10 lucruri care sunt considerate „normale” în alte țări, dar care nouă ni se par ciudate

Există peste 190 de țări răspândite pe glob, iar fiecare dintre ele are propriul cod cultural unic. Deși stereotipurile ne pot familiariza cu anumite aspecte culturale, există multe fapte care pot fi însușite cu adevărat doar prin experiența directă într-o țară nouă. Am pregătit o compilație de fapte intrigante din diferite țări ale lumii, aducându-vă cunoștințele la îndemână.

1. În Slovacia, cina de Crăciun începe în cadă.


În Slovacia există o tradiție unică de Crăciun. Oamenii lasă crapul, care este destinat pentru cină, să înoate în cadă timp de câteva zile. Această practică ajută crapul să își curețe sistemul digestiv, deoarece este un animal care se hrănește de jos. Așadar, în această perioadă, oamenii nu fac baie decât dacă vor să împartă cada cu un pește.

2. În Japonia se folosesc căzi de baie din lemn.


Furo, cunoscută și ca Ofuro, este o baie tradițională japoneză. Aceste căzi de lemn sunt folosite nu pentru a curăța corpul, ci mintea. După o zi grea de muncă, ei vin acasă cu nerăbdare să se relaxeze și să se încălzească în furo.

3. Este interzisă purtarea costumelor de baie într-o saună germană.

Dacă vă aflați vreodată în Germania, să nu fiți surprinși dacă vedeți o mulțime de oameni dezbrăcați de toate genurile într-o saună publică. Pentru germani, acest lucru este ceva complet normal. Conform tradiției, toate genurile au voie să fie în saună, dar este interzisă purtarea costumelor de baie în saună.

4. Oamenii din Regatul Unit organizează un concurs de rostogolire după o roată uriașă de brânză.

Devenit oficial un sport extrem, Cooper's Hill Cheese Roll este o competiție în care oamenii se întrec pe un deal de 200 de metri urmărind o roată uriașă de brânză. Există mai multe teorii cu privire la originea acestei tradiții. Unii spun că era vorba despre revendicarea drepturilor de pășunat pe terenurile comune și în jurul Cooper's Hill, alții cred că ar fi putut fi un ritual de fertilitate.

5. Peștele stricat este un aliment tradițional în Suedia.


Din secolul al XVI-lea, heringul din Marea Baltică, ușor sărat și fermentat, face parte din bucătăria suedeză. Înainte de a fi sigilat și vândut în cutii de conserve, peștele este supus unui proces de fermentare de două luni într-o saramură. Această fermentație conferă peștelui un puternic miros de ou stricat.

6. Stâlpii de bambus sunt folosiți ca șine de uscare pentru rufe în Singapore.


În Singapore, pentru uscarea rufelor se folosește o metodă unică numită sistemul țeavă-punct. Acest sistem presupune fixarea rufelor curate pe stâlpi de bambus, care sunt apoi introduși în prizele din fața ferestrelor bucătăriilor, asemănător stâlpilor de steag. Sistemul „pipe-socket” este întâlnit în mod obișnuit în cartierele de locuințe publice mai vechi, unde locuiește majoritatea populației.

7. În Țările de Jos, scările sunt de obicei foarte abrupte și înguste.


Pentru unii străini, scările din Țările de Jos pot părea mai degrabă un pericol pentru siguranță decât orice altceva. Acest lucru se datorează stilului istoric de construcție, în care clădirile au fost proiectate pentru a maximiza spațiul vertical în loc de spațiul orizontal, economisind fiecare centimetru posibil.

8. Transportul public din Luxemburg este gratuit.


Luxemburg este prima țară din lume care oferă transport public gratuit la nivel național pentru toată lumea. Aveți nevoie de un bilet doar dacă călătoriți în clasa întâi cu trenuri naționale sau dacă intenționați să treceți granița cu Germania, Franța sau Belgia.

9. Semafoarele din Japonia par să fie albastre.

Inițial, semafoarele din Japonia erau verzi, așa cum decretează legislația internațională privind traficul. În ciuda acestui fapt, documentele oficiale de trafic ale țării se refereau la semafoarele verzi ca fiind „ao” (albastru) mai degrabă decât „midori” (verde). „Midori” este un cuvânt destul de nou pentru a descrie culoarea, astfel că nu a mai fost folosit niciodată în documentele oficiale. Lingviștii japonezi au cerut ca greșeala să fie corectată, iar guvernul a găsit un compromis.

Acesta a impus utilizarea celei mai albastre nuanțe de verde posibilă pentru semafoare, respectând astfel reglementările internaționale și permițând în același timp utilizarea în continuare a termenului „ao”. Astfel, în ciuda aparențelor, semafoarele din Japonia sunt, din punct de vedere tehnic, albastru-verde. Este o soluție birocratică care a funcționat.

10. Italienii nu beau cappuccino după ora 11 A.M.


În Italia, cappuccino este savurat de obicei dimineața. Micile dejunuri italiene sunt de obicei mici și dulci, iar cantitatea generoasă de lapte dintr-un cappuccino servește ca o mini-masă în sine. Bogăția cappuccino-ului completează cantitatea mică de mâncare consumată de obicei în primele ore ale zilei.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *