Există peste 190 de țări răspândite pe glob, iar fiecare dintre ele are propriul cod cultural unic. Deși stereotipurile ne pot familiariza cu anumite aspecte culturale, există multe fapte care pot fi însușite cu adevărat doar prin experiența directă într-o țară nouă. Am pregătit o compilație de fapte intrigante din diferite țări ale lumii, aducându-vă cunoștințele la îndemână.
1. În Slovacia, cina de Crăciun începe în cadă.
2. În Japonia se folosesc căzi de baie din lemn.
3. Este interzisă purtarea costumelor de baie într-o saună germană.
Dacă vă aflați vreodată în Germania, să nu fiți surprinși dacă vedeți o mulțime de oameni dezbrăcați de toate genurile într-o saună publică. Pentru germani, acest lucru este ceva complet normal. Conform tradiției, toate genurile au voie să fie în saună, dar este interzisă purtarea costumelor de baie în saună.
Devenit oficial un sport extrem, Cooper's Hill Cheese Roll este o competiție în care oamenii se întrec pe un deal de 200 de metri urmărind o roată uriașă de brânză. Există mai multe teorii cu privire la originea acestei tradiții. Unii spun că era vorba despre revendicarea drepturilor de pășunat pe terenurile comune și în jurul Cooper's Hill, alții cred că ar fi putut fi un ritual de fertilitate.
5. Peștele stricat este un aliment tradițional în Suedia.
6. Stâlpii de bambus sunt folosiți ca șine de uscare pentru rufe în Singapore.
7. În Țările de Jos, scările sunt de obicei foarte abrupte și înguste.
8. Transportul public din Luxemburg este gratuit.
9. Semafoarele din Japonia par să fie albastre.
Inițial, semafoarele din Japonia erau verzi, așa cum decretează legislația internațională privind traficul. În ciuda acestui fapt, documentele oficiale de trafic ale țării se refereau la semafoarele verzi ca fiind „ao” (albastru) mai degrabă decât „midori” (verde). „Midori” este un cuvânt destul de nou pentru a descrie culoarea, astfel că nu a mai fost folosit niciodată în documentele oficiale. Lingviștii japonezi au cerut ca greșeala să fie corectată, iar guvernul a găsit un compromis.
Acesta a impus utilizarea celei mai albastre nuanțe de verde posibilă pentru semafoare, respectând astfel reglementările internaționale și permițând în același timp utilizarea în continuare a termenului „ao”. Astfel, în ciuda aparențelor, semafoarele din Japonia sunt, din punct de vedere tehnic, albastru-verde. Este o soluție birocratică care a funcționat.
10. Italienii nu beau cappuccino după ora 11 A.M.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.