Pavel Coruț - Comutatorul psihic din creierul nostru


COMUTATORUL PSIHIC DIN CREIERUL NOSTRU

Pavel Coruț

Dragi prieteni, vă voi dezvălui cea mai puternică „vrăjitorie” din arta succesului - sugestia şi autosugestia. Ele sunt principalele instrumente cu care un creier este programat către succes, ori, dimpotrivă, către eşec. Sunteţi de acord cu mine că sediul principalelor noastre activităţi (gândire, imaginaţie, afectivitate, vorbire, acţiune) se află în creier? Cu ce gândiţi, cam ce succese vreţi şi cum le veţi dobândi? Cu creierul! Cu ce vă imaginaţi cum vor arăta acele succese? Cu creierul! Cu ce produceţi sentimente pozitive (speranţă, încredere, curaj etc.) sau, dimpotrivă, negative (ură, teamă etc.)? Cu creierul şi nu cu inima, cum se credea în vechime. Cu ce vă modelați vorbirea? Cu creierul! Cu ce vă mobilizaţi la orice fel de acţiune (studiu, muncă, distracţie)? Cu creierul. Cu ce va frânaţi impulsuri negative, cum ar fi explozii de violenţă, nervozitate, delăsare etc.? Cu creierul! Concluzia? Creierul conduce întregul organism. În interiorul său se află un fel de comutator psihic, cu cel puţin trei poziţii: succes, neutru şi eşec. Pe ce poziţie vreţi să-1 fixăm? Desigur, majoritatea vreţi să funcţioneze mereu pe poziţia succes şi dorinţa dumneavoastră e normală. Anormal e să ne complăcem cu creierul programat în poziţia eşec. Din păcate, cam mulţi oameni trăiesc astfel, trecând dintr-un eşec în altul, plângându-se de nedreptatea sorţii. Bieţii de ei nu ştiu că majoritatea relelor de care suferă sunt produse de o programare mentală negativă. Noi vom învăţa să ne programăm creierele către direcţia pozitivă, către succes.


Vă propun să analizăm câteva exemple, pentru a înţelege cum funcţionează mecanismele psihice din creierul nostru. În copilărie vă jucaţi mergând pe şinele de tren o anumită distanţă. Iniţial, făceaţi numai câţiva paşi tremurânzi şi cădeaţi. În sinea dumneavoastră credeaţi că nu puteţi face mai mulţi, vă concentraţi în mod conştient să vă depăşiţi limita şi cădeaţi. După mai multe exersări, aţi ajuns să mergeţi zeci de metri fără a şovăi. Ce s-a întâmplat cu dumneavoastră? Aţi devenit alt om? Nu! În creierul dumneavoastră s-a format un reflex condiţionat, alcătuit din mai mulţi centri nervoşi care coordonau gândirea, imaginaţia, sentimentele şi grupele de muşchi care participau la mersul pe şină. Toate colaborau în perfectă ordine, astfel că mergeaţi destinşi. Ochii apreciau exact poziţia şinei şi o transmiteau creierului. Câţiva centri nervoşi din creier, învăţaţi deja din experienţele anterioare, vă spuneau că puteţi păşi fără grijă, cu încredere în reușită, vă anihilau frica de eşec şi vă dădeau încredere în forţele proprii. Alţi centri nervoşi, ai echilibrului şi ai mersului, dădeau comenzi muşchilor să nu se crispeze prea tare, ci să acţioneze degajat. Toate aceste reflexe condiţionate, formate în timp, prin exersare, formau un tot unitar, numit stereotip dinamic. Chiar şi acum, maturi fiind, puteţi păşi pe o şină, cam în acelaşi stil, fără frica de a cădea. De ce? Deoarece în creierul dumneavoastră s-a format un complex de reflexe condiţionate care nu dispare (un stereotip dinamic).

Un alt exemplu care vă va convinge că succesul pleacă din creierul nostru şi este influenţat numai de factori exteriori: Puteţi merge deja pe şina ridicată de 20-25 de centimetri, cum sunt şinele de tren. Cineva vă propune să păşiţi pe o şină de aceleaşi dimensiuni ridicată la un metru. Care este reacţia dumneavoastră imediată? Ochii transmit creierului imaginea şinei ridicate la un metru. Niciun centru nervos din creier nu confirmă faptul că aţi mai păşit pe aşa ceva. Imaginaţia intră în funcţiune şi oscilează în funcţie de cum a fost învăţată să acţioneze. Imaginaţia persoanelor educate pozitiv, în sensul se poate, spune creierului: Dacă alte persoane pot, pot şi eu! Prin aceasta, ea comandă centrilor nervoşi din creier să se mobilizeze pentru încercare. Imaginaţia persoanelor educate în spiritul eşecului, de tipul eu nu pot, exagerează înălţimea de la care aţi putea cădea, induce sentimentul de frică și anunţă anumiţi centri nervoşi din creier că e pericol de cădere. Ca atare, persoana educată pozitiv va păşi pe şină convinsă că va reuşi, în timp ce persoana educată în spiritul eşecului va renunţa la activitate sau, dacă se va mobiliza, va cădea aproape sigur. E vorba de succes sau eşec într-o operaţiune simplă - mersul pe o şină. Artişti de circ, care dansează pe sârmă, se antrenează pornind de la câţiva centimetri şi ajung la zeci de metri. În creierele lor se dezvoltă complexul de reflexe condiţionate specific mersului pe sârmă, astfel că nu au emoţii şi nu greşesc aproape niciodată.

Să mai luăm un exemplu: mersul pe bicicletă! Niciun om nu se naşte cu un reflex natural de a merge pe bicicletă. Toţi învaţă acest sport, mai repede sau mai încet. Vă amintiţi cum aţi învăţat dumneavoastră? Aţi învăţat prin încercări repetate, cu mai multe căzături (eşecuri), până ce aţi reuşit să pedalaţi siguri și fericiţi, semn că aţi atins succesul. Acest exemplu din sport poate fi extins la orice activitate intelectuală sau fizică pe care vreţi să v-o însuşiţi şi s-o practicaţi cu succes. De exemplu, vă vine ideea că aţi putea deschide un mic magazin comercial. Gândirea şi imaginaţia persoanelor educate în spiritul eşecului vor funcţiona negativ şi prăpăstios, cam în stilul: N-am mai făcut niciodată aşa ceva. Cât de complicat e! Precis n-o să reuşesc. Ce mă fac dacă încerc şi pierd banii investiţi? Voi suporta pierderea materială şi vor râde oamenii de mine, etc. Cum gândeşte un om educat în spiritul succesului? Dacă alții, chiar mai slab pregătiți ca mine, au obţinut succes în această direcţie, eu de ce n-aş reuşi? Mai mult ca sigur voi reuşi! Ia să pun eu mâna pe hârtie şi pix, să calculez cum să fac treaba, ca să am succes!

Vedeţi cât de importantă este poziţia comutatorului din creier? Dacă e pus în poziţia succes, obţinem succesul aproape întotdeauna. Dacă e fixată pe eşec, ne târâm zilele şi nu înţelegem de ce nu reuşim în majoritatea acţiunilor noastre. Noi vom învăţa să rămânem mereu comutaţi pe poziţia succes în toate activităţile vitale, începând de la învăţătură şi până la dragoste. Ei! vă revoltaţi dumneavoastră, cum să programezi iubirea? Foarte simplu, amicii mei cititori. În adolescenţă, când sentimentul dragostei începe să înmugurească, majoritatea persoanelor sunt timide, au creierele comutate pe teamă de eşec. Din această cauză, deseori, adolescenţii şi adolescentele care se simpatizează şi ar putea deveni iubiţi trec unii pe lângă alţii. Numai cei puternici psihic au curajul să întindă mâna şi să spună: Vino, iubire!

Încă nu v-am convins că succesul şi eşecul depind de un soi de comutator psihic din creierul nostru? Încă mai credeţi că ele depind de destin, zodie, intervenţii supranaturale sau ale altor persoane? Să luăm un exemplu din viaţă şi să-1 analizăm: În faţa dumneavoastră vine un halterofil plin de muşchi şi ridică, fără efort, o greutate de o sută de kilograme. O ridică uşor, deoarece s-a antrenat treptat, cu greutăţi din ce în ce mai mari, până ce a ajuns la această performanţă. După ce pune haltera jos, în faţa lui vine un hipnotizator care-i şopteşte câteva cuvinte cu o voce joasă şi monotonă. Halterofilul îl ascultă, apoi se apleacă să ridice haltera pentru o nouă demonstraţie. N-o mai poate ridica, deşi face eforturi deosebite. Înlocuim haltera cu una mult mai mică, să spunem de zece kilograme. Tot n-o poate ridica. Din ce cauză nu mai poate repeta performanţele lui obişnuite? Doar are aceiaşi muşchi şi aceleaşi reflexe condiţionate de ridicare, formate în creier. Simplu, amicii mei! Hipnotizatorul a pătruns în creierul lui cu o formulă „vrăjită” şi i-a mutat comutatorul pe poziţia eşec. Concret, i-a sugerat că nu mai poate ridica nici măcar o halteră de zece kilograme. Sugestia hipnotizatorului a blocat complexul de reflexe condiţionate de ridicare din creierul halterofilului. Iar de îndată ce hipnotizatorul îl deblochează cu o altă formulă, el poate ridica din nou o sută de kilograme.

V-am dat un exemplu extrem, întâlnit mai ales în spectacolele de circ, mai rar în viaţă. Vă propun să analizăm şi un exemplu din viaţa obişnuită, pe care îl puteţi trăi fiecare, din cauza unor farse ori a unui ghinion. Dis de dimineaţă vă treziţi bine dispus, cu poftă de viaţă şi cu inima cântând de plăcerile pe care anticipaţi că le veţi trăi în timpul zilei. Sunteţi calm, bine dispus, sigur pe dumneavoastră şi optimist. Nu vă doare nimic, vă simţiţi excelent, în deplinătatea forţelor vitale. Deci, sunteţi programat perfect pentru o zi plină de succese. În timp ce vă deplasaţi spre serviciu, întâlniţi o persoană în care aveţi deplină încredere. După salutul de rigoare, aceasta, înşelată de o aparenţă sau dornică să vă facă o farsă, vă întreabă: Te simţi rău? Arăţi cam palid şi ai cearcăne la ochi. Dumneavoastră îi răspundeţi de pe poziţia pe care aţi simțit-o dimineaţă: Mă simt excelent, nu sufăr de nimic. După ce vă despărţiţi, dacă nu sunteţi educat să respingeţi sugestiile negative, constataţi că o uşoară nelinişte s-a strecurat în sufletul dumneavoastră. Când ajungeţi la serviciu, un coleg de încredere face aceeaşi remarcă: Eşti cam palid. Ţi-e rău? Sentimentul de angoasă din sufletul dumneavoastră se accentuează, mai ales dacă sunteţi ușor sugestionabil. Chiar începeţi să simţiţi un disconfort psihic şi o mică stare de rău. Daţi fuga la baie şi vă priviţi în oglindă. Ce vedeţi? Aproape sigur, dacă n-aţi fost informat despre „comutatorul din creier”, vedeţi că sunteţi palid. Începeţi să tremuraţi, vă faceţi gânduri negre, vi se pare că vă doare ba una, ba alta. Toată programarea mentală pozitivă cu care v-aţi trezit dimineaţă s-a împrăştiat. De ce? Deoarece două persoane în care aveţi încredere (deci, care vă pot sugestiona) au influenţat comutatorul din creier şi l-au mişcat spre poziţia eşec, boală, suferinţă. Nu l-au rotit complet, cu 180 de grade, dar l-au mişcat destul ca să vă simţiţi rău.

Dragi cititori, probabil, fiecare dintre dumneavoastră a trăit cel puţin o experienţă de acest fel, în care starea de psihic a oscilat în funcţie de sugestiile care au mutat comutatorul din creier. Desigur, aţi trăit şi reversul lor, datorită mutării comutatorului de la negativ către pozitiv. Iată un exemplu tipic, foarte folositor pentru viaţa şi activitatea dumneavoastră: Simţiţi o uşoară indispoziţie, psihică sau fizică, şi credeţi că e vorba de o boală, poate chiar gravă. Deja, comutatorul din creier se îndreaptă către sectorul negativ. Vă decideţi să mergeţi la un medic bun, în care aveţi deplină încredere. Va faceţi analizele şi vă prezentaţi în faţa doctorului. Acesta studiază liniştit rezultatele analizelor şi şopteşte: Bun, bun, foarte bun, excelent! După asta, vă anunţă pe un ton blând şi sigur: Sunteţi perfect sănătos. Încă din clipa în care medicul rostea cuvintele bun, foarte bun etc., comutatorul din creierul dumneavoastră se mișca de la negativ spre neutru şi pozitiv, iar în momentul în care v-a spus că sunteţi perfect sănătos, indicatorul s-a stabilizat în poziţia pozitiv (succes). Muntele de griji a căzut, astfel că ieşiţi din spital cu sufletul cântând de bucurie că sunteţi perfect sănătos. Chiar dacă vremea de afară e urâtă, vi se pare frumoasă, pentru că aţi scăpat de apăsarea psihică, de frica de boală.

1. Sugestiile făcute de alte persoane ne influenţează pozitiv (succes) sau negativ (eşec). În exemplul cu halterofilul, hipnotizatorul i-a sugerat că nu mai poate ridica nimic, mutând astfel comutatorul pe plaja negativă. În exemplul cu medicul care v-a anunţat că sunteţi perfect sănătos, comutatorul s-a rotit din plaja negativă (grijă, teamă de boală etc.), în cea pozitivă ( credinţa că sunteţi sănătoşi, bucuria, uşurarea, siguranţa etc.).

2. Autosugestiile pozitive şi negative, generate de propriul creier, în mod inconştient şi involuntar, sau dimpotrivă, în mod conştient şi voluntar, influenţează decisiv succesele ori eşecurile noastre. De exemplu, sunteţi o persoană sensibilă şi asistaţi la un groaznic accident, cu mulţi morţi şi răniţi. Care este reacţia dumneavoastră autosugestivă? În mod inconştient şi involuntar, vă autosugestionaţi negativ, fapt pentru care, cel puţin în ziua respectivă, nu mai gândiţi şi nu mai acţionaţi la întreaga dumneavoastră capacitate. Ca urmare, acul comutatorului psihic va oscila între neutru şi negativ, rezultatele muncii dumneavoastră vor fi slabe sau veţi suferi eşecuri. Dimpotrivă, dacă asistaţi la un eveniment fericit, care vă bine dispune, comutatorul se va mişca, inconştient şi involuntar, către plaja pozitivă, producându-vă o stare psihică propice obţinerii de succese. Stările de spirit din care se nasc succesele sau eşecurile pot fi produse şi în mod conştient-voluntar. Noi vom învăţa să ne producem numai stări de spirit favorabile obţinerii succeselor.

3. Unele evenimente exterioare produc stări de spirit propice succeselor sau, dimpotrivă, eşecurilor. De exemplu, la primirea unei veşti bune (succes la un examen, un câştig material neaşteptat, o laudă sau altă recompensă morală), creierul nostru se luminează, prinde aripi, dezvoltă imaginaţia creatoare şi încrederea în succes. Dimpotrivă, o veste neplăcută sau chiar groaznică ne blochează creierul cu emoţii negative, îndreptând comutatorul psihic către plaja eşecurilor. Noi vom învăţa să stăpânim în mod voluntar comutatorul psihic, interzicându-i să se mişte către plaja eşecurilor chiar şi în faţa celor mai groaznice ştiri. Din această poziție, de stăpâni pe comutatorul psihic, vom gândi calm şi cu înţelepciune, vom analiza situaţia neplăcută şi vom găsi mijloace de a o îndepărta din viaţa noastră.

4. Particularităţile psihice personale ne predispun la succese ori eşecuri. Vom învăţa să ne modelăm psihicul pentru a obţine cât mai multe succese. Deocamdată nu cunoaşteţi metodele complexe de stabilizare a comutatorul psihic pe plaja pozitivă. Le veţi cunoaşte şi însuşi pe parcursul acestui curs de arta succesului. Până atunci, vă sugerez ca ori de câte ori constataţi că starea dumneavoastră de spirit se îndreaptă către negativ, s-o forţaţi să se păstreze pe plaja pozitivă, cu judecăţi conştiente, ca în exemplele următoare:
a. Dacă simţiţi că vă cuprinde îngrijorarea dintr-o anumită cauză, alungaţi-o din suflet! Spuneţi-vă că îngrijorarea nu are temei, deoarece problema se va rezolva în favoarea dumneavoastră! Amintiţi-vă că în stare de îngrijorare nu judecaţi calm şi deci nu găsiţi cele mai potrivite metode de a-i combate cauzele! Amintiţi-vă de alte persoane, adevărate sau eroi din cărţi şi filme, care au trecut prin situaţii similare şi nu s-au lăsa doborâţi, ci au căutat şi găsit soluții de rezolvare. Dacă nu combateţi îngrijorarea, ea poate evolua către teamă şi disperare, sentimente negative, care vă reduc forţele psihice, vă scad capacitatea de a gândi şi acţiona creator, pozitiv.
b. Dacă simţiţi un impuls către delăsare, spuneţi-vă cât mai hotărât cu putinţă: Acul indicator trebuie să se mişte către dreapta, către plaja pozitivă, plină de succese şi bucurii! Nu-mi place să lenevesc. Îmi place să învăţ, să cunosc, să muncesc, să creez, să acţionez. Deci, la muncă!
c. Dacă vă încearcă alte impulsuri negative, ca de pildă de a săvârşi fapte imorale sau ilegale (beţii, furturi, violenţe etc.), spuneți-vă: Nu e bine ce fac! Ia să rotim noi comutatorul psihic către dreapta, către plaja pozitivă! Ia să nu fac cutare lucru! Am învins impulsul negativ din mine, acul indicator e pe plaja pozitivă, fapt pentru care voi obţine succes în viaţă.

Ştiu ce gândiţi, dragii mei prieteni cititori. Unele succese aparente se obţin prin fapte imorale sau ilegale, ca de exemplu furt, dare şi luare de mită, înşelăciune, trafic de influenţă etc. Acestea nu sunt însă succese adevărate, ci aparente, deoarece, mai devreme sau mai târziu, intervin legea şi morala, pedepsindu-ne. Asta, pe lângă procesele de conştiinţă ale oamenilor normali, care ştiu că au obţinut un succes pe căi ilegale sau imorale. De ce să nu aveţi dumneavoastră conştiinţa împăcată? De ce să nu dormiţi liniştiţi, cu cugetul curat? Sunteţi gata să replicaţi că marii hoţi din perioada de tranziţie a României se lăfăie în averi şi nu-i frământă nicio problemă de conştiinţă? Vă asigur că, oricât de bogaţi ar fi, starea lor psihică, nu e tocmai bună. Se tem că vor fi descoperiţi, se frământă, se ascund, îşi îneacă neliniștile în alcool, droguri ori promiscuitate sexuală etc. Analizaţi cazurile de mafioţi de tranziţie cunoscute de dumneavoastră şi-mi veţi da dreptate! Ca o concluzie la punctul c, vă atenţionez că principala cale curată şi sigură de a face avere este creaţia materială sau intelectuală, conformă cu normele de morală şi drept.

Ce trebuie să reţineţi din această lecţie?
1. Succesele şi eşecurile din viaţa noastră depind în bună măsură de un fel de comutator psihic din creierul nostru.
2. Putem forţa acul comutatorului psihic să stea majoritatea timpului în sectorul (plaja) succeselor (pozitivă), printr-un antrenament adecvat.
3. Când apar necazuri independente de voinţa noastră, putem forţa indicatorul comutatorului psihic să rămână pe plaja pozitivă sau neutră, prevenind căderea noastră în eşec.
4. Suntem obligaţi faţă de noi înşine şi faţă de cei dragi să obţinem cât mai multe succese şi cât mai puţine eşecuri în viaţă. Ratarea nu are ce căuta în viaţa unui om întreg.

Sursa: Pavel Coruț - Către culmile succeselor (Formula fericirii), Ed. Coruț Pavel, 2006

Comentarii

  1. Un material cu multe informatii de folos .Nu e dificil sa folosesti comutatorul... ,trebuie sa-ti gestionezi viata singur si frumos,sa fii atent la alegeri.Totul ,e sa vrei sa fii fericit !

    RăspundețiȘtergere
  2. Partea a I-a Va rog sa-i transmiteti domnului Pavel Corut ca in ultima perioada se straduiesc multi psihologi, neurologi si psihiatri sa demonstreze ca oamenii nu au liber arbitru. De aceea ei propun un nou tip de justitie in care legile sa tina cont de faptul ca oamenii au reactii pe care nu le pot controla. Documentatie pe aceasta tema se gaseste prin lume in diferite limbi dar cred ca e mai bine ca domnul Pavel Corut sa citeasca un articol publicat pe aceasta tema in revista Stiinta si tehnica in anul 2011. Chiar daca cercetarile specialistilor din acest domeniu nu sunt poate agreate de lumea medicala si de justitie, sa ne reamintim ce se spune in popor si in religie adica NU JUDECA PENTRU CA SA NU FII JUDECAT. Tot in religie se vorbeste de greseli cu voie si greseli fara de voie. Savantii din zilele noastre vor sa demonstreze, in felul lor, ca mai ales greselile grave nu sunt rodul unor procese psihice controlabile. Religia si folclorul spun ca noi suntem ROBII lui Dumnezeu. De la ROB la ROBOT nu este o mare distanta. Oamenii sunt robi ai lui Dumnezeu dirijati prin legaturi de biocamp. Tot religia si folclorul ne spun ca Zeii (Dumnezeu la noi sau Shiva la indieni) au un ochi special prin care suntem vazuti toti si prin care se face dirijarea noastra cu fenomenul REMOTE VIEWING CONTROL. Unii spun ca oameni antrenati special ar fi in stare sa faca acest control prin vederea la distanta dar e putin probabil sa fie corect asa ceva. Daca veti cauta cuvântul TELEPATHY pe site-ul oficial al C.I.A. o sa vedeti ca acest fenomen este pus in relatie cu U.F.O., deci cu extraterestrii, conform unor teorii ale unor autori intre care il citez pe Ingo Swan. Folclorul si religia spun ca exista vrajitori fara ca sa fie date explicatii referitoare la structura anatomica a acestora ca sa credem ca asa ceva exista. Psihiatria spune ca exista hipnotizatori dar si acestia sunt doar niste masti, oameni dirijati de la distanta prin REMOTE VIEWING CONTROL. La fel sunt dirijati si pacientii lor. Sincronizarea perfecta realizata la dirijarea acestora creaza impresia celor care vad o sedinta de hipnoza ca medicul implicat este un individ special, supradotat, ceea ce e fals. Asa zisa tehnica de hipnoza este un fals indus de la mare distanta prin legaturi de biocamp. Daca hipnotizatorii ar fi asa de puternici si de supradotati, ei nu ar putea fi prinsi de politie si judecati atunci când pacientii lor fac reclamatii aratand ca hipnoza i-a imbolnavit. Se cunosc destule cazuri in care psihiatrii au platit malpraxis sau chiar au ajuns la puscarie sau au fost executati atunci când au fost reclamati ca prin hipnoza si sugestie au produs imbolnavirea sau chiar moartea pacientilor. In trecut Inchizitia prindea si pedepsea falsi vrajitori si false vrajitoare. Cu alte cuvinte oamenii fac greseli fara de voie pentru ca nu au liber arbitru iar oamenii reclamati ca hipnotizatori sau vrajitori sunt si ei niste persoane dirijate de la distanta care creaza iluzia ca stiu meserie in rândul profanilor. Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea a II-a In trecut se scria si in cartile de psihologie din liceu despre vorbirea interioara, adica o vorbire in creier pe care ar fi oamenii in stare sa o faca. In zilele noastre acest gen de explicatii au inceput sa lipseasca din carti pentru ca nu e sigur cine vorbeste in capul oamenilor. Omul in sine nu pare a avea aceasta capacitate iar specialistii atei dau vina pe extraterestri telepati, in timp ce folclorul si religia spun ca ar fi vorba de Dumnezeu si Drac. Ca urmare a celor explicate in acest text toata povestea domnului Pavel Corut cu sugestia si autosugestia reprezinta o poveste aparuta de la Sigmund Freud încoace, adica o moda in medicina care dureaza de vreo 100 de ani si ca orice moda o sa cada intr-o zi. Domnul Pavel Corut il apreciaza pe psihiatrul Dulcan care are meritul de a fi spus de multe ori ca telepatia exista. Din nefericire desi domnul Dulcan a stabilit ca suportul comunicarii telepatice nu poate fi reprezentat de unde electromagnetice este pacat ca dansul nu are curajul sa afirme ca telepatia se face prin biocamp. Biocampul poate fi introdus in corpul fiintelor, poate fi preluat si extins de pe corpul oricarei forme de viata. Daca pe biocamp se aplica factori fizici sau chimici acestia se transmit instantaneu la organismul de pe care a fost preluata extensia de biocamp, provocand modificari ale starii de sanatate, sau putand sa provoace chiar moartea. Biocampul se intinde ca un elastic invizibil si acest lucru a fost descris de milioane de oameni. Din nefericire psihiatrii se grabesc sa-i declare nebuni pe cei mai multi dintre cei care au raportat asa ceva, in loc sa adune intr-o baza de date organizata stiintific toate relatarile despre biocamp. Poate vreun conclav care sa reuneasca toate categoriile de oameni trecuti prin experiente de tip REMOTE VIEWING CONTROL sa ajunga sa ne lamureasca cine conduce psihicul nostru, faptele noastre si intreaga planeta. Daca decodificati cuvântul PLANETA ca PLAN E.T. AJNA adica PLAN EXTRATERRESTRIAL AJNA va puteti gandi ca niste extraterestri ne ne vad si ne conduc conduc cu ajutorul chakrei Ajna. Dar se stie ca un ochi este pictat pe frontonul bisericilor ortodoxe, ca la intrarea in bisericile catolice exista o rozeta din piatra care simbolizeaza ochiul lui Dumnezeu, iar in India se spune ca zeita Shiva are un al treilea ochi cu care ne vede si ne dirijeaza. Daca ne gândim bine si zeii sunt intr-un fel extraterestri, chiar daca sunt definiti ca entitati din domeniul imaterial-informational. Deci povestea cu comutatorul psihic activat prin vorbire interioara nu este chiar asa de lamurita, desi multi au impresia ca sunt ei insisi capabili sa-si comande gândurile. Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere
  4. Partea a III-a
    Principiul numerologiei

    1 2 3 4 5 6 7 8 9

    a b c d e f g h i

    j k l m n o p q r

    s t u v w x y z

    Pentru a utiliza numerologia se atribuie fiecarei litere dintr-un cuvant o valoare numerica, adica cea a cifrei care corespunde la principiul numerologiei. Se face cu aceste cifre fie o numerologie partiala, fie una finala prin însumarea cifrelor din numerologia partiala. Se pot face insumari de numerologii partiale sau finale la grupe de litere dintr-un cuvant sau la siruri de cuvinte.

    S-a spus cândva ca umanistii sunt mai destepti ca realistii. Matematica aplicata in toate domeniile a condus natura de pe Terra la dezastru. Umanistii se straduiesc sa mobilizeze lumea pentru a impidica etapa finala a dezastrului. Iata un exemplu de text umanist unde se foloseste din matematica aritmetica pentru numerologie, adica dupa cum spun realistii, nivelul de matematica ce poate intra in capul unui umanist.

    Cuvantul PLANETA poate fi decodificat asa cum am aratat ca PLAN E.T. AJNA care inseamna PLAN EXTRATERRESTRIAL AJNA. Cuvântul PLAN citit pe dos se decodifica sub forma N A L.P. adica NEGATIV AJNA LONG PLAY. Adica prin REMOTE VIEWING CONTROL, fiind posedati prin legaturi de biocamp, suntem toti niste roboti, actori in piesa de teatru de tip drama dirijata de Dumnezeu prin AJNA. Denumirea AJNA este un simbol pentru REMOTE VIEWING CONTROL care include hipnoza, sugestia, telepatia, telekinezia, clarviziunea, psihokinezia, practici bioenergetice, psihotronia. Prin psihotronie se intelege un echipament care face telepatie si telekinezie de sinteza, adica de tip artificial. Din toata decodificarea de la cuvântul PLAN citit pe dos ca N A L.P. sa observam ca literele L si P au numerologia 3 si 7. Alaturate dau valoarea 37 ca numerologia de la cuvantul DUMNEZEU sau ca la numerologia de la cuvintele ISUS+ IISUS. Un alt fir calauzitor in deductiile noastre se gaseste daca aratam numerologia cu valoarea 17 de la niste cuvinte esentiale pentru domeniul mistic-religios si pentru organizatii ale oamenilor cu rol de conducere pe Terra. Numerologia 17 se repeta ca un marker la aceste cuvinte pentru a indica o legatura intre Dumnezeu si noi. Iata un rezumat al acestor cuvinte aratat in continuare. GOD, ELI, DRAC, PSI, S.E.T.I., DUMNEZEU+ EXTRATERESTRUL+DIAVOL+ EXTRATERESTRUL, CER, TERA, BIO, VIATA, MASON, MOSSAD, SKIN, BETH, B.O.R., ROB, MAUR, ATEI etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Partea a IV-a
    GOD e Dumnezeu in engleza, ELI e Dumnezeu in ebraica, PSI este cuprins in cuvintele PSIHOLOGIE, PSIHIATRIE, PARAPSIHOLOGIE, PSIHOTRON. PSI este a 23-a litera a alfabetului grecesc iar 23 este numarul preferat al ILLUMINATI, dupa cum ne-a invatat Florian Pittis la Teleenciclopedia. S.E.T.I. inseamna dispozitivele tehnice care cauta extraterestri (Search Extraterrestrial Intelligence). TERA este scris cu un singur R pentru ca in limba romana se scriu cu un singur R cuvinte ca TERESTRU, TEREN, TERITORIU, ANTITERORIST. BIO inseamna VIATA in limba greaca. MASON si MOSSAD stiti cu totii ce inseamna. SKIN BETH este serviciul de informatii al armatei din Israel. B.O.R. reprezinta initialele de la Biserica Ortodoxa Romana. ROB se refera la definitia data de religie si folclor oamenilor, adica suntem ROBII LUI DUMNEZEU. MAUR este porecla data lui Karl Marx. El a creat o ideologie a celor numiti ATEI care au constituit marele grup al comunistilor in ceea ce priveste conducerea vietii pe Terra. Ateii sunt niste oameni ca si noi, doar ca ei sunt educati in mod diferit. Initial ei si-au propus sa faca o lume mai buna, cat mai aproape de ideal, in care oamenii sa respecte statutul partidului comunist care nu este departe de regulile din Biblie numite DECALOG. Cu alte cuvinte comunismul este un experiment prin care cineva a vrut sa conduca oamenii catre respectarea DECALOGULUI daca nu se reusise aceasta pe calea educatiei clasice religioase. Numele IISUS are numerologia 23 care se refera la a 23-a litera din alfabetul grecesc si la toate cele aratate mai sus in relatie cu PSI. Reamintesc ffaptul ca PSI are numerologia 17. La rastignirea lui ISUS / IISUS au participat niste oameni manipulati psihic reprezentati de doua populatii, adica evreii si romanii. Istoria religiei spune ca Rastignirea lui ISUS / IISUS s-a petrecut la anul 1. Dupa 476 de ani de la acest eveniment a cazut Roma antica. La 638 de ani de la rastignirea lui ISUS/ IISUS au intrat islamicii in Ierusalim. Daca adunam cifrele care reprezinta acesti ani istorici vom obtine 4+7+6=17 si 6+3+8=17. Adica ni se aduce aminte de numerologia cuvintelor GOD, ELI, DRAC, PSI, S.E.T.I, CER etc. Numele IUDA are tot numerologia 17 la fel ca la cuvintele tipice pentru povestea lui IUDA, adica regasim numerologia 17 la SPAGA, LEI, BANI, CARD. Cu alte cuvinte ISUS/ IISUS a avut un destin prestabilit, la fel IUDA si dupa ei, intr-o buna zi, tot dupa destin, au patit ceva de rau cei din Imperiul Roman, dar si evreii, pentru o intamplare pe care ISUS /IISUS a vazut-o ca ceva nefiresc in care sunt implicati oameni iresponsabili, posedati, manipulati psihic. Se zice ce el a spus IARTA-I DOAMNE CA NU STIU CE FAC. Destinul exista si aceasta se vede si din faptul ca apare iar coincidenta cu numerologia 17 la cuvintele DEJA VU + AJNA (adica DEJA VU are numerologia partiala 18 si cea finala 1+8=9 iar AJNA are numerologia 8. Daca insumam 9+8 obtinem 17 de la GOD, ELI, DRAC, PSI, S.E.T.I., CER etc). Fenomenul DEJA VU este o transmitere de informatie din domeniul extraterestru (imaterial-informational cel mai probabil). Ceea ce ne parvine ca o senzatie pe care am mai avut-o in vis sau in stare de veghe, reprezinta informatia care vine cateodata la oameni din marele PLAN condus prin REMOTE VIEWING CONTROL. Când ne dam seama ca intr-un moment real din viata noastra se petrece ceea ce am avut cândva in vis ca premonititie, spunem ca am avut senzatia ca am mai vazut cândva asa ceva, adica DEJA VU. Explicatiile pe aceasta tema sunt mult mai ample dar ma tem ca este greu de inteles si plictisitor. Cu respect, Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara Anonim - domnule Suiram Aturt. Daca nu va suparati, pe mine m-ar interesa foarte mult si partea de DEJA VU. Chiar foarte mult. Va rog din suflet sa postati si partea aceasta :) . Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Nova Person, eu am acces la internet intr-o biblioteca, unde am un timp limitat de lucru pe calculator. De aceea este dificil sa realizez texte complexe si in plus nu am timp sa le verific bine fiind foarte grabit, ca sa ma incadrez in timpul acordat. Editorul de text pus la dispozitia celor care vor sa faca niste comentarii pe tema postarilor de pe acest blog ma obliga sa fragmentez un text lung in mai multe parti si aceasta imi mai consuma ceva din timpul destul de limitat pe care il am când vin la biblioteca. De aceea va dau o adresa de e-mail pe care va rog sa ma contactati daca v-ati pastrat interesul pentru explicatii in care incerc sa arat ca anumite cuvinte, cu anumite numerologii, au o semnificatie. Adresa de e-mail este suiramaturt@gmail.com. As mai dori sa va atrag atentia ca pseudonimul dumneavoastra Nova Person are numerologia 49=4+9=13. Aceasta numerologie se mai intalneste la cuvântul GHINION. In plus aceeasi numerologie se gaseste la numele ALFRED NOBEL si IULIU MANIU. Aceste persoane au avut ghinion. Alfred Nobel s-a jucat cu dinamita pana când s-a trezit ca l-a lovit o explozie. Dupa aceea a ramas paralizat. Iuliu Maniu a fost mare sef, dar dupa ce au venit comunistii la putere a dat de mare necaz. Daca luati in serios numerologia puteti sa va schimbati pseudonimul din Nova Person in Nova Persona care are numerologia 50=5+0=5. Puteti sa va alegeti si alte pseudonime dar ar fi bine sa nu aiba valoarea numerologica 13. Zic si eu asa, gandindu-ma ca daca v-a atras numerologia, poate sunteti o persoana superstitioasa. Pana cand ma veti contacta voi incerca sa pregatesc un text care sa vi se para interesant.
    Cu respect,
    Suiram Aturt

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *