Vindecările paranormale ale lui Joăo de Deus + documentar (RO)




VINDECĂRILE PARANORMALE ALE LUI JOĂO DE DEUS

Săptămânal, mii de oameni din toată lumea se adună într-un sătuc aflat la o oră de mers cu mașina de capitala Braziliei. Toți aceștia au un singur lucru în comun: o boală fizică sau mentală, pe care medicina convențională n-a putut-o vindeca. Speranța lor este un bărbat care, după toate standardele, este considerat un fenomen în domeniul chirurgiei și vindecării spirituale. Acesta se numește Joăo Teixeira de Faria, mai cunoscut însă drept Joăo de Deus (Ioan al lui Dumnezeu), nume pe care-l împarte cu alte două figuri istorice portugheze – un mistic din secolul al XVI-lea și un mare poet din secolul al XIX-lea. Toți trei au devenit celebri în ciuda indiferenței lor față de opinia publică sau de cultivarea unei faime personale.


Joăo s-a născut în 1942, într-un orășel din statul Goias, Brazilia. Familia sa era foarte săracă și fără prea multă educație – tatăl croitor și mama casnică. La 16 ani, neavând nicio slujbă și pierzând timpul degeaba, s-a dus să se scalde într-un golfuleț de lângă Campo Grande. Acolo a auzit o voce de femeie chemându-l. A văzut la umbra unui copac o femeie frumoasă și a vorbit cu ea un timp. Când s-a întors spre casă, a auzit vocea femeii spunând: „Joăo, trebuie să te duci la Centrul spiritual Redemptor din Campo Grande. Te aștept acolo”. Ioan s-a dus unde i s-a indicat și a fost întâmpinat de un om care i-a spus că era așteptat. Apoi și-a pierdut cunoștința. S-a trezit 3 ore mai târziu lângă niște oameni care-l felicitau pentru că vindecase mai multe persoane. Așa a început cariera lui de vindecător, ce avea să continue pentru următorii 60 de ani.

Joăo a rămas la centru timp de 3 luni, decizând că aceasta era misiunea lui în viață. A călătorit apoi din loc în loc, plecând atunci când medicii, dentiștii sau preoții chemau poliția, pentru a-l acuza de fraudă medicală. Acum povestește că nici nu mai ține minte de câte ori a fost arestat pentru practicarea ilegală a medicinii, deși nu făcuse niciodată vreun rău. Când, după revoluția braziliană din 1962, a venit la putere un guvern militar, Joăo a mers în noua capitală, Brasilia, pentru a se angaja ca croitor al armatei (meserie învățată de la tatăl său). În paralel, însă, și-a continuat discret munca de vindecare în barăci. Dar, după ce a operat piciorul unui medic care s-a vindecat remarcabil de repede, secretul său a fost dezvăluit, primind recunoașterea autorităților militare și civile, ca vindecător spiritual. În tot acest timp, a fost protejat de orice persecuție, călătorind împreună cu armata prin întreaga Brazilie.

Într-un final, și-a construit o clinică permanentă în satul Abadiania, în 1978. Mii de persoane vin acolo pentru vindecare. Joăo de Deus a primit grade onorifice și premii din partea multor oameni faimoși, guverne și instituții. Președintele statului Peru, de pildă, i-a acordat medalia de onoare a țării sale pentru că i-a vindecat fiul. Clinica lui Joăo, numită Casa lui Dom Inacio, este o clădire mică, albă. Joăo ocupă aici o cămăruță decorată cu picturi reprezentând pe Iisus, Fecioara Maria și Dom Inacio, entitatea spirituală care lucrează prin el.

Vindecările încep zilnic la ora 8 dimineața și continuă până noaptea. Joăo își începe ziua chemând una dintre cele 33 de entități spirituale, spunându-i să intre în el. Entitățile respective sunt spirite ale unor medici decedați, chirurgi, tămăduitori, psihologi sau teologi care au avut un suflet atât de elevat, încât nu mai au nevoie să se reîncarneze în plan fizic, dar continuă să vină din planul spiritual. După ce entitatea intră în el, Joăo de Deus își începe lucrarea. Dar entitățile pot vindeca pacienți și fără să intre în corpul lui. Atunci când pacientul ajunge în fața lui, entitatea din interiorul lui apreciază viețile trecute ale acestuia, condiția medicală, conștiința spirituală și situația prezentă. În funcție de natura cazului, entitatea îi recomandă diverse tratamente, printre care remedii din plante și operații vizibile sau invizibile. Plantele sunt oferite de farmacia clinicii, iar cei care au nevoie de operații invizibile se duc într-o altă cameră. Cazurile grave se întind în pat și intră în comă, în acest caz entitățile operând asupra lor. Robert Pellegrino-Estrich, autorul cărții „Omul-miracol”, rezultatul a 7 ani de cercetare a vindecătorului brazilian, spune: „Echipele științifice au găsit în radiografiile ulterioare acestor operații invizibile urme de incizii și cusături interne”.

Oprah și John of God în timpul unui interviu

Într-un hol spațios, Joăo de Deus duce la bun sfârșit operațiile vizibile. Pacienții intră mai întâi în camera principală, unde rămân o jumătate de oră, pentru meditație. Apoi, Joăo îi conduce pe unii dintre ei în holul principal, unde sunt operați vizibil. Joăo, posedat de spirite ale unor entități cu diferite specialități medicale, realizează operații cu instrumente chirurgicale de genul scalpelului. Pellegrino-Estrich scrie despre Joăo: „Degetele lui lucrează cu mare precizie, chiar și atunci când are capul întors sau când i se distrage atenția. Multe dintre rutinele lui chirurgicale nu pot fi făcute de chirurgi obișnuiți. Joăo spune: „Nu eu sunt cel care vindecă. Dumnezeu e tămăduitorul. Eu sunt doar un executant”. Pacienții care trec prin astfel de operații, sub influența unui tip de anestezie spirituală, nu simt nicio durere. Joăo posedă, de asemenea, o putere mistică antiseptică. Nu a existat niciodată vreun caz de infecție în casă, după sutele de mii de operații din ultimii 30 de ani. Și o altă caracteristică bizară a acestor operații, care presupun uneori incizii profunde, este cantitatea infimă de sânge care curge. Toate operațiile sunt înregistrate pe casete, iar acestea pot fi vizionate și studiate la clinică sau cumpărate. La sfârșitul zilei, Joăo ține o ședință cu toți mediumii asistenți, iar apoi îi îngăduie entității să-i părăsească corpul.

Vindecările lui Joăo de Deus au fost studiate de mulți oameni de știință. Un grup de medici și savanți de la Facultatea de biofizică clinică a Universității Dr. Bezerro de Menezes din Brazilia, condus de dr. Arlete Savaris, l-a observat și testat timp de doi ani. Rezultatele studiului, în favoarea autenticității tămăduirilor, au fost publicate în cartea Curas Paranormais Realiyadas por Joăo da Faria, disponibilă la biblioteca universității, însă numai limba portugheză. Dr. Klaus Schubert din Germania a făcut și el o serie de investigații asupra activității lui Joăo, împreună cu un grup de savanți. Concluziile acestei echipe au fost, de asemenea, pozitive. Un rezultat al acestei cercetări a fost filmul documentar intitulat Medium Joăo de Deus.

Un alt set de teste a fost făcut de Alexander Moreira, Tatiana Moreira și Angela Maria Gollner, profesori la Facultatea de medicină a Universității Federale Juis de Fora, din Brazilia. Autorii, care au ales să se concentreze pe operațiile vizibile, afirmă: „Am filmat și fotografiat o serie de intervenții. Pacienții au fost intervievați și examinați, iar substanțele organice au fost recoltate și supuse testelor patologice la universitate. Concluzia a fost aceea că niciunul dintre pacienți nu primise vreo formă de anestezic și numai unul dintre ei a declarat că a simțit o ușoară durere în timpul operației... Nu am depistat nicio formă de antiseptic... Concluziile noastre susțin faptul că operațiile au fost autentice, iar testele patologice au relevat faptul că substanțele prelevate aparțin exclusiv țesutului uman”.

Legătura dintre intervenția chirurgicală vizibilă și vindecare este uneori misterioasă. Una dintre tehnicile lui Joăo este aceea de a introduce clești chirurgicali în nasul pacientului, pe care apoi îi răsucește. Ciudat este că această manevră este folosită pentru a vindeca orice parte a corpului. Pellegrino-Estrich consemnează: „Această tehnică a fost folosită pentru a pune la loc șase fracturi de la piciorul unui bărbat. Omul a venit la centru în genunchiere și a plecat pe propriile picioare. S-a întors la muncă într-o săptămână”.

Bineînțeles că operațiile invizibile interesează mai mult, căci ele reprezintă o dovadă mai puternică a modificării formei biologice prin metode paranormale. Medicului brazilian Klaun, absolvent al Facultății de Medicină, i s-a descoperit o tumoare la creier. A mers în Statele Unite pentru a urma un tratament. Acolo i s-a spus că operația era posibilă, dar cu numai 50% șanse de supraviețuire. Iar dacă ar fi trăit, cel mai probabil ar fi paralizat de la brâu în jos. Tatăl lui Klaun era de asemenea medic, lucrând la Ministerul Sănătății. Auzise de Joăo de Deus, pentru că primise plângeri de la medici care-l acuzau de incompetență medicală, dar și mărturii ale pacienților vindecați. Familia Klaun a decis atunci să meargă la clinica lui Joăo din Abadiania. În noiembrie 1994, dr. Klaun a ajuns aici împreună cu tatăl său și cei doi doctori care-i puseseră diagnosticul. Klaun a fost așezat într-o cameră de terapie intensivă și a intrat în comă trei zile, timp în care a fost operat de spirit. Timp de trei zile și trei nopți, corpul său a avut toate funcțiile închise – fără mâncare, fără eliminare și fără mișcare. După ce s-a trezit, a fost sfătuit să-și facă din nou o radiografie. Enorma tumoare dispăruse complet. Dr. Maureso de Veta, de la Ministerul Sănătății brazilian, care-și dăduse opinia asupra inoperabilității tumorii, a declarat că aceasta dispăruse cu adevărat, fără vreun semn de intervenție chirurgicală pe craniu.

În mod surprinzător, unii dintre inamicii lui Joăo de Deus au devenit pacienții lui satisfăcuți. Pe 3 iulie 1996, de pildă, el l-a zărit printre pacienții care așteptau la rând pe Firto Franki, unul dintre procurorii care-i întocmiseră dosar. Joăo i-a spus: „M-ai urmărit 10 ani. Mi-ai făcut viața un iad, iar acum vii la mine să te-ajut? Știai că munca mea e autentică, pentru că ți-ai trimis prietenii la mine și i-am vindecat. Cu toate acestea, ai continuat să mă persecuți. Ți-am arătat acum, o dată pentru totdeauna, că nu sunt un șarlatan. Recunoști azi, în fața acestor martori, că ai mințit?” Franki a fost de acord și a afirmat public că vindecările lui Joăo de Deus sunt reale.

Sursa: Michael Cremo – Involuția umană, Editura MAR, 2007

Ioan al lui Dumnezeu (John of God), Brazilia (RO)


Comentarii

  1. Foarte bun articol. Am avut ceva de citit extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  2. oprea adriana din tulcea9 sept. 2019, 17:06:00

    Eu am handicap fizic as vrea sa trimit acolo in brazilia la acest om o poza casa imi vindece trpul puteti sa imi dati adresa lui va rog si va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Are calitati de medium indiscutabil dar la pacient functioneaza si placebo , cred ca 80%.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *