude iar vocea lui Dumnezeu Tatal spunand:
    "Acesta este Fiul Meu intru care am binevoit, pe El sa-L ascultati!"
    3. In toate rugaciunile publice si in majoritatea predicilor Iisus se adreseaza lui Dumnezeu ca "Tatal Meu", sau "Tata".
    4. Diavolii din Ghedara il intreaba: "Ce ai cu noi, Iisuse, Fiul Lui Dumnezeu?"
    5. La cina cea de taina, un ucenic il roaga pe Hristos sa le arate pe Tatal.
    Iisus intreaba, mirat: "De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal"

    Si multe, multe, multe altele.
    Avem si marturiile ucenicilor, sau a Sf. Stefan, care, inainte sa moara a marturisit ca vede pe Hristos la dreapta Lui Dumnezeu, in Cer.
    q.e.d.

    Problematica Dumnezeirii lui Iisus a aparut de mult. In Biserica se cunoasta din secolul 4 ca "Arianism" sau Erezia lui Arie.
    Aceasta ereze l-a determinat pe Imparatul Constantin sa adune primul sinod ecumenic ca sa se stabileasca adevarul.
    Erezia a fost combatuta la sinodul 1 ecumenic, unde, printre altii, au fost in persoana si Sf. Nicolae, Sf. Spiridon, etc.

    Cei care inca il considera "doar om" pe Iisus Hristos sunt: Islamistii, Advenstistii, etc.

    Toti adeptii lui Arie, din secolul 4 si pe viitor, au fost blestemati. Cei care ajung sa nege Dumnezeirea Lui Hristos sunt blestemati.


    Robert.







    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Robert, tot ceea ce știi și ai citat în comentariul tău este din Noul Testament, care cuprinde cele patru Evanghelii, care relatează viața lui Iisus. Ceea ce probabil nu știi, este că acestea nu au fost scrise de autorii cărora le sunt atribuite. Adepții lui Iisus erau oameni simpli, vorbitori de aramaică din Galileea, care evident nu vorbeau greaca, și cu atât mai puțin ar fi fost în stare să compună relatări lungi în această limbă. Evangheliile Noului Testament au fost scrise nu de aceia care l-au urmat îndeaproape pe Iisus și au trăit în aceiași perioadă cu el, ci la câteva sute de ani mai târziu, de persoane cu educație superioară, care și-au bazat poveștile pe tradiția orală care a circulat în anii de după moartea lui Iisus. De fapt, Evangheliile nici măcar nu afirmă că ar fi fost scrise de martori oculari. Cu toate acestea, creștinii au crezut timp de secole, și încă mai cred, că ele au fost scrise de acești oameni: de doi dintre discipolii lui Iisus - vameșul Matei și Ioan, ucenicul cel mai iubit, ca martori oculari - și de doi dintre însoțitorii apostolilor - Marcu, secretarul lui Petru (martor „indirect”) și Luca, însoțitor al lui Pavel. Nici Luca, nici Pavel nu l-au întâlnit pe Iisus în timpul vieții sale.
      Titlurile Evangheliilor au fost adăugate de creștinii din secolul al II-lea, la mai multe decenii după ce cărțile fuseseră scrise, pentru a se putea spune că sunt de origine apostolică. Dar cărțile în sine nu erau semnate. Citește-le știind aceasta și te vei convinge. Nu există niciun pasaj unde să se spună ceva de genul: „Apoi Iisus și cu mine am mers la Ierusalim și acolo...”. Aceste cărți vorbesc mereu la persoana a treia, despre ce fac alți oameni. În schimb, autorii cărții „Secretul lui Hiram” își bazează afirmațiile pe documente originale.

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspuns. Acesta m-a facut sa citesc din documentul
      postat (cartea) ce se spune despre Hristos.
      Am ramas perplex de talmes-balmes-ul scris acolo.

      Va stiam o persoana care isi cerceteaza bine tema inainte de a-si face pareri si convingeri.
      Nu pot crede ca acreditati acest document cu o logica minima.

      Totul incepe cu vesnicul termen de "frate" si cu minciunile la adresa Sfintei Fecioare Maria.
      In aramaica, nu exista termen pentru "verisor". Se folosea "frate" pentru acesta.
      Nu inteleg de ce o persoana nu ar crede ce se spune, ca Hristos a fost singurul copil al Sf. Fecioare?
      Altfel, si-ar pierde statutul de Fecioara, nu? Cine oare ar dori ca Sf. Maria sa nu mai fie numita "Fecioara"?


      Alt exemplu: cei "inviati" de Hristos erau doar cei "reprimiti" in secta, si ca de fapt nu au fost "invieri" ad litteram ?!?
      Sf. Lazar inviatul a trait ca episcop. Daca nu murise si inviase, ar fi aflat multa lume, nu?
      Aceste concluzii sunt mai rele decat cea clasica cu "anii lipsa ai lui Hristos", cand unii
      isi dau cu presupusul ca ar fi umblat la initieri in India. :)

      Alt caz: Daca Nazaret nu a existat decat in Evanghelii, cum de nu au aparut scrieri serioase in acel timp care sa nege mentionarea?
      Ca doar ei erau cei oprimati, nu cei care conduceau imperiul, nu? Ar fi avut destui dusmani care sa specifice macar asta.

      Se spune in document ca Hristos avea nevoie de bani, sa-i cumpere pe preoti si sa-i invinga pe romani?!? :)
      (Aici ma pot tavali de ras, rasu-plansu - no offence)
      Bani? Sf. Petru a fost trimis la pescuit si a gasit in peste un ban, atunci cand era nevoie de bani.
      Cand mii de oameni flamanzeau, Hristos i-a hranit fara bani, fara cuptoare, etc.
      Pe romani? Cand Pilat il intreaba daca e Imparat, ii raspunde ca Imparatia Lui nu e din aceasta lume.
      Deci, nu cauta sa-i invinga pe romani decat in credinta lor politeista, pagana.

      Daca, totusi, cautati cu adevarat Adevarul, nu acestea sunt sursele de incredere.
      Si mai sper ca nu v-ati dat cu francmasonii acolo in Germania.

      Robert.

      Ștergere
    3. Robert, în primul rând noi suntem bucureșteni și n-am călcat niciodată în Germania. Nu înțelegem de unde ți-a venit ideea asta. În al doilea rând, vedem că continui să citezi din Biblie, care se pare că este singura ta sursă de informare, pe care o creditezi cu adevăruri incontestabile. Foarte bine. Ți-am respectat convingerile și nu te-am luat în zeflemea. Vedem însă că ai devenit agresiv, ceea ce este inacceptabil pentru noi. În mod sigur acest text nu ți se adresează, așa că te rugăm să-l ignori pur și simplu. Noi nu găzduim dezbateri religioase pe blogul nostru, ci doar postăm materiale care pe unii îi pot interesa, în timp ce pe alții îi pot lăsa indiferenți. În cazul de față, cel mai bine ar fi să treci în a doua categorie.

      Ștergere
  2. Sunt un francmason si atunci cand spun ca si Isus a fost francmason trebuie sa ma credeti. Doar sunt obiectiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Calitatea de francmason nu-ti confera automat credibilitate. E ca si cum un individ ar spune: „Azi-noapte Iisus a venit la capul patului meu si mi-a vorbit. Trebuie sa ma credeti, sunt crestin”. Dezvolta putin subiectul, domnule francmason, adu macar un argument solid, si atunci lumea te va crede.

      Ștergere
  3. Stiti cum se spune.,....Pune-L pe Dumnezeu in toate si-L vei gasi in toate.Asa si cu Hristos.....Pune-L pe Hristos in toate si-L vei gasi in toate,.... Pentru cine are minte sa inteleaga si sa priceapâ cum au ajuns unii sa stapaneasca lumea cu dumnezeul lor

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *