Cum să ne redobândim tinerețea - eBook


CUM SĂ NE REDOBÂNDIM TINEREŢEA

John Thomas

Când John Thomas şi-a început studiile despre tinereţea fără bătrâneţe, vârsta lui calendaristică era de numai 27 de ani, în timp ce vârsta reală, adică cea bioelectrică, era de 39 de ani. Astăzi el are 58 de ani, conform calendarului, dar vârsta lui bioelectrică s-a redus la numai 19 ani! Pentru cei ce vor să experimenteze personal acest lucru, John Thomas este el însuşi cea mai bună dovadă a posibilităţii inversării procesului de îmbătrânire. A fost puternic influenţat de vieţile exemplare ale lui Paul C. Bragg şi Jack LaLanne. Şi-a petrecut 26 de ani studiind fiecare aspect al procesului de îmbătrânire, refuzând dogmele, deopotrivă ale medicinii convenţionale şi alternative. Thomas a descoperit faptul că „ştiinţa medicală” nu pune întrebările corecte, motiv pentru care nu găseşte răspunsurile cele mai bune, în timp ce „medicina alternativă” porneşte de la jumătăţi de adevăruri şi de la premise complet greşite, care nu conduc la rezultate pe termen lung.

John Thomas a simţit dorinţa să scrie Ghidul tinereţii fără bătrâneţe pentru simplul motiv că el nu îmbătrâneşte! Pentru el, timpul s-a oprit în loc, căci a descoperit misterul care stă la baza procesului de îmbătrânire şi a reuşit astfel să inverseze acest proces, ajungând astăzi la vârsta bioelectrică de numai 19 ani. Pentru ca o asemenea carte să fie credibilă, este absolut necesar ca autorul însuşi să fi trăit personal ceea ce descrie în ea, astfel încât să fie dovada vie a posibilităţii inversării procesului de îmbătrânire şi respectiv de reîntinerire a corpului fizic. John are cunoștințe în domeniul ştiinţei, filosofiei, politicii, istoriei şi nutriţiei, dar scrie într-o manieră suficient de accesibilă pentru ca toţi cititorii să poată înţelege cu uşurinţă mesajul său.
John a scris Ghidul tinereţii fără bătrâneţe ca o carte practică, utilă, precizând ce trebuie făcut pentru a ne regăsi tinereţea pierdută, pentru a elimina bolile şi pentru a ne prelungim viața, arătând şi simţindu-ne deopotrivă din ce în ce mai tineri. Această lucrare nu a fost scrisă pentru acei „experţi” care pretind că ştiu toate răspunsurile, dar nu pot demonstra acest lucru prin vieţile lor sau ale pacienţilor lor. Ghidul tinereţii fără bătrâneţe este o dovadă vie, un mozaic de secrete ale naturii revelate şi adunate laolaltă pentru prima oară. El ne inspiră nu numai să vorbim despre acest subiect tabu, dar şi să punem în practică sfaturile sale, transformându-ne viaţa. Bucuraţi-vă de această carte! 

Cuvânt înainte de Patricia Bragg

Ce capodoperă! Ghidul tinereţii fără bătrâneţe este o carte care va ajuta milioane de oameni. Din păcate, am ajuns o naţiune pe jumătate moartă! Suntem măcinaţi de cancer, boli ale inimii, hipertensiune, osteoporoză etc. Sănătatea noastră este din ce în ce mai şubredă. De ce? O stare bună de sănătate nu va putea fi niciodată obţinută urmând sfaturile unui medic sau înghiţind tot felul de pastile. Ea nu poate fi decât rezultatul unui mod de viaţă sănătos. Oamenii trebuie să afle cum pot atinge această stare de vitalitate şi de bunăstare interioară. Nu întâmplător, principalul mesaj al acestei cărţi este felul în care ne putem păstra şi redobândi tinereţea.
Tatăl meu, medicul Paul C. Bragg, doctor în filozofie, a fost în adolescenţă pe punctul de a muri de tuberculoză. În acele momente de cotitură, el a preferat să aleagă un alt mod de viaţă. A murit la vârsta de 97 de ani, într-un accident de surf! Cât timp a trăit, tata a ajutat mii de oameni să descopere calea către tinereţea fără bătrâneţe. Unul dintre aceşti oameni a fost Jack LaLanne. Jack a fost un copil bolnăvicios. Starea lui precară de sănătate l-a forţat să renunţe la şcoală. Mesajul tatei i-a schimbat însă viaţa. La ora actuală, Jack LaLanne a ajuns o legendă vie, fiind cea mai bună dovadă a autenticităţii mesajului potrivit căruia tinereţea fără bătrâneţe este posibilă. Tata obişnuia să spună că acestei lumi îi lipsesc oamenii curajoşi, care să-şi păstreze coloana vertebrală dreaptă, care să nu se teamă să renunţe la dogmele consumerismului, la produsele nesănătoase pe care ni le oferă industria alimentară, dar şi la principiile rigide ale științelor vindecătoare acceptate la ora actuală. Autorul lucrării de faţă este un asemenea om, care crede în mesajul tinereţii fără bătrâneţe şi care trăieşte ţinând cont de aceste principii.
Minunata carte a lui John Thomas este un superb cadou făcut umanităţii. Dragă cititorule, a venit rândul tău să experimentezi o viaţă a tinereţii fără bătrâneţe şi a unui izvor nesecat de energie. Această carte îţi oferă toate secretele. Citeşte-o şi urmează sfaturile incluse în ea, iar cartea îţi va schimba cursul vieţii. Ghidul tinereţii fără bătrâneţe reprezintă cel mai mai complet manual scris vreodată pe tema preceptelor unei vieţi sănătoase. Nu căuta scuze. Acum ştii ce trebuie să faci. Nu uita: eşti ceea ce mănânci şi ceea ce bei! Poţi fi un om bolnav, sau unul sănătos. A sosit timpul să alegi. Azi! Chiar acum! Ghidul tinereţii fără bătrâneţe este ghidul tău personal, prin care poţi inversa procesul de îmbătrânire, regăsindu-ţi o tinereţe perpetuă.  

Introducere de Robert B. Stephan

Căile alese de om sunt în opoziţie cu cele ale Naturii. Metodele vindecătoare ale oamenilor nu au nimic de-a face cu procesul natural de vindecare al organismului. Natura este principalul rezervor de vitalitate şi conţine potenţialul de a-l ajuta pe om să-şi corecteze tendinţa de a se îmbolnăvi în permanenţă. Din păcate, medicina bazată pe medicamente chimice a ajuns sclava tehnologiei, a unor medicamente din ce în ce mai puternice, care nu fac decât să suprime simptomele. Ea preferă să taie, să otrăvească şi să ardă ţesuturile corpului uman, deşi ar putea atinge aceleaşi rezultate prin metode mult mai puţin agresive. Medicina actuală nu cunoaşte altă lume decât cea fizică şi chimică. Această carte ne propune să ne îndepărtăm de acest univers fizico-chimic, îndreptându-ne atenţia către cel energetic şi spiritual. Nu este o abordare nouă, ci o redescoperire a unei înţelepciuni antice. Mai precis, este un amestec de înţelepciune şi tehnologie.
Dacă vrem să ne găsim calea în acest univers fascinant, vom avea nevoie de o hartă şi de instrumentele de navigare cele mai potrivite. Ghidul tinereţii fără bătrâneţe reprezintă un minunat instrument în acest ocean al cunoaşterii tradiţionale, dar şi un manual de supravieţuire. Este o carte uşor de citit, care include un mare număr de informaţii utile. Cititorii vor găsi în ea tot ce le trebuie pentru a putea duce o viaţă sănătoasă, plină de vitalitate, pe care medicina alopată nu le-o va putea oferi niciodată.

Introducere de dr. John A. Briggs

Corpul nostru este o incredibilă operă de artă. Din păcate, noi nu-l primim împreună cu un manual al utilizatorului, care să ne spună cum trebuie să avem grijă de el. Gândiţi-vă la un mecanic auto. El ştie cum funcţionează fiecare piesă a maşinii lui şi cum îşi poate proteja investiţia. Scopul lui este întreţinerea funcţiilor mecanice. Cunoscându-le perfect, poate evita cu uşurinţă pierderea sau deteriorarea proprietăţii sale. Altfel spus, ştie cum să păstreze tinereţea şi puterea maşinii sale. Lumea medicală nu seamănă deloc cu cea a mecanicului. Cunosc oameni care au tot felul de probleme de sănătate – legate de regulă de modul de viaţă modern – care ar fi putut fi cu uşurinţă evitate dacă ar fi avut un manual al utilizatorului. Aceşti oameni vin la mine gata să-şi cheltuiască toată avere de dragul sănătăţii. Au gustat din amărăciunea bolii şi a bătrâneţii, şi vor să iasă din acest cerc vicios. Mai mult, visează să-şi regăsească starea de sănătate pe care au avut-o în tinereţe. Îi ajut pe toţi, după puterile mele. Le indic calea pe care o au de parcurs, dar timpul meu este limitat; la fel şi banii pe lor. În realitate, oamenii ar avea nevoie de un manual al utilizatorului, din care să afle cum trebuie îngrijit şi reparat corpul. Personal, mi-aş fi dorit la vremea potrivită un asemenea manual. Dorinţa mea s-a împlinit atunci când John Thomas a scris Ghidul tinereţii fără bătrâneţe. Pot fi găsite aici toate informaţiile de care au nevoie pacienţii mei pentru a-şi păstra sănătatea şi tinereţea. Cartea se integrează perfect în conceptele medicinii naturiste. Ea îi poate ajuta pe cititori să rămână tineri indiferent de vârsta pe care o au. Cercetările lui Thomas sunt exhaustive. El cunoaşte în profunzime artele vindecătoare, iar sfaturile lui sunt redate într-un limbaj simplu, pe înţelesul tuturor, dublat de exemple uşor de înţeles. Citiţi această carte şi urmaţi instrucţiunile incluse în ea. Numai în acest fel vă veţi putea regăsi aceeaşi stare de sănătate pe care am observat-o la John Thomas când l-am cunoscut.

Cuvânt înainte de Charles Walters, editor

„În funcţie de felul în care se hrănesc, oamenii pot trăi în pace sau pe picior de război, pot gândi raţional sau visa, pot lucra sau dormi, pot fi puternici sau slabi, se pot dezvolta din punct de vedere fizic, mental şi spiritual, sau dimpotrivă, pot involua din aceste perspective, şi pot avansa în orice direcţie doresc, în limitele mecanice ale organismului lor”. Aceste rânduri au fost scrise de regretatul Albert Carter Savage la începutul Primului Război Mondial. Ele au fost luate foarte în serios de către Winston Churchill, care considera că singurul obstacol care mai stătea între libertatea englezilor şi setea de putere a hitleriştilor era chiar starea de sănătate a soldaţilor britanici. Oamenii politici ai timpului au înţeles că alimentele cu care erau hrăniţi soldaţii trebuiau să conţină cantitatea corectă de minerale pentru a putea conferi o stare de sănătate celor care le ingerează, iar ideea că vitaminele pot opera la fel de bine fără minerale a fost considerată iniţial la fel de bizară ca şi aceea că medicamentele pe bază de cărbune – capabile să îmbolnăvească un om perfect sănătos – puteau la fel de bine să vindece un bolnav. Aceste câteva gânduri mi-au venit în minte de îndată ce am primit pe biroul meu editorial Ghidul tinereţii fără bătrâneţe al lui John Thomas.
Starea de sănătate a oamenilor este mult prea importantă pentru a fi lăsată exclusiv în mâinile medicilor. Cum poate lua însă o persoană deciziile corecte, nu numai pentru a-şi păstra sănătatea, dar şi pentru a învinge boala? Majoritatea cărţilor care se ocupă de asemenea subiecte tratează ceea ce noi numim analiză unifactorială (pe baza unui singur factor) lăsând fără răspuns întrebările legate de acel ucigaş tăcut din viaţa noastră, şi anume consumerismul excesiv, sau dependenţa de raft (viaţa petrecută printre rafturile marilor lanţuri de magazine, cumpărând în neştire şi fără discernământ produsele oferite pe ele).
Pe vremea când adulţii de astăzi erau încă tineri, în vocabularul nostru au apărut o serie de cuvinte ciudate, scrise cu caractere atât de mici, încât nimeni nu-şi dădea osteneala să le citească. Primele astfel de cuvinte au fost emulsificatorii şi stabilizatorii, care apăreau pe etichetele unor produse precum brânzeturile topite, ciocolata, laptele degresat, îngheţata şi lactatele. Din păcate, toate aceste dovezi ale mutagenezei, carcinogenezei şi teratogenezei au rămas accesibile numai celor familiarizaţi cu literatura ştiinţifică. Astfel, oamenii au început să cumpere produse pentru bebeluşi care conţineau dioctil-sulfosuccinat de sodiu, deşi acestea generează o iritare gastrointestinală şi reduc rata de creştere a copiilor. De asemenea, au apărut zeci de coloranţi şi aromatizanţi, cu efecte dezastruoase asupra stării de sănătate a omului. Aspartamul este un îndulcitor cu o putere de 160 de ori mai mare decât cea a zahărului. El se acumulează în organism şi provoacă o serie întreagă de boli, printre care şi retardarea mentală şi chiar moartea. Fulgii de cereale, guma de mestecat, jeleurile etc. sunt pline de aspartam. Pe măsură ce civilizaţia raftului s-a dezvoltat, în rândul populaţiei au început să se petreacă o serie de anomalii. Au fost publicate zeci de rapoarte vorbind de crime bizare, azilurile de nebuni au devenit o industrie înfloritoare, iar odată cu ele a apărut o nouă nomenclatură şi o nouă pătură socială – cea a psihiatrilor! Oare ar putea să existe o legătură între aceste fenomene şi substanţele chimice pe care le găsim în alimentele pe care le ingerăm?
Mesajul lui John Thomas transmis în această carte este clar şi la obiect. Ştiinţa a adus cu sine multe nenorociri, dar noi nu suntem lipsiţi de apărare. Tot ce trebuie să facem este să ne luăm destinul în propriile mâini şi să luăm deciziile care ni se par cele mai potrivite pentru starea noastră de sănătate, fără a mai ţine seama de ceea ce spun autorităţile în domeniu. Ghidul tinereţii fără bătrâneţe este o carte care ne spune totul despre propriul nostru corp. El trebuie citit cu markerul în mână, căci este o veritabilă enciclopedie a sănătăţii, care ne revelează o serie de secrete pe care strămoşii noştri din Antichitate le cunoşteau, vorbind şi despre cuceririle moderne ale ştiinţei, precum spectrul electromagnetic. Cititorii care vor aplica sfaturile incluse în această carte vor observa o încetinire, o oprire sau chiar o inversare a procesului de îmbătrânire.

Comentarii

  1. Buna!...Cum pot procura produsele antiaging promovate de autorul cartii?...Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *