Dr. Călin Mărginean - Principalii factori care influențează apărarea corpului (VIDEO)

-->

PRINCIPALII FACTORI CARE INFLUENȚEAZĂ APĂRAREA CORPULUI

- TOP 10 ANTIBIOTICE NATURALE -

Locul 10: CHIMENUL

Cultivat inițial în zona Mării Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aromă distinctă și un gust foarte puternic. Uleiul esențial extras din acest condiment are un conținut mare de compuși antibacterieni, care pot ajuta sistemul imunitar. De asemenea, condimentul, folosit cât mai des în preparate culinare, poate preveni răcelile de sezon. Îl poți cumpăra din orice supermarket, iar uleiurile și extractele din farmaciile specializate sau de aici.

Locul 9: CEAPA

Ceapa a fost folosită ca tratament pentru răceli și tuse încă din Roma Antică și încă de pe atunci se știa că are calități medicinale minunate, fiind un bun analgezic, antiinflamator și un ajutor pentru circulația sângelui. Sulful din ceapă, cel care-i dă mirosul și gustul distinct, este și cel care are proprietățile antibacteriene. Siropul de ceapă combate eficient răcelile și tusea, mai ales cea seacă. Ceapa mică (șalota) are cel mai mare conținut de fenoli și antioxidanți și este cea mai eficientă ca antibiotic, fiind folosită și în tratarea înțepăturilor de albină. O poți cumpăra din supermarket, iar siropuri și extracte, din farmaciile specializate sau de aici.

Locul 8: EUCALIPTUL

Iată un antiseptic natural, folosit și ca un puternic antiinflamator, care poate să combată infecții, bacterii, ciuperci și virusuri. Cel mai adesea este regăsit sub formă de ceai, dar poate exista și sub formă de extract, ulei sau sirop. Uleiul de eucalipt era folosit în Australia de aborigeni pentru tratarea infecțiilor și a rănilor și pentru a reduce febra. În secolul al XIX-lea era folosit în spitale ca dezinfectant. Apoi s-a descoperit că acționează și ca expectorant, deci este un bun remediu și pentru tuse. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat sau folosit mai degrabă pentru masajul pieptului, gâtului și frunții. Îl poți cumpăra din farmacii specializate sau aici.

Locul 7: EXTRACTUL DIN CITRICE

Ca orice mamă responsabilă, știi deja că citricele au cel mai mare conținut de vitamina C, cea care previne răcelile. Dar extractul din citrice, mai ales cel de grepfrut, are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. Poate fi găsit în formă lichidă, capsule, tablete, sau chiar ca spray. Poate trata și eczemele produse de scutece la bebeluși. Vitamina C este o substanță vitală în dezvoltarea organismului, cu efecte importante în tratarea infecțiilor și în creșterea capacității organismului de a lupta cu ele. Un studiu al Universității Carolina de Nord a demonstrat că vitamina C a ajutat pacienți să se vindece de mușcături de șarpe și de infecții virale și bacteriene foarte puternice. Îl poți cumpăra din farmaciile specializate sau aici.

Locul 6: EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MĂSLIN

Extractul din frunze de măslin conține oleuropeina, al cărei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietăți puternic antibacteriene și efecte antivirale. S-a demonstrat că este eficient în combaterea infecțiilor, herpesului, oboselii cronice dar și a alergiilor și problemelor de piele. Pentru că funcționează ca un antibiotic cu spectru larg, luptă și cu răcelile și gripele, cu problemele respiratorii și sinuzita. Îi mai adăugăm și capacitatea de a scădea nivelul zahărului din sânge, de a normaliza aritmiile, de a inhiba oxidarea și de a relaxa arterele, de a tratata durerile de dinți, sau cele provocate de artrită sau hemoroizi. Îl poți cumpăra din farmaciile specializate sau aici.

Locul 5: MIEREA DE MANUKA

Cel mai delicios dar și mai mortal agent când vine vorba de bacterii și virusuri este celebra miere de Manuka. Aceasta provine din Australia și Noua Zeelandă. Ea poate omorî o varietate largă de patogeni, chiar și periculosul virus „mâncător de carne” Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. În plus, cercetătorii au observat că virusurile și bacteriile tratate cu această miere nu au devenit rezistente la efectele ei. Mierea de Manuka poate trata și ulcerul, răni infectate deschise, răceli și gripe comune, dar și tusea. Trebuie specificat însă că această miere nu este recomandată copiilor mai mici de 1 an, iar recomandarea pediatrilor este de 1 lingură la 2-3 zile. Atenție! Ea poate produce alergii la copii. Dacă observați orice efect neobișnuit, contactați medicul. O poți cumpăra de aici.

Locul 4: USTUROIUL

Usturoiul este, poate, cel mai îndrăgit ingredient din preparatele românești. El este nu numai foarte gustos, dar este și o plantă minune, pentru că are capacitatea să trateze și o simplă infecție la ureche, dar și o pneumonie periculoasă. Acesta conține o mulțime de antioxidanți care omoară bacteriile și radicalii liberi din sânge și protejează sistemul imunitar. Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca și distruge și virusuri sau infecții puternice și este chiar recomandat copiilor care au astm. Îl poți cumpăra din orice supermarket, iar extracte și uleiuri din farmaciile specializate sau de aici.

Locul 3: ECHINACEA

În antichitate Echinacea era folosită mai ales pentru tratamentul rănilor deschise, a difteriei și a otrăvirii. De câteva sute de ani este folosită și pentru a omorî bacteriile și virusurile, ajutând în același timp sistemul imunitar. Ea este recunoscută că poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, același Staphylococcus aureus, „mâncătorul de carne”. Cea mai eficienta parte a plantei este rădăcina, din ea extrăgându-se siropuri și uleiuri. Florile și semințele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. Este, de asemenea, eficientă în tratarea herpesului, a infecțiilor respiratorii, a răcelilor, gripelor și alergiilor. O poți cumpăra din farmacii și de aici.

Locul 2: ULEIUL DE COCOS

Mary G. Enig, o biochimistă cu doctorat în nutriție, este cea care a descoperit potențialul uleiului de cocos. Ea spune că organismul nostru folosește un ingredient-minune din acest ulei - monolaurin - pentru a se lupta cu diferite boli și infecții, virusuri și bacterii. A existat chiar un caz foarte mediatizat în SUA, în care un bebeluș născut cu HIV a scăpat de virus după ce a fost hrănit cu o formulă de lapte bogata în ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente când a tratat pacienții cu helicobacter - o bacterie periculoasă, prezentă în stomac. Aceștia luau o linguriță de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut că uleiul de cocos a fost mult mai eficient decât alte antibiotice pe care obișnuia să le prescrie.  Îl poți cumpăra din farmaciile specializate și de aici.

Locul 1: ULEIUL DE OREGANO

Oregano este un condiment popular, folosit mai ales în bucătăria italiană. Dar el nu e grozav numai în arta culinară, ci și ca antibiotic natural. Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat că proprietățile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt eficiente și împotriva stafilococilor, inhibând dezvoltarea acestor bacterii mult mai eficient, în comparație cu antibioticele standard, precum penicilina sau streptomicina. Cercetătorul Paul Belaiche a demonstrat că uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice și 78% dintre enterococi, cei care provoacă gâtul iritat, febra, sindromul șocului toxic, cistita, anorexia și infecțiile puternice. Poate fi găsit în farmaciile specializate sau aici.

ALTE ANTIBIOTICE NATURALE

Desigur, nu trebuie să vă limitați la cele 10 antibiotice naturale pe care vi le-am propus. Puteți folosi în alimentația dv. sau a copilului dv., pentru prevenire sau în tratamente, și alte produse ale naturii cu rol vindecător:
Condimente: scorțișoară, chimion, ghimbir, turmeric, cuișoare, boia, pătrunjel, susan.
Fructe: toate fructele de pădure, struguri, pepene roșu, kiwi.
Legume: cele cu frunze verzi (mai ales varză), morcovi, ciuperci, ardei gras, cartof dulce.
Altele: tinctură de propolis, migdale, ovăz, mei, orz, semințe de dovleac, alge de mare.

ȘTIAȚI CĂ...

- Antibioticele se prescriu copiilor mai ales în caz de infecții ORL, care de cele mai multe ori sunt virale, nu bacteriene și prin urmare antibioticul nu va avea niciun efect?
- În 1954 erau produse 2 milioane de kilograme de antibiotice, iar în anul 2000 se ajunsese deja  la 54 de milioane?
- Până la 80% dintre antibioticele prescrise pentru infecții respiratorii nu sunt necesare?
- Atunci când părinții se duc la medic cu gândul unui tratament cu antibiotic pentru copilul lor, în 62% dintre cazuri vor primi un astfel de tratament, spre deosebire de părinții care nu cer asta, și primesc antibiotic ca tratament în numai 8% din cazuri?
- Antibioticele omoară toate bacteriile din organism, deci și pe cele bune, reducând astfel capacitatea organismului de a se apăra de infecțiile viitoare?
- Antibioticele au multe efecte adverse, principalele fiind: dureri de stomac, diaree, vomă, iritații și eczeme ale pielii, candidoză?


-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Contul tău bancar curent + slideshow
    14.04.2013 - 0 Comments
    --> CONTUL TĂU BANCAR CURENT Imaginează-ți următoarea situație: În urma unei competiții, ai câștigat următorul premiu: În fiecare dimineață, banca ta îți depozitează într-un cont…
  • Rețete culinare - Saleuri
    09.04.2012 - 1 Comments
    --> SALEURI Ingrediente 150 g unt sau margarină 150 g făină 150 g cașcaval ras 2 gălbenușuri crude semințe de chimen Preparare Se…
  • OSHO - Farmacie pentru suflet + VIDEO (RO)
    06.07.2013 - 2 Comments
    --> FARMACIE PENTRU SUFLET OSHO Noi trăim unii cu alții, dar nu știm ce înseamnă să trăiești în cuplu. Putem trăi ani de zile…
  • 7 povești de dragoste antice care au zguduit lumea
    30.11.2023 - 0 Comments
    De-a lungul paginilor de istorie, se derulează povești de dragoste care depășesc constrângerile timpului și normele societății - romane care își pun amprenta de neșters asupra tapiseriei lumii. Fie…
  • Ce s-a ales de Tezaurul României? + documentar
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> CE S-A ALES DE TEZAURUL ROMÂNIEI? Trimis în Rusia în timpul Primului Război Mondial, Tezaurul României nu a mai…
  • Vaccinurile - prevenția care îmbolnăvește + eBook
    21.06.2013 - 3 Comments
    --> VACCINURILE PREVENŢIA CARE ÎMBOLNĂVEŞTE ŞI UNEORI CHIAR UCIDE De curând, a fost publicată o carte care a stârnit atât interesul părinţilor, cât şi al medicilor: „Vaccinurile:…
  • David Icke despre cutremurul din Haiti + VIDEO
    01.10.2012 - 0 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • 12 dintre cele mai neașteptate maniere la masa de cină din diferite țări ale lumii
    05.10.2015 - 0 Comments
    Franța - Este considerat nepoliticos să tai salata verde din salată. În multe țări europene salata trebuie împăturită și mâncată cu o furculiță. De asemenea, ar trebui să ții la vedere ambele…
  • Viața ta e aici, pe pământ + VIDEO (RO)
    12.01.2014 - 3 Comments
    --> VIAȚA TA E AICI, PE PĂMÂNT După ce ați trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveți foarte mulți ani în față și pentru că nu puteți lua cu voi nimic atunci când vă duceți, n-are rost…
  • Etichetă și ceremonial în Evul Mediu
    15.11.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ETICHETĂ ȘI CEREMONIAL LA CURȚILE SUVERANILOR DIN EVUL MEDIU Ca urmare a unei migăloase și trudnice activități de cercetare, istoricul…
  • Quinoa - o sursă de proteină sănătoasă
    29.03.2012 - 0 Comments
    --> QUINOA - O SURSĂ DE PROTEINĂ SĂNĂTOASĂ În boabele de quinoa se găsesc proteine mai uşor de digerat decât cele din carne, arată dr. Gillian McKeith în volumul Hrană vie pentru…
  • Mituri și realități despre alimentația vegetariană + VIDEO
    18.04.2016 - 5 Comments
    MITURI ȘI REALITĂȚI DESPRE ALIMENTAȚIA VEGETARIANĂ Carnea este esențială pentru sănătate Fals! Avem o stare de sănătate mai bună dacă nu mâncăm carne. Milioane de vegetarieni din toată lumea –…
  • 46 de fapte, superstiții și tradiții de Anul Nou din întreaga lume
    21.12.2022 - 0 Comments
    Anul Nou marchează sfârșitul unui an vechi și începutul unui nou an.  Oamenii tind să sărbătorească această zi în funcție de modul în care le spune inima pentru a o face memorabilă. …
  • Mircea Eliade - articole din presa vremii
    03.06.2012 - 2 Comments
    --> MIRCEA ELIADE –ARTICOLE DIN PRESA VREMII Piloţii orbi [Vremea, Nr. 505, 19 septembrie 1937, p. 3] Imoralitatea clasei conducătoare românești, care deține…
  • Megaliții gemeni din România + documentar (RO)
    20.11.2013 - 1 Comments
    --> MEGALIȚII GEMENI DIN ROMÂNIA Dragostea de tradiții și patriotismul au făcut ca un cercetător amator al megaliților din România –…
  • Alimentația în funcție de grupa sanguină
    27.05.2012 - 0 Comments
    --> ALIMENTAŢIA ÎN FUNCŢIE DE GRUPA SANGUINĂ …
  • Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii + VIDEO (RO)
    04.07.2014 - 2 Comments
    --> DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ A STATELOR UNITE ALE AMERICII Înfiriparea ideii de independență în mințile americanilor se produce odată cu publicarea broșurii lui Thomas…
  • Semnele zodiacale și noi + eBook
    21.05.2012 - 0 Comments
    --> SEMNELE ZODIACALE ȘI NOI Semnele zodiacale sunt zone distincte din zodiac, care influențează viața pe Pământ. Zodiacul este o centură circulară, ce înconjoară întreg sistemul…
  • 8 fapte despre Punctul Nemo
    14.01.2023 - 0 Comments
    Impresionează-ți cei mai apropiați prieteni și chiar și astronauții, cu cunoștințele tale despre cel mai greu de atins loc din lume.În etapa a 7-a, ambarcațiunile din cadrul Volvo Ocean Race trec pe…
  • Klaus Iohannis reprezintă interesele Germaniei în guvernul României
    02.01.2017 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KLAUS IOHANNIS REPREZINTĂ INTERESELE GERMANIEI ÎN GUVERNUL ROMÂNIEI Articol publicat de Justițiarul în aprilie 2014, cu 8 luni…
  • Creaţionism versus evoluţionism + documentare (RO)
    21.09.2012 - 2 Comments
    --> CREAȚIONISM VERSUS EVOLUȚIONISM Viața a apărut accidental... Dumnezeu a fugit de la locul accidentului. Valeriu Butulescu, scriitor Disputa creaționism/evoluționism durează…
  • 21 DE FAPTE CIUDATE ȘI MINUNATE DESPRE AROMĂ ȘI MIROS
    11.05.2023 - 0 Comments
    Mulți dintre noi ne luăm simțul olfactiv ca pe un lucru de la sine înțeles, fără să ne gândim o clipă la modul în care este produs mirosul. De la mirosul dulce-amărui al primei cești de cafea până la…
  • Unde este virusul hepatitei C?
    02.11.2013 - 2 Comments
    --> UNDE ESTE VIRUSUL HEPATITEI C?   „Unde este virusul hepatitei-C? L-a văzut cineva?” întreba Michael Houghton…
  • 11 idei care ar trebui să fie implementate deja
    06.10.2015 - 1 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "2919951363"; google_ad_width = 336; google_ad_height = 280; 1. Un temporizator la duș care să îți arate de…
  • Cum să transformi rafturile de perete  într-un centru de interes al casei tale
    30.06.2018 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cum să transformi rafturile de perete într-un centru de interes al casei tale Rafturile de perete pot fi o problemă în casele…
  • 9 obiceiuri cotidiene de care ar fi bine să scapi cât mai repede posibil
    28.11.2021 - 0 Comments
    Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi…
  • Dezvăluirea celor mai mari iluzii ale istoriei: Separarea realității de ficțiune
    04.08.2023 - 0 Comments
    În tapiseria mereu schimbătoare a timpului, istoria a fost țesută cu nenumărate povești, mituri și legende transmise din generație în generație. În timp ce aceste povești adaugă o notă de magie…
  • O singură injecție ar putea înlocui sterilizarea pisicilor femele
    06.08.2023 - 0 Comments
    Pe tărâmul înduioșător al tovărășiei animalelor de companie, iubitele noastre feline sunt în centrul atenției, fermecându-ne cu poznele lor jucăușe și cu toarcetele lor atrăgătoare. În calitate de…
  • Ciupercile vindecătoare
    21.03.2012 - 1 Comments
    --> CIUPERCILE VINDECĂTOARE Ciupercile sunt un aliment sănătos. Cercetătorii demonstrează că ele apără organismul de cancer şi au un rol important în întărirea sistemului imunitar.…
  • AFORISME
    22.04.2012 - 2 Comments
    --> CITATE DIN OAMENI CELEBRI  - Ai grijă când citești o carte pentru sănătate. Poți muri din cauza unei simple greșeli de tipar. Mark Twain - Cercetarea științifică…
  • 30 de fapte amuzante despre Ziua Îndrăgostiților care te vor surprinde (Inclusiv istoria din spatele acestei sărbători)
    04.02.2023 - 0 Comments
    Când începi să te gândești la Ziua Îndrăgostiților, poate că îți imaginezi buchete de flori superbe, baloane în formă de inimă, tone de dulciuri și felicitări sentimentale care te vor face cu…
  • Planeta privilegiată + documentar (RO)
    07.06.2012 - 1 Comments
    --> PLANETA PRIVILEGIATĂ În 1543, astronomul polonez Nicolaus Copernicus argumenta în lucrarea Despre mişcările de revoluţie ale corpurilor cereşti că Pământul nu se află în…
  • 11 obiceiuri comune în unele țări, dar care îi derutează pe străini
    03.05.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Diferențele culturale pot duce uneori la situații jenante sau confuze. Imaginați-vă că sunteți născuți în Marea Britanie, India sau…
  • Socul - farmacia familiei
    01.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SOCUL – farmacia familiei Sunt foarte rare plantele din natură la care toate părțile (flori, fructe, frunze, scoarţă, rădăcini)…
  • Este adevărul influențat de credință? + documentar (RO)
    11.03.2015 - 3 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1162117595"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; (adsbygoogle = window.adsbygoogle ||…
  • Traian Băsescu - biografie
    09.05.2012 - 0 Comments
    --> ADEVĂRATUL TRAIAN BĂSESCU - biografia unui președinte - 1. NAVIGATORUL ȘI TURNĂTORUL TRAIAN BĂSESCU a fost racolat de Securitate în 1973, pe când era elev al Institutului de…
  • 22 de oameni care au susținut că „niciodată” nu vor avea un animal de companie + FOTO
    23.11.2021 - 0 Comments
    22 de oameni care au susținut că „niciodată” nu vor avea un animal de companie și au fost fermecați în totalitate de un prieten blănosAtunci când vine vorba de încorporarea unui nou membru al…
  • Fapte interesante despre somn explicate de oameni de știință
    02.01.2022 - 0 Comments
    Să fim sinceri, ne petrecem cea mai mare parte a zilei fie dormind, fie visând la următorul somn. Dar, știm foarte puține lucruri despre această necesitate umană de bază - somnul. Oamenii de știință…
  • Cum ne distruge laptele sănătatea
    11.04.2016 - 4 Comments
    CUM NE DISTRUGE LAPTELE SĂNĂTATEA Știați că în Evul Mediu părinții legau la gâtul pruncului o labă de iepure, ca să-l ferească de boli? Sau că pe vremea aceea supa de pui era considerată leacul…
  • 10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
    15.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Peste 23 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an doar prin consumul de alimente contaminate, potrivit OMS. Și, conform unui alt…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *