Dr. Călin Mărginean - Atenție la vitamina C și la fructoză




ATENȚIE MARE LA VITAMINA C ȘI LA FRUCTOZĂ!

Dr. Călin Mărginean

- Vitamina C, pe care a făcut-o Tata Dumnezeu și pe care a pus-o într-o sumedenie de plante și fructe este sub formă de poliascorbat (deci polimer), învelită în baze tampon, alături de substanțe potențatoare de efect (bioflavonoide), care-i saltă efectul de 100-500 de ori. Se absoarbe sub formă de polimer, corpul o stochează în ficat și-și feliază din lanțul polimeric exact cât îi trebuie, fără a acidifia mediul intern și, în plus, având o durată lungă de acțiune (1-3 zile). Mâncând 20 kiwi/zi (moale și dulce, deci nu acru), aveți cam 10 gr. de vitamina C, fără vreun risc de acidificare a mediului intern; în plus, este potențată de 400 de ori ca efect de colorantul verde din kiwi!

- Vitamina C pe care am extras-o noi, deștepții de doctori și de farmaciști, și am făcut din ea pastile și fiole, este sub formă de acid ascorbic, nu este învelită în baze tampon, nu are substanțe potențatoare de efect (bioflavonoide), iar efectul său nu este potențat. Se absoarbe sub formă de monomer, corpul o stochează în ficat, acidifică mediul intern și are o durată scurtă de acțiune (8-24 ore). Luați dvs. numai 200 mg de vitamina C pastile sau fiole, și o să vă acidificați rău mediul intern, o să pierdeți calciu pentru tamponare și o să riscați să faceți pietre la rinichi (calculoză cistinică). Administrarea intempestivă de vitamina C sub formă de fiole soldaților ruși care apărau Stalingradul nu a ameliorat deloc simptomele de scorbut de care sufereau aceștia, căci factorul care rezolvă scorbutul nu este acidul ascorbic simplu, ci cuplajul acid ascorbic + bioflavonoid!

Nu cumva să folosiți fructoza ca îndulcitor! Fructoza ca îndulcitor (sirop de arțar, agave, porumb, stevia...), deci aceeași substanță, aceeași formulă chimică comparativ cu fructoza din fructe, în ipostaze diferite are radical alte efecte:

- Fructoza din plante este învelită în fibre, minerale, vitamine și antioxidanți. Se absoarbe lent și persistent din intestinul subțire, ajungând în cantități mici la ficat, care o procesează fără probleme în energie, sau o convertește în glucoză.

- Fructoza ca îndulcitor nu este învelită în nimic. Se absoarbe violent din intestinul subțire, ajungând în cantități enorme la nivelul ficatului, care nu o poate procesa, ceea ce determină secreția bruscă a unei cantități enorme de insulină (factor de creștere), pe care o transformă urgent în trigliceride, acizi grași și un pic de colesterol, încărcând gras ficatul și aducând daune pancreasului.


Comentarii

  1. Despre dulcele natural de ştevie am indoieli ca e adevarat ce spune. Daca este un extract natural, integral si nu sintetizat.
    Iar vitamina C s-a observat ca poate fi luata intr-o forma liposolubila pentru a elimina efectele adverse mentionate. Exista cazuri cand dozele mari de vitamina C au salvat viata oamenilor. Mai multe informatii aici http://fymaaa.blogspot.ro/2015/02/vitamina-c-hormonul-anti-stres-va-poate.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olga Constantin25 iun. 2015, 23:31:00

      Pe lângă faptul că i-am urmărit toate prelegerile despre menținerea sănătății printr-o alimentație sănătoasă, vegetariană, m-am informat asupra pregătirii profesionale a dr. Călin Mărginean. Nu este un nutriționist autodidact, ci un absolvent al Facultății de medicină din Cluj. Mai știu că participă la toate conferințele organizate de faimosul centru de sănătate din Loma Linda, California, înființat cu câteva zeci de ani în urmă de comunitatea adventistă din această localitate. Prin urmare, are o solidă pregătire medicală, care-i conferă suficientă autoritate ca să-i urmăm sfaturile. Zahărul rafinat oricum trebuie exclus din alimentație, asta e sigur. Dar nici cu siropurile de arțar sau stevia n-ar trebui să exagerăm, chiar dacă în prezent nu suferim de nimic. Cei bolnavi de ficat, pancreas etc. ar trebui însă să ia aminte ce spune acest medic onest, care-și învață pacienții ce să facă pentru a se vindeca singuri și a nu mai trece pe la medic.

      Ștergere
  2. Nu este nevoie să ai studii ca să pricepi adevărul cras, exprimat de articol. Doar puțină gândire critică și realizezi că tot ceea ce produce omul, este de departe, infinit inferior față de ceea ce a creat Dumnezeu. Adică, ai vitamina C din surse naturale și absorbită pe cale digestivă, firească, și vin niște oameni îmbrăcați în halate albe și pretind că ceea ce au creat ei este superior față de ceea ce a creat Dumnezeu? Și omul, naiv și credul din fire, impresionat de aparenta erudiție științifică a halatelor albe, cade în capcana de a-l considera pe Dumnezeu și creația Lui, inferior omului și creației sintetice a acestuia!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *