Mâncarea contează - Ești ceea ce mănânci - documentar (RO)

-->

MÂNCAREA CONTEAZĂ

- DIETA BOLNAVULUI DE CANCER -


Șansele de supraviețuire ale unui bolnav de cancer cresc în condițiile în care ritmul de înmulțire al celulelor canceroase este mai mic decât cel al celulelor de apărare. Alimentația este extrem de importantă în această boală. Iată în ce trebuie să constea dieta bolnavului de cancer:

- Se scoate din alimentație carnea de mamifere de orice fel – conține substanțe toxice, uree, acid uric și adrenalină.
- Se elimină toate alimentele care conțin aditivi alimentari, mai ales E 124, 127, 128, 220-228, 230-233, 249-252, 320, 624, 950, 952, 954.
- Se exclud: zahărul și preparatele cu zahăr, murăturile, conservele de orice natură, prăjelile (în alimentele prăjite – carne, cartofi, aluat, pâine, se formează acroleină și acrilamidă, ambele substanțe fiind cancerigene), alimentele obținute cu cheaguri și enzime sintetice (lactatele), băuturile răcoritoare la pet, oțetul de vin, sarea rafinată.
- mâncarea nu se va prepara în vase de aluminiu.

Se introduc în dietă alimente care conțin substanțe anticancerigene active, cum ar fi:

- varză proaspătă - activează o enzima imunostimulatoare și anticancerigenă produsă în ficat;
- soia - conține o mare cantitate de coenzima Q10, antitumorală și imunitară;
- cereale integrale - reduc proliferarea canceroasă;
- grepfrut - are în țesutul alb o substanță anticancerigenă;
- legume și fructe neprelucrate termic;
- germeni de grâu (grâu încolțit): fortifică sistemul imunitar;
- salată verde, verdețuri: conțin acid folic și mangan;
- polen apicol: conține metionină, un acid antitumoral;
- usturoi: conține metionină;
- ceapă: combate în special cancerul ovarian, cancerul la sân și cancerul de piele;
- pește proaspăt de captură, alge marine - conțin seleniu, un mineral antioxidant;
- semințe de dovleac;

Modificarea drastică a nutriției perturbă serios hrănirea țesuturilor neoplazice. Acestea slăbesc, se anemiază și, de cele mai multe ori, mor. Rolul principal în războiul cu această cruntă maladie îl au remediile ofensive – plantele medicinale, produsele apicole, argila. Atât pe timpul tratamentului, cât și după vindecare, suferindul trebuie să urmeze cure de fortifiere a imunității. Tratamentul trebuie urmat cel puțin 6 luni, indiferent de forma de cancer.

Etapa 1 - cura de epurare: 3-6 zile. În această perioadă, se consumă numai sucuri de legume și ceaiuri, 1-2 litri/zi din amestec de plante în părți egale: urzică, sulfină, brusture, pufuliță, gălbenele, coada șoricelului, ghimpe. Tot în această primă etapă, se ia cartilaj de rechin, câte o pastilă pentru fiecare 6 kg de masă corporală.

Etapa a 2-a: După cele 6 zile, se bea în continuare ceaiul. În ceaiurile de dimineață, prânz și seară se adaugă câte o linguriță de tincturi de rădăcină de lemn dulce, rostopască, trei frați pătați, coada calului sau traista ciobanului.




Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *