Cum să trăiești 100 de ani + VIDEO

-->

CUM SĂ TRĂIEȘTI 100 DE ANI

Să trăieşti mult, într-o stare de sănătate şi mulţumire, nu-i un lucru prea complicat. E suficient să aplici consecvent câteva reţete simple. Şi longevitatea se învaţă, ca orice lucru de pe pământ.

Mizaţi pe verde
Ceaiul verde este o băutură tradiţională în China, ţara care numără o mulţime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetătorii de la „Medical College of Ohio” au descoperit în 1997 că, pe lângă antioxidanţii pe care-i conţine, ceaiul verde inhibă formarea şi dezvoltarea celulelor canceroase.

Adoptaţi o pisică
Karen Allen, cercetător în medicină la Universitatea Buffalo (SUA), afirmă că pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisică în casă înseamnă scăderea tensiunii arteriale şi, prin urmare, a riscurilor unei boli cardiace.

Descoperiţi algele tinereţii veşnice
Spirulina constituie, o sursă excepţională de oligoelemente şi acizi graşi esenţiali, ale căror proprietăţi în prevenirea îmbătrânirii nu mai trebuie demonstrate. Rezultatul: o cură cu capsule de spirulină aduce un surplus de tonus şi de vitalitate.

Imitaţi albinele
Convertiţi-vă la... miere şi polen. Un studiu efectuat într-un spital din New York a demonstrat că acestea acţionează pozitiv asupra colesterolului şi trigliceridelor. Este de reţinut faptul că speranţa de viaţă a apicultorilor este superioară celei a populaţiei în general.

Cruţaţi-vă partenerul (partenera) de viaţă
5% din cazurile de cancer pulmonar nu sunt provocate de fumatul activ, ci de cel pasiv, atunci când fumător este partenerul de viaţă sau colegul de birou. Un studiu american a constatat o creştere cu 23% a mortalităţii coronariene la bărbaţii nefumători, căsătoriţi cu femei fumătoare.

Ţineţi sub control tensiunea arterială
Odată cu trecerea anilor, tensiunea arterială afectează tot mai grav speranţa de viaţă. Prevenirea ei se bazează pe punerea în practică a unor reguli de viaţă bine cunoscute: exerciţiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu măsură şi, dacă este necesar, reducerea excesului de greutate.

Beţi apă cu paharul mare
Cercetătorii americani au demonstrat că peste 5 pahare cu apă băute zi de zi reduc cu 60% riscul afecţiunilor cardiace.

Atenţie la insulină
Hormon-cheie al metabolismului – adică al utilizării energiei alimentare – insulina accelerează procesul de îmbătrânire, atunci când este produsă în cantitate prea mare. Morala: zahărul puţin vă menţine tineri. Mâncaţi miere!

Supravegheaţi-vă ereditatea
Fiecare dintre noi este dotat cu o moştenire genetică pe care ar trebui să o studiem îndeaproape, pentru că deseori prezentăm aceleaşi predispoziţii la o boală ca şi părinţii sau bunicii noştri.

Spălaţi-vă pe mâini
O igienă ireproşabilă a mâinilor vă permite să contractaţi cu 25% mai puţine răceli şi cu 50% mai puţine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spală pe mâini o singură dată pe zi.

Faceţi-vă siesta
O echipă de cercetători de la Universitatea din Boston a demonstrat că o siestă făcută la mijlocul zilei poate face să dispară semnele de oboseală ale creierului şi să sporească performanţele memoriei. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacităţii de învăţare la persoanele care pot să doarmă în orele de prânz.

Evitaţi medicamentele combinate
Cardiacii care iau medicamente pentru inimă dar şi aspirină, prezintă un risc de criză cardiacă cu 75% mai mare decât cei care evită această combinaţie - arată un studiu efectuat recent în Scoţia pe 7000 de subiecţi.
 
Înveliţi-vă
Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille, scăderea bruscă de temperatură sporeşte cu aproape 13% riscul unei crize cardiace.

Curăţaţi tastatura calculatorului
Bacteriologii de la Universitatea Arizona au constatat că aceasta conţine – în medie – 25.000 de germeni microbieni, adică de 300 de ori mai mult decât colacul toaletei de la o instituţie publică.

Testaţi unul dintre secretele sănătăţii deţinute de Kneipp: mergeţi cu picioarele goale prin iarba udă de rouă. Acest pastor din secolul al XIX-lea, precursor al terapiilor alternative, o făcea în fiecare dimineaţă, pentru antrenarea rezistenţei fizice.

Încercaţi homeopatia
Studiile demonstrează că homeopatia face să dispară numeroase simptome, mai ales cele ale fibromialgiei, adică oboseala cronică, de care suferă 2% din populaţia globului.

Ciocniţi paharele
Conform doctorului Leonard Guarant de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, consumul zilnic de vin (1-2 pahare, dacă se poate roşu) prelungeşte speranţa de viaţă cu aproape 30%.

Limitaţi consumul de carne
De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atenţia oamenilor de ştiinţă asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui să ingereze mai mult de 120 g de carne de vită pe săptămână.

Votaţi cu oţetul de mere
Folosirea ca remediu a oţetului de mere a fost popularizată de un medic american din Vermont, dr. Jarvis. El a constatat longevitatea excepţională a persoanelor care-l consumau şi a început să îl prescrie pacienţilor săi (în doze moderate) pentru efectele sale drenante.

Mâncaţi ciocolată
Prestigiosul British Medical Journal a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecţi, demonstrând că la cei care consumau o cantitate modestă de ciocolată neagră (1-3 tablete pe lună), riscul mortalităţii era mai scăzut cu 36% decât la cei care nu consumau ciocolată deloc.

Nu neglijaţi usturoiul
După ce au descoperit un număr foarte mare de centenari în comitatul Jinshan, specializat în cultura usturoiului, cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că acesta prelungeşte viaţa. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arterială şi nivelul colesterolului rău.

Nuci, tofu şi fasole
Cercetătorii din Toronto au descoperit faptul că la persoanele care au introdus timp de o lună în alimentaţia lor obişnuită nuci, tofu şi fasole, nivelul colesterolului a scăzut cu 30%.

Nu săriţi peste micul dejun
La persoanele care obişnuiesc să mănânce dimineaţa, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai puţine decât la cele care sar peste micul dejun.

Banane în fiecare zi
O banană pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac cardiac.

Nu uitaţi merele
La persoanele care cedează în mod regulat tentaţiei de a muşca dintr-un măr, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decât la persoanele care rezistă acestei tentaţii.

Salata, la ordinea zilei
Foile de salată verde conţin luteină, o substanţă din familia carotenoidelor, puternic antioxidant. Luteina pare astfel să joace un rol benefic pentru sănătatea inimii şi pentru sistemul imunitar.

Savuraţi desertul „anti-vârstă”
Luaţi doi pumni de fructe roşii (cireşe, căpşuni, zmeură, coacăze etc.) şi stropiţi-le cu lapte acru. Îndulciţi desertul după gust cu miere şi veţi obţine un adevărat regal de flavonoide, substanţe care combat oxidarea, cea care ne îmbătrâneşte celulele.

Plângeţi
Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni dăunătoare sănătăţii. Unii afirmă chiar că longevitatea femeilor s-ar datora tocmai capacităţii lor de a plânge mai des.

Vorbiţi cu copacii
Conform învăţăturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevităţii: ei transformă energiile negative în energii pozitive. Strângând în braţe un copac, vă reîncărcaţi cu energie.

Ieşiţi din cochilie
Activităţile sociale şi relaţionale îmbunătăţesc speranţa de viaţă: persoanele mai active social fumează mai puţin, mănâncă mai sănătos, se mişcă mai mult şi ştiu să socializeze.
 
Priviţi partea bună a lucrurilor
Optimiştii trăiesc mai mult decât pesimiştii şi prezintă mai puţine riscuri de deces prematur. Fericirea şi optimismul sporesc numărul celulelor imunitare, armele organismului împotriva bolilor.

Trăiţi momente de frică
Cercetătorii israelieni afirmă că tot ce ne face inima să bată mai tare, deci să-i stimuleze din când în când activitatea, este în favoarea longevităţii. Amatori de filme de groază, la treabă!

Recitaţi poezii
Cercetătorii elveţieni au demonstrat că persoanele care recită poezii câte o jumătate de oră în fiecare zi, îşi reduc considerabil nivelul de stres şi deci şi riscurile unor maladii cardiace.

Studiaţi
Cercetătorii californieni au descoperit faptul că femeile care au un bacalaureat sau o diplomă de studii superioare sunt mai puţin predispuse la bolile de inimă decât cele mai puţin instruite.

Bizuiţi-vă pe inteligenţă
De curând, oamenii de ştiinţă englezi au publicat un studiu legat de relaţia dintre coeficientul de inteligenţă (IQ) şi longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioadă de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenţi au şi cele mai mari şanse să moară ultimii.

Oferiţi-vă o plantă verde
Persoanele care locuiesc în zone rurale au o speranţă de viaţă superioară celei a orăşenilor. Un studiu al Centrului Medical din Tokio a demonstrat că populaţia urbană care trăieşte în apropierea spaţiilor verzi îmbătrâneşte mai greu.

Raporturile cu mama
Un studiu al Şcolii de Medicină de la Harvard a demonstrat că persoanele aflate în relaţii „reci” cu mamele lor sunt expuse unor riscuri mult mai mari (cu 91%) de a contracta o boală gravă în perioada vieţii adulte.

Aşterneţi-vă sentimentele pe hârtie
Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore vă informează: „Trei minute pentru a exprima câteva gânduri într-un jurnal sau câteva cuvinte adresate în scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma stările de stres”. Dovada? După 4 luni de incitare la scris, 47% din pacienţii astmatici aflaţi în tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.

Mergeţi la cinema
Vizionarea unui film, a unui spectacol de teatru sau prezenţa în sala de concerte ne ajută să trăim mai mult – sunt concluziile unui studiu suedez. 36% dintre pasionaţii de manifestări culturale au atins, efectiv, suta de ani, deoarece aceste distracţii stimulează funcţionarea sistemului imunitar!

Visaţi
Visele servesc la stabilirea unor legături între amintirile înmagazinate de creier pe parcursul zilei şi amintirile mai vechi. Visele permit exprimarea unor aspecte neglijate ale personalităţii noastre. Visarea este o cale de a fi în armonie cu noi înşine şi de a evita irascibilitatea şi tulburările care îi pândesc pe cei care se privează de somn.

Sursa: http://www.scritube.com/medicina/de-sfaturi-pentru-de-ani54732116.php
-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *