Civilizația de sub Marea Neagră + documentar (RO)
CIVILIZAȚIA DE SUB MAREA NEAGRĂ

Robert Ballard, cel care a descoperit epava Titanicului, este un savant ale cărui metode, deşi controversate, au dat roade până acum. Și aceasta, pentru că ipotezele lui, de cele mai multe ori diferite de ale majorităţii cercetătorilor, au fost demonstrate în final prin descoperirile făcute, ceea ce i-a făcut pe mulţi să-şi bage capul în nisip, făcându-se că au uitat că tot ei fuseseră cei mai vajnici contestatari ai acestor ipoteze.


În urmă cu câţiva ani, Ballard a mai emis o ipoteză, anume aceea că Potopul descris de Biblie ar fi avut loc pe actualul teritoriu al Mării Negre. Aşa se face că o echipă condusă de el a poposit pe ţărmul Turciei, reuşind să filmeze, la mai puţin de 20 km de ţărm, mai multe artefacte specifice perioadei comunei primitive. Mai exact, e vorba de o stâncă cioplită şi de două unelte de piatră dotate cu câte o gaură, probabil pentru suportul lor lemnos. Submarinul a reuşit să filmeze şi nişte bârne foarte bine conservate de apa mării, pe care se văd semne de prelucrare artificială. Aceste descoperiri arătă că în urmă cu mulţi ani Marea Neagră a fost un lac al cărui ţărm era locuit.
Spre sfârșitul erei glaciare, din cauza încălzirii atmosferei şi topirii gheţarilor, nivelul Mediteranei a crescut fără precedent. Apoi, în urmă cu cca 7000 de ani, din cauza presiunii apei şi probabil a vreunui cutremur, fâşia de pământ care separa Mediterana de lac a fost pulverizată şi apele sărate ale Mediteranei au inundat micul lac, transformându-l în ceea ce este astăzi. Torentul a fost fantastic. Forţa apei a depășit de cca 300 de ori pe cea a cascadei Niagara, calculându-se că pentru echilibrarea nivelelor apelor ar fi fost nevoie de cca 40 de zile. În sprijinul acestei teorii, cercetătorii arată că în anumite zone ale fundului Mării Negre există ape dulci, rămăşițe ale vechiului lac. Din cauza lipsei curenţilor şi a oxigenului, acele ape au rămas neamestecate cu apa mării. Mai mult, acolo, mediul e lipsit de oxigen, ceea ce înseamnă că există condiţii optime de conservare a habitatului de acum câteva mii de ani. Echipa lui Ballard a descoperit pe fundul Mării Negre câteva specii de scoici, unele dispărute, altele pe cale de dispariţie, toate cu o vechime cuprinsă între 7.500 și 15.000 de ani, ceea ce i-a făcut pe cercetători să afirme că Marea Neagră a fost pe vremuri un lac cu apă dulce. Actuala mare nu exista în urmă cu 10-15.000 de ani, aici trăind o civilizaţie prosperă, căreia îi aparţin construcţiile ciudate semnalate de sonar pe fundul apei. Şi ca totul să fie şi mai încurcat, s-a pronunţat cuvântul Atlantida. Harta întocmită cu ajutorul sonarelor a lăsat să se întrevadă că, pe vremuri, fundul mării era în fapt „un ţărm plat, cu o plajă de nisip ce cobora lin”, după cum spune coordonatorul lucrărilor.

Potopul a început în România

Biblia vorbeşte despre un mare potop, căruia nu i-au supravieţuit decât Noe şi familia sa. Deşi în afara lor nu mai rămăsese niciun om pe Pământ, fiii lui Noe s-au întâlnit, totuşi, cu oameni. Dar nu de inadvertenţele Bibliei ne vom ocupa în acest material. Analizând scrierile vechi ale diferitelor popoare, constatăm că la fiecare găsim câte un potop din care s-au salvat foarte puţini. Ce e mai interesant e faptul că legendele româneşti vorbesc, la rândul lor, despre diverse inundaţii catastrofale, dar cine să ia seama la nişte poveşti... Şi totuşi, atunci când aceste „poveşti” sunt demonstrate fizic, cu vestigii descoperite, lumea ştiinţifică amuţeşte, dă puţin înapoi şi apoi încearcă să demonstreze noua ipoteză, uitând că tot ea refuza să accepte nişte idei ce păreau a depăşi realitatea construită cu migală de unii pseudo-cercetători, timp de ani de zile.

Sfârşitul Atlantidei şi începutul Potopului

Michael Robinson profesor la Universitatea Ohio, este specializat în inundaţiile catastrofale care s-au abătut asupra Pământului din cele mai vechi timpuri. A fost unul dintre cei care au îmbrăţişat ipoteza emisă de Robert Ballard, când acesta afirma că potopul biblic a început în bazinul Mării Negre. Numai că, spre deosebire de Ballard, Robinson a preferat pentru cercetările sale nu ţărmul turcesc, unde echipa primului a descoperit doar o epavă de corabie veche de câteva mii de ani, ci ţărmul nordic românesc, în apropiere de insula Şerpilor, şi unde aparatura a înregistrat nişte construcţii ciclopice stranii și piramide ce par de neînchipuit pentru zilele noastre.
„În cercetările mele, m-am bazat mult pe textele mistice care arată că toate civilizaţiile îşi au rădăcinile pe teritoriul patriei dumneavoastră şi am avut acces la toate descoperirile făcute în România în acest sens, descoperiri de care românii nici măcar n-au auzit”. Robinson își desfășoară cercetările și în lungul bazinelor râurilor româneşti, despre care consideră că sunt rămăşițe ale unui fluviu imens, care străbătea continentul eurasiatic, sau chiar ale unui lac cu apă dulce, care acoperea România în urmă cu mai multe zeci de mii de ani. Ipoteza lui este destul de îndrăzneaţă, dar nu singulară. El afirmă că pe teritoriul României Mari ar fi fost fantastica Atlantida şi că cetățile descoperite în munţi nu sunt decât rămăşiţe a ceea ce a mai rămas din străvechea civilizaţie, după scufundarea acesteia. Mai mult, suprapune aceasta ipoteză cu o alta, cea a originii Potopului, punând egalitate între cele două evenimente.

Pădurea îngropată

La mijlocul anilor ‘80, autorităţile de la Bucureşti au decis cu o simplă semnătură să şteargă sate întregi de pe harta României, să strămute populaţia, să distrugă vestigii arheologice cu o vechime de câteva mii de ani. Totul în numele unui aşa zis proiect de canalizare a Argeşului, de făurire a măreţului canal Dunăre-Bucureşti. Atunci, în mai puţin de o săptămână, câteva localităţi au dispărut definitiv din peisajul administrativ românesc. N-au fost iertaţi nici măcar morţii. Numai că, după ce au săpat vreo 5-6 metri în adâncime, cupele excavatoarelor au început să se umple cu tot felul de resturi vegetale. Nimeni nu s-a sesizat, în afara inginerilor care coordonau lucrările. Aceştia au înţeles că acolo, la adâncime, e ceva și au chemat arheologii. Nu mică a fost surpriza tuturor când au constatat că la o adâncime de 15-25 de metri se găsea nici mai mult nici mai puţin, decât o... pădure preistorică. Nisipul care o acoperise conservase atât de bine lemnul copacilor, încât aceştia, eliberaţi de sub pământ, păreau încă în viaţă şi se puteau deosebi soiurile.

Marea inundaţie glaciară

Specialiştii aduşi de la București au descoperit soiuri vechi de stejar, fag, gorun şi tei. Datarea cu carbon a arătat că nisipul care acoperise pădurea de foioase avea o vechime cuprinsă între 10.000 și 12.000 de ani. Ceea ce însemnă că pădurea în sine era mult mai veche. Puţini au fost cei care s-au întrebat atunci cum a ajuns pădurea să fie acoperită de ape. Se ştia că teritoriul României a fost sub ape acum milioane de ani, dar nu se cunoştea şi motivul. Nimeni nu bănuia că peste câteva zeci de ani, Ballard urma să vină şi să emită o ipoteză fantastică, anume că aici a avut loc marele Potop descris de Biblie, în parte din cauza topirii gheţarilor şi creşterea nivelului Mediteranei, fapt care a generat surparea limbii de pământ care o unea cu Marea Neagră. Apele din sud au făcut ca nivelul vechiului Pont Euxin să crească mult şi apele să se reverse pe teritoriile din jur. Ulterior, apele s-au retras şi au permis apariţia unei noi flore şi faune. Dar oare ce cantitate de apă s-a revărsat asupra zonei argeşene, pentru ca nisipul rămas în urmă ei să aibă o adâncime de 15 - 20 de metri? Ce ape puteau alimenta o astfel de inundaţie?

Tsunami pe Argeş?

Descoperirea pădurii preistorice sub pământurile Argeşului i-au determinat pe specialişti să cerceteze şi zonele apropiate. Rezultatele au fost fantastice: pădurea se întindea pe o suprafaţă mare, între localităţile Glina-Bobeşti, Jilava, Domneşti, Mihăileşti-Cornetu. În plus, prospecţiunile arată că se întindea mult în sud, aria terminându-se probabil undeva pe teritoriul Bulgariei. În toate locurile, cercetările au arătat același lucru: apele au acoperit zonele într-o perioadă extrem de scurtă, pe care arheologii au estimat-o la doar câteva săptămâni. „Aşa ceva, nu se putea întâmpla din cauza topirii gheţurilor, afară doar de cazul în care Terra a fost lovită de un meteorit. Or, din câte ştim noi, acum 10.000-12.000 de ani niciun meteorit nu a lovit Pământul”, afirmă Codrin Niculescu, paleontolog şi biolog. În sprijinul teoriei lui vine absența totală a sedimentelor de animale marine pe linia pe care se întinde pădurea preistorică. „Lipsa aceasta ne arată clar că zona nu a fost marină, ci inundată întâmplător. Iar compoziţia nisipului sărat a conservat foarte bine copacii”.

Bizară fortificaţie de lemn

Dar nu pădurea subterană a fost cea mai interesantă descoperire a arheologilor veniţi la faţa locului. Într-una din zile, săpătorii au scos la iveală o construcţie bizară din lemn, alcătuită sub forma unei mici fortificaţii. Cu toate astea, nu s-au găsit deloc schelete umane sau animale, în condiţiile în care s-a presupus că respectiva construcţie nu s-a ridicat singură. „Unde au dispărut cei care au construit ciudata fortificaţie de lemn este iarăşi o întrebare fără răspuns. Pe de o parte, e posibil ca valul uriaş să-i fi surprins pe locuitori iar ulterior trupurile lor, luate de apă, să fi fost mâncate de animalele marine. Dar la fel de posibil e ca locuitorii să fi aflat din timp despre iminenţa valului ucigaş şi să se fi retras pe înălţimile munţilor. Dar dacă acceptăm cea de a doua ipoteză ca fiind mai plauzibilă, de unde puteau şti nişte primitivi că oceanul va mătura zona Argeşului?”.
Când vine vorba de istoria umanităţii, ştiinţa actuală încearcă să inoculeze ideea de evoluţie, mentală,  fizică, socială și chiar şi spirituală. Realitate este alta: toate civilizaţiile care s-au succedat pe planetă au dez-evoluat, societatea actuală nefăcând rabat de la această „regulă”. Este de ajuns să privim ce se întâmplă acum în lume pentru a înţelege asta.
Pornind de la pădurea antică descoperită pe linia Argeşului, ulterior s-au făcut săpături în partea opusă, pe Valea Prutului. Şi... surpriză, au fost descoperite depuneri stratificate de nisip cu aceeaşi compoziţie ca şi cel din sudul ţării şi datând din aceeaşi perioadă de timp, respectiv sfârşitul paleoliticului şi începutul neoliticului. Nu au fost găsite și păduri de data asta, dar probabil că zona nu era una împădurită, ci de câmpie. „În acel moment am fost puşi în faţa unei întrebări fără precedent. Ce fel de val putea să măture întreg cuprinsul ţării şi să aibă o înălţime de peste 100 de metri? Cum s-a format acel val? A devastat doar teritoriul României sau toată Europa? A fost un val oceanic, cu apă sărată sau un val cu apă dulce?”.

Copacii milenari

Dincolo de ipotezele cercetătorilor, locuitorii din Mihăilești continuă să scoată din carierele de piatră trunchiuri vechi de mii de ani şi să le ardă în sobă. Florea Dumitru spune: „Domnule, noi suntem unicat în lumea asta. Noi nu mergem la pădure ca să tăiem un copac. Noi dezgropăm copacii de care avem nevoie pentru foc. Şi numai bunul Dumnezeu ştie cum au ajuns pomii ăștia sub nisip. Cei mai bătrâni spun că aşa au rămas de la Potopul cel mare de pe vremea lui Noe”. Deocamdată nicio ipoteză nu a fost pe deplin demonstrată. Iar numărul copacilor milenari descrește de la o zi la alta. Trebuie oare să condamnăm localnicii pentru că distrug urmele trecutului încercând să supraviețuiască? La urma urmei, nu așa au făcut dintotdeauna oamenii? Fiecare nouă civilizație a distrus-o pe cea veche. Și nu din răutate, ci din simpla dorință de supraviețuire.


Legenda Atlantidei (RO)


Comentarii

 1. buna ziua tuturor , sint locuitor al zonei argesului (bolintin-vale) cu 6-7 ani in urma am vrut sa fac o fintina in propria curte pe la adincimea de 8-9 metri nu am mai putut sapa , am dat de trunchiuri de copaci enorme si foarte bine conservate , stejar .doar la suprafata coaja erea neagra aproxima\tiv 1 cm iar restul lemn stare foarte buna... am forat de 3 ori in trei locuri diferite pt fintina si abia a treia oara am trecut de acest strat. in apropiere sint balastiere am trecut pe acolo sai scoteau din pamint copaci imensi.. 1-2 metri diametru si lungi 20 30 metri , cum au ajuns nimeni nu stia dar acum fac legatura...interesant..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vă mulțumim că ne-ați împărtășit această descoperire personală. Ați anunțat cumva, la vremea respectivă, autoritățile locale? Poate ar fi cerut să vină o echipă de arheologi să cerceteze locul și să analizeze vechimea acestor trunchiuri. Sunt convinsă că localitatea dv. ar fi devenit foarte interesantă pentru oamenii de știință. Cred că nici acum nu-i prea târziu să povestiți despre trunchiurile dezgropate. Trebuie să mai existe și altele în același perimetru. Eu așa aș face dacă aș fi în locul dv. Oricum, vă apreciem comentariul, care confirmă supozițiile din articol.

   Ștergere
  2. Foarte interesant mai trimiteți linkuri pe această temă mulțumesc

   Ștergere
  3. se mai poate face ceva cu trunchiurile acestor copaci....Instrumente musicale de o calitate deosebita.....Se pot plati bani grei pentru un astfel de trunchi....In Canada unul din membrii formatiei RUSH si-a construit un set de tobe dintr-un astfel de trunchi provenit din albia unui rau din Romania......

   Ștergere
  4. Poze va rog
   Trebuie facuta public descoperirea.

   Ștergere
 2. Tind sa cred ca e adevărat,eu sunt din Sibiu dar am muncit o perioada la Bolintin deal,acolo era o balastieră si erau asemenea trunchiuri de copaci scoase de sub pământ,mai exact din lacul unde era balastiera

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc Bunului Dumnezeu ca am avut privilegiul sa gasesc si sa ascult aceasta laganda pe care eu o consider un adevar istoric de necontestat .Frinturi din comunicari le cunosteam pentru ca intotdeauna am fost curioasa si fascinata de ,,paranormal'' ,de origini ,de stramosi ,de extraterestrii si am avut trairi si experiente care mi-au confirmat existenta extraterestilor . In viata nimic nu este intimplator ....

  RăspundețiȘtergere
 4. Foarte interesant,ar fi bine să fie mai aprofundat acest subiect .Arheologii au scos la suprafaţă vestigiile găsite ,s-a mai aflat şi altceva?

  RăspundețiȘtergere
 5. Mai fratilor a-ti inebunit cu preistoria voastra de la facerea lumi Creatorul la facerea lumi pe aceste teritorii a facut totul si oamenii tot la acea vreme nu a fost nici o era glaciara .decizia suprema a fost acea vreme o luase razna ca in zilele noastre a poluat timp de 40 de zile si daca a fost o civilizatie avansata nu ii spunea lui NOE sa faca o corabie numai din LEMN si sa dea cu CATRAN CU SMOALA pe aceasta corabie, NOE a fost si a trait la marginea MARI NEGRE, care era un mare lac de petrol, acum americanii au descoperit cel mai mare zacamint de gaze si petrol, cind ploaie care a cazut zi si noapte normal ca Marea meditereana a trecut in acest la de sa format MAREA NEAGRA de unde a luat si numele pentruca era neagra de petrol , corabia sa oprit chiar pe virful muntelui ARARAT cind NOE a coborit imultinduse lumea si lundo inspre ASIA INDIA , au trecut mii de ani, urmasii lui NOE au luato in TURCIA IRAN IRAQ din aceasta tara dupa mii de ani din aceasi familie a lui NOE la scos pe marele parinte AVRAM care a fost ca NOE un om ales credincios de la dus pina in Egipt, Dumnezeu si-a ales poporul lui ISTRAEL AVRAM ESTE PARINTELE TUTURORA A MUSULMANILOR EVREILOR PINA IN ANUL 2000 CIND POPOARELE CHIAR SI EVREII O LUASE IARA RAZNA SI IARA A VRUT SA DISTRUGA LUMEA ATUNCI FIUL LUI ISUS A LUAT HOTARIREA SA IL LASE SA COBOARE PE PAMINT SA INVETE OAMENII CINE ESTE DUMNEZEU SI CUM TREBUIE SA TRAIASCA OAMENII ASTA A FOST MISIUNEA LUI SI ISUS NU SA NASCUT IN ISTRAEL, ISUS SA NASCUT IN ROMANIA DE SUS DIN MUNTI BUCEGI, TOT IN ROMANIA SA NASCUT SI MARIA, PETRU,ION, ANDREI, LUCA, MATEI ,EVREI NU AU ASEMENEA NUME NU EXISTA CERCETATI , PONTISTUL PAPA ION AL 2 CIND A VENIT IN ROMANIA A SARUTAT PAMINTUL ROMANIEI SPUNIND ACEASTA TARA ESTE GRADINA MAICI DOMNULUI, ISUS A PLECAT LA VIRSTA DE 12 ANI IMPREUNA CU MARIA SI TOTI APOSTOLII IN EGIPT, SI NU AU ZBURAT CI AU LUATO PRIN TUNELURILE DIN BUCEGI CARE DUC IN EGIPT SI IN IRAQ, BUSH A ATACAT IRAQU NU PENTRU PETROL CI SA VADA TUNELURILE CARE SUNT IN IRAQ ,SUNT CERCETARI IN MUNTI BUCEGI CREZIND CA SUNT EXTRATERESTII O SA VADA EI PE DRACU CINE ESTE ACOLO CUM AU VAZUT EVREII CIND AU PIERDUT ELICOPTERELE IN 2003, O MINA SA VAZUT ATUNCI LUND ELICOPTERELE SI DATE CU ELE DE PAMINT SI INTRO LIMBA PURA ROMANEASCA LEA SPUS CE CAUTATI PE PAMINTUL SFINT

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonim, iti multumesc pentru acest comentariu lamuritor! N-am mai citit de mult ceva atat de instructiv, educativ si distractiv.

   Ștergere
  2. ADEVARAT FRATE ASA ESTE, DAR NIMENI NU ARE CURAJUL DE A AFIRMA ACESTEA IN DETALIU .
   BINE AR FI SA SI PUBLICI.
   SPER SA NU TI SE INTIMPLE ""NIMIC""" DEOARECE ACESTEA SUNT LUCRURI TINUTE BINE ASCUNSE

   Ștergere
 6. cred ca nu prea sunt stintifice datele vehiculate aici.daca ati intreba un geolog v ar raspunde cu usurinta la provenienta acestor strate de nisip.Dar probabil nu se apleaca la a purta o discutie in care forta argumentului stiintific este infrinta de argumente pseudostiintifice.In Cinpia Romana sunt doua tipuri de strate de nisip Strate de Candesti dim pliocen mai precis din Romanianul timpuriu si Strate de Fratesti responsabile pentru stratele acvifere acestea de data mai recenta din pleistocen.Au rezultat din eroiunea Podisului getic intr un climat mai arid si vantos combinat cu topirea ghetarilor.O inundatie catastrofala ar fi putut loc avea si in timpul optimului Atlantic acum 6 500 6 200 de ani cand este posibil ca Mrea Neagra sa fi inundat zona campiei pina la Mosistea .dar nisipul depus este pe directie N S ceea ce arata ca inundatia a fost de la deal la vale si nu dinspre Marea Neagra caz in care nu ar fi avut de unde sa existe atita nisip.Posibilitatea unui potop nu este exclusa caci acum 6500 de ani au fost scufundate numeroase zone de coasta din intreaga lume India Tarmul Egiptului Doggerlandul ce lega M Britanie de Danemarca si Olanda insule in Japonia platforme in Mexic deci putem vorbi de o crestere a oceanului cu citeva zeci de metrii in doar citeva sute de ani urmata de o usoara retragere a apelor in la 1500 2000 de ani dupa aceea si stabilizarea pentru o buna perioada in ultimii 3000 de ani nivelul variind foarte putin

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *