Milionarul care și-a reconstruit satul natal


MILIONARUL CARE ȘI-A RECONSTRUIT SATUL NATAL

V-ați gândit vreodată ce-ați face dacă ați deveni milionar? V-ați imaginat vreodată surprinzându-i cu un act de generozitate pe oamenii care v-au fost alături și v-au ajutat în clipele grele ale vieții? Ei bine, un om de afaceri de succes din China tocmai și-a transpus gândul recunoștinței într-o minunată realitate.

Xiong Shuihua, acum în vârstă de 55 de ani, s-a născut în satul Xiongkeng, din sudul Chinei. Își amintește cum, în copilărie, consătenii lui, oameni buni la suflet, l-au ajutat pe el și familia lui atunci când au trecut prin perioade grele. Sărăcia în care s-a zbătut nu l-a descurajat, dimpotrivă, l-a făcut mai puternic și mai ambițios. Așa se face că, ajuns la maturitate, a devenit un om de afaceri prosper, care a reușit să facă milioane în industria oțelului. Atunci și-a spus că a venit momentul să se întoarcă pe meleagurile natale și să-și răsplătească binefăcătorii.

Așa arăta satul copilăriei lui Xiong Shuihua, când l-a revăzut, după zeci de ani: aceleași case murdare și sărăcăcioase, aceleași gunoaie peste tot, același drum de acces, noroios și plin de gropi.

Xiong a privit în jur și a decis să schimbe viețile acestor oameni pentru totdeauna: „Am câștigat mai mulți bani decât aș ști ce să fac cu ei pentru mine. N-am uitat niciodată de unde am plecat. Și întotdeauna îmi plătesc datoriile. Am vrut ca oamenii care mi-au ajutat familia când eram mic să fie răsplătiți pentru bunătatea lor”, a spus el.

Xiong a dărâmat toate cocioabele și în locul lor a construit case și vile luxoase pentru toți sătenii.

Apoi a înlocuit ulițele noroioase cu străzi aliniate și pavate frumos.

Și uite-așa, încet-încet, sărăcăciosul sat s-a transformat într-o localitate modernă, curată și frumoasă, cu oameni fericiți.

Și milionarul inimos a mai făcut ceva: toți bătrânii și familiile cu un venit insuficient pentru un trai decent au acum un loc de socializare și recreere, unde primesc și trei mese gratuite pe zi.

Datorită lui Xiong Shuihua, 72 de familii locuiesc în prezent în apartamente luxoase, iar alte 18, cele care i-au ajutat efectiv familia când a fost la greu, dețin acum propriile lor vile, după ce au trăit zeci de ani în colibe de lemn. 

Un localnic, pe nume Qiong Chu, în vârstă de 75 de ani, a declarat reporterilor: „Îmi aduc aminte de părinții lui. Erau oameni buni la inimă, cărora le păsa de alții, și e un lucru minunat că fiul lor a moștenit această bunătate”.

Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *