vineri, 16 octombrie 2015

Johanna Quaas - campioana nonagenară la gimnastică + VIDEOJOHANNA QUAAS
– CAMPIOANA NONAGENARĂ LA GIMNASTICĂ –


Johanna Quaas, acum în vârstă de 90 de ani, deține titlul de cea mai în vârstă gimnastă din lume încă activă, recordul ei fiind consemnat în Guiness Book cu trei ani în urmă. În prezent, deține 11 medalii, obținute la campionatele de gimnastică pentru seniori.


Johanna s-a născut pe 20 noiembrie 1925 și s-a apucat de gimnastică abia la 57 de ani, deoarece, a explicat ea, până atunci a avut responsabilități ca mamă (are trei fete), bunică (are doi nepoți) și soție, și nu a putut să se dedice acestui sport. „Este o senzație minunată să te simți inclusă și apreciată la această vârstă și sper ca recordul meu să-i inspire și pe alții să înțeleagă că niciodată nu e prea târziu”, a declarat ea cu ocazia primirii titlului.
 

Când a fost întrebată care este secretul vitalității ei, Johanna a răspuns: „N-am niciun secret, trăiesc normal și mănânc normal, nici prea mult, nici prea puțin. Nu pot să spun că sunt vegetariană, dar consum multe verdețuri și fructe”. Adevărul e că Johanna este o femeie foarte activă: miercurea antrenează un grup de octogenari, sâmbăta face cu ei drumeții, iar duminica îi duce la înot.
 

În anul 2012, Johanna Quaas a fost invitată la emisiunea lui Cătălin Măruță de la ProTV, unde a făcut o demonstrație de gimnastică în direct, dovedind că-și merită pe deplin medaliile și titlul. Octavian Belu, antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastică, a admirat prestația gimnastei octogenare, iar la finalul emisiunii i-a înmânat o medalie de aur.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.