-->
MÂNCAREA CONTEAZĂ
- DIETA BOLNAVULUI DE CANCER -
Șansele de supraviețuire ale unui bolnav de
cancer cresc în condițiile în care ritmul de înmulțire al celulelor canceroase
este mai mic decât cel al celulelor de apărare. Alimentația este extrem de
importantă în această boală. Iată în ce trebuie să constea dieta bolnavului de cancer:
- Se scoate din alimentație carnea de mamifere
de orice fel – conține substanțe toxice, uree, acid uric și adrenalină.
- Se elimină toate alimentele care conțin
aditivi alimentari, mai ales E 124, 127, 128, 220-228, 230-233, 249-252, 320,
624, 950, 952, 954.
- Se exclud: zahărul și preparatele cu zahăr, murăturile,
conservele de orice natură, prăjelile (în alimentele prăjite – carne, cartofi,
aluat, pâine, se formează acroleină și acrilamidă, ambele substanțe
fiind cancerigene), alimentele obținute cu cheaguri și enzime sintetice
(lactatele), băuturile răcoritoare la pet, oțetul de vin, sarea rafinată.
- mâncarea nu se va prepara în vase de aluminiu.
Se introduc în dietă alimente care conțin
substanțe anticancerigene active, cum ar fi:
- varză proaspătă - activează o enzima imunostimulatoare și anticancerigenă
produsă în ficat;
- soia - conține o mare cantitate de coenzima Q10, antitumorală și
imunitară;
- cereale integrale - reduc proliferarea canceroasă;
- grepfrut - are în țesutul alb o substanță anticancerigenă;
- legume și fructe neprelucrate termic;
- germeni de grâu (grâu încolțit): fortifică sistemul imunitar;
- salată verde, verdețuri: conțin acid folic și mangan;
- polen apicol: conține metionină, un acid antitumoral;
- usturoi: conține metionină;
- ceapă: combate în special cancerul ovarian, cancerul la sân și cancerul
de piele;
- pește proaspăt de captură, alge marine - conțin seleniu, un mineral
antioxidant;
- semințe de dovleac;
Modificarea drastică a nutriției perturbă
serios hrănirea țesuturilor neoplazice. Acestea slăbesc, se anemiază și, de
cele mai multe ori, mor. Rolul principal în războiul cu această cruntă maladie
îl au remediile ofensive – plantele medicinale, produsele apicole, argila. Atât
pe timpul tratamentului, cât și după vindecare, suferindul trebuie să urmeze
cure de fortifiere a imunității. Tratamentul trebuie urmat cel puțin 6 luni,
indiferent de forma de cancer.
Etapa 1
- cura de epurare: 3-6 zile. În această perioadă, se consumă numai sucuri de legume
și ceaiuri, 1-2 litri/zi din amestec de plante în părți egale: urzică, sulfină,
brusture, pufuliță, gălbenele, coada șoricelului, ghimpe. Tot în această primă
etapă, se ia cartilaj de rechin, câte o pastilă pentru fiecare 6 kg de masă corporală.
Etapa a
2-a:
După cele 6 zile, se bea în continuare ceaiul. În ceaiurile de dimineață, prânz
și seară se adaugă câte o linguriță de tincturi de rădăcină de lemn dulce,
rostopască, trei frați pătați, coada calului sau traista ciobanului.
Mâncarea contează (Food Matters) (RO)
Mâncarea contează (RO) - 1 de frumoasaverde
Mâncarea contează (RO) - 2 de frumoasaverde
Mâncarea contează (RO) - 1 de frumoasaverde
Mâncarea contează (RO) - 2 de frumoasaverde
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.