40 de alimente de evitat pentru bărbații de peste 40 de ani

Pe măsură ce îmbătrânești, sunt zile în care îți dai seama că nu mai ești la fel de în formă, puternic sau în formă ca înainte. În unele zile, îți dai seama că nu mai poți face lucrurile pe care le făceai înainte. Cu toate acestea, lucrul care te orbește este dieta ta. Metabolismul tău încetinește și chiar și exercițiile pe care obișnuiai să le faci pentru a te menține în formă par inutile. Problema nu este neapărat alimentele pe care le mănânci sau pe care nu ar trebui să le mănânci. În multe cazuri, problema este obișnuită.

Toată viața v-ați obișnuit cu o anumită dietă, iar aceasta nu părea să vă afecteze niciodată. Nu că alimentele nu făceau nimic organismului tău, ci mai degrabă corpul tău se refăcea mai repede decât puteai resimți efectele negative ale alimentelor. Acum, dintr-o dată, trebuie să schimbi o viață întreagă de obiceiuri alimentare proaste și să încerci să încetinești nisipul timpului. Este mai ușor de spus decât de făcut. Obiceiurile sunt greu de rupt, mai ales atunci când nu vezi nimic în neregulă din punct de vedere moral cu ele. Cu toate acestea, dacă vrei să te obișnuiești cât mai repede, iată 40 de alimente pe care trebuie să le eviți când ai peste 40 de ani.

40. Margarină

Margarina a fost puternic criticată în ultima vreme și pe bună dreptate. Arată ca untul, în unele cazuri are chiar gust de unt, dar nu seamănă deloc cu untul. Margarina este un lubrifiant artificial cu grăsimi saturate care blochează arterele și o mulțime de uleiuri procesate. Nu este un prieten al colesterolului. Multe mărci de margarină folosesc propilenglicol, care este un compus artificial. S-a constatat că acest compus crește colesterolul rău și este, de asemenea, asociat cu creșterea în greutate.

Acele clătite de dimineață cu sirop și margarină nu mai pot fi, ca nu cumva să nu vă creșteți șansele de a face un atac de cord sau să începeți să creșteți în lateral. S-ar putea să te coste un pic mai mult, dar ai putea înlocui margarina cu unt sau uleiuri grele, cum ar fi cel de cocos sau de măsline extravirgin. Spre deosebire de margarină, aceste grăsimi și uleiuri sunt bune pentru sănătate.

39. Îndulcitori artificiali

Cei mai mulți dintre noi avem o poftă de dulce și, fără să știm, am încorporat zahăr în majoritatea alimentelor noastre. Cu toate acestea, în ultima vreme, zahărul a fost etichetat ca fiind o otravă a zilelor noastre și, ca atare, oamenii au început să treacă la îndulcitori artificiali. Problema este că acești îndulcitori sunt chiar mai nocivi pentru tine decât zahărul obișnuit. Studiile au arătat că îndulcitorii artificiali, cum ar fi aspartamul, sunt cunoscuți pentru că stimulează pofta de zahăr.

Sigur, nu adaugă calorii nedorite la dieta ta, dar problema este reprezentată de alimentele pe care le însoțesc. Mai mult, studiile au arătat, de asemenea, că acestea cresc riscul unei persoane de a dezvolta diabet și alte probleme de sănătate. Dacă doriți să vă răsfățați cu dulciuri, există opțiuni naturale. Siropul de arțar și mierea sunt printre cele mai bune alegeri. Acestea conțin mulți nutrienți care sunt buni pentru organism și sunt super gustoase.

38. Sucuri acidulate

Este de la sine înțeles că sucurile sunt rele pentru tine: Nu contează câți ani ai. Dar când începi să treci de 40 de ani, corpul tău nu mai procesează eficient otrăvurile. În afară de conținutul de zahăr al băuturilor carbogazoase, care este deja mult mai mare decât doza zilnică recomandată. Colasurile au și alte substanțe chimice toxice. Principalul vinovat, 4-metilimidazol (4-MEI), este colorantul caramel care se găsește în majoritatea cola. Studii recente au arătat că acesta este legat de un risc mai mare de apariție a cancerului.

Când te apropii de 40 de ani, s-ar putea să nu-ți mai dorești neapărat să ai copii, dar dacă încă mai este o posibilitate, ar trebui să renunți la efervescență. Un studiu din 2018, publicat în Journal of Epidemiology, a arătat că bărbații sau femeile care beau băuturi carbogazoase au o rată de fertilitate mult mai mică decât cei care se abțin.

37. Coloranți alimentari

Când ajungi la 40 de ani, probabil că ai văzut cum reacționează copiii la anumiți coloranți alimentari: Devin hiperactivi și te înnebunesc. Când ești mai în vârstă, nu mai devii hiperactiv, dar corpul tău continuă să facă injecții în interior. Deși acești coloranți sunt aprobați de Food and Drug Administration (FDA), coloranții pot conține substanțe care cauzează cancer.

Coloranții alimentari sunt o parte atât de importantă a dietelor, deoarece culoarea vinde. Ceva cu culori vibrante se va vinde mult mai bine decât originalul plictisitor. Suntem cu toții vinovați de a cumpăra alimente care arată bine, indiferent de ceea ce ar putea face corpului nostru. Există, totuși, alternative sănătoase. Alimente precum sucul de sfeclă și sucurile verzi presate la rece sunt pline de vitamine și vă vor oferi toată culoarea pe care o doresc ochii dumneavoastră. Paprika și turmericul sunt condimente care nu au arome copleșitoare, dar care adaugă multă culoare mâncărurilor tale.

36. Cocteiluri zaharoase

Iată o dublă lovitură pentru bărbatul îmbătrânit. Câțiva trebuie să completeze goluri din unele dintre zilele de colegiu din cauza unor petreceri serioase. Happy hour era o scuză pentru a vedea cât de mult puteai să bei în acea oră. Sigur, a doua zi te simțeai ca o epavă, dar înainte ca soarele să apună pe o altă zi, corpul tău își revenise și erai gata pentru mai mult.

Zahărul și alcoolul sunt lucruri de care ar trebui să stai departe, dar combinația dintre cele două este otrăvitoare atunci când îmbătrânești. În plus, să bei unul sau trei pahare în plus când ești la facultate este în regulă, dar dacă la 40 de ani încă te mai îndopi la happy hour, este pur și simplu ciudat. Un cocktail din când în când nu te va ucide, atâta timp cât bei cu moderație.

35. Suc de fructe

Iată o băutură care este prezentată ca fiind sănătoasă. Cu toate acestea, acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Doar pentru că pe sticlă scrie "100% suc" nu înseamnă că este o băutură sănătoasă. Dar care este diferența dintre a bea suc de fructe și a mânca fructe? Dacă un măr pe zi poate ține doctorul departe, de ce un pahar de suc de mere pe zi nu poate face același lucru?

Răspunsul se află în alimentație. Atunci când mâncați fructe, asimilați atât sucul, cât și fibrele. Acest lucru înseamnă că organismul tău îl va digera într-un ritm mult mai controlat și nu vei avea o criză de zahăr. Atunci când bei suc de fructe pur, ingerezi mai multe fructe decât ai fi ingerat dacă ai fi mâncat fructele. Acest lucru înseamnă că ingerați mult mai mult zahăr și niciuna dintre fibre. Rezultatul este un vârf de energie, iar dacă nu o folosești, aceasta se transformă în grăsime.

34. Brioșe

Cu toții iubim un tratament dulce din când în când. Când ești tânăr, corpul tău încă mai poate lupta împotriva efectelor negative, dar odată ce ajungi la 40 de ani, din când în când trebuie să se schimbe în aproape niciodată dacă vrei să-ți păstrezi fizicul. Brioșele cumpărate din magazin sunt unele dintre cele mai proaste bunătăți pe care le puteți obține.

În cele mai multe cazuri, o singură prăjitură poate conține mai mult decât doza zilnică de zahăr și grăsimi. În afară de kilogramele în plus, pe care le veți câștiga treptat, zahărul vă poate accelera procesul de îmbătrânire. Zahărul și sarea au același efect asupra celulelor corpului tău. Le usucă, iar acestea devin tari. Atunci când celulele pielii își pierd hidratarea și elasticitatea, apar ridurile. Dacă ai prea mult zahăr în dieta ta, aceste riduri vor apărea mai repede decât ar trebui.

33. Mezeluri

Nu cunosc pe nimeni care să nu se bucure de un sandviș bun din când în când. Pentru a ușura conștiința, se folosește pâine integrală sau altă pâine sănătoasă. De aici încolo, ingredientele par destul de sănătoase, mai ales dacă îți umpli sandwich-ul cu frunze verzi și alte legume. Problema, însă, constă în carne. Ori de câte ori vezi carne procesată, trebuie să se aprindă luminile de avertizare, deoarece știi că aceasta este plină de o serie de conservanți nenaturali.

Cele mai multe mezeluri au concentrații mari de sodiu, conservanți de nitrați, amidon de porumb modificat și caragenan, toate acestea fiind responsabile pentru creșterea grăsimii de pe burtă și cauzând alte probleme grave de sănătate. Dacă nu puteți să vă stăpâniți pofta, ar trebui să optați pentru cărnurile cele mai puțin distructive. Opțiunile de pui și curcan prăjit sunt, în general, mai bune pentru tine decât șuncile și tipurile de bacon. Asigură-te că verifici informațiile nutriționale dacă nu știi ce să alegi.

32. Carnea carbonizată

Există foarte puține lucruri care se apropie de a aprinde grătarul într-un weekend fierbinte de vară și de a pune niște carne pe grătar. Singura problemă este grătarul și flăcările deschise. Este ironic cât de rău poate fi ceva pentru sănătate, chiar dacă miroase și are un gust atât de bun. Pieptul de pui fără piele, care este carnea preferată de doctor, devine un coșmar cancerigen atunci când te decizi să îl gătești la foc deschis.

Atunci când gătiți carnea la foc deschis sau la temperaturi foarte ridicate, proteinele pot dezvolta amine heterociclice (HCA), precum și hidrocarburi aromatice policiclice (HAP). Pe scurt, aceste substanțe chimice pot modifica ADN-ul unei persoane și, în acest proces, crește riscul de apariție a cancerului. Dacă trebuie să folosiți grătarul, închideți capacul și folosiți-l ca pe un cuptor. Veți obține același gust afumat, fără toate substanțele rele.

31. Nachos cu brânză

Este ziua meciului și vrei să te răsfeți cu niște nachos crocante. Nu și atunci când ai peste 40 de ani, nu. Nachos în sine nu sunt atât de răi pentru tine; există de fapt niște nachos sănătoși în zilele noastre. Problema vine cu sosul. Sosurile pentru nachos sunt saturate cu coloranți artificiali, conservanți și arome fabricate în laborator. Nu brânza din sos este cea care îi dă o culoare fantastică.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă îndepărtați complet de gustarea preferată din ziua meciului. Puteți să vă pregătiți sosurile de casă cu un efort minim și pot fi și sănătoase. Cum? Folosește brânză adevărată atunci când îți faci sosul și adaugă câteva ierburi pentru un plus de aromă. Dacă aveți un deget verde, puteți adăuga întotdeauna ierburi proaspete din grădina dvs. Nu există nicio limită la ceea ce puteți face dacă vă puneți mintea la contribuție. Nu este la fel de instantaneu ca ceea ce este cumpărat din magazin, dar este mult mai sănătos.

30. Comanda chinezească la domiciliu

Sunt seri în care nu vrei să gătești și să ți se livreze ceva la ușă pare a fi singura opțiune. Atunci când te lovește pofta de mâncare la pachet, încearcă să stai departe de mâncare chinezească. În general, mâncărurile sunt încărcate cu sodiu și zahăr. Alimente precum General Tso's și puiul lo mein sunt doar câteva dintre neplăcerile pe care ar trebui să le evitați.

Credeți sau nu, sodiul și zahărul sunt cele mai mici probleme ale dumneavoastră. Nu faceți nicio greșeală, mâncarea chinezească este uimitoare, dar aroma este obținută cu glutamat monosodic (MSG). Această substanță care sporește aroma a fost legată de multe efecte secundare. Nu suferiți de o mahmureală prematură. Durerea de cap, greața și slăbiciunea pe care le simțiți ar putea foarte bine să fie din cauza MSG-ului pe care l-ați ingerat. S-ar putea să nu fie mâncare chinezească la pachet, dar puteți face mâncăruri similare acasă cu aceleași ingrediente, fără MSG și zahăr.

29. Șuncă de curcan

Șunca de curcan este la fel ca orice altă carne de mezeluri. Conservanții adăugați și alte substanțe care se adaugă la amestec o fac să fie otrăvitoare pentru organismul tău. Dacă vrei să eviți acel atac de cord iminent, trebuie să renunți la bacon. Sau poate că vrei să încerci o versiune mai sănătoasă pentru a încerca să te menții în formă, așa că optezi pentru șunca de curcan. La urma urmei, are cu aproximativ 13 calorii mai puține decât originalul pe felie. Din păcate, vă păcăliți doar pe voi înșivă.

Slănina de curcan are mai multe grăsimi saturate și sodiu decât slănina normală, ceea ce înseamnă că nu veți face decât să puneți pe calea cea mai rapidă acel atac de cord iminent. Cea mai bună alternativă este să frigeți curcanul la grătar acasă. După ce toată lumea și-a mâncat porția, tăiați resturile în fâșii subțiri și prăjiți-le în ulei de măsline. Este o carne gustoasă pentru sandvișuri sau o gustare ușoară.

28. Paste albe și pâine albă

Aceasta este probabil una dintre cele mai greu de eliminat din dieta ta. Pastele albe și pâinea albă sunt versatile, iar dacă nu ești atentă la ceea ce mănânci, ai putea ingera mult mai mult decât ar trebui. Pâinea și pastele albe sunt făcute din cereale rafinate, ceea ce înseamnă că au fost lipsite de toate fibrele și nutrienții și au devenit foarte glicemice. Acest lucru spune că tensiunea arterială crește și scade rapid.

Când mănânci prea mult paste și pâine, poți dezvolta diabet și poți deveni obez, deoarece organismul tău nu poate procesa carbohidrații suficient de repede. Dacă nu puteți renunța la paste și pâine, optați pentru alternativa bogată în fibre și nerafinată. Pastele brune, integrale și cele pe bază de fasole vă vor oferi fibrele necesare pentru a vă menține regularitatea. Același lucru este valabil și pentru pâine. Pâinea integrală și germinată este printre cele mai sănătoase opțiuni disponibile.

27. Dressing fără grăsimi

De multe ori, atunci când oamenii sunt supraponderali și doresc să facă ceva în legătură cu greutatea lor, primul lucru pe care îl fac este să caute înlocuitori cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Dressingul fără grăsimi se numără printre cele mai mari capcane în care oamenii sunt prinși. Sigur, nu are grăsimi, dar este încărcat cu zahăr, sare și alți aditivi. În cele mai multe cazuri, acestea au mai multe ingrediente dăunătoare decât omologii lor cu grăsimi complete.

Poți să-ți faci acasă dressingul cu ingrediente sănătoase; tot ce ai nevoie este un robot de bucătărie. Dacă nu aveți unul, puteți face un dressing universal cu ulei de măsline, oțet, semințe de susan, semințe de mac și puțină miere. Adăugați totul după gust, agitați și voila.

26. Produse lactate fără grăsimi

În anii '90, a existat un impuls semnificativ în rândul celor preocupați de sănătate de a promova produsele fără grăsimi. Problema cu produsele fără grăsimi este că, în general, acestea sunt lipsite de gust și oamenii ajung să mănânce mai mult din cauza satisfacerii poftelor. Pentru a face alimentele mai gustoase, companiile adaugă zahăr și sare, ceea ce este contraproductiv. Studii recente au arătat că zahărul este legat de mai multe boli decât grăsimile.

Lactatele fac parte integrantă din dieta ta, așa că nu le poți elimina complet. Cu toate acestea, unele produse cu grăsimi complete ajută la lupta pentru pierderea în greutate. Untul hrănit cu iarbă este plin de vitamine și alte substanțe nutritive și ajută la încetinirea procesului de absorbție a zahărului. Optați pentru laptele integral. Are mai multe calorii, dar este și mai sățios. De asemenea, nu există dovezi care să sugereze că acesta crește riscul de boli de inimă sau de diabet.

25. Iaurt cu aromă

Nu se poate nega faptul că iaurtul aromat este mult mai satisfăcător decât iaurtul grecesc. Cu toate acestea, la fel ca majoritatea celorlalte alimente aromatizate, este plin de zahăr suplimentar și alte arome pe care corpul tău nu ar trebui să încerce să le digere. În plus, iaurtul grecesc este plin de proteine sățioase și are un conținut scăzut de zahăr.

Dacă gustul este ceva ce vă descurajează să cumpărați opțiunea sănătoasă, puteți adăuga o aromă proprie. Completați-o cu niște fructe bogate în fibre și câteva nuci. Dacă nu este suficient de dulce, puteți adăuga și puțină miere. Nu numai că îi sporești aroma, dar îți faci iaurtul mai sănătos. Fructele adaugă vitamine esențiale, iar nucile sunt pline de uleiuri omega-3. Mierea este, de asemenea, plină de antioxidanți cu sunt cunoscuți pentru a atenua alergiile. Zahărul din miere, împreună cu cel din fructe, vă va da impulsul de energie de care aveți nevoie pentru a vă pune pe picioare dimineața.

24. Conserve de fructe

Iată o altă dulceață la care trebuie să vă luați adio. S-ar putea să scrie fructe pe conservă, dar nu există aproape nimic sănătos în conținutul acesteia. Fructele sunt îmbibate și conservate în sirop, arome artificiale și o mulțime de alte substanțe chimice care sunt făcute pentru a-ți mări burta.

Companiile alimentare au încercat să ușureze conștiința maselor din ce în ce mai preocupate de sănătate, dezvoltând varietăți neîndulcite. Conținutul de zahăr ar putea fi la un nivel acceptabil, dar fructele sunt în continuare lipsite de fibre și de alți nutrienți. Vă umpleți stomacul cu alimente nutritive care nu au nicio valoare dietetică. De asemenea, vitaminele pe care le găsești de obicei în fructele proaspete sunt în primul rând distruse în timpul procesului de conservare. În schimb, obișnuiește-te să folosești fructe proaspete în deserturile tale și află ce îndulcitori sănătoși poți folosi.

23. Sirop pentru clătite

Este de la sine înțeles că ar trebui să lăsați siropul de clătite suficient de bine în pace. Deja comiteți un păcat alimentar prin faptul că mâncați clătite. Când adaugi sirop la amestec, nu faci decât să înrăutățești lucrurile. Dacă folosești sirop cu aromă de arțar, nu faci decât să-ți păcălești papilele gustative.

Siropurile aromatizate sunt fabricate din sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză. Fructoza din fructe nu este o problemă, dar de îndată ce este concentrată, se întâmplă lucruri rele. A fost legată de sindromul metabolic și de creșterea grăsimii de pe burtă, pentru început. Pe măsură ce îmbătrâniți, veți ajunge să realizați că nimic nu se apropie de produsele naturale. Omul nu a găsit încă modalități de a face ca alimentele artificiale să fie la fel de sănătoase ca și omologul lor natural. Rămâi la siropul de arțar adevărat. S-ar putea să fie scump, dar este plin de antioxidanți și de alte oligoelemente, toate acestea de care corpul tău îmbătrânit are nevoie.

22. Toppinguri bătute

Aici este locul unde liniile nutriționale încep să se estompeze. În zilele noastre, frișca a revenit în meniul alimentelor sănătoase, deoarece conține grăsimi sănătoase și alte bunătăți. Așadar, de ce este frișca atât de rea pentru o persoană? Este singura cremă care a fost amestecată până când este ușoară și pufoasă. Ei bine, acesta este cazul atunci când vă faceți propria frișcă acasă.

Frișca cumpărată din magazin este groaznică pentru tine și nici măcar nu este făcută din smântână adevărată. Există câteva ingrediente dubioase, inventate în laborator, cum ar fi uleiul vegetal parțial hidrogenat și siropul de porumb, care alcătuiesc cea mai mare parte a "smântânii". Niciunul dintre aceste ingrediente nu este prietenos cu silueta și veți lua în greutate în scurt timp dacă doriți să vă răsfățați. Dacă nu vă place să vă preparați propria cremă, folosiți în schimb smântână proaspătă. Are un gust fantastic cu aproape orice și puteți fi siguri că este smântână și nu un înlocuitor artificial.

21. Fast-food

Nu este nicio surpriză aici: Mâncarea de tip fast-food este o interdicție categorică atunci când ajungi la 40 de ani. Când mănânci fast-food, ai tendința de a dori mai mult din el, așa că este inteligent să îl eviți împreună. Mâncarea rapidă a fost, de asemenea, legată de diabetul de tip 2 și de rezistența la insulină. Un studiu recent efectuat pe 3.000 de participanți a arătat că persoanele care au mâncat fast-food mai mult de două ori pe săptămână au fost de două ori mai predispuse să dezvolte rezistență la insulină și, ulterior, diabet. Nici măcar nu am atins încă problemele de greutate care gravitează în jurul fast-food-ului!

Otrava se află în denumirea "fast". Cele mai multe dintre aceste alimente vin premergătoare și au trecut printr-un proces de conservare. Apoi, mai este și conținutul de zahăr: Este prea mult. În cele din urmă, multe companii de fast-food se bazează pe MSG pentru a spori gustul alimentelor lor. În cele din urmă, ajungi să poftești mai mult și să mănânci în exces.

20. Supă la conservă

Nu doar de dulciuri trebuie să te ferești când îmbătrânești. Partea sărată are, de asemenea, câteva elemente pe care e mai bine să le eviți. Supa la conservă este un lucru de care te poți lipsi. O porție de supă la conservă va consuma jumătate din doza zilnică de sodiu, iar majoritatea sortimentelor au adăugat MSG pentru a spori aroma.

În schimb, cu puțină planificare, veți descoperi că prepararea unei supe este una dintre cele mai ușoare mese pe care le puteți face. Cumpărați niște bulion de oase și adăugați resturile de carne și legume pentru o supă omogenă. Supa de oase este bogată în colagen, ceea ce este excelent pentru pielea ta. Acesta reface elasticitatea celulelor pielii.

19. Sos pentru paste făinoase

Pastele se află deja pe lista celor mai obraznici pentru cei peste 40 de ani, iar sosul nu este cu nimic mai bun. Ei bine, cel puțin pentru unii dintre ei. Sosurile cumpărate din magazin au, de obicei, roșii sau pastă de tomate ca bază, dar la ingredientele adăugate trebuie să fiți atenți. Aceste sosuri conțin adesea uleiuri inflamatorii și un plus de zahăr și sare, iar aici sosul devine otravă.

Pe de altă parte, ceea ce este grozav la sosul pentru paste sunt versiunile făcute în casă. Pastele sunt unul dintre cele mai versatile feluri de mâncare și nu te oprește decât imaginația ta să faci niște mese delicioase. Orice carne poate fi adăugată în sosul tău, ca să nu mai vorbim de brânză. Nu vă sfiiți nici cu smântâna. Smântâna proaspătă este partenerul perfect pentru orice sos pentru paste. Îți va face felul de mâncare foarte bogat, ceea ce înseamnă, de asemenea, că nu vei mânca prea mult.

18. Unt de arahide procesat

Cu toții ne amintim sandvișurile cu unt de arahide și jeleu pe care le mâncam în copilărie. Acum că ați crescut, este timpul să lăsați untul de arahide în pace. La fel ca în cazul multor alte lucruri, valoarea nutritivă a untului de arahide este aruncată pe fereastră atunci când încep să se adauge uleiuri vegetale hidrogenate și procesate. Untura plină de proteine se transformă într-una care sporește colesterolul. Untul de arahide pur poate fi considerat un superaliment. Nu numai că este bogat în proteine, dar are și o serie de alte beneficii. Este legat de niveluri mai scăzute de colesterol și, de asemenea, de prevenirea diabetului.

De asemenea, este plin de antioxidanți și fibre alimentare, care fac minuni pentru metabolismul tău. Un lucru pe care o persoană de peste 40 de ani l-ar aprecia. Așadar, data viitoare când mergeți la cumpărături, nu săriți după Skippy din comerț. Găsiți o alternativă naturală.

17. Uleiuri vegetale

Corpul tău funcționează cel mai bine atunci când este în echilibru. De asemenea, aveți nevoie de anumite uleiuri pentru a menține lucrurile în echilibru. Unul dintre dezechilibrele majore cu care ne luptăm în cadrul secolului 21 este cel al grăsimilor polinesaturate omega-6, sau acizii grași omega-6 și acizii grași omega-3. Ambii acizi grași sunt importanți, dar un echilibru este esențial. Uleiurile vegetale, cum ar fi uleiurile de soia, de porumb și de semințe de bumbac, sunt bogate în acizi grași omega-6 și, prin urmare, este ușor să îți dezechilibrezi organismul atunci când consumi prea multe uleiuri vegetale.

Cele mai multe alimente prăjite sunt saturate în uleiuri vegetale, iar noi folosim în mod obișnuit uleiuri vegetale și atunci când gătim acasă. Prin urmare, dacă doriți să mențineți un echilibru sănătos, alternați între uleiurile vegetale și uleiurile de măsline extravirgine. Inima ta va fi sănătoasă și te vei simți și tu mai bine.

16. Macaroane cu brânză la cutie

Când vine vorba de mese rapide și ușoare, nimic nu se apropie de macaroanele cu brânză din cutie. Când erai copil, să înghiți bol după bol nu era nimic. Acum, că ai trecut de bariera vârstei de 40 de ani, ar trebui să te gândești dacă vrei să mergi pe calea amintirilor și să deschizi o altă cutie. Întrebați-vă cât de natural poate fi ceva din acea cutie. Este o mâncare gustoasă, dar conține mai mult de 30% din doza zilnică recomandată de sodiu. De asemenea, pastele albe nu vă fac niciun favor nivelului de zahăr din sânge.

Acesta este doar începutul. Pentru a obține acea aromă de brânză, se folosesc arome de brânză foarte procesată. În cele mai multe cazuri, în brânza pudră se găsește o concentrație mare de ftalat. Aceasta este o substanță care poate cauza unele probleme serioase, inclusiv dereglări hormonale.

15. Cafea îmbuteliată

În primul rând, de ce sunt atât de mulți oameni atrași de cafeaua îmbuteliată în zilele noastre? Oare nu mai este suficient de bun milkshake-ul de cafea? Indiferent, ai face tot posibilul să stai departe de majoritatea acestor băuturi reci. Deși unele dintre ele au o anumită valoare nutritivă și îți stimulează metabolismul, multe fac exact contrariul.

Orice băutură rece cu aromă va avea un exces de zahăr și calorii care vă va distruge talia. Zahărul în plus crește, de asemenea, riscul de a dezvolta diabet și îți dă peste cap hormonii, așa că nu fi surprinsă când vei avea brusc din nou acnee. Multe mărci de cafea rece nici măcar nu sunt făcute din boabe de cafea reale. În schimb, folosesc cafea instant care nu are nici pe departe valoarea nutritivă a celei reale. Lăsați cafeaua în categoria "băutură caldă"; există o mulțime de alte băuturi reci din care puteți alege.

14. Gofre prăjite

Cei mai mulți adulți vă vor spune că micul dejun este cel mai grăbit moment al zilei. Trebuie să te hrănești pe tine și pe familia ta și să fii pregătit pentru zi. De dragul comodității și al timpului, optezi pentru mese rapide și convenabile pentru a-i trimite pe toți în direcții diferite. Industria alimentară știe acest lucru și exploatează acest lucru și oferă familiilor căi de ieșire ușoare. Intră gofrele prăjite pentru a salva ziua.

Acum că ai 40 de ani, nu mai poți alege calea ușoară. Gofrele prăjite sunt cât se poate de nesănătoase. Abia dacă au fibre și vă vor da un impuls rapid, dar atât. Vei observa, de asemenea, că ți se face foame mult mai repede. Există însă o alternativă sănătoasă: Luați o banană sau două, faceți-le piure și bateți-le în două sau trei ouă. Radeți puțină brânză în amestec și veți obține un amestec echilibrat de clătite cu fulgi.

13. Sucuri dietetice

Acum că ai 40 de ani, este timpul să reduci consumul de sucuri. S-ar putea să fiți tentat să vă continuați obiceiurile, dar să optați pentru alternativele fără zahăr sau cu zero calorii este cam cel mai rău lucru pe care îl puteți face. Îndulcitorii artificiali din sucurile dietetice sunt dăunători pentru tine. Singurul lucru pe care reușesc să îl facă este să vă stimuleze pofta de mai mult suc. În multe cazuri, acești îndulcitori sunt de 200-600 de ori mai dulci decât zahărul, așa că se folosește o cantitate mult mai mică. Cu toate acestea, din cauza acestei concentrații ridicate, îndulcitorii artificiali pot declanșa pancreasul să elibereze insulină la momentul nepotrivit.

Apropo de îndulcitori, aspartamul este una dintre cele mai rele substanțe chimice pe care le puteți introduce în organism. Pe măsură ce se fac mai multe cercetări, lista efectelor adverse cu care este asociat aspartamul continuă să crească, de la dureri de cap la greață și chiar orbire. Aceasta este o substanță chimică de care doriți să stați departe.

12. Alimente fără gluten

Se pare că, dintr-o dată, lumea este intolerantă la gluten. De acord, unii oameni au sensibilitate la gluten sau boala celiacă, dar dacă nu ești unul dintre ei, glutenul este în regulă atâta timp cât, la fel ca orice altceva, este consumat într-un mod echilibrat. Pe măsură ce îmbătrânești, corpul tău are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi pentru a continua să funcționeze.

Multe alimente din cereale integrale conțin fibrele de care aveți nevoie pentru a vă echilibra nivelul de zahăr din sânge. Fibrele absorb, de asemenea, apa, ceea ce ajută organismul dumneavoastră să proceseze și să digere alimentele, menținându-vă regulat. De asemenea, cerealele integrale favorizează bacteriile sănătoase de care aveți nevoie pentru a digera alimentele și pentru a extrage majoritatea substanțelor nutritive. Există, totuși, produse bogate în gluten de care vă puteți feri. Orice cereale rafinate, cum ar fi pâinea albă și pastele albe, sunt teribile pentru tine. Au gluten, dar nu au niciuna dintre fibrele de care are nevoie organismul tău.

11. Pești de crescătorie

Nu se poate nega faptul că peștele trebuie să facă parte din alimentația dumneavoastră, dar, având în vedere creșterea populației mondiale și scăderea numărului de pești, s-a înregistrat o creștere a produselor din pește de crescătorie. Deși ar putea părea o idee bună, în teorie, peștii de crescătorie nu sunt la fel de buni pentru tine ca cei sălbatici. Problema vine de la dieta lor.

Acești pești cresc în captivitate și depind de hrană. Dieta lor îi face să fie bogați în acizi grași omega-6 și sfârșesc prin a vă dezechilibra organismul. Peștii sălbatici nu au această problemă și vă oferă cantitatea potrivită de acizi grași pentru a menține totul în echilibru. Căutați în magazine peștele organic sau sălbatic. S-ar putea să coste un pic mai mult, dar au beneficii antiinflamatorii și multe alte beneficii.

10. Shake-uri proteice din comerț

Fit is the new skinny, iar piața shake-urilor proteice și a altor produse din zer a explodat. Cu toate acestea, pentru corpul de peste 40 de ani, va trebui să vă mulțumiți cu proteine naturale dacă doriți să vă măriți în volum. Multe dintre aceste produse cumpărate din magazine sunt pline de aditivi artificiali, arome, zaharuri adăugate, uleiuri hidrogenate și alți conservanți. Asta ca să nu mai vorbim de toate caloriile suplimentare ambalate în fiecare porție. Vă veți îngrășa, dar cu siguranță nu în sensul muscular al cuvântului.

Există multe alimente bogate în proteine pe care le puteți încorpora în dieta dumneavoastră și nu va trebui să cheltuiți sute de dolari pe shake-uri scumpe. Puiul fără piele se numără printre cele mai bogate alimente bogate în proteine pe care le puteți consuma. Cu toate acestea, dacă ești vegetariană, ai opțiuni și sub formă de năut sau fasole.

9. Cartofi prăjiți

Un burger și cartofi prăjiți ies din discuție când ajungi la 40 de ani. S-ar putea să te gândești că a mânca doar niște cartofi prăjiți nu poate fi atât de rău. La urma urmei, ce este un cartof prăjit, dacă nu un cartof gătit în ulei? Poate că sunt făcuți din cartofi, dar odată ce îi prăjești, sunt foarte departe de cartofi din punct de vedere nutrițional. Pentru început, cartofii prăjiți nu mai au coaja cartofului, iar acolo se află majoritatea fibrelor și nutrienților. În schimb, ești tratat cu niște grăsimi și sodiu neplăcute.

Aproape nimeni nu mănâncă cartofi prăjiți ca o masă de sine stătătoare. Aceștia sunt de obicei însoțiți de un burger, iar acesta este un vehicul pentru alte sosuri și săruri saturate de zahăr. Ca să nu mai vorbim de grâul rafinat al chiflei de burger. Dacă vrei să mănânci cartofi prăjiți, fă-i de casă, cu pielea încă intactă, și frige-i la cuptor.

8. Carne de vită

Aceasta este o pastilă amară de înghițit pentru majoritatea bărbaților. Dacă nu mai poți mânca carne de vită, este aproape ca și cum o parte din tine moare. Dar nimeni nu a spus însă că îmbătrânirea va fi ușoară. Carnea roșie nu va avea, din păcate, o apariție frecventă în meniurile tale atunci când vei ajunge la 40 de ani. Problema nu este legată de carnea roșie în sine, ci mai degrabă de epoca în care trăim. Totul trebuie să fie mai rapid, iar noi avem tendința de a consuma mai mult și într-un ritm mai rapid decât ceea ce poate fi produs.

Din acest motiv, oamenii de știință au inventat cocktailuri de hormoni pentru a accelera procesul de creștere. Carnea era mai hrănitoare pe vremuri, deoarece animalele umblau în libertate și mâncau hrană naturală. Din cauza tuturor lucrurilor pe care le adăugăm în alimentația lor, carnea se schimbă și devine nesănătoasă.

7. Gogoși

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că gogoșile sunt scoase din meniu pentru bărbatul de 40 de ani. Aceste bunătăți delicioase nu sunt deloc prietene cu stomacul sau metabolismul tău. Dacă descompui gogoașa, pur și simplu nu există nicio valoare nutritivă. În primul rând, aluatul este făcut din grâu rafinat, ceea ce afectează nivelul de zahăr din sânge. Apoi, este înmuiat în ulei vegetal și prăjit, adăugând la numărul deja ridicat de calorii.

Apoi, mai este tot zahărul. În final, o singură gogoașă are aproape 300 de calorii. Chiar dacă mâncați doar una pe zi, tot vă puteți îngrășa destul de mult într-o perioadă scurtă de timp. De asemenea, acestea sunt rele pentru inimă din cauza naturii rafinate a tuturor ingredientelor. Grăsimile trans din uleiul în care este prăjită îți vor crește colesterolul și riscul de boli de inimă.

6. Mâncăruri congelate

În primul rând, mă bucur că aceste mese sunt pe listă. Sigur, nu necesită niciun efort pentru a le pregăti, dar sunt cât se poate de puțin apetisante. În general, nu au un gust atât de bun și, de asemenea, nu au valoarea nutritivă a unei mese decente gătite acasă.

Aceste mese sunt de obicei lipsite de fibre, ceea ce înseamnă că vor trece prin corpul tău în timp record. Cu toate acestea, acest lucru nu este ideal, deoarece corpul tău nu va avea timp să absoarbă puținii nutrienți care se află în masă.

Apoi vin adaosurile: Mesele din congelator sunt de obicei făcute cu prea mult sodiu și zahăr și prea puține proteine și grăsimi sănătoase. Este mai bine să petreceți puțin timp pe Google și să căutați câteva rețete ușor de preparat. Veți fi uimit de ceea ce puteți face cu foarte puțin efort.

5. Băuturi energizante

Când ajungi la 40 de ani, ai impresia că energia este uneori o marfă foarte rară. Nu contează cât de mult dormi; tot te simți secătuit și obosit. Ai putea fi iertat să cazi în tentație și să înghiți din când în când o băutură energizantă. Totuși, acest lucru este foarte contraproductiv, deoarece aceste băuturi sunt foarte bogate în zahăr și cofeină. Acest lucru înseamnă că veți avea un impuls temporar de energie, dar imediat ce preparatul dispare, corpul dumneavoastră se prăbușește.

Albul tău perlat va fi primul indiciu că ești un utilizator frecvent când vine vorba de băuturi energizante. Acestea au tendința de a vă roade smalțul dinților, lăsându-vă pete inestetice. Zahărul te deshidratează, de asemenea, ceea ce va face ca pielea ta să arate mai bătrână de 40 de ani. Renunță la băutura energizantă și, în schimb, fă-ți timp pentru niște exerciții fizice și bea multă apă.

4. Burgeri vegetarieni

Iată un element pe care nu multă lume l-a prevăzut. Cei mai mulți dintre noi "știm" deja că burgerii din carne de vită ies din discuție, dar burgerii vegetali? S-ar putea să existe urme de legume adevărate, dar acestea nu au nici pe departe aceeași valoare nutritivă ca legumele normale. În primul rând, acești burgeri nu sunt mari furnizori de vitamina B12, ceea ce înseamnă că veți deveni cărunt mult mai repede decât credeți. Aceasta nu este o veste bună pentru bărbatul de 40 de ani care face tot posibilul să pară puțin mai tânăr. Apoi, mai sunt și celelalte uleiuri esențiale.

Burgerii vegetali sunt o altă masă bogată în sodiu și acizi grași omega-6. Burgerii din carne de vită, pe de altă parte, au mai mult decât suficienți acizi grași omega-3. Omega-3 a fost legat de o scădere a riscului de a dezvolta boli de inimă. De asemenea, dă un impuls metabolismului și veți pierde în greutate în cel mai scurt timp.

3. Bomboane fără zahăr

Nu cunosc mulți bărbați care să nu aibă poftă de dulciuri. Dar consumul de zahăr trebuie redus drastic atunci când ajungi la 40 de ani. Mulți oameni optează pentru bomboane și alimente fără zahăr pentru a încerca să își reducă aportul de zahăr. Pare o idee bună, în teorie, având în vedere că îndulcitorii artificiali au un efect mult mai redus asupra nivelului de zahăr din sânge și pot fi folosiți ca un instrument pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, ar fi bine să cântărești câteva efecte secundare înainte de a renunța la zahăr.

În primul rând, au existat cazuri în care persoana respectivă are probleme cu stomacul, iar bomboana acționează mai degrabă ca un laxativ. Talia este o altă zonă afectată, având în vedere că ficatul nu-și mai poate face treaba cum trebuie.

2. Doritos

Să recunoaștem: Doritos sunt uimitoare. Au un gust de rai și poți să termini o pungă proaspăt desfăcută în cel mai scurt timp. Acest lucru este foarte bine atunci când ești mai tânăr și corpul tău poate face față caloriilor, dar când ajungi la 40 de ani, trebuie să îți controlezi mult mai bine porțiile. Corpul tău este uimitor și foarte adaptabil. De asemenea, învață cum să se descurce cu mult mai puțin și să folosească mai puține calorii pe măsură ce îmbătrânește.

Doritos nu joacă bine în acest scenariu, deoarece MSG este unul dintre ingredientele folosite pentru a spori aroma. De asemenea, îți crește pofta de mai mult, exact motivul pentru care se pare că nu te poți opri din mâncat odată ce ai deschis punga. Aveți mult mai puțin control asupra mărimii porțiilor, iar talia dumneavoastră este cea care este pedepsită.

1. Carnea uscată

Carnea uscată nu este neapărat gustarea preferată de toată lumea, dar pentru cei cărora le place gustul mezelurilor, fiți atenți la carnea uscată. Atunci când carnea uscată este atârnată la uscat, trebuie să fie conservată, altfel devine mucegăită sau putrezește. Acești conservanți și condimente sunt foarte bogate în sodiu, care nu este prietenul inimii tale. Dieta paleo este o modă mai nouă în rândul pasionaților de fitness, iar carnea uscată se numără printre alimentele de top prescrise ca o gustare pentru antrenament.

Motivul popularității sale este reprezentat de proteinele pe care le furnizează. În cantități mici, carnea uscată nu este chiar atât de rea pentru tine, iar cei care o iubesc îți vor spune că este foarte dificil să respecți porția prescrisă. Datorită grăsimilor mononesaturate dintr-un jerky, acesta nu crește nivelul de insulină și, prin urmare, nu declanșează organismul să stocheze grăsimi. Cu toate acestea, prea multă carne tocată poate avea efectul opus și vei aduna kilograme în plus în scurt timp.

Sursa: https://medical-news.org/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *