Dr. Călin Mărginean - Principalii factori care influențează apărarea corpului (VIDEO)

-->

PRINCIPALII FACTORI CARE INFLUENȚEAZĂ APĂRAREA CORPULUI

- TOP 10 ANTIBIOTICE NATURALE -

Locul 10: CHIMENUL

Cultivat inițial în zona Mării Mediteraneene, chimenul este unul din acele condimente care are o aromă distinctă și un gust foarte puternic. Uleiul esențial extras din acest condiment are un conținut mare de compuși antibacterieni, care pot ajuta sistemul imunitar. De asemenea, condimentul, folosit cât mai des în preparate culinare, poate preveni răcelile de sezon. Îl poți cumpăra din orice supermarket, iar uleiurile și extractele din farmaciile specializate sau de aici.

Locul 9: CEAPA

Ceapa a fost folosită ca tratament pentru răceli și tuse încă din Roma Antică și încă de pe atunci se știa că are calități medicinale minunate, fiind un bun analgezic, antiinflamator și un ajutor pentru circulația sângelui. Sulful din ceapă, cel care-i dă mirosul și gustul distinct, este și cel care are proprietățile antibacteriene. Siropul de ceapă combate eficient răcelile și tusea, mai ales cea seacă. Ceapa mică (șalota) are cel mai mare conținut de fenoli și antioxidanți și este cea mai eficientă ca antibiotic, fiind folosită și în tratarea înțepăturilor de albină. O poți cumpăra din supermarket, iar siropuri și extracte, din farmaciile specializate sau de aici.

Locul 8: EUCALIPTUL

Iată un antiseptic natural, folosit și ca un puternic antiinflamator, care poate să combată infecții, bacterii, ciuperci și virusuri. Cel mai adesea este regăsit sub formă de ceai, dar poate exista și sub formă de extract, ulei sau sirop. Uleiul de eucalipt era folosit în Australia de aborigeni pentru tratarea infecțiilor și a rănilor și pentru a reduce febra. În secolul al XIX-lea era folosit în spitale ca dezinfectant. Apoi s-a descoperit că acționează și ca expectorant, deci este un bun remediu și pentru tuse. Uleiul de eucalipt nu trebuie ingerat direct, ci diluat sau folosit mai degrabă pentru masajul pieptului, gâtului și frunții. Îl poți cumpăra din farmacii specializate sau aici.

Locul 7: EXTRACTUL DIN CITRICE

Ca orice mamă responsabilă, știi deja că citricele au cel mai mare conținut de vitamina C, cea care previne răcelile. Dar extractul din citrice, mai ales cel de grepfrut, are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, fiind un excelent dezinfectant. Poate fi găsit în formă lichidă, capsule, tablete, sau chiar ca spray. Poate trata și eczemele produse de scutece la bebeluși. Vitamina C este o substanță vitală în dezvoltarea organismului, cu efecte importante în tratarea infecțiilor și în creșterea capacității organismului de a lupta cu ele. Un studiu al Universității Carolina de Nord a demonstrat că vitamina C a ajutat pacienți să se vindece de mușcături de șarpe și de infecții virale și bacteriene foarte puternice. Îl poți cumpăra din farmaciile specializate sau aici.

Locul 6: EXTRACTUL DIN FRUNZE DE MĂSLIN

Extractul din frunze de măslin conține oleuropeina, al cărei ingredient activ, acidul eleonlic are proprietăți puternic antibacteriene și efecte antivirale. S-a demonstrat că este eficient în combaterea infecțiilor, herpesului, oboselii cronice dar și a alergiilor și problemelor de piele. Pentru că funcționează ca un antibiotic cu spectru larg, luptă și cu răcelile și gripele, cu problemele respiratorii și sinuzita. Îi mai adăugăm și capacitatea de a scădea nivelul zahărului din sânge, de a normaliza aritmiile, de a inhiba oxidarea și de a relaxa arterele, de a tratata durerile de dinți, sau cele provocate de artrită sau hemoroizi. Îl poți cumpăra din farmaciile specializate sau aici.

Locul 5: MIEREA DE MANUKA

Cel mai delicios dar și mai mortal agent când vine vorba de bacterii și virusuri este celebra miere de Manuka. Aceasta provine din Australia și Noua Zeelandă. Ea poate omorî o varietate largă de patogeni, chiar și periculosul virus „mâncător de carne” Staphylococcus aureus, care duce la septicemii mortale. În plus, cercetătorii au observat că virusurile și bacteriile tratate cu această miere nu au devenit rezistente la efectele ei. Mierea de Manuka poate trata și ulcerul, răni infectate deschise, răceli și gripe comune, dar și tusea. Trebuie specificat însă că această miere nu este recomandată copiilor mai mici de 1 an, iar recomandarea pediatrilor este de 1 lingură la 2-3 zile. Atenție! Ea poate produce alergii la copii. Dacă observați orice efect neobișnuit, contactați medicul. O poți cumpăra de aici.

Locul 4: USTUROIUL

Usturoiul este, poate, cel mai îndrăgit ingredient din preparatele românești. El este nu numai foarte gustos, dar este și o plantă minune, pentru că are capacitatea să trateze și o simplă infecție la ureche, dar și o pneumonie periculoasă. Acesta conține o mulțime de antioxidanți care omoară bacteriile și radicalii liberi din sânge și protejează sistemul imunitar. Ingredientul activ al usturoiului, alicina, poate ataca și distruge și virusuri sau infecții puternice și este chiar recomandat copiilor care au astm. Îl poți cumpăra din orice supermarket, iar extracte și uleiuri din farmaciile specializate sau de aici.

Locul 3: ECHINACEA

În antichitate Echinacea era folosită mai ales pentru tratamentul rănilor deschise, a difteriei și a otrăvirii. De câteva sute de ani este folosită și pentru a omorî bacteriile și virusurile, ajutând în același timp sistemul imunitar. Ea este recunoscută că poate distruge una dintre cele mai virulente bacterii, același Staphylococcus aureus, „mâncătorul de carne”. Cea mai eficienta parte a plantei este rădăcina, din ea extrăgându-se siropuri și uleiuri. Florile și semințele sunt cel mai des folosite pentru ceaiuri. Este, de asemenea, eficientă în tratarea herpesului, a infecțiilor respiratorii, a răcelilor, gripelor și alergiilor. O poți cumpăra din farmacii și de aici.

Locul 2: ULEIUL DE COCOS

Mary G. Enig, o biochimistă cu doctorat în nutriție, este cea care a descoperit potențialul uleiului de cocos. Ea spune că organismul nostru folosește un ingredient-minune din acest ulei - monolaurin - pentru a se lupta cu diferite boli și infecții, virusuri și bacterii. A existat chiar un caz foarte mediatizat în SUA, în care un bebeluș născut cu HIV a scăpat de virus după ce a fost hrănit cu o formulă de lapte bogata în ulei de cocos. Recent, un medic din Florida a observat rezultate excelente când a tratat pacienții cu helicobacter - o bacterie periculoasă, prezentă în stomac. Aceștia luau o linguriță de ulei de cocos virgin de trei ori pe zi. Medicul a recunoscut că uleiul de cocos a fost mult mai eficient decât alte antibiotice pe care obișnuia să le prescrie.  Îl poți cumpăra din farmaciile specializate și de aici.

Locul 1: ULEIUL DE OREGANO

Oregano este un condiment popular, folosit mai ales în bucătăria italiană. Dar el nu e grozav numai în arta culinară, ci și ca antibiotic natural. Un articol din 2001 din Science Daily a confirmat că proprietățile antibacteriene ale uleiului de oregano sunt eficiente și împotriva stafilococilor, inhibând dezvoltarea acestor bacterii mult mai eficient, în comparație cu antibioticele standard, precum penicilina sau streptomicina. Cercetătorul Paul Belaiche a demonstrat că uleiul de oregano poate distruge 96% dintre bacteriile pneumococice, 83% dintre cele stafilococice și 78% dintre enterococi, cei care provoacă gâtul iritat, febra, sindromul șocului toxic, cistita, anorexia și infecțiile puternice. Poate fi găsit în farmaciile specializate sau aici.

ALTE ANTIBIOTICE NATURALE

Desigur, nu trebuie să vă limitați la cele 10 antibiotice naturale pe care vi le-am propus. Puteți folosi în alimentația dv. sau a copilului dv., pentru prevenire sau în tratamente, și alte produse ale naturii cu rol vindecător:
Condimente: scorțișoară, chimion, ghimbir, turmeric, cuișoare, boia, pătrunjel, susan.
Fructe: toate fructele de pădure, struguri, pepene roșu, kiwi.
Legume: cele cu frunze verzi (mai ales varză), morcovi, ciuperci, ardei gras, cartof dulce.
Altele: tinctură de propolis, migdale, ovăz, mei, orz, semințe de dovleac, alge de mare.

ȘTIAȚI CĂ...

- Antibioticele se prescriu copiilor mai ales în caz de infecții ORL, care de cele mai multe ori sunt virale, nu bacteriene și prin urmare antibioticul nu va avea niciun efect?
- În 1954 erau produse 2 milioane de kilograme de antibiotice, iar în anul 2000 se ajunsese deja  la 54 de milioane?
- Până la 80% dintre antibioticele prescrise pentru infecții respiratorii nu sunt necesare?
- Atunci când părinții se duc la medic cu gândul unui tratament cu antibiotic pentru copilul lor, în 62% dintre cazuri vor primi un astfel de tratament, spre deosebire de părinții care nu cer asta, și primesc antibiotic ca tratament în numai 8% din cazuri?
- Antibioticele omoară toate bacteriile din organism, deci și pe cele bune, reducând astfel capacitatea organismului de a se apăra de infecțiile viitoare?
- Antibioticele au multe efecte adverse, principalele fiind: dureri de stomac, diaree, vomă, iritații și eczeme ale pielii, candidoză?


-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *