Cum să trăim 150 de ani - eBook




CUM SĂ TRĂIM 150 DE ANI

S-a scris mult în ultima vreme despre căile prin care se poate să trăim o viaţă lungă și lipsită de boli. Ne sunt prezentate diete mira­culoase, ne sunt lăudate diverse formule, ne sunt ridicate în slăvi metode de reducere a greutăţii şi de încetinire a îmbătrânirii. Ni se induce ideea că sănătatea noastră depinde de nişte pilule miraculoase. În realitate, revenirea la starea de sănătate necesită ani de efort, după cum bolile de care suferim în prezent au fost provocate de ani de neglijenţă. Iar sănătatea deplină nu ne este dată de medicamentele chimice şi de formulele minune, ci de un stil de viaţă în armonie cu natura. Aceasta este filozofia cărţii „Cum să trăim 150 de ani”. Autorul, dr. Mikhail Tombak, este absolvent al Universității din Moscova, Facultatea de chimie și biologie. A fost mulți ani directorul Institutului de Științe ale Sănătății și a scris mai multe cărți de succes pe tema vindecării și a menținerii sănătății. Suferind de câteva boli și fiind aproape infirm în copilărie, dr. Tombak s-a decis să studieze medicina chineză, tibetană și alte metode alternative de vindecare din Orient, experimentând uneori pe el însuși. Creându-și astfel propriul sistem holistic de menţinere a unei sănătăţi optime, a devenit o autoritate în materie de longevitate.

Cartea lui Mikhail Tombak nu conţine diete miraculoase. Din cuprinsul ei veți afla care este legătura dintre sănătate și felul în care ne alimentăm, dar subiectul nu este restrâns doar la nutriție – sunt descrise și alte principii simple şi naturale de păstrare a sănătăţii. Autorul are o personalitate modestă, nu-i place să vorbească despre succesele lui și spune că meritul pentru descoperirile în privinţa siste­mului de menţinere a sănătăţii îşi găseşte cea mai bună expresie în mărturiile oamenilor care le-au aplicat în propria lor viaţă:

Când oamenii îmi cer să le relatez cazuri de succes, am un singur răspuns: Ar fi simplu să mă laud, dar adevăratul criteriu este felul în care munca mea este apreciată de ceilalţi. Ei își împărtăşesc propria experienţă şi modificările survenite în starea sănătăţii lor. Dacă sistemul pe care-l descriu n-ar fi eficace, oamenii nu mi-ar mai cumpăra cărţile. Şi iată că în ulti­mii ani ele s-au aflat printre cele mai bine vândute cărţi. Tot mai mulţi cititori îmi înţeleg filozofia în ceea ce priveşte menţinerea stării de sănătate. Ei au ajuns să creadă în sfaturile mele şi s-au convins când au văzut că metodele simple sunt și eficiente. Își povestesc succesul rudelor şi prietenilor, făcând să crească cercul oamenilor care pre­feră metodele naturale de vindecare.

Știm foarte puţine lucruri despre organismul nostru şi despre relaţia strânsă dintre acesta şi mediul înconjurător. Viaţa noastră de­pinde adesea de metoda de tratament pe care am ales-o în cazul unei crize de sănătate. În situațiile în care medicina alopată nu ne e de niciun folos, trebuie să ne amintim că există terapii naturale, ce se pot dovedi eficiente. Am convingerea că în cele mai multe situaţii ar trebui să fim propriul nostru doctor. Trebuie să ne înarmăm cu cât mai multe cunoştinţe despre felul în care funcţionează corpul uman, pentru a fi capabili să eliminăm singuri cauzele bolilor şi suferinţelor noastre. În cazul în care, ca o consecinţă a sfaturilor mele, unii oameni vor începe să se simtă mai bine, unii se vor vindeca, iar alţii vor înțelege necesitatea îngrijirii şi menţinerii sănă­tăţii, obiectivul acestei cărţi va fi îndeplinit. În practica mea am încercat multe metode şi remedii. Le-am selecţionat pe acelea care s-au dovedit cu adevărat valoroase şi eficiente, și ele vă sunt prezentate în paginile ce urmează, ca să le puteţi explora. Vă rog să le folosiţi cu înţelepciune.

Concluzia ce rezultă din citirea acestei cărţi este aceea că sănătatea se află în mâinile noastre. Mai mult, terapiile propuse sunt non-invazive şi pot fi făcute acasă, folosind ingrediente naturale şi disponi­bile, fără arsenalul de substanţe farma­ceutice, extrem de costisitoare și, în același timp, dăunătoare. Cartea mai conţine şi câteva metode mai neobişnuite, dar extrem de eficiente, de detoxifiere a organismului. Acestea se bazează pe tradiţiile vechi de milenii ale medicinii naturiste orientale, care sunt ignorate de medicina modernă. Din textul atașat mai jos lipsesc câteva capitole importante – o serie de rețete, sfaturi practice, răspunsuri la întrebări și mărturii ale celor care și-au recăpătat sănătatea urmând sfaturile autorului. Pentru a vă bucura de această carte în integralitatea ei, vă sfătuim s-o achiziționați. A apărut în 2008, la Editura Paralela 45. De asemenea, există în librării o altă lucrarea de excepție a autorului: „Vindecarea bolilor incurabile prin metode naturale”, apărută în 2011, la Editura Lifestyle.


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *