Adevărul despre iaurturile probiotice




ADEVĂRUL DESPRE IAURTURILE PROBIOTICE
 
Gigantul producător de iaurturi Danone nu va mai promova, în reclamele sale din SUA, beneficiile pentru sănătate ale produselor Actimel și Activia, deoarece s-a descoperit că, de fapt, acestea nu au atributele pretinse. Potrivit presei britanice, cel mai mare producător de iaurturi din lume a mărturisit că a exagerat în reclamele la aceste produse care, de fapt, nu au acele beneficii prezentate. Astfel, Danone a fost de acord să nu mai afirme în spoturile de televiziune că Activia îmbunătăţeşte tranzitul intestinal şi că Actimel întărește sistemul imunitar.

Puțină lume știe ce mănâncă. Iar și mai puțină lume citește ambalajul de la ce mănâncă. Iar şi mai puțină lume are noțiuni de microbiologie. Iaurturile probiotice, o invenție a concernelor americane, conțin bacterii care nu au mai fost folosite niciodată în alimentație. Una dintre aceste bacterii este specia Bifidobacterium bifidum. Aceste bacterii se găsesc de fapt în flora vaginală, în rect și în tractul uro-genital, în excremente de porci și alte animale. Ele nu sunt prezente în mod normal niciodată în intestinul subțire, stomac sau gură, în afară de cazul în care omul a intrat în contact direct cu ele. Bacteriile bifide nu supraviețuiesc de regulă acidului din stomac atunci când sunt ingurgitate, pentru a nu periclita flora intestinală. Concernele nu numai că ni le-au introdus în iaurturi, dar le-au mai și modificat genetic, ca să supraviețuiască acidului din stomac. De aici se vede reaua voință și perversitatea celor care le-au destinat consumului omului modern.

Prin intermediul iaurtului „probiotic”, folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale și fecale modificate genetic ajung în intestinul subțire al omului. Acest lucru duce, în timp, la tot felul de probleme căci, din cauza lor, se schimbă flora naturală, care este înlocuită cu o floră tipic vaginală. Danone&Co vă creează deci un fel de floră vaginală în intestin, ceva contra naturii umane și cu efecte devastatoare pentru sănătate.

Cunoscutul specialist în tehnică alimentară, Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germană ca specialist pe teme de nutriție, a făcut cunoscut acest fapt într-una din cărțile sale. Dar cui îi pasă? La televizor nu poate vorbi despre așa ceva și nici nu este întrebat. Nu-i de mirare, la cât se câștigă cu reclama la iaurturile probiotice de către posturile de televiziune. Cum să-ți alungi clienții? Citatul din carte cu privire la acest truc și daunele aduse de consumul de probiotice se poate citi aici, în limba germană, pentru cine cunoaște limba:

„Bacteriile naturale ale iaurtului nu se lipesc de pereții intestinelor, deoarece ele trăiesc din lapte proaspăt și nu din hrană digerată. Pe de altă parte, bacteriile probiotice nu sunt în stare să închege laptele, această sarcină având-o bacteriile lacto-acide. De aceea, prețioasele bacterii probiotice se introduc pe altă cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat. Bacterii din fecale sau secreții vaginale reprezintă specii noi. Sunt bacterii provenite din fecale de porc sau intestine de șobolan, la care s-au aplicat tehnologii genetice. Sunt bacterii a căror specie nici nu este definită clar și care au fost testate fără scrupule și pe sugari. Trebuie specificat că bacteriile bifide pot fi patogene, provocând carii și chiar meningită”. (Udo Polmmer).

Deci aceste bacterii nici măcar nu pot transforma iaurtul în lapte! Ele sunt introduse în iaurt după ce acesta a fermentat. Consumul produselor probiotice poate deci afecta flora intestinală. Pentru microbiologi, acest lucru nu este o surpriză. La urma urmei, nici o bacterie nu are chef să se lupte cu alți patogeni. Bacteriile se ceartă mai degrabă cu rudele lor, care au aceleași preferințe alimentare. Şi într-adevăr, indicii despre efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc. În anul 2000, presa germană scria: „Iaurturile probiotice pot periclita viața”. Cauza acestor scandaluri a fost un congres medical în Birmingham, la care imunologul vienez, dr. Wolfgang Graninger, a prezentat rezultatele cercetărilor sale. Conform acestuia, iaurturile probiotice pot provoca, la persoanele cu sistemul imunitar slăbit, boli periculoase ca meningită, pneumonie sau septicemie. La acest congres, a fost prezentat cazul unui diabetic în vârstă, care, de la consumul de probiotice, a căpătat un abces la ficat și a fost salvat doar prin operație. După această întâmplare, directorul spitalului vienez, dr. Elisabeth Pittermann, a scos iaurturile probiotice din meniul spitalului. Firma Scheitz din Andechs, care produce iaurturi ecologice, a eliminat bacteriile probiotice din lista ingredientelor, afirmând public: „Cine vinde cu plăcere produse cu bacterii dovedit periculoase?”

Pe site-ul Danone România, la produsul Actimel se specifică: „Actimel este un iaurt probiotic de băut ce conține un ferment unic, L.casei imunitas, cu efecte benefice asupra sistemului imunitar”. Avantajul principal? „Consumat zilnic, Actimel contribuie la întărirea sistemului natural de apărare al organismului”. Tot aici ni se explică și mecanismul de funcționare al iaurtului cu probiotice: „Acționează la nivelul celor trei linii de apărare intestinală - flora intestinală, peretele intestinal și sistemul imunitar”. În final, aflăm că iaurtul probiotic Actimel, „cu studii dovedite clinic”, are și referințe: e recomandat de Societatea Română de Imunologie și Alergologie.

Presa din SUA relata recent că Danone a plătit 35 milioane de dolari, pentru a evita procesele intentate de mai mulți americani, care acuzau reclama falsă la iaurturile-minune.  

Problema și mai mare e că, de la introducerea probioticelor, concernele au convins, încet-încet, cam toți producătorii de iaurturi să folosească aceste bacterii nocive, așa că e greu de găsit pe piață în ziua de azi un iaurt natural, făcut cu bacterii tradiționale. Acestea proveneau înainte de la vițel sau vacă și se numesc Streptococcus thermophilus şi Lactobacillus bulgaricus. În Germania e foarte greu de găsit acum un iaurt care să nu aibă culturi bifide, adică un iaurt care nu e făcut cu bacterii vaginale și fecale. Mâncăm... caca fără să știm, fiindcă îi credem orbește pe cei care fac reclamă la televizor. Asta e!

Sursa: aici

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *