Efectele secundare ale medicamentelor pentru colesterol


EFECTELE SECUNDARE 
ALE MEDICAMENTELOR PENTRU COLESTEROL

Medicamentele pe bază de statine, concepute pentru scăderea colesterolului și prescrise în prezent la peste 100 de milioane de oameni, sunt de fapt otrăvuri pentru celulele corpului, accelerând îmbătrânirea și producând diabet, vătămarea ficatului, pierderea memoriei, slăbirea mușchilor și multe altele.


Un grup de cercetători de la Universitatea Tulane, New Orleans, au descoperit că statinele, care generează zeci de miliarde de dolari pentru companiile farmaceutice producătoare, dezactivează celulele stem, responsabile de repararea organismului la nivel celular. Promovate în mod agresiv ca un medicament miracol, în realitate, aceste substanțe provoacă efecte secundare dezastruoase (uneori fatale) pentru cei mai mulți pacienți. Conform unui articol apărut în UK Express și publicat în „Revista americană de fiziologie” (American Journal of Physiology), intitulat „Impactul statinelor asupra celulelor stem”, aceste efecte secundare includ: alterarea ADN-ului, diabet, cataractă,  pierderi de memorie, rinofaringită, diaree, spasm și distrofie musculară, dureri abdominale, greață, dureri ale extremităților, infecție urinară, neuropatie periferică, insuficiență renală, disfuncția ficatului, oboseală cronică. „Statinele îi fac să îmbătrânească mai repede pe cei ce le iau regulat, predispunându-i, în același timp, la boli mentale și declin fizic”, concluzionează studiul.

Medicii și companiile producătoare conspiră de ani de zile pentru a ascunde sau a minimaliza importanța efectelor secundare ale statinelor, promovând această medicație ca pe un miracol, pe care toată lumea ar trebui s-o ia. Unii medici au sugerat chiar că statinele ar trebui introduse în apa publică a orașelor, precum fluorul.

Atunci când pacienții vin și se plâng de efectele secundare devastatoare ale medicamentelor pe bază de statine, medicii le prescriu, pur și simplu, alte medicamente, pentru suprimarea acelor simptome. Astfel, statinele devin, de fapt, poarta de intrare pentru prescrierea de și mai multe medicamente, care generează un profit și mai gras. Mai mult, pentru a legitima și a extinde înșelătoria, sistemul medical a conspirat pentru redefinirea conceptului de „colesterol crescut”, micșorând treptat cifrele colesterolului normal, producând astfel instantaneu milioane de noi „bolnavi cu risc cardiac”, care să necesite „tratamentul” aducător de profit. Legătura dintre asociațiile americane de cardiologie și Big Pharma este atât de extinsă, încât cu greu mai poți găsi un doctor independent și onest. Așa se face că, în prezent, în Statele Unite, la peste 30% dintre adulți le sunt recomandate statine, ca medicație permanentă.

Ani de zile, Natural News și-a informat cititorii asupra efectelor devastatoare ale statinelor. Cu toate acestea, instituțiile medicale continuă să ignore aceste efecte secundare, promovând în continuare, pentru profit, statinele, și pretinzând că nimeni nu este prejudiciat. Ca și în industria vaccinurilor, cea a statinelor este mult mai preocupată de profitul enorm, decât de protejarea vieții. Dar acum, grație cercetătorilor de la Universitatea Tulane, motivele pentru care medicamentele pe bază de statine sunt atât de periculoase pentru sănătatea umană sunt mai bine înțelese. Așadar, dacă în prezent luați statine pentru a vă scădea nivelul colesterolului, renunțați la ele! Informați-vă și veți găsi alterntive naturale, sănătoase.


Și, ca să înțelegeți mai bine cum merg treburile pe planetă în ceea ce privește inventarea și promovarea de tratamente minune, urmăriți și mărturia chimistului Shane Ellison, care a lucrat o perioadă în industria producătoare de medicamente:

«Sunt chimist. Îmi place abordarea științifică. Pe vremea când lucram în industria farmaceutică, am constatat că știința era ignorată complet. La interviurile de angajare, aceste companii farmaceutice nu se fereau să spună: „Rețineți, noi creăm medicamente pentru a înlătura simptomele. Noi nu vindecăm!”. Deci este un model de business, prin care oamenilor li se oferă o medicație pe tot parcursul vieții. Dar ce-i de făcut când nu mai există simptome? Păi, următorul nivel de publicitate la medicamente: inventarea de boli. Dacă nu există simptome, dispare clientela pentru vânzări. Și atunci, singura soluție este să se inventeze boli noi. Cu preparatele psihiatrice poți inventa boli la nesfârșit. Există două cuvinte de care se teme un psihiatru: „Dovediți-mi?”. Și dacă medicul nu poate dovedi, iar în nouă cazuri din zece nu poate, nu luați medicamentul. Acest lucru îi dă pacientului puterea de decizie.

Chimist fiind, am fost surprins să văd că se fabrică medicamente cu potențial letal. În toate laboratoarele se inventează medicamente periculoase, ineficiente, care, de fapt, provoacă exact efectele pe care ar trebui să le combată. Cum reușesc companiile farmaceutice să le vândă? Cum de le vând? Aceste companii au departamente de marketing, iar giganții farmaceutici au cele mai bune departamente de marketing din lume. Pur și simplu, geniale. Trebuie doar să plătești profesioniștii – medicii, savanții, psihiatrii – pentru a elabora rapoarte care să arate că studiul de testare a avut rezultate pozitive. Îi plătești, cumperi știința...

Cel puțin 125 de mii de persoane mor în fiecare an în Statele Unite din cauza medicamentelor prescrise de medici. S-ar crede că ar trebui să se cheltuiască mai mulți bani pentru cercetare, pentru a reduce rata mortalității. Nici vorbă! Companiile farmaceutice continuă să dezvolte marketingul. Publicitate, publicitate, publicitate... Să hipnotizeze oamenii. Îi hipnotizezi, îi obișnuiești cu medicamentele și-i îndrepți spre psihiatri, așa încât ei să înghită liniștiți Cymbalta, Prozac sau orice altceva le oferi, indiferent de numele preparatului. Vei obține o industrie de miliarde de dolari, care produce o mulțime de oameni bolnavi și care prosperă de pe urma acestui lucru.»

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)



Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *