Gândul ca energie + documentar (RO)


GÂNDUL CA ENERGIE

Motto: Ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gândit. Buddha

Trăim într-o atmosferă fizică ce variază în funcție de condițiile climatice și de calitatea aerului. În același timp, suntem înconjurați de o atmosferă non-fizică, ce nu poate fi văzută, auzită sau măsurată, dar poate fi percepută și influențată de mintea noastră. Această atmosferă subtilă este numită vibrație și este definită ca o predispoziție dominantă. Cauza acestei atmosfere, a acestor vibrații nevăzute, este gândul. Gândurile noastre s-au dovedit a fi o energie puternică, deși nevăzută, ce poate influența alte suflete și corpurile lor fizice (materia). Gândurile, emoțiile, dorințele, stările noastre psihice generează un câmp în jurul nostru. Ca și câmpul electric, acest câmp poate fi pozitiv, negativ sau neutru, după efectul pe care-l are asupra materiei și altor suflete. Când un număr mare de suflete emit gânduri, sentimente și emoții pozitive, atmosfera se încarcă pozitiv. Când aceste suflete trăiesc emoții negative, se întâmplă opusul.

Gândurile, intențiile și atitudinile noastre ne influențează destinul. Fiecare acțiune este precedată de un gând, care se transformă într-o intenție și sfârșește într-o acțiune concretă și un anumit tip de comportament. În funcție de intenție și de atitudinea cu care o materializăm, această acțiune se va întoarce la noi într-o formă pozitivă, negativă sau neutră. Această lege a cauzei și efectului este o lege imuabilă și nimeni nu o poate sfida. Ea funcționează de fiecare dată când gândim, simțim și acționăm. De pildă, dacă seara, înainte de culcare, avem un gând negativ pe care îl menținem în atenție și-l dezvoltăm timp de o oră, ca rezultat, a doua zi ne sculăm deprimați, mânioși, cu durere de cap și lipsiți de energie. În consecință, vom avea o zi proastă, iar sistemul nostru imunitar va fi slăbit, făcându-ne vulnerabili la boli.

Dar gândurile noastre nu ne afectează numai pe noi, ci și pe cei din jurul nostru. Mai ales copiii și animalele au capacitatea de a prelua cu ușurință aceste vibrații. Toți părinții au remarcat că uneori copilul lor păstrează distanța față de un cunoscut al nostru sau îl simpatizează imediat, instinctiv. Tot așa, stăpânii de animale de companie nu au încredere într-o anumită persoană, dacă animalul lor nu-l place, se ferește de el sau îl mârâie, pentru că ei știu că animalele au o mare putere de percepție.

Un om cu o vibrație pozitivă are gânduri și intenții bune, care sunt percepute de subconștientul nostru. Ca urmare, îl simpatizăm și-i căutăm compania. În schimb, un om cu o vibrație negativă poartă în el mânie, ură, invidie, aroganță, și ne determină să-l ocolim instinctiv, pentru că nu ne simțim bine în prezența lui, chiar dacă nu conștientizăm de ce.

Prin gândurile noastre, putem materializa trei tipuri de acțiuni:
- acțiuni impure;
- acțiuni pure;
- acțiuni neutre.
Acțiunile impure sunt acelea influențate de intențiile negative, cum ar fi mânia, furia, răzbunarea, necinstea, lăcomia, gelozia. Acțiunile pure sunt cele influențate de intențiile pozitive și clare, ca de exemplu bunătate, iertare, bucurie, pace, iubire, modestie, generozitate, empatie. În sfârșit, acțiunile neutre sunt cele care nu sunt dictate nici de o intenție clar negativă, nici de una clar pozitivă. Acestea nu duc nici la un rezultat negativ, nici la unul pozitiv, totul rămânând ca mai înainte. De pildă, dacă intenționăm să facem ceva ce ar fi în beneficiul mai multor oameni, dar nu obținem rezultatul dorit, nu vom primi înapoi un efect negativ, deoarece intenția noastră a fost bună. În schimb, dacă pornim o acțiune cu intenția clară de a ne răzbuna, de a răni pe cineva anume, iar această acțiune a noastră nu a afectat persoana țintă în felul în care am vrut, vom primi înapoi energia negativă pe care am radiat-o în Univers. Cu alte cuvinte, prin intențiile, atitudinile și acțiunile noastre, culegem ceea ce am semănat, modelându-ne astfel singuri destinul. De aceea, trebuie să ne reglăm singuri conturile și să ne curățăm sufletele de intențiile și acțiunile negative. Numai așa vom putea culege fructele dulci ale semințelor bune pe care le-am semănat.


Fiecare dintre noi am fost înzestrați de natură cu cea mai puternică unealtă: mintea. Dacă vom învăța s-o folosim în direcția bună, ea ne va conduce spre o viață fericită. Din păcate, noi, oamenii, ne irosim prea mult timp raportându-ne unii la alții și încercând să ne controlăm fiecare aspect al vieții, în drumul nostru obsesiv spre succes și bogăție. Trebuie, în sfârșit, să conștientizăm că nu ne putem controla destinul în totalitate. Există însă gânduri pe care le putem emite și acțiuni pe care le putem întreprinde pentru a minimaliza șansele ca întâmplări negative să ne perturbe armonia vieții. Iată câteva dintre acestea:

- Ceea ce faci: Acțiunile tale sunt numai ale tale. Tu alegi să le faci sau să nu le faci, și prin urmare ești singurul responsabil de efectele acestor acțiuni.

- Ceea ce spui: Cuvintele pe care le rostești sau le scrii sunt alese în mod conștient de tine. Ca și acțiunile tale, ele au un impact asupra vieții tale și asupra vieții celor cu care intri în contact.

- Ceea ce gândești: Da, e adevărat că există și gânduri emise de subconștient pe care nu le poți controla, dar lucrurile la care te gândești în mod conștient - credințele, idealurile și planurile tale - sunt gânduri pe care le-ai acceptat și de care ești convins. Transformă-le în acțiuni concrete numai după ce ai analizat cu grijă efectul lor asupra viitorului tău.

- Serviciul tău: La capitolul acesta, cei mai mulți oameni ridică din umeri neputincioși, pentru că e mult mai ușor să-ți spui „n-am relații, n-am încotro, n-am experiență, n-am calificarea necesară, n-am noroc” etc. Este cel mai simplu mod de a-ți declina orice responsabilitate pentru alegerea unui loc de muncă nesatisfăcător. De fapt, tu l-ai ales și este alegerea ta în continuare dacă vrei să rămâi sau să-ți cauți alt serviciu, care să-ți aducă satisfacții și împliniri.

- Oamenii cu care te asociezi: „E greu să înveți să zbori ca un vultur când ești înconjurat de găini” sună o zicală. Absolut corect. Prietenii pe care ți i-ai ales te pot înălța sau coborî, în funcție de nivelul la care se găsesc ei. Alegerea prietenilor și a celorlalți oameni cu care relaționezi îți aparține în totalitate.

- Sănătatea ta fizică: Doar o mică parte din starea ta de sănătate poate fi influențată de factori genetici, mediu sau expunerea involuntară la anumite toxine. În cea mai mare parte, sănătatea ta ține de propriile tale decizii – ce mănânci, ce bei, câtă mișcare faci, cât dormi. Dacă preferi să ignori regulile de viață sănătoasă și te îmbolnăvești, ți-ai făcut-o cu mâna ta.

- Mediul în care trăiești: Casa ta, localitatea în care trăiești, facilitățile la care ai sau nu acces, vecinii pe care trebuie să-i suporți etc. sunt lucruri pe care le poți controla, într-o măsură mai mică sau mai mare. Numai tu poți decide dacă vrei să tolerezi inconvenientele sau să te muți în altă parte, îmbunătățindu-ți calitatea vieții.

- Situația ta financiară: A avea sau a nu avea suficienți bani depinde numai de tine, anume de cât câștigi versus cât cheltuiești. Nimeni nu te poate băga în „insolvență” fără participarea ta.

- Timpul tău: Tu hotărăști cum să-ți folosești timpul și cât din timpul tău să-l dedici fiecărei activități. Nimeni nu-ți poate oferi mai mult de 24 de ore pe zi ca să faci tot ce ți-ai propus.

- Moștenirea ta: „Un gând pozitiv fără o acțiune pozitivă este o pierdere de timp pozitivă”, spunea un guru mai șugubăț. Toate gândurile tale bune, cuvintele, acțiunile și cunoștințele tale pe care în timpul vieții le-ai  împărtășit cu alții vor fi darul tău lăsat celor vii, după ce ai părăsit această lume.

Influența gândurilor asupra corpului fizic


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *