Rețete culinare - Hrana crudă


REȚETE DIN CADRUL BUCĂTĂRIEI CRUDIVORE

Există multe moduri de a mânca și a bea care ne permit să dobândim o bună stare de sănătate. Dar chiar dacă nu înțelegem teoria, putem alege una dintre dietele recomandate de adevărații specialiști în nutriție. Toate aceste regimuri încep prin înlocuirea treptată a cărnii cu fructele, legumele, semințele și cerealele, de preferință nepreparate termic. Iar dacă acest mod de hrănire ne este greu de urmat, să respectăm măcar câteva reguli de bază: Iată ce ne recomandă toți nutriționiștii:


- Evitați produsele industriei alimentare, ca zahăr rafinat, băuturi și alimente colorate chimic, mezeluri, conserve.
- Gătiți în ulei vegetal nerafinat sau în apă.
- Sărați cu sare grunjoasă sau marină, nerafinată și neîmbogățită.
- Folosiți doar recipiente ceramice, din lut ars, pirex sau fontă emailată.
- Nu consumați fructe și legume cultivate cu îngrășăminte chimice și protejate cu insecticide.
- În general, nu consumați alimente provenite din regiuni îndepărtate de cele în care trăiți; excepțiile sunt puține – citricele, bananele... – dar nu abuzați.
- Nu beți alcool, cafea, sucuri industriale sau ceaiuri îmbogățite cu arome și coloranți.
- Nu mâncați alimente provenite de la animale crescute industrial, ca unt, brânză, lapte, carne de porc, pasăre sau vită; toate au fost tratate cu produse chimice.
- Ca să asimilați mai bine hrana, mestecați fiecare îmbucătură de cel puțin 50 de ori.
- Formula „beți cât mai multă apă” nu este o bună recomandare; beți numai când vă este sete.

Putem, desigur, să trăim mâncând și bând tot ce este pe placul simțurilor noastre și tot ce ne permite buzunarul, dar acest mod de alimentație comportă întotdeauna riscuri, iar primul este pierderea sănătății, cu consecința ei imediată – pierderea fericirii.

Iată mai jos o culegere de rețete culinare care pot satisface, fără riscuri, atât simțurile, cât și nevoile nutriționale ale organismului uman. Vă dorim succes în realizarea acestor preparate.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *