Medicamentele - un simulacru de tratament + VIDEO (RO)




MEDICAMENTELE 
- UN SIMULACRU DE TRATAMENT -

Raymond Francis 

Principalul efect secundar al medicamentelor este moartea. Dr. John Virapen

De-a lungul istoriei lor, oamenii au făcut multe lucruri de neînțeles. Dar poate că unul dintre cele mai ciudate lucruri este ceea ce fac ei astăzi: zilnic, în mod voluntar, înghit otrăvuri. Și, prin otrăvuri, mă refer la medicamentele pe rețetă. Acestea îi îmbolnăvesc și-i omoară încet, dar oamenii continuă să le ia, în credința greșită că, în felul acesta, sunt ajutați. Mai mult de jumătate dintre americanii trecuți de 65 de ani iau cel puțin trei medicamente pe zi, cea ce le provoacă o serie întreagă de boli, suferințe și, în cele din urmă, moarte. Așa se face că, în prezent, tratamentele medicamentoase recomandate de medici sunt recunoscute statistic ca a treia cauză de deces în Statele Unite. O mulțime de afecțiuni ar putea fi evitate și sute de mii de vieți ar putea fi salvate dacă oamenii ar spune pur și simplu „nu” medicamentelor.


Aproape orice medicament chimic este dăunător organismului într-o oarecare măsură, iar când luăm mai mult de trei pe zi, nimeni nu mai înțelege ce se întâmplă. Corpul nostru este aruncat într-un haos biochimic, iar haosul este esența bolii. Rețineți că niciun medic nu are idee cum interacționează aceste medicamente unele cu altele și cu corpul vostru.

De fapt, există o sigură boală – proasta funcționare a celulelor – și numai două cauze ale oricărei boli – deficiență și toxicitate. Medicamentele sunt una dintre principalele cauze ale bolii și morții, deoarece sărăcesc corpul de nutrienții esențiali și otrăvesc celulele. Ele nu se adresează cauzelor adevărate ale bolii. Tot ce fac medicamentele este să suprime simptomele bolii, cu consecințe grave pentru pacient. Fără a te adresa cauzelor și a le înlătura, orice boală rămâne cronică.

Medicamentele sunt toxine. Ele interferează cu procesele chimice normale, care se desfășoară în interiorul celulelor din care este alcătuit corpul nostru. Majoritatea medicamentelor acționează prin întreruperea acțiunii enzimelor care reglează funcțiile specifice ale unei celule, sau prin interferarea cu receptorii aflați pe suprafața celulelor. Intenția medicamentului este aceea de a îndrepta chimia corpului înspre ceea ce se crede a fi o direcție favorabilă, ca de exemplu scăderea tensiunii arteriale sau a colesterolului. Dar există o problemă: Dată fiind complexitatea biochimiei corpului uman, este imposibil să reușești să faci un singur lucru. De fiecare dată când faci un lucru, faci multe alte lucruri în același timp. În timp ce lucrul dorit se întâmplă, numeroase alte reacții biochimice sunt îndreptate în direcții nefavorabile.

Teoretic, toate medicamentele au consecințe imprevizibile, neintenționate, care duc la noi afecțiuni și boli. Pentru a-i aburi pe pacienți, aceste noi boli sunt numite „efecte secundare”, ca oamenii să nu se alarmeze de faptul că devin mai bolnavi decât înainte de a lua medicamentele. Apoi, când pacienții vin la medic și se plâng de oboseală, amețeli, edeme, memorie slăbită, crize cardiace, dureri de stomac, palpitații și alte probleme noi, li se spune că acestea sunt simptome ale bolii pe care o au sau efectele înaintării în vârstă. Astfel, medicii le mai prescriu câteva medicamente care să le suprime noile simptome, îmbolnăvindu-i și mai tare. Dar câți le-ar mai lua dacă ar ști că, de fapt, aceste medicamente le împiedică procesul normal de vindecare?

În ultimii ani, efectele extrem de toxice ale unor medicamente i-au obligat pe producătorii lor să le retragă de pe piață. În mod constant apar noi studii și noi avertismente privind ineficiența sau nocivitatea anumitor medicamente. Antiinflamatorul Vioxx a fost scos de pe piață în 2004, după ce a cauzat 140.000 de decese numai în Statele Unite, plus milioane de afecțiuni permanente. Și cifrele raportate sunt departe de a reflecta situația reală. Un studiu efectuat la Universitatea din California arată că glucocorticoizii (hormoni corticosuprarenali sintetici, meniți să suprime reacțiile alergice și inflamatorii) accelerează declinul pacienților cu Alzheimer. Medicamentele destinate depresiei, hipertensiunii, pirozisului (arsuri pe esofag) produc osteoporoză și fracturi de șold. Alte exemple de acest fel includ Prempro (un medicament recomandat femeilor aflate la menopauză) care provoacă boli de inimă și cancer mamar, și Baycol (un medicament pentru scăderea colesterolului), care distruge ficatul. Și exemplele pot continua.

Un exemplu clasic de simulacru de tratament este chimioterapia, care nu numai că nu aduce niciun beneficiu, ci și este cauza principală a decesului pacienților cu cancer. Este suficient să arunci o privire pe statistici ca să-ți dai seama că ceva este în neregulă cu acest tratament. Dr. Alan C. Nixon, fost președinte al „Societății Americane de Chimie”, scrie într-un articol: „În calitatea mea de chimist specializat în interpretarea datelor, îmi este imposibil să înțeleg de ce medicii ignoră dovezile care arată clar că chimioterapia face mai mult rău decât bine”. La rândul meu, ca absolvent MIT cu o diplomă în chimie, împărtășesc nedumerirea dr. Nixon și regret că publicul este ținut în întuneric.

Există și oameni care sunt conștienți că medicamentele au un efect toxic asupra corpului, dar ei nu știu că acestea mai fac ceva: produc deficiențe nutriționale. Cauza majoră pentru care cei care iau mai multe medicamente pentru o perioadă lungă de timp experimentează o deteriorare a stării de sănătate este aceea că medicamentele reduc capacitatea organismului de a absorbi nutrienții din hrană. Unele accelerează nepermis de mult metabolismul, în timp ce altele inhibă secreția de enzime, lipsind corpul de metaboliții esențiali. Există medicamente care duc la pierderea nutrienților prin urină, cum se întâmplă cu diureticele. Și acestea sunt doar câteva dintre mecanismele nedorite, declanșate de prezența concomitentă a mai multor medicamente chimice în organism.

Dacă medicamentele ar fi soluția reală la problemele noastre de sănătate, ar trebui să le luăm. Dar atâta timp cât acestea nu se adresează decât simptomelor, făcându-ne și mai bolnavi, n-are niciun sens să apelăm la ele. Din fericire, există o alternativă la medicamente. Din moment ce toate bolile sunt provocate fie de o deficiență, fie de toxicitate, soluția reală la problemele noastre de sănătate este asigurarea organismului cu toți nutrienții necesari și detoxifierea de substanțele care împiedică funcționarea normală a celulelor, inclusiv cele introduse prin medicamente.

În concluzie, medicina modernă nu este echipată cu mijloacele de vindecare a bolilor, pentru că tratamentele medicamentoase folosite de aceasta nu se adresează cauzelor care le-au declanșat. Ca parte a acestei probleme, rețineți că boala reprezintă o industrie de multe miliarde de dolari anual, și care este în continuă expansiune. Este vorba așadar de foarte mulți bani, iar a-i ajuta pe oameni să se facă bine înseamnă o amenințare pentru această uriașă și profitabilă industrie. Numai cancerul este o industrie care face un miliard de dolari pe zi, prin urmare nu există niciun motiv să încetezi să-l tratezi chimic pe bolnav și să începi să-l vindeci.

Dacă vreți să puneți capăt suferințelor și să rămâneți sănătoși pentru tot restul vieții, eliminați din dieta voastră cele patru alimente care sunt cauza celor mai multe boli: zahărul rafinat, făina albă, uleiurile rafinate din supermarketuri și proteina animală (lactatele și carnea). Adoptați o alimentație bogată în vegetale proaspete, fructe, legume, ciuperci, cereale integrale și foarte puțină proteină animală (pește). Aflați ce toxine există în mediul în care trăiți și evitați-le. Faceți mișcare în mod regulat, chiar dacă asta înseamnă pur și simplu să mergeți pe jos și, mai presus de toate, evitați medicina modernă și tratamentele ei toxice.

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)

Rishi Manchanda - Ce ne îmbolnăvește (RO)

Rishi Manchanda este medic în Los Angeles. În cei 10 ani de practică, el a ajuns la concluzia că profesia lui nu înseamnă doar să tratezi simptomele pacientului, ci să descoperi cauza care l-a îmbolnăvit, factorii din „amonte”, cum ar fi: o alimentație greșită, un serviciu stresant, un aer viciat. Mesajul său, izvorât din propria experiență profesională, este un îndemn pentru medici să ia întotdeauna în considerare și stilul de viață al pacientului, precum și mediul în care trăiește.



Comentarii

  1. Sunt si medicamente care elimina agentul care provoaca boala (antibioticele care distrug bacteriile de otita, de pneumonie, etc) si altele fara de care problema de sanatate ar inainta, s-ar agrava (antiinflamatoarele, antipiretice - scad febra macar pana la suportabil, etc). Fara acestea, ar fi zeci de mii de victime, Doamne fereste, probabil zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant si pot spune ca de ceva vreme am inteles tot citind diverse reviste si carti ,ca medicamentele nu au cum sa te aduca la starea de bine ,deoarece ele contin substante chimice care fac mult rau ,nicidecum nu trateaza .Am reusit in ultimul timp sa ma debarasez de medicamentele care par inofensive ,ca de exemplu pentru o durere de cap ,cautand singura sa-mi inteleg corpul si prin metode non invazive ,masaje ,presopunctura si o mica schimbare in alimentatie sa abordez altfel o mica suferinta ,eliminand aceste otravuri pe care cu buna stiinta le introduceam in corpul meu.Poate timpul si oameni care se ocupa de sanatatea celorlalti vor recurge la alternative in aducerea la parametrii normali ai unui bolnav.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://pro-decizii-informate.ro/prof-dr-karl-probst-boli-infectioase-cauzate-de-microbi-un-basm-modern/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, mulțumim pentru semnalare. Articolul este excepțional!

      Ștergere
  4. Felicitări pentru articol! Cine are urechi de auzit... va auzi!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *