De ce a ales prizonierul pâinea în loc de cheie?

Dacă aveți răspunsul, vă puteți numi filozof. Era în poziția de a pleca, dar în schimb a ales să nu o facă.

În binecunoscuta fabulă "Prizonierul și pâinea", un prizonier este închis singur într-o cameră cu nimic altceva decât o pâine și cheia de la ușă. Pentru că prizonierul nu înțelegea cum să folosească cheia sau de ce fusese pusă în celulă, a fost nevoit să ia o decizie dificilă. Înainte de a alege, a luat în considerare toate alternativele înainte de a se hotărî asupra pâinii.

Atunci când se confruntă cu o alegere între două opțiuni, se așteaptă ca cineva să se gândească atent la opțiunea care ar duce la cel mai bun rezultat. Aceste decizii capătă un grad și mai mare de importanță pentru condamnați, deoarece pot influența dacă vor trăi sau nu.

În ultima vreme, s-a vorbit mult despre încercarea de a înțelege de ce un deținut ar alege pâinea în locul unei chei pentru a evada din celulă. Plutarh, un filozof grec care a trăit în antichitate, a fost prima persoană care a încercat să rezolve acest paradox intrigant. De atunci, a lăsat o mulțime de oameni, inclusiv pe mine, să se scarpine în cap.

Motivul pentru care un prizonier ar putea alege pâinea în locul unei chei se reduce la o chestiune de instinct de supraviețuire de bază. Chiar dacă cheia îți permite să scapi din lanțuri, acest lucru nu înseamnă neapărat că vei găsi libertate și siguranță de partea cealaltă.

Dacă nu există un plan care să îi ajute să treacă de paznicii sau de zidurile care le stau în cale, atunci crește probabilitatea ca tentativa de evadare să nu aibă succes. Pâinea, pe de altă parte, poate asigura o nutriție rapidă și, de asemenea, poate oferi o oarecare consolare într-un cadru stresant, ambele lucruri pe care cheia nu le poate face de una singură.

Nevoia imediată de hrană poate avea prioritate față de obiectivul pe termen lung de a obține libertatea, ceea ce poate explica de ce un deținut optează pentru pâine în locul cheii atunci când are de ales între cele două. Deși obiectivul final al unui prizonier poate fi acela de a se elibera din captivitate, nevoia actuală de hrană poate avea prioritate. Pâinea poate fi utilizată atât ca produs alimentar, cât și ca formă de monedă, ceea ce înseamnă că poate fi folosită pentru a mitui gardienii și pentru a compensa unele dintre dificultățile pe care le presupune planificarea unei evadări. Atunci când sunt cântărite toate potențialele dezavantaje și avantaje, pâinea apare ca fiind opțiunea cea mai logică.

În cele din urmă, alegerea între pâine și o cheie este determinată de circumstanțele personale și de rezultatele dorite. Cu toate acestea, indiferent de selecția făcută, este întotdeauna benefic să fii conștient de propriile limite și să te folosești de resursele care îți sunt disponibile. Pâinea este un aliment de bază, în timp ce o cheie este un bun de valoare.

Sursa: https://middleagedclub.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *