Zece motive pentru a iubi pisicile



ZECE MOTIVE PENTRU A IUBI PISICILE

Dacă omul ar fi încrucişat cu o pisică, el ar fi îmbunătăţit, dar ar deteriora pisica. Mark Twain

În războiul „pisică versus câine”, taberele se luptă cu înverșunare pentru a câștiga locul de cel mai bun companion al omului. Și fiecare atacă cu armele din dotare, adică cu argumente pentru care oamenii ar trebui să prefere fie câinii, fie pisicile. Iată cel puțin 10 motive pentru care pisica este animalul de companie ideal, în detrimentul câinelui:


1. Pisicile folosesc litiera. Cu pisica ați scăpat de ieșitul afară de 3 ori pe zi, mai ales dimineața devreme; sau, mai rău, de surprizele umede sau consistente lăsate peste tot prin casă, atunci când cățelul e mic. La pisici e simplu, odată arătată litiera cu nisip, felina va ști ce are de făcut. Adio miros neplăcut și murdărie în casă. Adio lecții nesfârșite despre învățatul să-și facă nevoile afară.

2. Baia e mai plăcută. De altfel, ați scăpat de îmbăiat și de apa risipită prin toată casa. Pisicile se curăță singure, au mereu blana îngrijită și curată și nu miros. Baia este totuși necesară din când în când, dar volumul de muncă e mult mai mic.

3. Păstrează covorul și canapeaua curate. Nu veți avea probleme cu părul lăsat peste tot prin casă. Pisicile se ling și înghit părul mort, apoi elimină ghemotoacele de păr, care sunt ușor de strâns. Astfel, veți găsi foarte puțin păr pe mochetă, haine sau colțar. Uneori trebuie ajutate prin furnizarea unei hrane care are proprietăți de facilitare a regurgitării părului.

4. Liniște! Pisicile dorm cca 16 ore pe zi, timp în care nu le auziți glasul. Chiar și când sunt active nu trebuie să vă faceți griji că vecinii ar putea fi deranjați, cum se întâmplă în cazul câinilor.

5. Sunt independente. Acesta este un avantaj atunci când trebuie lăsate acasă perioade mai lungi de timp. Atâta timp cât au hrană și apă suficientă, nu veți avea de ce să vă faceți alte griji. Vă vor aștepta cuminți și în liniște până vă veți întoarce. Nu mai e nevoie de rugat cunoștințe să vă găzduiască companionul sau să apelați la pensiunile pentru câini, uneori foarte scumpe.


6. Nu au nevoie de plimbare. Foarte rar o pisică va accepta să fie pusă în lesă. De fapt, nici nu e necesar, ele nu au chef să vă alerge kilometri întregi, mai ales dacă ați venit obosit de la serviciu. Fac suficientă mișcare în interiorul casei, sau în curte, dacă au posibilitatea.

7. Sunt mai afectuoase! Nimic nu e mai plăcut decât momentul în care pisica își arată afecțiunea față de noi, când își freacă capul de corpul nostru și încep să toarcă. Torsul e foarte relaxant și bine dispune. Am putea spune că aceasta este principala lor calitate și arma cu care ne țin subjugați.

8. Vă respectă spațiul. Pisicile nu au nevoie de mult spațiu la dispoziție. Orice apartament sau cameră e destul ca să se simtă în largul lor și să nu vă încurce. În plus, pot trăi toată viața în interior, fără să sufere de depresie. Sunt ușor de întreținut oriunde, oricând.

9. Prind șoareci. Dacă au de unde, vor avea grijă să nu mai fiți deranjați de enervantele rozătoare. Astfel, vă răsplătesc ele pentru grija pe care le-o purtați. Și nu e atât de simplu să stai atât de mult la pândă și apoi să mai și mănânci dezgustătoarea creatură. Cei care locuiesc la casă cu siguranță s-au trezit cu șoarecii puși pe preșul de la intrare. Nu au vrut să vă sperie, a fost doar cadoul lor și dorința de a vă arata că își fac datoria.

10. Sunt grațioase. Și arată mai sofisticat. Ochii lor topesc pe oricine. Blana mereu îngrijită e atrăgătoare, cere mângâiere și place ochiului. Mersul elegant e admirat de toată lumea. Trebuie să recunoaștem că pisicile sunt niște ființe extraordinare!

Sursa: aici

DIN CICLUL: STĂPÂNUL MEU E UN IDIOT



Comentarii

  1. Sa stii ca ai dreptate in acest articol.
    Mie totusi mi plac animalele cand sunt mici, sunt mult mai jucause si mai atragatoare. Dar iubesc pisicile de toate varstele, nu-ti fac probleme(in general, a mea imi cam zgarie obiectele de mobilier si mananca des, asa ca trebuie sa stau dupa ea) si iti ofera o companie placuta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *