De ce a traversat găina strada? + slideshow

-->

DE CE A TRAVERSAT GĂINA STRADA?

– ESEU EXISTENȚIAL –


„Filozofia - spunea un participant la Congresul mondial de la Brighton din 1988 - nu te ajută nici măcar să fierbi o varză”. E și acesta o cugetare filozofică... Ea demonstrează odată în plus că filozofia are, în mod intim, ceva în comun cu umorul. Structura și savoarea unei anecdote pe de-o parte și structura și savoarea unui concept filozofic pe de alta au efecte similare: ambele „gâdilă” mintea în același fel. Motivul este simplu: filozofia și anecdota izvorăsc dintr-un impuls identic – acela de a ne zăpăci modul în care percepem lucrurile, de a întoarce lumea pe dos și de a scoate la lumină adevăruri ascunse despre viață și natura umană. Iar ceea ce pentru un filozof e o revelație, pentru un glumeț e doar o poantă. Să ne amuzăm și noi puțin cu acest eseu filozofic... existențial.



DE CE A TRAVERSAT GĂINA STRADA?

– FILOZOFIE POLITICĂ AMERICANĂ –

BARACK OBAMA: Găina a traversat strada pentru că era timpul pentru o schimbare. Găina voia acea schimbare.

JOHN MCCAIN: Prieteni, găina aceea a traversat strada pentru că a simțit nevoia de a se angaja în cooperare și dialog cu toate găinile de pe partea cealaltă a drumului.

HILLARY CLINTON: Pe vremea când eram Prima Doamnă, am ajutat-o personal pe găinușa aceea să traverseze strada. Această experiență mă face persoana cea mai calificată să vă asigur că fiecare găină în această țară va avea șansa pe care o merită de a traversa strada.

GEORGE W. BUSH: Sincer, nu prea ne interesează de ce a traversat găina strada. Noi vrem doar să știm dacă găina este pe partea noastră a drumului sau nu. Găina este fie împotriva noastră, fie cu noi. În această chestiune nu există cale de mijloc.

DICK CHENEY: Unde mi-e pușca?

COLIN POWELL: Acum, în stânga ecranului, puteți vedea clar imaginea din satelit a găinii traversând strada.

COLONEL SANDERS: Mi-a scăpat vreuna?

BILL CLINTON: Eu nu am traversat strada cu găina aceea!


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *