20 de reguli de viață bună + VIDEO (RO)

-->

20 DE REGULI DE VIAȚĂ BUNĂ

Institutul pentru anxietate și stres din Paris a definit 20 de reguli în viață. Experții spun că dacă cineva reușește să-și însușească măcar 10 dintre ele, se poate bucura de o viață de bună calitate.


1. Luați zilnic o pauză de 5-10 minute la fiecare 2 ore de muncă. În acest timp, gândiți-vă la dumneavoastră. Analizați-vă comportamentul și deciziile în raport cu cei apropiați.

2. Învățați să spuneți NU fără să vă simțiți vinovat(ă). Să vrei să mulțumești pe toată lumea este un consum de energie mult prea mare și oricum fără succes.

3. Planificați-vă ziua, dar păstrați puțin timp liber și pentru ceva neprevăzut. Fiți conștient că nu depinde totul numai de dumneavoastră.

4. Concentrați-vă exclusiv asupra unei sarcini. Oricât de repede v-ar lucra creierul, tot veți obosi dacă veți încerca să rezolvați mai multe probleme în același timp.

5. Renunțați odată pentru totdeauna la ideea că sunteți indispensabil(ă) la muncă, acasă sau în grupul de cunoștințe. Oricât v-ar displăcea ideea, totul funcționează bine și fără dumneavoastră.

6. Nu vă mai simțiți responsabil(ă) pentru plăcerile celorlalți. Nu sunteți fântâna dorințelor îndeplinite și nici eternul maestru de ceremonii.

7. Nu ezitați să cereți ajutor când aveți nevoie, având doar grijă să-l cereți persoanelor potrivite.

8. Încercați să redescoperiți plăcerea în banalele obiceiuri zilnice, cum ar fi să dormiți, să mâncați și să vă plimbați fără un scop anume. Nu renunțați la acestea, crezând că puteți obține mai mult de la viață făcând altceva în acest timp.

10. Evitați să vă implicați în problemele altora când aceștia sunt neliniștiți, nervoși sau furioși. Așteptați ca starea lor de spirit să revină la normal, după are inițiați dialogul și, eventual, acțiunea.

11. Familia nu este totuna cu persoana dumneavoastră. Vă este doar alături, vă compune lumea, dar nu este propria dumneavoastră identitate.

12. Înțelegeți că principiile și convingerile de nezdruncinat vă pot împiedica evoluția și dobândirea înțelepciunii. Ascultați cu mintea deschisă părerile altora.

13. Trebuie să aveți tot timpul pe cineva apropiat și de încredere căruia să vă puteți destăinui și cu care să puteți vorbi deschis. Nu vă folosește la nimic un prieten care este prea departe de dumneavoastră.

14. Învățați când să vă sculați de la masă, când să puneți capăt unei discuții sau când să ieșiți dintr-o ședință.

15. Refuzați să vi se spună că cineva a vorbit urât despre dumneavoastră și ce anume. Ascultați numai ce s-a vorbit de bine despre dumneavoastră, rămânând rezervat și fără a crede tot.

16. A intra în competiție la locul de muncă, la distracție sau în viața de cuplu este alegerea ideală pentru cineva care vrea să fie tot timpul obosit și nemulțumit, sau care vrea să piardă cea mai frumoasă parte a vieții.

17. Rigiditatea e bună pentru pietre, nu și pentru oameni. Fiți flexibil(ă). Fiți spontan(ă).

18. O oră de plăcere înlocuiește cu succes trei ore de somn pierdut. Plăcerea reconfortează organismul mai mult decât somnul. Prin urmare, nu pierdeți nicio ocazie de a vă oferi o plăcere (un spectacol, o petrecere, socializare cu oameni plăcuți sau interesanți, apropiere fizică).

19. Nu ignorați cele mai bune trei prietene în viață: intuiția, naivitatea și credința.

20. Concepeți și puneți în practică un mod de a vă prelungi viața: Eliminați din minte cifrele neesențiale: vârsta, greutatea, înălțimea. Mențineți legături de prietenie sincere și vesele. Morocănoșii și invidioșii vă vor demoraliza. Învățați mereu lucruri noi: grădinărit, calculator... orice. Nu-i permiteți niciodată creierului să lenevească. Într-un creier leneș se instalează domnul Alzheimer. Râdeți, plângeți și mergeți mai departe. Înconjurați-vă de ceea ce iubiți: familie, animale, muzică, plante... orice. Casa este refugiul dumneavoastră. Îngrijiți-vă sănătatea. Spuneți „te iubesc” celor pe care-i iubiți. Fiți mulțumit(ă) cu ceea ce v-a oferit viața și nu fiți supărat(ă) pentru ceea ce nu v-a oferit. Sunteți ceea ce vreți să fiți. Trăiți cât sunteți în viață.

Universul ne sprijină în ceea ce gândim (RO)

-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *