sâmbătă, 14 mai 2016

Controversa Sionului - eBook + VIDEO (RO)


CONTROVERSA SIONULUI

Douglas Reed

„The Controversy of Zion” a fost scrisă între anii 1951 și 1956 și publicată pentru prima oară în 1978, la Editura Dolphin Press, Durban, Africa de Sud. Titlul cărții este luat din Biblie, ediția King James’s din 1611, Isaia 34:8, For it is the day of the Lord’s vengeance, and the year of the recompenses for the controversy of Zion (Căci a sosit ziua răzbunării Domnului și anul recompenselor pentru controversa Sionului). Acest verset constituie motto-ul cărții. Al doilea motto este un citat din Edmund Burke despre revoluția franceză: An event has happened, upon which it is difficult to speak and impossible to remain silent (A avut loc un eveniment despre care e greu să vorbești și imposibil să taci).

Autorul a fost între anii 1924 și 1938 corespondentul principal al ziarului britanic Times în Berlin, Viena și celelalte capitale din centrul Europei, ceea ce l-a pus în legătură directă cu toate evenimentele politice și militare europene din acești ani, permițându-i să stabilească contacte și să obțină informații veridice. În 1938 și-a dat demisia, în semn de protest, pentru că reportajele lui erau din ce în ce mai mult cenzurate, distorsionate și falsificate [astăzi tot ce se publică în marea presă a tuturor țărilor este o imensă minciună și dezinformare, așa cum dovedește autorul în cartea de față]. A continuat să scrie cu mult succes, dezvăluind adevărul despre tranzacțiile militare și politice ale secolului, până când cărțile lui au fost boicotate, editurile au refuzat să-i mai accepte manuscrisele și i-a fost tăiat accesul la demnitarii și oamenii politici ai zilei. Distrugerea carierei și a vieții lui publice i-au dat însă răgazul și singurătatea necesare studiului intens, care a produs cartea pe care o prezentăm aici. Cartea a rămas nepublicată 22 de ani, timp în care atât manuscrisul, cât și autorul au fost intens boicotați de cei ce dețin forțele de opresiune civilă și intelectuală și monopolul tipografic în lumea „liberă”. Retras cu resemnare în anonimat, autorul a văzut cum politica internațională continuă să evolueze pe liniile descrise de el și cum Uniunea Sovietică, aparent adversara Israelului, uneltește pe ascuns cu acesta împotriva țărilor atacate de Israel (1957, 1982); a trăit să vadă Israelul devenind cea mai mare putere militară din lume după Uniunea Sovietică, China comunistă și Statele Unite; a trăit să vadă cum evreii din Tel Aviv sunt singurii care protestează împotriva genocidului și măcelăririi refugiaților civili arabi de către armata israeliană, toate aceste evenimente venind să confirme analiza strălucită din această carte.

Talmudul despre non-evrei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.