Cum să deosebiți tipurile de băuturi de CAFEA

Există câteva zeci de băuturi cu cafea în lume, deci nu este surprinzător că le poți confunda între ele. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se ia în considerare faptul că acestea constau în principal din aceleași ingrediente și diferă doar ordinea aranjării lor și a metodei de preparare.

Cu ajutorul nostru, veți afla cum să distingeți un latte de un cappuccino și chiar puteți descoperi noi tipuri de băuturi pe bază de cafea.

Espresso


Espresso este o cafea tare, neagră. Se face cu o cantitate mică de apă aproape clocotită, care este forțată sub presiune prin boabe de cafea măcinate fin. Băutura rezultată pare cremoasă datorită dispersiei picăturilor foarte mici de ulei.

Doppio


Doppio espresso este un shot dublu de cafea neagră tare. Asta înseamnă că este cantitatea dublă a unui singur shot de espresso.

Ristretto


Ristretto este un shot mic dintr-o cafea espresso mai concentrată. Se face cu aceeași cantitate de cafea măcinată, dar se extrage cu o măcinare mai fină, folosind jumătate din apă. Folosește apă mai puțin caldă, ceea ce creează o aromă mai dulce în comparație cu gustul amar al unui shot tradiționale de espresso sau doppio.

Lungo


Lungo este mai puțin puternică, dar mai amară, în comparație cu un espresso. Această băutură de cafea se face folosind un aparat de espresso pentru a face o cafea în stil italian, scurtă, neagră, cu mult mai multă apă, rezultând o cafea mai mare. Cu cât trece mai multă apă prin zațul de cafea, cu atât gustul devine mai amar și mai apos.

Americano


Un Americano este un shot de espresso cu apă fierbinte deasupra. Raportul dintre aceste ingrediente este în general fie 1/2 și 1/2 sau 1/3 espresso și 2/3 apă. Aroma devine mai puțin puternică și mai blândă decât cea a unui espresso.

Red eye


Un Red eye este o băutură care constă din cafea fermentată, completată cu un shot de espresso. O cafea Black eye este o variantă a Red eye și are 2 shot-uri de espresso, în timp ce Dead eye are 3 shot-uri.

Macchiato


Un macchiato este un espresso, care este făcut mai întâi, urmat de adăugarea unei cantități mai mici de lapte aburit și spumă pentru a atenua gustul puternic al espresso-ului. Un macchiato clasic are 1 shot de espresso, dar există și alte variante de macchiato care au 2 sau mai multe shot-uri de espresso.

Cortado


Cortado este o băutură de cafea originară din Spania. Se compune din espresso și lapte fierbinte la un raport de 1:1. Laptele este folosit pentru a reduce aciditatea espresso-ului. Poate fi ușor spumant, dar nu la fel de mult ca într-un cappuccino.

Latte


Un latte tipic se face cu 175-230ml de lapte aburit și un singur shot de espresso. Băutura poate fi, de asemenea, servită cu spumă atât pentru gust, cât și pentru prezentare. Un latte este similar cu un cappuccino, dar are mai mult lapte aburit.

Cappuccino


Cappuccino este un espresso făcut cu mai multă spumă decât lapte aburit, adesea cu un strop de pudră de cacao sau scorțișoară deasupra. Spre deosebire de un latte, un cappuccino are mai puțin lapte, dar mai multă spumă, care este de obicei în strat gros de 2,5 cm față de spuma de 1,25 cm dintr-o latte.

Flat white


Un Flat white este o băutură de cafea formată din espresso și lapte aburit cu bule mici și fine și o consistență lucioasă. Este comparabil cu un latte, dar cu un volum mai mic și cu mai puțină spumă. Laptele care are o consistență mai catifelată permite espresso-ului să domine aroma în timp ce este susținut de lapte.

Espresso con panna


Pentru a face un espresso con panna, se adaugă o frișcă groasă, bătută, deasupra unui shot de espresso. Ca rezultat, veți obține un aflux delicioasă de cafea atunci când rupeți stratul de cremă care este dulce și neted. Este un adevărat deliciu.

Breve

O Breve este similară cu o latte, dar are un gust mai fin datorită faptului că smântâna pentru frișcă este unul dintre ingredientele sale. Nu numai că are lapte deasupra unei shot de espresso, ci și laptele este amestecat cu smântână pentru frișcă. Rețeta clasică constă din 1 parte espresso și 1 parte jumătate și jumătate aburită.

Marocchino


Originile marocchino se află în Italia. Rețeta sa include espresso, lapte spumat și ciocolată (sau praf de cacao). Pentru a o face, turnați ciocolată fierbinte într-o ceașcă mică de servire sau presărați fundul acesteia cu un strat subțire de pudră de cacao neagră. Adăugați un shot de espresso deasupra, urmată de lapte spumat. Finalizați totul cu o presărare ușoară de cacao neagră.

Mocha


Un caffè mocha, numit și mocaccino, este o variantă a unui caffè latte. La fel ca un latte, o mocha se bazează pe espresso și lapte fierbinte, dar cu aromă de ciocolată și îndulcitor adăugat, împreună cu frișcă deasupra.

Frappé


O cafea frappé este o băutură de cafea cu gheață făcută din cafea, apă, zahăr și lapte. Spre deosebire de alte băuturi cu cafea, un frappé clasic nu se bazează pe espresso, ci pe cafea solubilă (ness). În primul rând, niște nes, zahăr (opțional) și puțină apă sunt agitate sau amestecate împreună până se face o spumă groasă. Aceasta este turnată într-un pahar de servire cu cuburi de gheață, apă rece și lapte (opțional). Băutura este aproape întotdeauna servită cu paie de băut, deoarece spuma groasă care se formează deasupra este considerată neplăcut de amară de mulți. Sursa

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *