marți, 22 mai 2012

Nuremberg - Procesul naziștilor - documentare (RO)


NUREMBERG - PROCESUL NAZIȘTILOR


„Nuremberg - Procesul naziștilor” este un serial de televiziune produs de BBC, constând în trei filme documentare, care reconstituie procesele de la Nürnberg ale criminalilor de război Albert Speer, Hermann Göring și Rudolf Hess. Acestea au fost difuzate în anul 2006, comemorând împlinirea a 60 de ani de la celebrul eveniment. Fiecare episod este centrat pe unul din acești trei naziști importanți, le relatează biografia, profilul psihologic, seria de crime comise și, în final, pedeapsa căpătată. Filmele sunt concepute în formatul „documentar artistic” (docudrama). Această alternare de imagini de arhivă din timpul procesului și reconstituire artistică a dialogurilor de la proces a fost foarte apreciat de critici, aducându-i editorului filmului o binemeritată nominalizare la premiile BAFTA. Nu în ultimul rând, serialul beneficiază de interpretările excelente ale actorilor Nathaniel Parker, Robert Pugh și Ben Cross, în rolurile celor trei oficiali ai lui Hitler.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.