miercuri, 25 martie 2015

Proiectul Montauk - călătorii în timp + eBook + film artistic (RO)


PROIECTUL MONTAUK 
– CĂLĂTORII ÎN TIMP –

Potrivit unor surse, niciodată confirmate oficial, Proiectul Montauk a constat într-o serie de experimente efectuate la Camp Hero, o stație de cercetare abandonată a Forţelor Aeriene SUA, localizată în Montauk, statul New York. Aici, un grup militar secret, cu uriașe resurse financiare, a trecut peste avizul negativ al Congresului american, propunându-și ca scop crearea unei arme psihologice, seduși fiind de ideea de a controla mentalul inamicilor în război. Se crede că Proiectul Montauk a fost o extensie sau o continuare a unui alt proiect controversat, intitulat „Experimentul Philadelphia”, care ar fi avut loc pe data de 28 octombrie 1943. Mass media oficială consideră și astăzi că toate afirmațiile despre Proiectul Montauk sunt pură ficțiune.


Există totuși numeroase persoane care afirmă că, la un moment dat, în anii 1950, oamenii de știință care au supraviețuit Experimentului Philadelphia s-au întâlnit pentru a stabili continuarea cercetărilor în ceea ce privește aspectele tehnice ale manipulării câmpului electromagnetic care fusese utilizat pentru a face nava USS Eldridge invizibilă și posibilele aplicații militare privind efectele psihologice ale acestui câmp. Ei ar fi întocmit și înaintat un raport în acest sens Congresului, care l-a respins categoric, afirmând că este mult prea periculos. Așa că propunerea a fost făcută direct Departamentului Apărării, cu promisiunea dezvoltării unei arme noi, puternice, care ar tulbura mintea inamicului, inducându-i simptome de schizofrenie la simpla apăsare a unui buton. Departamentul Apărării l-a aprobat, dar, în lipsa unui aviz al Congresului, proiectul a devenit „top secret”, fiind finanțat în secret.

Fondurile inițiale pentru desfășurarea Proiectului Montauk ar fi venit din aurul în valoare de 10 miliarde de dolari al naziștilor, recuperat dintr-un tren găsit de soldații americani într-un tunel din Franța. După golire, trenul ar fi fost aruncat în aer, iar soldații care au participat la operațiune omorâți. Când aceste fonduri s-au epuizat, finanțarea a fost asigurată de ITT și Krupp AG din Germania.

Cercetările au început la Laboratorul Național Brookhaven, din insula Long Island, NY, sub numele de „Proiectul Phoenix”, dar curând s-a constatat că acestea necesită o antenă radar de dimensiuni mari, iar instalarea ei la Brookhaven ar fi compromis securitatea proiectului. Din fericire, Forțele Aeriene SUA își dezafectaseră baza din Montauk, NY, situată nu departe de Brookhaven, și care era deja echipată cu o uriașă antenă radar de tip Sage, care emitea pe gama de frecvențe de 425-450 MHz, ceea ce coincidea cu antena folosită pentru interacțiunea cu mentalul uman din fazele anterioare ale cercetărilor. Zona era întinsă și pustie (Montauk nu devenise încă o atracție turistică) iar accesul pe calea apei permitea transportul discret al echipamentului.

Echipamentul a fost adus la Camp Hero, baza Montauk, la sfârșitul anilor 1960, și instalat într-un buncăr subteran. După cum afirmă teoriile conspiraționiste, pentru a masca natura proiectului, situl a fost închis în 1969 și donat ca parc natural, cu condiția ca tot ce se află sub pământ să rămână proprietatea Forțelor Aeriene (deși, în realitate, baza a rămas operațională până în anii ’80). De fapt, multă vreme parcul nu a fost deschis publicului, sub pretextul că zona este contaminată.

Situl a fost deschis pentru turiști abia pe 18 septembrie 2002, sub numele de „Parcul de Stat Camp Hero”, și există planuri pentru crearea unui muzeu profilat pe istoria celui de-Al Doilea Război Mondial și pe perioada Războiului Rece. În ciuda zvonurilor, nu s-a găsit nicio urmă a vreunei amenajări subterane. Cu toate acestea, pe terenul de la Camp Hero există un deal pe care se pot vedea câteva uși sigilate cu beton.

PROIECTUL MONTAUK
– EXPERIMENTE ÎN TIMP –

Preston B. Nichols & Peter Moon

Cartea pe care vă propunem s-o lecturați a văzut lumina tiparului datorită lui Preston Nichols, care povestește că într-o zi și-a dat seama că el însuși a fost victima experimentelor desfășurate în cadrul Proiectului Montauk. Lucrând pentru o firmă din Long Island care efectua lucrări cu militari, Preston a descoperit că unde radio de mare putere erau transmise asupra echipei cu care lucra, blocând oamenii. Ca expert în radio şi electronică, Preston a localizat emiţătorul la Baza Forțelor Aeriene de la Montauk. Așa a început el cercetări amănunţite, care au durat 10 ani. Achiziţionând multe dintre echipamentele folosite în timpul Proiectului Montauk, el a aflat cu uimire că mulţi oameni din Montauk şi-l aminteau de pe vremea când lucrase acolo. Punctul culminant a fost atunci când și soţul verișoarei lui i-a spus că lucrase la Montauk. Treptat, Preston a început să-şi amintească episoade din viaţa lui care-i fuseseră necunoscute până atunci. După ce a discutat cu mai mulţi oameni de ştiinţă şi ingineri care avuseseră legătură cu Proiectul Montauk, Preston a reuşit să pună cap la cap evenimentele şi să afle ce s-a întâmplat. Cumva, el trăise două vieţi: într-una lucrase la Montauk, iar în cealaltă, lucrase în altă parte.
Experimentul Philadelphia
(The Philadelphia Experiment) (RO)


Un comentariu:

  1. Se poate face o paralela cu filmele de aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=DjP3cnTE30U

    RăspundețiȘtergere

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.