Medicina oficială e greșită + VIDEO




MEDICINA OFICIALĂ E GREȘITĂ

Raymond Francis

Într-o înregistrare video postată pe Internet, cunoscutul biochimist și nutriționist Raymond Francis explică de ce metodele medicinii alopate din Statele Unite sunt complet greșite. Având în vedere că în România sistemul de sănătate publică funcționează în prezent după exact aceleași principii, ar fi bine să luăm aminte la ceea ce spune acest specialist, înainte de a decide pe mâna cui vrem să ne dăm atunci când avem o problemă de sănătate:

«Statele Unite au cel mai neperformant sistem de sănătate din lume. În acest sector, cheltuim mai mult și obținem mai puțin decât orice altă țară de pe glob, comparativ chiar cu țările din lumea a treia. De ce se întâmplă asta? Pentru că sistemul nostru medical este fundamental stupid. Ia să ne gândim cum funcționează el: Mai întâi de toate, noi nu facem nimic să prevenim boala; stăm și așteptăm ca oamenii să se îmbolnăvească. O dată ce s-au îmbolnăvit, în loc să-i vindecăm, le suprimăm simptomele, prescriindu-le niște substanțe chimice foarte toxice. Apoi, toxicitatea acestor chimicale le creează pacienților noștri niște boli noi, făcându-i să se simtă și mai rău. În final, ca să ascundem faptul că pacienții sunt chiar mai bolnavi decât atunci când au apelat la noi, nu mai numim aceste probleme „boli”, ci „efecte secundare”.

Așadar, s-o spunem deschis: Medicina oficială nu face nimic să prevină bolile, nu face nimic să vindece bolile și creează chiar mai multe boli. Vedeți ceva inteligent în toată treaba asta? Medicina oficială actuală este o greșeală de proporții vaste. În viitor, istoricii care ne vor consemna civilizația se vor minuna cum de o societate atât de avansată a putut să perpetueze atâta timp o gafă de asemenea proporții.

Această gafă persistă încă deoarece medicina oficială înțelege greșit legile fundamentale ale biologiei. Medicina modernă, care este o industrie, tratează boala cu medicamente sau prin chirurgie. Când e vorba de intervenții urgente, ea chiar funcționează și putem spune că avem cea mai bună medicină din lume. Când cineva intră în camera de gardă cu un picior rupt, medicina oficială îi rezolvă problema cu o eficiență extraordinară. Dar când vine vorba de boli cronice, abordarea eficientă nu mai funcționează. Medicii alopați sunt învățați că ai o boală sau n-ai o boală – ai diabet sau n-ai diabet. Pentru ei, nu există stadii intermediare. Medicina modernă nu a dezvoltat niciun fel de protocoale pentru evaluare, măsurare și intervenție în procesul bolii, atâta timp cât aceasta se află în faza inițială, care este cel mai ușor tratabilă.

Medicina de astăzi se bazează pe diagnostice categorice, de tipul da/nu, alb/negru, on/off. Cu această gândire, medicul nu mai încearcă să afle cauzele subtile care au creat, încet-încet, boala. Și totuși, cea mai rezonabilă cale de abordare a unei boli cronice este prevenirea ei, prin măsurarea eventualelor disfuncții metabolice și corectarea lor înainte ca boala să se instaleze. Medicina oficială greșește fundamental, pentru că pierde din vedere conceptul de continuum, de desfășurare a unui proces. Există un continuum care, pornind de la starea de sănătate optimă, trece prin faza de dezechilibru subtil, apoi prin cea de disfuncție îngrijorătoare, sfârșind printr-o boală diagnosticată. Noi putem să intervenim în oricare dintre aceste momente și să dăm înapoi procesul de instalare a bolii. Și, cu cât intervenim mai devreme, cu atât mai bine.

În concluzie, medicina oficială este o eroare și cu cât mai repede vom corecta această eroare, cu atât mai bine. Cei mai mulți oameni nu-și dau seama că 80-90% din practica medicinii noastre oficiale n-are nicio bază științifică. Facultățile noastre de medicină scot pe bandă rulantă ignoranți cu diplomă, iar rezultatul este șirul nesfârșit de boli al populației și prescripțiile medicale dăunătoare, care se numără printre principalele cauze de deces din țara noastră. Medicii noștri sunt atât de în urmă în ceea ce privește progresele științei, încât, conform „Academiei Naționale de Științe” (National Academy of Sciences) „...nu există nicio cale de a mai corecta ceva – trebuie să aruncăm ceea ce avem și s-o luăm de la început”.»

Sursa: aici
Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)
 
Moartea din cauze medicale



Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *