Drojdia de bere - o uzină de medicamente

-->

DROJDIA DE BERE  - O UZINĂ DE MEDICAMENTE

Era în iarna anului 1898, într-o seara friguroasă de februarie, când inginerul german Wolfgang Schulze a rămas mult după lăsarea întunericului în laboratoarele fabricii de bere în care lucra. Când şi-a terminat munca, a stins lumina de la birou, apoi a păşit prin întuneric spre ieşire, când a văzut un fenomen uluitor: vasele în care se afla drojdia de bere iradiau o lumină fluorescentă. A fost ca un semn: din momentul acela, inginerul german a început să studieze fără încetare ceea ce era considerat un simplu reziduu – drojdia. Surprizele nu au întârziat să apară. La scurtă vreme, Schulze a descoperit că substanţa aceea păstoasă şi maronie avea o mulţime de însuşiri legate de sănătate: aplicată pe piele, drojdia de bere vindeca foarte rapid rănile, iar administrată intern, scurta convalescenţa după diferite boli. Chiar şi animalele slăbite se înzdrăveneau ca prin farmec atunci când erau tratate cu ea. Încurajat de aceste rezultate, inginerul şi-a tratat cu drojdie şi soţia bolnavă de cancer şi... minune! Boala nu a mai progresat! Din nefericire, la vremea aceea era probabil mult prea devreme pentru asemenea descoperiri, aşa că observaţiile şi cercetările lui Schulze au fost ignorate de comunitatea medicală, pentru ca apoi să cadă în uitare. Abia pe la mijlocul secolului XX cercetările inginerului german aveau să fie luate în serios de medici şi biochimişti, demers care a revoluţionat ştiinţa în general şi medicina în special. 

Ce este drojdia de bere?

Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comportă ca nişte adevărate uzine de medicamente, ce produc aproape toată gamă de aminoacizi esenţiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale în formă asimilabilă (calciu, magneziu, fosfor) şi anumite oligoelemente indispensabile vieţii (în special seleniu). Studii făcute în ultimele decenii arată că substanţele secretate de drojdia de bere joacă un rol esenţial în întreţinerea sănătăţii şi în vindecarea unor boli, de la cele uşoare la cele grave. 
Dar poate că cea mai importantă calitate a acestui supliment nutritiv este faptul că acoperă carenţa de vitamine din complexul B care, mai ales la sfârşit de iarnă şi început de primăvară, afectează majoritatea oamenilor. Aceasta, în condiţiile în care cele nouă vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru funcţionarea oricărui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesară pentru sistemul nervos şi cardiovascular, fiind folosită contra bolilor de inimă, depresiei şi asteniei. Vitamina B2 este esenţială pentru piele, fiind indicată în toate afecţiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicată în procese ce ţin de echilibrarea sistemului nervos, în timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, mărind rezistenţa la infecţii şi la stres. Vitaminele B7 şi B8 sunt implicate în metabolismul colesterolului şi al proteinelor, fiind importante şi pentru menţinerea sănătăţii şi rezistenţei părului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei şi pentru menţinerea echilibrului hormonal, în timp ce vitamina B12, care acţionează asupra sistemului nervos, măreşte puterea de concentrare, favorizează eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. În fine, vitamina B15 - ultima descoperită - favorizează schimburile de oxigen la nivelul ţesuturilor şi este un remediu minune contra îmbătrânirii, contra infertilităţii şi a bolilor hepatice. Numai din aceasta scurta enumerare şi ne putem da seama de extraordinarele aplicaţii terapeutice ale drojdiei de bere. Însă, înainte de a le cunoaşte, va trebui să aflăm câte ceva despre modul de administrare a acesteia. 

Cum se administrează drojdia de bere 

Drojdia proaspătă 
Este vorba de aparent banalul ingredient pentru creşterea aluatului, care se vinde în magazinele alimentare la calup, având o culoare brună şi un miros de... bere. Se consumă în combinaţie cu miere: la o linguriţă de drojdie se adaugă două linguriţe de miere de albine, frecându-se până când se obţine o pastă omogenă. Doza zilnică pentru un adult este de 3 linguriţe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineaţa, la prânz şi seara. 

Drojdia uscată
O găsim ambalată în pliculeţe, fiind în ultima vreme preferată de comercianţi în faţa drojdiei proaspete, care este mult mai greu de conservat şi are un termen de valabilitate mai scurt. Înainte de a administra drojdia uscată, asiguraţi-vă că nu este aditivată sintetic, caz în care nu este recomandată în tratament. Este mai puţin activă din punct de vedere terapeutic, dar în lipsa celei proaspete, poate fi folosită şi ea cu succes. Mod de administrare: în jumătate de litru de suc de morcovi (obţinut casnic cu ajutorul storcătorului electric) se pun 2 linguriţe de praf de drojdie uscată, se amesteca bine şi se păstrează la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, fracţionată în 3 reprize. 

Tabletele de drojdie
Le găsim în farmacii şi în magazinele naturiste, fiind extracte atomizate de drojdie, condiţionate sub formă de comprimate. Sunt de regulă foarte eficiente în terapie, fiind obţinute din culturi de drojdie selecţionate, aşa încât să aibă o concentraţie ridicată de vitamine din complexul B şi de seleniu. Se administrează conform prospectului. O cură cu drojdie durează minimum 10 zile şi maximum 30 de zile (pentru a nu afecta flora intestinală), urmate de o săptămână de pauză, după care tratamentul se poate relua. 

Drojdia de bere în prevenirea bolilor

La copii: administrarea de drojdie de bere este foarte importantă pentru stimularea proceselor de creştere (ajută la consolidarea oaselor), pentru dezvoltarea psihică şi mentală. Mai ales copiii bolnăvicioşi, anemici, cu o slabă capacitate de concentrare sau cu un grad ridicat de nervozitate ar trebui să consume drojdie de bere. Doza pentru copiii între 4 şi 8 ani este o treime din cea pentru adulţi, iar pentru copiii între 8 şi 14 ani este o jumătate din doza pentru adulţi. 
La adolescenţi: vitaminele şi aminoacizii din drojdie ajută la reglarea proceselor hormonale, împiedicând apariţia unor fenomene neplăcute la nivel fizic, cum ar fi: maturizarea întârziată a organelor genitale, apariţia erupţiilor puternice de acnee, hirsutismul la fete. De asemenea, curele cu drojdie de bere (se administrează în aceleaşi doze ca la adulţi) de 10 zile pe lună ajută la dezvoltarea intelectului şi la ţinerea sub control a fenomenelor din sfera emoţională. 
La adulţi: acest produs natural este un excelent susţinător de efort, care ajută la îmbunătăţirea performanţelor fizice şi intelectuale. Un alt element important este faptul că drojdia de bere este un excelent remediu antistres, diminuând efectele nefaste ale acestuia asupra corpului şi psihicului. 
La persoanele de vârsta a treia: drojdia de bere, prin conţinutul său de vitamine, aminoacizi şi oligoelemente, este un excelent medicament pentru prelungirea tinereţii biologice. La schimbarea anotimpurilor este utilă o cură de 3 săptămâni cu acest produs natural, care împiedică apariţia bolilor degenerative, susţine activitatea hormonală, menţine sănătatea sistemului nervos şi a inimii.

Drojdia de bere în tratarea bolilor 

Anemia, tulburările de asimilare a mineralelor (în special a calciului şi a magneziului) - se face o cură de 21 de zile cu drojdie de bere. Este un remediu nu doar foarte bogat în minerale şi vitamine, dar care ajută de asemenea la metabolizarea corectă a acestora. Mai mult, s-a demonstrat faptul că administrarea de drojdie de bere stimulează producerea de către organism a elementelor figurate ale sângelui, ceea ce deschide noi perspective în tratarea anemiei, a tulburărilor de coagulare, şi a altor boli ale sângelui. 

Hepatita virală A, B şi C: medicul german A. Schrauzer a studiat vreme de 18 ani felul în care organismul uman se apără în faţa infecţiilor cu virusuri hepatice. El a observat în studiile pe animale de laborator ca rezistenţa în faţa acestor virusuri creşte foarte mult atunci când se administrează drojdie de bere. Această imunitate sporită se datorează unor compuşi pe bază de seleniu, care ajută activitatea celulelor sistemului imunitar. 

Răceli, boli infecţioase în general, deficienţe imunitare: se administrează timp de 2-3 săptămâni câte trei linguriţe de drojdie proaspătă pe zi. Seleniul, ca şi anumite vitamine conţinute de acest produs natural, măresc considerabil rezistenţa organismului la orice gen de infecţie. 

Supragreutate, obezitate: studii americane arată că tratamentele de 20 de zile cu drojdie de bere, repetate de mai multe ori la rând, ajuta la scăderea în greutate. Aceasta remarcabilă proprietate se datorează cromului conţinut din belşug de drojdia de bere, oligoelement important şi într-o altă maladie în care acelaşi remediu ajută foarte mult, şi anume diabetul. 

Boli cardiovasculare cronice: consumul de drojdie de bere reglează nivelul colesterolului în sânge, aduce la valorile normale tensiunea şi favorizează activitatea miocardului. Studiile au arătat că persoanele cu boli cardiace care consumă sistematic acest supliment alimentar au cu 30% mai puţine probleme decât cardiacii din loturile martor. 

Paralizie, Parkinson, Alzheimer: se face în fiecare lună o cură de câte două săptămâni, în care se iau zilnic 3-4 linguriţe de drojdie de bere. Este un tratament cu o puternică acţiune reîntineritoare, cu efecte tonice asupra întregului sistem nervos. Acelaşi tratament este valabil în depresie şi în tulburările psihice generate de stres. 

Psoriazis, sclerodermie, afecţiuni dermatologice în general: se fac cure de o lună cu drojdie de bere (4 linguriţe/zi), cu o săptămână de pauză. Complexul de vitamine B, precum şi antioxidanţii conţinuţi de drojdie sunt de un real ajutor în îmbunătăţirea metabolismului celular la nivelul pielii. 

Acnee: se face tratamentul intern descris mai sus, la care se adaugă măşti obţinute din: 2 linguriţe  drojdie de bere, 2 linguri ulei de măsline şi 2 linguri miere lichidă. Amestecul se omogenizează şi apoi se întinde pe ten, unde se lasă vreme de 30 de minute, după care se spală cu apă călduţă. 

Precauţii la tratamentul cu drojdie

Cu excepţia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicaţii la tratamentul cu drojdie. Uneori, administrarea internă a drojdiei de bere poate da o uşoară balonare, caz în care se va administra un carminativ uşor, cum ar fi praful de chimen sau de anason, din care se ia câte o jumătate de linguriţă, de 3 ori pe zi. 

Drojdia de bere şi cancerul 

Studiile făcute în Occident, mai ales în Germania, au arătat fără dubiu că asemenea altor remedii naturale, drojdia de bere este foarte utilă în tratamentul bolilor tumorale maligne. Mai mult, dacă armurariul este un excelent antidot pentru efectele adverse ale citostaticelor, drojdia de bere este un extraordinar ajutor pentru bolnavii de cancer care au recurs sau recurg la iradiere (cobaltoterapie). Iată mai multe elemente în acest sens: 
Iradierea are mai puţine efecte adverse atunci când este asociată cu consumul zilnic de drojdie de bere (minimum 6 linguriţe pe zi). Aceasta este concluzia unei echipe de medici din München, care a studiat vreme de 15 ani evoluţia bolnavilor de cancer, cărora li s-a administrat acest produs. La pacienţii trataţi prin iradiere care au primit simultan drojdie de bere s-a observat o stare de sănătate mult mai buna faţă de pacienţii trataţi numai prin iradieri. Drojdia de bere stimulează apetitul, ajută somnul şi peristaltismul intestinal. De asemenea, protejează mucoasele - aspect important, mai ales în cancerul de gât şi esofag. Efectele negative ale radioterapiei sunt îndepărtate şi în ceea ce priveşte manifestările externe: formarea de ragade cu infecţii, deformarea unghiilor şi inflamarea lor, hipercheratozele, atrofiile pielii. Profesorul doctor Ries de la Asociaţia Oncologică Bavareză a stabilit în urma studiilor realizate la departamentul de oncologie de la München că „Afectarea datorată iradierii a scăzut considerabil, inflamaţiile au dispărut, la fel şi atrofiile pielii, care au fost înlocuite de epiteliu normal. Până astăzi niciuna din metodele clasice de tratament nu a dat asemenea rezultate ca administrarea de drojdie de bere”. Asociaţia Oncologică Bavareză menţionează pentru suferinzii de cancer recomandarea de a folosi drojdia împotriva acestei boli. 

Efectele directe ale tratamentului cu drojdie în boala canceroasă sunt în curs de cercetare, existând indicii serioase că în cazul majorităţii formelor de cancer, consumul de drojdie de bere determină stagnarea şi apoi remisia formaţiunilor tumorale maligne. Prof.dr. Gottschalk observa la animalele de experienţă tratate cu drojdie de bere faptul că, în mai puţin de trei luni, cancerul de prostată, de piele sau al ficatului era oprit de ingerarea zilnică a acestui produs natural.   

DROJDIA DE BEREPREZENTARE GENERALĂ

Drojdia de bere este un alt aliment miraculos, mult mai eficace decât germenii de grâu, datorită combinaţiei perfecte de substanţe nutritive rare, uşor asimilabile. 

Calităţi curative şi acţiune farmaceutică

Drojdia de bere conţine: 50% proteine, uşor digerabile, toţi acizii aminaţi indispensabili vieţii (histidină, lizină, triptofan, leucină, fenilamină, cisteină etc.), o cantitate ridicată de gluten şi peptide, care au o acţiune preponderentă în fenomenele vitale şi, în particular, în reacţiile de oxidoreducere, în procesele de dezintoxicare şi de rezistenţă la infecţii, lecitine sau grăsimi fosforate, 14 săruri minerale esenţiale, oligoelemente, factori catalitici din care unii nici nu au fost încă identificaţi şi, în sfârşit, 17 vitamine, printre care grupul complet şi consistent de vitamine B. Mai conţine cantităţi importante de ergosterol.

100 de grame de drojdie de bere furnizează:   

- proteine - cât 250 g de carne şi glicogen - cât 65 g de pâine;
- de 10 ori mai multă vitamina B1 decât pâinea integrală;
- de două ori mai multa vitamina B2 (riboflavină) decât ficatul;
- de 10-20 de ori mai multă vitamina PP (niacină) decât carnea;
- de 10 ori mai multa vitamina B6 (piridoxină) decât carnea;
- de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decât cerealele;
- de 20 de ori mai mult acid folic decât tărâţele de grâu.

Afecţiuni pentru care se recomandă: avitaminoze complexe sau simple ale grupului B; steatoze hepatice; în caz de slăbiciune fizică, pentru bolnavii hrăniţi cu sonda; alcoolism.

Drojdia de bere constituie un aliment compensator al carenţelor şi un excelent catalizator pentru substanţele hidrocarbonate. Este excelent pentru sportivi, cărora le măreşte rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular şi uşurând eliminarea de toxine şi deşeuri metabolice. Prin conţinutul său ridicat în proteine şi prin natura acizilor aminaţi pe care îi conţine, joacă un rol de protector pentru ficat.

Pe de altă parte, indicaţiile terapeutice ale drojdiei de bere sunt şi dietetice, bazându-se îndeosebi pe bogăţia de vitamine B. Pentru aceasta, drojdia se recomandă în avitaminozele complexe sau simple ale grupului B, în afecţiuni neurologice şi neuromusculare, în manifestările nervoase ale alcoolismului. Prin activitatea sa hepatoprotectoare este indicată în stările precirotice, în steatoze hepatice (degenerescenţa grasă a ficatului).

Este foarte eficace în stările de denutriţie extremă, de slăbiciune constituţională, pentru bolnavii hrăniţi cu sonda. În utilizarea obişnuită, este de preferat drojdia de bere cultivată pe cerealele malţate şi nu cea ordinară, obţinută prin uscare cu sodă caustică, carbonat de sodiu sau acid clorhidric, căci astfel pierde 70% din vitamine.

Drojdia exercită o acţiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil. În consecinţă, poate fi indicată în toate afecţiunile intestinale acute sau cronice de origine infecţioasă, precum şi în prevenirea accidentelor survenite în urma administrării de antibiotice, deoarece, fiind insensibilă la aceste medicamente, remediază rapid dezechilibrul florei intestinale. 

Recomandare pentru consum: se ia la fiecare masă, amestecată cu legume sau în supă, în doză de una-două linguri pentru adulţi şi bătrâni şi o linguriţă pentru copii.
-->

Comentarii

  1. În anotimpul rece, o cură de drojdie de bere, ne menține în formă maximă. Consumul de drojdie scade nivelul colesterolului și combate hipertensiunea, răcelile și bolile infecțioase, este indicată persoanelor anemice și celor care au probleme cu asimilarea mineralelor, hepatitele virale A, B și C sunt ținute sub control, este de mare ajutor în tratarea psoriazisului, are un efect revigorant asupra sistemului nervos, în amestec cu ceaiul de afin, de chimen sau de anason, drojdia combate balonările.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana-Mihaela Grigoriu20 nov. 2015, 14:00:00

    Știu ca este f. sanatoasa de la un diabetic care manca o linguriță de drojdie în fiecare dimineață și a trăit pana la 85 ani.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ziua.va rog ,daca puteti sa ma ajuteti in ceea ce priveste drojdia de bere(care este ).Acum as dorii sa-mi spuneti daca stiti ceva pentru intarirea oaselor.Am o fetita de 11ani .a fost diagnosticata cu o boala foarte rara ,Mccune Albright.caracteristicile bolii sunt:pete cafe-latee,pubertate precoce(a avut menstra la 4,5ani si oasele fragile se produc fracturi spontane)si oasele corpului sunt in multe partu afectate,nimeni nu ne a putut ajuta sa i vindecam oasele,din aceasta cauza ne am mutat in Spania .sperând ca aici stiu mai multe de boala,dar nu este asa ,cautam in alte țari daca stiu cum putem sa i oprim deteriorarea oaselor.Am citit despre drojdie ca ajuta celulele,puteti va rog sa ma ajutati cu ceva.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Fanatismul religios și nevoia de „sânge” + VIDEO
    21.11.2012 - 8 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FANATISMUL RELIGIOS ȘI NEVOIA DE „SÂNGE” Surprinzător de real, secolul…
  • Statul terapeutic + VIDEO
    18.03.2014 - 1 Comments
    --> STATUL TERAPEUTIC Dr. Thomas Szasz (1920-2012) a fost profesor emerit de psihiatrie la Universitatea de Stat din New York, bursier la Institutul Cato și membru al Asociației…
  • Istoria trenului + slideshow
    08.09.2015 - 0 Comments
    ISTORIA TRENULUI Istoria trenului începe acum 200 de ani, o dată cu inventarea primelor vagoane, folosite inițial în mine. De atunci și până în prezent, trenurile au evoluat permanent. Primele…
  • Fii un model pentru copilul tău + VIDEO (RO)
    05.01.2017 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FII UN MODEL PENTRU COPILUL TĂU În reuşita educaţiei unui copil, foarte importantă este consecvenţa dintre vorbă şi faptă. Copiii nu fac…
  • Rețete culinare - Negresă
    09.04.2012 - 0 Comments
    NEGRESĂ Ingrediente 4 ouă 1/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 pachet unt sau margarină 1 pahar și jumătate făină 1 linguriță bicarbonat de sodiu sau praf de copt arome: rom sau…
  • Dan Puric despre invidie
    27.07.2012 - 7 Comments
    --> INVIDIA  Dan Puric Într-o zi, vecinul nostru de bloc și-a luat un aparat de aer condiționat. Era un zăduf îngrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer condiționat și nici…
  • 27 de răspunsuri foarte bune pentru atunci când nu ești de fapt OK
    17.11.2023 - 0 Comments
    Cum mă simt?!Este o întrebare pe care probabil că o puneți și la care răspundeți de mai multe ori pe zi: "Ce mai faci?"Mulți dintre noi, influențați de normele sociale care încurajează menținerea…
  • Contul tău bancar curent + slideshow
    14.04.2013 - 0 Comments
    --> CONTUL TĂU BANCAR CURENT Imaginează-ți următoarea situație: În urma unei competiții, ai câștigat următorul premiu: În fiecare dimineață, banca ta îți depozitează într-un cont…
  • Otrăvirea celulară prin vaccinare + documentar (RO)
    01.09.2014 - 0 Comments
    --> OTRĂVIREA CELULARĂ PRIN VACCINARE  Fragment din cartea  dr. Stefan Lanka, „Vaccinarea, genocid în mileniul trei” Toți biologii și autoritățile medicale, precum și…
  • Bruce Lipton - Medicamentele vă rescriu sistemele corporale + documentar (RO)
    18.12.2012 - 2 Comments
    --> MEDICAMENTELE   VĂ RESCRIU SISTEMELE CORPORALE Bruce Lipton Fragment din interviul luat de Cristian Mureșan, realizatorul emisiunii „Știință și cunoaștere” - TVR…
  • Istoria flirtului
    14.02.2014 - 0 Comments
    --> ISTORIA FLIRTULUI Verbul englezesc to flirt înseamnă a flutura, a agita ceva repede încoace și încolo. Unul dintre cei…
  • Puiul de lup negru abandonat și crescut într-o familie de oameni - se comportă ca un câine + FOTO
    14.05.2023 - 0 Comments
    Oamenii cresc o mulțime de animale ca animale de companie, de la cele obișnuite, cum ar fi pisicile și câinii, până la cele extrem de exotice, cum ar fi șerpii și, cel mai rar, și lupii, ca și Kira.…
  • Ortodoxia + VIDEO (RO)
    16.05.2017 - 13 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORTODOXIA Ieri seară am fost iar atacat, pentru a nu știu câta mie oară, de un grup de habotnici religioși ortodocși, care s-au legat…
  • AFORISME
    22.04.2012 - 2 Comments
    --> CITATE DIN OAMENI CELEBRI  - Ai grijă când citești o carte pentru sănătate. Poți muri din cauza unei simple greșeli de tipar. Mark Twain - Cercetarea științifică…
  • 23 august 1944 - lovitura de stat
    23.08.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 23 AUGUST 1944 - LOVITURA DE STAT Actul de la 23 August a fost opera colectivă a membrilor oligarhiei tradiționale, a monarhiei și…
  • 15 fapte din fotbal care sună inventate, dar sunt de fapt adevărate
    15.04.2023 - 0 Comments
    Toată lumea iubește un fapt fotbalistic pe care nu mulți îl cunosc și astfel, în aprilie 2020, în perioada de vârf a plictiselii de autoizolare, un tip a inițiat o discuție serioasă pe Twitter,…
  • 13 oameni care și-au împărtășit momentele de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”
    07.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 oameni care și-au împărtășit momentele* de „Bag picioarele, îmi dau demisia!”1. Acest renunțător tăcut:”Am fost supraveghetor la Dollar…
  • Ciorile sunt atât de inteligente încât par să înțeleagă conceptul de valoare a uneltelor
    26.12.2021 - 0 Comments
    Un nou studiu a demonstrat că ciorile pot atribui valoare uneltelor lor, la fel ca și noi.„Mulți dintre noi ne vom agita în legătură cu un telefon nou-nouț, asigurându-ne că nu se zgârie, nu cade sau…
  • 15 fapte interesante despre Islanda
    12.07.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Când Stalin a murit, pe 5 martie 1953, majoritatea islandezilor l-au jelit ca pe un erou. 2. Leifur Eiríksson a descoperit…
  • 9/11 Loose Change (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> LOOSE CHANGE - 2nd edition (RO) …
  • USTUROIUL alungă vampirii… şi nu numai
    03.04.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); USTUROIUL alungă vampirii… şi nu numai Cura de usturoi distruge celulele canceroase, stopează tumorile maligne şi ţine în…
  • Sfaturi şi idei de cadouri pentru businessmanii pretenţioşi
    03.08.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sfaturi şi idei de cadouri pentru businessmanii pretenţioşi În mediul corporate şi business, oferirea unui cadou ridică mai multe…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *