Ce s-ar putea întâmpla dacă nu mai mănânci pâine deloc

Atunci când plănuiești să începi să mănânci sănătos, pâinea este adesea unul dintre primele alimente pe care vrei să le excluzi din dieta ta. Însă, când vine vorba de carbohidrați, cerealele sunt orice, dar nu toate la fel, și, deși renunțarea la pâinea albă te-ar putea ajuta să pierzi câteva kilograme, tăierea pâinii integrale îți poate epuiza de fapt organismul de nutrienții atât de necesari.

Noi iubim pâinea prăjită delicioasă și nu suntem pregătiți să renunțăm la ea, așa că am decis să aflăm ce se întâmplă dacă te decizi să renunți la pâine o dată pentru totdeauna.

1. S-ar putea să aveți crampe la picioare.


Persoanele care încearcă să slăbească sunt dispuse să experimenteze cât de scăzut poate fi aportul de carbohidrați, dar renunțarea completă la pâine poate avea de fapt unele efecte secundare neplăcute. Dacă plănuiești să urmezi o dietă keto, ceea ce înseamnă să elimini aproape complet pâinea și alți carbohidrați, sunt șanse să te confrunți cu crampe la picioare. Aceste contracții dureroase apar de obicei noaptea și pot dura de la câteva secunde la câteva minute. Pâinea este bogată în electroliți, iar atunci când corpul tău nu primește suficient din acești nutrienți esențiali, poate duce la spasme musculare.

2. Este posibil să vă simțiți obosit.


În timp ce pâinea albă nu este cea mai sănătoasă modalitate de a obține suficienți carbohidrați, consumul moderat de pâine integrală și de pâine din cereale germinate îi va oferi organismului tău mai multă energie. Deoarece sunt bogate în fibre, fier și magneziu, aceste alimente vă vor ajuta să vă simțiți sătulă și plină de energie și chiar vă pot ajuta să aveți suficientă energie pentru a merge la sală după o zi plină la serviciu.

3. S-ar putea să vă apară pofta de zahăr.


Deoarece pâinea poate fi folosită ca sursă de energie, renunțarea completă la ea înseamnă că va trebui să găsiți o altă sursă de energie în altă parte. Atunci când ne simțim obosiți și epuizați, căutăm în mod natural alimente care ne pot da un impuls rapid de energie, cum ar fi dulciurile și băuturile zaharoase. În timp ce consumul de pâine cu moderație nu vă va face să vă îngrășați cu kilograme în plus, consumul de prăjituri și ciocolată ori de câte ori vă simțiți epuizați cu siguranță o poate face.

4. Mersul la baie poate deveni mai dificil.


Dacă renunțați la pâinea albă obișnuită, s-ar putea ca acest lucru să nu fie o problemă pentru dumneavoastră, dar dacă renunțați la pâinea integrală sau la cea de secară, s-ar putea să petreceți mai mult timp la baie. Pâinea integrală este bogată în fibre, care vă ajută la digestie și s-a dovedit că funcționează mai bine decât laxativele pentru ameliorarea constipației.

5. S-ar putea ca schimbările tale de dispoziție să se înrăutățească.


Dacă ați simțit vreodată că nimic nu vă poate ridica starea de spirit mai repede decât o felie de pizza, există de fapt o explicație științifică pentru asta. Mâncatul de carbohidrați eliberează o substanță chimică numită serotonină, care este responsabilă pentru faptul că te face să te simți bine și poate chiar să îți suprime pofta de mâncare. Acest lucru înseamnă că a te răsfăța cu carbohidrați sănătoși din când în când poate de fapt să-ți ridice starea de spirit și să-ți domolească foamea.

6. Riscul dumneavoastră de boli de inimă poate crește.

Tipurile de cereale pe care alegeți să le eliminați din alimentația dumneavoastră pot schimba situația atunci când vine vorba de menținerea sănătății inimii dumneavoastră. În timp ce carbohidrații rafinați pot crește riscul de boli de inimă, s-a dovedit că consumul de cereale integrale scade colesterolul și ține la distanță multe afecțiuni cardiace îngrijorătoare.

Cât de des mâncați pâine? Ați încercat vreodată să renunțați complet la ea?

Sursa: https://brightside.me/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *